Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зовнішнє оздоблення будинку з піноблоків, ніж облицювати будинок зовні, оздоблення фасаду сайдингом

  1. Відправимо матеріал на пошту
  2. Особливості пінобетонних блоків
  3. Властивості зовнішньої обробки житла з пінобетонних блоків
  4. Допустимі варіанти облицювання ПІНОБЛОЧНИХ фасаду
  5. вентильовані фасади
  6. Касетний навісний фасад
  7. Сайдинг в обробку заміського будинку
  8. Оздоблення фасаду профнастилом (профнастилом)
  9. Фіброцементні плити (панелі)
  10. блокхаус
  11. Облицювання важкими матеріалами
  12. Лицьова цегла
  13. Облицювання фасаду каменем
  14. Оздоблення фасаду плиткою
  15. Штукатурка і фарби в зовнішній обробці
  16. Що не можна використовувати для облицювання стін їх пінобетону
  17. Висновок
  18. Відправімо материал на пошту

06 Апреля 2018 2018-04-06

4261

Час читання 15 хвилин

прочитати пізніше

Відправимо матеріал на пошту

Роздрукувати 06 Апреля 2018 2018-04-06   4261   Час читання 15 хвилин прочитати пізніше  Відправимо матеріал на пошту   Роздрукувати   У сучасному заміському будівництві блоки з пінобетону використовуються із завидною регулярністю

У сучасному заміському будівництві блоки з пінобетону використовуються із завидною регулярністю. Матеріал має безліч привабливих якостей - це міцний, легкий в обробці і дешевий матеріал. Піноблоки мають низьку (порівнянної з деревом) теплопровідністю і великими розмірами, що значно прискорює будівництво.

На жаль, пенобетонний фасад не можна назвати привабливими. Але, навіть якщо ви і є шанувальником грубих, натуральних поверхонь, стіни з пінобетону краще не залишати без облицювання. Зовнішнє оздоблення будинку з піноблоків є не тільки способом прикрасити будова, а й життєво необхідним заходом, що продовжує термін його служби.

Зовнішнє оздоблення будинку з піноблоків є не тільки способом прикрасити будова, а й життєво необхідним заходом, що продовжує термін його служби

Будинок з піноблоків без облицювання має непривабливий вигляд

Особливості пінобетонних блоків

Щоб правильно підібрати облицювальний матеріал, потрібно розуміти, якими особливостями володіє пінобетон:

  • Структура. Матеріал відноситься до групи комірчастих бетонів і має дрібнопористу структуру, утворену замкнутими (не повідомляється один з одним) повітряними осередками. Осередки - результат введення в вихідну цементно-піщану суміш речовини-піноутворювача.

  • Ставлення до вологи. Завдяки структурі пінобетон має невисоку водопроникність (якщо порівнювати з газобетоном, пори якого утворюють мережу пов'язаних каналів). Паропроникність однакова у всіх пористих бетонів, так як заснована на дифузії водяної пари (молекули води здатні долати товщу бетону; так відбувається вирівнювання концентрації водяної пари в приміщенні і зовні).

Паропроникність однакова у всіх пористих бетонів, так як заснована на дифузії водяної пари (молекули води здатні долати товщу бетону; так відбувається вирівнювання концентрації водяної пари в приміщенні і зовні)

Невисока водопроникність пінобетону обумовлена ​​відособленістю осередків

  • Вимоги до обробки. Так як стіна з піноблоків здатна дихати (регулювати вологість в приміщенні), будь-яка обробка такого фасаду повинна мати головним властивістю - не перешкоджати виходу водяної пари. Зовнішнє оздоблення, що не виконує цю умову, запустить механізм руйнування поверхні (скупчилася волога буде замерзати взимку, пошкоджуючи структуру осередків), а в будинку буде відчуватися підвищена вологість.

Властивості зовнішньої обробки житла з пінобетонних блоків

Вирішуючи питання, ніж облицювати будинок з піноблоків зовні, звертають увагу на експлуатаційні властивості облицювальних матеріалів. Крім очевидних якостей, передбачуваних в матеріалах для фасадних оздоблювальних робіт - декоративності, міцності і стійкості до сонячного випромінювання, вони повинні мати додаткові характеристиками:

  • Паропроникність. Головне властивість, якщо ваш котедж зводиться з пінобетонних блоків. Неправильно організована зовнішня обробка будинку з піноблоків порушить регулювання вологості всередині будинку.

Неправильно організована зовнішня обробка будинку з піноблоків порушить регулювання вологості всередині будинку

Паропроникні властивості обробки не погіршують її декоративність

  • Водонепроникність. Будь-оздоблювальний матеріал (в цьому полягає одна з його призначень) повинен захищати будівлю від погодних примх.

  • Морозостійкість. Здатність витримувати достатню кількість циклів заморожування-танення без погіршення експлуатаційних якостей.

Допустимі варіанти облицювання ПІНОБЛОЧНИХ фасаду

Допустимими способами, які враховують особливості пінобетону, вважаються:

  • Монтаж вентильованого фасаду (пристрій навісний облицювання). Облицювання закріплюється на обрешітці, між нею і стіною організовується невеликий технічний зазор. Найчастіше на обрешітку кріплять вініловий сайдинг, фіброцементні плити, профнастил або навісні касети.

  • Облицювання цеглою. Декоративна цегла, фасадний камінь або плитка не порушують циркуляцію повітря, якщо між ними і стіною залишається повітряний проміжок.

Декоративна цегла, фасадний камінь або плитка не порушують циркуляцію повітря, якщо між ними і стіною залишається повітряний проміжок

Облицювання ПІНОБЛОЧНИХ котеджу декоративним цеглою

  • Оздоблення штукатуркою. Для пінобетонних фасадів випускаються штукатурні суміші особливого складу, що не утруднюють повітрообмін.

  • Фарбування. Стіни фарбують силіконовими фарбами з підвищеною паропроникністю. Поверхня фасаду попередньо штукатурять, а шви між блоками затерают.

вентильовані фасади

Цей спосіб обробки стін був розроблений в післявоєнній Німеччині. У систему вентильованого фасаду входить несучий каркас, який виконується з пластика, дерева або металевого профілю (алюмінію, оцинкованої або нержавіючої сталі), і облицювальні матеріали, що закріплюються зверху. Оздоблення будинку з піноблоків зовні за допомогою вентильованого фасаду вирішує кілька завдань:

  • Ефективне видалення водяної пари від стін.

  • Утеплення. Обов'язковий захід для будинку, що зводиться в північному регіоні, оскільки стандартна стіна з піноблоків (товщина блоку 20-30 см) не забезпечує достатнього енергозбереження.

  • Захист від природних факторів.

  • Естетичний вигляд фасаду.

Естетичний вигляд фасаду

Схема пристрою вентильованого фасаду

Касетний навісний фасад

Фасадні касети виробляються на гідравлічному гибочном пресі з ЧПУ, матеріалом виготовлення служить нержавіюча або оцинкована сталь, алюміній або мідь. Касети мають широку кольорову гаму, але в приватному будівництві використовуються рідко, значно програючи по вартості іншим облицювальних матеріалів.

Сайдинг в обробку заміського будинку

Оздоблення будинку з піноблоків сайдингом є найпростішим рішенням, економічним і тому популярним. Матеріал може похвалитися значним вибором кольорів і фактур, що значно полегшує декорування фасаду. У продажу є різні види сайдингу: алюмінієвий, фіброцементний, керамогранітних, композитний, вініловий. Серед забудовників великою популярністю користується вініловий сайдинг, що володіє оптимальним співвідношенням ціна-якість і важливими достоїнствами:

  • Стійкий до ультрафіолету, завдяки чому зберігає первинний зовнішній вигляд після тривалої експлуатації (20-25 років).

  • Підходить для облицювання будівель з легким фундаментом.

Підходить для облицювання будівель з легким фундаментом

Оздоблення сайдингом під колоду будинку з піноблоків На нашому сайті Ви можете ознайомитися з самими популярними проектами проектами будинків з піноблоків від будівельних компаній, представлених на виставці будинків «Малоповерхова Країна».

  • Нескладний і швидкий монтаж.

  • Відмінні водовідштовхувальні властивості.

  • Стійкість до корозії і перепадів температури.

  • Простий догляд за поверхнею - пил і бруд легко змивається водою із садового шлангу.

Головним мінусом вінілового сайдинга є його підвищена крихкість при низьких температурах; під час морозу він може тріснути від незначної (в тому числі і вітрової) навантаження.

Оздоблення фасаду профнастилом (профнастилом)

Профнастил знаходить широке застосування в якості облицювання заміських будівель з піноблоків. Матеріал виробляють у вигляді сталевих листів, що володіють профілем складної гребнистой форми. Промисловість випускає профнастил з декоративно-захисним покриттям двох видів:

  • Цинковим. Практичний і недорогий варіант, який застосовується для фасадної обробки, а також в якості покрівельного покриття.

  • Полімерним. Завдяки великій кількості кольорів та фактур такий профнастил дозволяє додати фасаду індивідуальний зовнішній вигляд.

Завдяки великій кількості кольорів та фактур такий профнастил дозволяє додати фасаду індивідуальний зовнішній вигляд

Фасад, облицьований профнастилом під дерево

Вентильований фасад з профнастилу має корисні експлуатаційними характеристиками:

  • Стійкістю до примх погоди і всім видам корозії.

  • Герметичністю. Несучі стіни з піноблоків будуть надійно захищені від вологи.

  • Довговічністю і простим відходом. Профнастил не потребує додаткової обробки (вагонка, наприклад, вимагає періодичної обробки антисептиком і фарбування).

  • Вогнестійкість. Профнастил не підтримує горіння.

Про обробці котеджу з піноблоків сайдингом в наступному відео:

На нашому сайті Ви можете знайти контакти будівельних компаній, які пропонують послугу утеплення та оздоблення будинків . Безпосередньо поспілкуватися з представниками можна відвідавши виставку будинків «Малоповерхова Країна».

Фіброцементні плити (панелі)

Основний компонент панелей - цемент (80 - 90%), його доповнюють целюлозою і мінеральними добавками. Завдяки міцності і екологічності цей матеріал затребуваний при організації захисної обробки фасаду. Основою для плит служить каркас з металевого профілю або дерев'яних рейок; водяна пара вивітрюється через зазор. Перевагами фіброцементних плит вважається:

  • механічна міцність і негорючість;

  • влагонепроницаемость і морозостійкість (вище, ніж у цегли в 3 рази);

  • ефективний захист від погодних впливів, що збільшує термін служби стінових конструкцій;

  • підвищення тепло- і звукоізоляції будови.

механічна міцність і негорючість;   влагонепроницаемость і морозостійкість (вище, ніж у цегли в 3 рази);   ефективний захист від погодних впливів, що збільшує термін служби стінових конструкцій;   підвищення тепло- і звукоізоляції будови

Захист фасаду фіброцемент

блокхаус

Блокхаус (дошка, що імітує брус або колода) дозволяє влаштувати екологічну зовнішню обшивку житла, поширений варіант вентильованого фасаду. Облицювання з блокхаус потребує періодичного оновлення: деревину просочують антисептиком і антипіреном раз в 3-4 року.

Облицювання важкими матеріалами

Якщо ви проти використання полімерних матеріалів в зовнішній обробці, то можете скористатися іншою технологією. Зовнішня обробка будинку з піноблоків важкими матеріалами (каменем, цеглою або плиткою) більш трудомістка і складна у виконанні, але має свої плюси. Рішення про обробку каменем приймають на етапі проектування, так як в такому випадку підстава буде потрібно закласти з випуском по периметру будинку на 15-20 см.

Облицювання обраним лицьовим матеріалом ведеться одночасно з кладкою фасадної стіни з піноблоків. Під оздоблювальним шаром закріплюється утеплювач (найчастіше мінеральна вата) з вітрозахисної мембраною. Між плівкою і ПІНОБЛОЧНИХ кладкою залишається повітряний зазор; для кріплення облицювання до фасаду застосовують металеві анкера.

Про кладці облицювальної цегли в наступному відео:

Лицьова цегла

Цегла дозволяє обійтися без облаштування навісний вентильованої системи і штукатурення зовнішніх стін. Випускається одинарний і потовщений, а також клінкерна (підвищеної міцності) матеріал. Очевидними перевагами цегли є:

  • Міцність і довговічність. Випускається цегла марок від М75 до М250. Стійкість до атмосферних опадів досягається через малу пористості матеріалу (6-14%).

  • Морозостійкість. Важливий параметр для районів з холодними і тривалими зимами. У продажу є цегла з марками від F25 до F75.

  • Різноманітність. Широкий діапазон фактур і квітів. В облицюванні використовується червоний, жовтий, білий і цегла з різними відтінками коричневого. Лицьова поверхня може мати втиснутий рельєф, бути глазурованою (покритої складом на основі скляного порошку з наступним випалюванням) або ангобірованной (покритої рідкою кольоровою глиною і повторно обпаленої).

  • Екологічність. У виробництві цегли використовується природна глина.

Недоліки цегляної облицювання - трудомісткість і витратність.

Облицювання цеглою ведеться одночасно зі зведенням стін Це може бути цікаво! У статті за наступним посиланням читайте про те, що варто знати при покупці будинку з піноблоків .

Облицювання фасаду каменем

Природний камінь служить високоякісним декоративним матеріалом, що дозволяє значно поліпшити зовнішній вигляд будинку з піноблоків. Найпоширенішим Обліцовачний натуральним каменем є вапняк і піщаник різних кольорів, рідше використовують мармур і граніт. Така обробка буде мати значну вагу; для неї заздалегідь, як і для цегли, готується фундамент. Використання природного каменю в обробці фасаду забезпечує:

  • Захист конструкції від зовнішніх погодних (перепадів температур, вологості, сонячного випромінювання) і випадкових механічних впливів, екологічність.

  • Привабливий зовнішній вигляд фасаду, можливість підтримки будь-якого обраного стилю.

  • Довгу бездоганну експлуатацію (не менше 40-50 років) і нескладний догляд (бруд можна видалити ганчіркою).

  • Поліпшення звукоізоляції.

  • Підвищення теплоеффектівності споруди, економію при опаленні.

Підвищення теплоеффектівності споруди, економію при опаленні

Натуральний камінь в обробці фасаду

До істотних недоліків використання природного каменю в зовнішній обробці заміського будинку відноситься.

  • Дорожнеча. Кар'єр, де відбувається видобуток природного каменю, може розташовуватися на значній відстані. Транспортування важкого матеріалу може суттєво підвищити вартість.

  • Навантаження на фундамент. Кам'яна облицювання здатна значно погіршити будинок. Її вага необхідно враховувати в розрахунках міцності фундаменту.

Обдумуючи, ніж обшити будинок з піноблоків зовні, багато звертають свій погляд на штучний камінь, матеріал, що володіє власними перевагами:

  • Менша (у порівнянні з природним каменем) пористість, що дозволяє добре протистояти вологості, цвілі і перепадів температур.

  • Естетичний зовнішній вигляд, по декоративних якостях не поступається натуральним аналогам.

Недолік облицювання будинку з піноблоків штучним каменем - низька звукоізоляція і теплозахист.

Про тонкощі нанесення штукатурки на ПІНОБЛОЧНИХ фасад в наступному відео:

Оздоблення фасаду плиткою

Облицювання будинку з піноблоків плиткою не вимагає посилення фундаменту, так як ведеться прямо на фасад, за допомогою спеціальної суміші. Для декорування стін застосовують клінкерну плитку, керамограніт і морозостійка керамічну плитку.

Всі матеріали служать надійним захистом ПІНОБЛОЧНИХ стін, а їх зовнішній вигляд відрізняється різноманітністю. У зовнішньому оформленні використовують як кольорову плитку, так і імітує керамічну цеглу або натуральний камінь. Незважаючи на естетичність і дешевизну, плитку слід застосовувати з обережністю (для часткової облицювання) - пінобетон виводить вологу назовні; це руйнує суміш, на якій тримається облицювання.

Штукатурка і фарби в зовнішній обробці

Облицювання ПІНОБЛОЧНИХ заміського будинку штукатуркою - швидкий і бюджетний спосіб захистити фасад. Штукатурка швидко наноситься і висихає, має презентабельний зовнішній вигляд і чудово комбінується з іншими оздоблювальними матеріалами (наприклад, з штучним каменем цоколя).

Декоративне оздоблення фасаду штукатуркою Це може бути цікаво! У статті за наступним посиланням читайте про будівництво будинків з піноблоків .

Якщо при підготовці і нанесенні штукатурки технологія не порушувалася, така обробка не буде тріскатися і бліднуть під сонячним ультрафіолетом. Для більшості заміських котеджів з піноблоків, розташованих в районах з теплим кліматом і м'якими зимами, вибирають один з варіантів:

  • Оштукатурювання. Традиційна штукатурка з цементу і піску не підходить. Для якісного захисту стіни з пінобетону вибираються суміші з підвищеною паропроникністю і низькою усадкою під час експлуатації. Вони мають в складі клейкі речовини, що збільшують адгезію (якість зчеплення) з пенобетонной поверхнею.

  • Оштукатурювання з подальшим забарвленням. Для забарвлення фасаду з пінобетону використовують паропроникні (силіконові) фарби.

Для забарвлення фасаду з пінобетону використовують паропроникні (силіконові) фарби

Схема зовнішньої обробки з одночасним утепленням

Штукатурка фасаду вважається трудомістким процесом, що вимагає певних навичок в роботі. Штукатурку наносять в два шари - стартовий і фінішний, роботу можна вести при температурах вище + 5 ° С. Оздоблення зовнішніх стін будинку з піноблоків проходить кілька етапів:

  • Готується (очищається від бруду і пилу) фасад.

  • Стіна покривається ґрунтовкою, закріплюється армована сітка (в місцях навантаження - на кутах фасаду, над прорізами).

  • Наноситься стартовий (чорновий) шар штукатурної суміші.

  • Наноситься грунтовка для декоративного шару штукатурки.

  • На фасад наноситься фінішний шар фарби або штукатурки.

На фасад наноситься фінішний шар фарби або штукатурки

Нанесення чорнового шару штукатурки з армуванням

Спосіб має незаперечні достоїнства:

  • Штукатурка для пінобетону міцна і має яскраво вираженими гідрофобними властивостями, що дозволяє убезпечити фасад від зовнішніх сил будь-якого характеру (механічних і природних).

  • Штукатурка для пінобетону не зупиняє дифузію в стінах будівлі, дозволяючи пару вільно виходити назовні.

  • Безліч варіантів виконання. Штукатурка може бути простою і декоративної, кольорової металургії та терразитовой (з додаванням крихти з мармуру, скла, слюди).

До мінусів штукатурення фасаду з піноблоків відносять:

  • Необхідність досвіду. Процес має нюанси в приготуванні і нанесенні складу. Щоб зробити якісне покриття, потрібні навички, дотримання технології та інструменти.

  • Невеликий термін служби. Згодом штукатурка накопичує вологу і втрачає захисні властивості, до наступного ремонту пройде не більше 10-12 років.

  • Чутливість. При вібрації стін і підстави штукатурка може піти тріщинами і обсипатися.

При вібрації стін і підстави штукатурка може піти тріщинами і обсипатися

Види декоративної штукатурки

Що не можна використовувати для облицювання стін їх пінобетону

Зовнішню обробку можна проводити матеріалами, що перешкоджають дифузії водяної пари. Їх використання приведе до того, що волога буде затримуватися на фасадній поверхні; теплопровідність (і рахунки за опалення) буде зростати, а міцність фасаду - зменшуватися. Для зовнішнього облицювання не підходять:

  • тонкі плити з спінених полімерів;

  • використання бетонної та керамічної плитки;

  • класичний цементно-піщаний розчин;

  • звичайні фарби, що створюють на поверхні плівку, непроникну для пари.

Технологія будівництва з пінобетону передбачає захист матеріалу від контакту з водою або снігом, тому навіть будинок з правильної облицюванням потребує додаткового захисту:

  • Грамотному пристрої покрівлі і системи водостоку.

  • Організації підвіконних зливів і козирків над декоративними деталями фасаду.

  • Захисту цоколя від вологи.

Захисту цоколя від вологи

Комбінована облицювання заміського котеджу з піноблоків Це може бути цікаво! У статті за Наступний ПОСИЛАННЯ читайте про фундамент для будинку з піноблоків .

Висновок

Властивості пінобетонного фасаду накладають певні обмеження на вибір облицювального матеріалу. Тим не менш, він досить великий, а всі рішення зводяться до двох варіантів: у вас буде заміський будинок з вентильованим або обштукатурених фасадом. Якщо вибір конкретного виду штукатурки можна відкладати до закінчення внутрішніх опоряджувальних робіт, то вибір на користь кам'яної або цегляної облицювання треба зробити на етапі проектування фундаменту. При покупці зовнішніх оздоблювальних матеріалів контролюють такі параметри, як морозостійкість, паро- і водопроникність, рівень адгезії до основи. Прочитати пізніше

Відправімо материал на пошту

Роздрукувати

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама