Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Клоп-солдатик

Красноклоп безкрилий, або клоп-солдатик (лат.Pyrrhocoris apterus) - дуже поширене в Воронезької області комаха, що відноситься до сімейства красноклопов, загону Клопи.

Довжина тіла клопа-солдатика становить близько 10 мм, забарвлення переважно чорна з червоним малюнком на надкрила і переднеспінке. Зазвичай у клопів-солдатиків відсутні задні крила, але в рідкісних випадках вони бувають. Як і для всіх інших клопів, для солдатика властиво розвиток з неповним перетворенням. Тобто стадія лялечки відсутня, а личинка дуже схожа на доросле комаха .

Не треба плутати клопів-солдатиків і постільних клопів, паразитів, що харчуються кров'ю людини і домашніх тварин. клопи постільні мають розмір від 3 до 8 мм, темно-жовтого або темно-коричневого кольору. На сайті http://klopam.ru можна дізнатися все про постільних клопів і способи боротьби з ними.

Клопи-солдатики мешкають колоніями на поверхні землі. ранньою навесні і в кінці літа вони збираються величезними скупченнями на сонячній стороні будинків, парканів, стовбурів дерев, дровітні, пнів. Зимують численними групами під опалим листям.

Харчуються клопи-солдатики рослинними соками, рослинним опади, мертвими безхребетними. Також серед них має місце канібалізм.

Клопи солдатики - тварини з дуже широким географічним ареалом. Вони мешкають повсюдно в Євразії, Північній Америці і Північній Африці.

Клоп-солдатик не внесений в офіційний список шкідників городніх і садових культур, однак може завдавати шкоди посівам капусти, редису, картоплі, томата. Також іноді вони висмоктують сік ягід винограду, поїдають квіти овочевих, ягідних, декоративних культур.

Для боротьби з ними небажано використовувати інсектициди, які можуть згубно позначитися на здоров'ї людей. Краще використовувати біологічні способи боротьби, наприклад, добре себе зарекомендувало рослина клопогон-цимицифуга. Це дуже красиве висока рослина з ефектними білими суцвіттями. Батьківщиною його є Північна Америка. Циміцифуга не тільки допоможе впоратися з клопами, але і стане прикрасою всієї ділянки. Завдяки циміцифугу зникають і інші шкідливі для врожаю види клопів.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама