Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення стін з ОСБ зовні будинку

  1. фарбування
  2. нанесення штукатурки
  3. Монтаж декоративного каменю
  4. кріплення сайдинга
  5. Декоративні фасадні панелі

ОСБ (OSB) плити або по-іншому ОСП листи широко використовуються для зведення стін в будинках, зокрема в каркасному будівництві. Тому питання їх зовнішньої обробки вельми актуальне на сьогоднішній день. При чому, не тільки з естетичної точки зору, але і в плані захисту матеріалу від негативного впливу зовнішніх факторів (підвищеної вологості, різких перепадів температур, сонячного випромінювання та інших).

Питання монтажу ОСБ плит на стіни зовні будинку розкривається в статті: кріплення ОСП листів на стіни зовні будинку . Тут ми розглянемо наступне питання: обробка стін з ОСБ плит зовні будинку.

Питання оздоблення стін з ОСБ панелей всередині будинку розкритий в статті: обробка ОСБ стін всередині приміщення .

Існує маса різних способів обробки стін з ОСБ листів зовні будинку. Всі вони враховують особливості ОСБ плит, які схильні до таких же деформацій як і деревина. Більш докладно про властивості ОСБ плит можна дізнатися зі статті: що таке ОСП плити, види, характеристики, застосування . Серед основних застосовуваних способів зовнішньої обробки стін з ОСП листів можна виділити наступні:

фарбування

ОСБ (OSB) плити або по-іншому ОСП листи широко використовуються для зведення стін в будинках, зокрема в каркасному будівництві

Для фарбування ОСБ плит можна використовувати кисть або валик.

Фарбування - найпростіший і найпоширеніший варіант, який не вимагає великих витрат часу і фінансів. Використовуються водоемульсійні або масляні фарби по дереву для зовнішніх робіт. Щоб покриття добре трималося важливо правильно підготувати поверхню до фарбування. В першу чергу, рекомендується закрити міжпанельні шви акриловим герметиком, а потім ретельно очистити і прогрунтувати всю поверхню плит. Фарба наноситься в кілька шарів. Кожному з них необхідно дати час добре просохнути, перш ніж наносити наступний шар.

Більш докладно про вибір фарби і технологіях фарбування ОСБ зовні будинку можна дізнатися в статті: як фарбувати стіни з ОСБ листів зовні будинку .

нанесення штукатурки

Штукатурка дозволяє продовжити термін служби плити і додатково захищає її від вогню. ОСП плити можуть змінювати свої геометричні розміри в великих діапазонах у зв'язку зі зміною вологості і температури навколишнього середовища. Якщо нанести штукатурку прямо на ОСБ плиту, то незабаром вона покриється тріщинами і відшарується від підстави. Тому застосовують дві основні технології: використання проміжного шару і пошарове нанесення штукатурки.

Як проміжний шар можна використовувати пінополістирол або пергамін. Пінополістирол має гарну вологоізоляцією і додатково покращує теплоізоляційні властивості стіни. Пергамін або бітум-картон відрізняється низькою ціною.

Для підготовки підстави в стики між листами наносять герметик. Самі листи грунтують. Після цього приклеюють проміжний шар у вигляді пінополістиролу або пергаміну. Поверх цього шару кріплять армуючої сітки і наносять шар штукатурки.

При нанесенні штукатурки безпосередньо на ОСП листи, процес поділяють на кілька етапів. Після підготовки підстави як і в попередньому варіанті приступають до першого етапу. В ході якого наносять перший шар штукатурку, в нього утаплівают армуючої сітки. Після висихання наносять ще один шар. Після нього наносять вирівнює шар.

Варіант без проміжного шару менш надійний і через 2-3 роки штукатурка може почати відшаровуватися, тому зазвичай рекомендується використовувати проміжний шар.

Монтаж декоративного каменю

Штучний камінь - один з найскладніших і витратних способів обробки. Однак, чудовий зовнішній вигляд готового фасаду і довговічність такого покриття з часом обов'язково окуплять себе. Етапи робіт:

  1. Перед початком робіт шви ОСБ плит заповнюють морозостійким герметиком, плити грунтують.
  2. Зверху приклеюють пінополістирол.
  3. Потім його необхідно зашпатлевать морозостійкої шпаклівкою.
  4. Потім нанести два шари клею. У перший втопити армуючої сітки.
  5. На другий шар посадити декоративний камінь.

Іноді декоративний камінь клеять без проміжного шару у вигляді пенополистерола. Такий варіант менш надійний і через 2-3 роки покриття починає відшаровуватися.

кріплення сайдинга

Сайдинг - універсальний спосіб обробки, який можна використовувати для будь-якого фасаду. Матеріал має доступну вартість і чудовий зовнішній вигляд. За умови, що плита ОСБ має рівну поверхню, кріплення обрешітки є необов'язковим. При цьому щоб в процесі експлуатації матеріал не розбухав від утворився конденсату, важливо не забути встановити між плитами і сайдингом вітрозахисну водонепроникну мембрану.

Детальніше про вибір сайдинга і технологіях його монтажу можна прочитати в окремій статті: вибір і монтаж сайдингу на ОСБ .

Декоративні фасадні панелі

Монтаж декоративних панелей на стіни будинку з ОСП.

Декоративні фасадні панелі мають великий спектр модифікації і виготовляються з використанням різних матеріалів: дерево, метал, пластик, скло. Технологія монтажу таких панелей залежить від самих панелей. Найчастіше для кріплення використовуються: дюбельний кріплення, кронштейни та металеві профілі.

Кожен з перерахованих способів має свої переваги і недоліки. Неважливо якого з них ви віддасте перевагу. Головне строго дотримуватися рекомендацій фахівців і правильної технології.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама