Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як боротися з палею (земляним раком) або як випровадити непроханих гостей з саду і городу.

  1. Для початку з'ясуємо, як капустянки живуть, що роблять.
  2. Ще одна корисна порада по боротьбі з Медведков.

У багатьох власників земельних ділянок виникає питання: "А що це за круглі дірки в грядках? Та ще правильної форми! Чому, як вони з'являються, то сходи починають гинути? І як уберегти посіви від цих явищ?" А розкопавши ці дірочки, ви побачите там купу маленьких яєць. Що це? І хто це?

Капустянка, або як в народі кажуть - земляний рак, щороку завдає дачникам непоправної шкоди. Невже з нею можна боротися тільки за допомогою хімії? Ні, тут можна посперечатися ....!

Для початку з'ясуємо, як капустянки живуть, що роблять.

Всі ми завозимо на свої ділянки таке чудове добриво, як навоз Всі ми завозимо на свої ділянки таке чудове добриво, як навоз.Так ось з ним земляні раки і потрапляють до нас на дільниці. Що ж, подумаєте ви, тепер не удобрювати землю? Ні, з цією комахою можна і потрібно боротися. А як зараз дізнаємося.
Капустянки дуже люблять тепло і запах гною. Там їх накопичується дуже багато. Восени потрібно викопати яму, накидати в неї гною. Медведок туди набереться дуже багато - вони там будуть зимувати. Як настануть морози, можна розкидати цей гній по землі і комахи все померзнути. Інший варіант - навесні можна цей гній спалити. Капустянки також загинуть. Ще вони дуже бояться мильної води. У дірочки заливайте міцний розчин води з господарським милом. Земляні раки вилізуть і ви їх розрубати лопатою. А якщо не виберуться на поверхню, значить загинуть там.

Ще одна корисна порада по боротьбі з Медведков.

У місцях скупчення таких дірочок, в землю вкопують 3-хлітровую банку так, щоб горлечко було на рівні землі. Капустянки туди падають, а вилізти не можуть. Від кого-то навіть чули, що в банку можна налити трохи пива, тому що запах дуже подобається цим комахам. Але, це вже вам тестувати. При цьому врахуйте, що капустянки повзають по верхніх шарах землі тільки до Петрова дня (12 липня), а потім йдуть углиб землі. Тому боротися з ними можливо лише до цього часу. Відстоюйте свої ділянки і ви переможете.
фото капустянка . Фото капустянка 2

У багатьох власників земельних ділянок виникає питання: "А що це за круглі дірки в грядках?
Чому, як вони з'являються, то сходи починають гинути?
І як уберегти посіви від цих явищ?
Що це?
І хто це?
Невже з нею можна боротися тільки за допомогою хімії?
Що ж, подумаєте ви, тепер не удобрювати землю?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама