Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Клопи в квартирі: чи можуть вони переповзти від сусідів?

  1. Як зрозуміти, що клопи сусідські?
  2. Як боротися з сусідськими клопами?
  3. Що робити, якщо сусіди не хочуть боротися з клопами?

Постільні клопи, виявлені господарями у власному домі, доставляють їм масу неприємностей. Адже ці паразити, харчуються людською кров'ю , Виходять на полювання виключно в нічний час. Тому виявити їх притулку днем ​​- завдання не з легких. Швидкість переміщення цих комах дуже висока: дорослої особини досить усього лише однієї секунди, щоб подолати відстань в 2-3 см. Нескладно відповісти на питання, чи можуть клопи перейти від сусідів? Для цього їм потрібно зовсім небагато часу і якась лазівка, за допомогою якої вони зможуть переповзти з однієї квартири в іншу.

Як зрозуміти, що клопи сусідські?

Перш ніж оголошувати війну шкідників, дуже важливо визначити, як вони опинилися в житловому приміщенні. В іншому випадку боротьба може виявитися неефективною. Чи могли клопи переповзти від сусідів або причина їх появи зовсім інша? Незважаючи на те, що комахи рухаються досить швидко, вони не долають довгі відстані. Тому при виявленні паразитів у себе вдома можна запідозрити, що винуватцями є або самі господарі, або їх сусіди, квартира яких стала притулком для маленьких кровососів.

Чи існують способи, як дізнатися чи є у сусідів клопи, і в яких же випадках не варто пред'являти їм претензій, а краще пошукати причину самостійно?

  1. Якщо в будинку є домашні тварини - кішки або собаки - цілком можливо, що після вуличної прогулянки вони можуть принести в своїй шерсті кілька особин паразитів, які дуже швидко влаштуються в новому житлі і почнуть розмножуватися. Особливо це відноситься до кішок, яких дуже приваблюють темні підвали.
  2. Непроханих "гостей" можна привезти в свою квартиру, повернувшись з відрядження. Адже, навіть проживаючи в дорогих апартаментах, не можна виключати варіант, що там влаштувалися паразити. А, сховавшись в складках одягу нового постояльця, вони благополучно переїдуть на нове місце проживання.
  3. Нерідко трапляється так, що клопи виявляються в будинку разом з новими придбаннями господарів: м'якої або корпусних меблями або побутовою технікою. Адже склади, в яких все це зберігається, - улюблені місця для комах. А придбати нову річ з зараженого складу може кожна людина.
  4. Особливо можна виділити придбану м'які меблі, що була в користуванні. Перш ніж занести її в своє житло, обновку потрібно уважно оглянути. А щоб повністю виключити можливість появи комах в своєму будинку, краще відразу ж провести обробку нового крісла або дивана інсектицидом.

Дуже висока ймовірність появи клопів в квартирі після навіть зовсім короткого перебування в зараженому приміщенні. Але якщо домашні тварини в приміщенні не проживають, у відрядження ніхто не їздить і нові покупки давно не здійснювалися, значить, необхідно з'ясувати, чи є у сусідів клопи.

Як боротися з сусідськими клопами?

Без грамотно проведеної обробки приміщення хімічними засобами клопи будуть постійно переміщатися з одного приміщення в інше. Щоб домогтися максимального ефекту, ні в якому разі не можна відкладати виконання заходів по боротьбі з паразитами. Якщо з'ясувалося, що клопи повзуть від сусідів, необхідно визначитися, як буде здійснюватися знищення комах - своїми силами або фахівцями відповідних служб.

Важливо не затягувати з початком заходів, оскільки шкідники розмножуються дуже швидко і за короткий час можуть відкласти таку кількість яєць, що виводити їх доведеться дуже довго. Спочатку потрібно поспілкуватися з господарями квартири, де оселилися клопи. Якщо вони також стурбовані проблемою і готові негайно розпочати боротьбу з паразитами, обробку квартир потрібно проводити одночасно.

Ідеальний варіант - це проведення дезінсекції у всіх квартирах багатоповерхового будинку або хоча в тих, де були виявлені комахи. Ефективність такої обробки, при якій всі сусіди одночасно труять клопів, дуже висока. При одиночній обробці, навіть з використанням ефективних інсектицидних засобів, вирішити проблему не вийде. Після закінчення процедури дезінсекції, з метою захисту від можливого повторного зараження квартири клопами, необхідно усунути всі щілини і отвори, які можуть бути між квартирами. Для цього потрібно за допомогою будівельного розчину замазати існуючі щілини в стінах і підлозі, а також можливі отвори між полотнами шпалер і за плінтусами.

Для цього потрібно за допомогою будівельного розчину замазати існуючі щілини в стінах і підлозі, а також можливі отвори між полотнами шпалер і за плінтусами

Щілини в підлозі дають можливість клопам переповзти сусідську квартиру

Деякі використовують інший спосіб, як захиститися від повторного навали паразитів - роблять ремонт. Варто зауважити, що після якісної обробки підлог, стін і стель шансів знову влаштуватися в такій квартирі у комах практично немає. Оскільки нерідко комахи переповзають з однієї квартири в іншу за допомогою вентиляційних отворів, бажано щоб в них завжди присутній якийсь відлякувач для клопів. Для цього можна використовувати скипидар, нашатир, оцет , Гілки свіжої полину, лепехи або пижма .

Що робити, якщо сусіди не хочуть боротися з клопами?

Боротися з клопами значно простіше, якщо мешканці всіх сусідніх квартир одночасно стануть вирішувати проблему. Однак бувають випадки, коли люди не знають, як змусити сусідів труїти клопів. В основному господарі таких квартир зловживають алкоголем або вживають наркотики, і їх абсолютно не хвилює присутність в квартирі дрібних кровосисних насекомих.Скандали і вмовляння також результатів не дають. Що ж робити і куди скаржитися в таких випадках?

Виявляється, вплинути на недбайливих сусідів можна без всяких скандалів. Для цього слід просто звернутися з відповідною заявою до санепідемстанції. Її співробітники проведуть роботу з обстеження неблагополучного житла, і якщо господарі будуть заперечувати проти проведення дезінсекційних процедур, то факт присутності клопів буде оформлений документально.

Що робити, якщо у сусідів завелися клопи, які потихеньку переповзають в інші квартири. Вихід один - діяти спільно. Якщо після проведення всіх можливих процедур знищити клопів не вийшло, необхідно звернутися за допомогою до фахівців. Працівники спеціальних служб знають, як вирішуються подібні проблеми і які заходи слід вживати при зараженні кількох сусідніх приміщень.

Як зрозуміти, що клопи сусідські?
Як боротися з сусідськими клопами?
Що робити, якщо сусіди не хочуть боротися з клопами?
Нескладно відповісти на питання, чи можуть клопи перейти від сусідів?
Як зрозуміти, що клопи сусідські?
Чи могли клопи переповзти від сусідів або причина їх появи зовсім інша?
Чи існують способи, як дізнатися чи є у сусідів клопи, і в яких же випадках не варто пред'являти їм претензій, а краще пошукати причину самостійно?
Як боротися з сусідськими клопами?
Що робити, якщо сусіди не хочуть боротися з клопами?
Що ж робити і куди скаржитися в таких випадках?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама