Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обробка капусти: чим обробити капусту від шкідників

  1. Способи вирощування капусти без хімікатів
  2. Капуста в дірках ніж обробити народні засоби
  3. Чим обприскати капусту від гусениць народними засобами
  4. Чим побризкати капусту від шкідників народними засобами
  5. Відео: як захистити капусту від шкідників народними засобами

Обробка капусти: чим обробити капусту від шкідників. Навіть у досвідчених городників на капусті можуть оселитися шкідники, її соковиті листя є улюбленими ласощами для попелиці, гусениць і хрестоцвіті блішки. У магазинах є велика кількість препаратів для знищення шкідників овочевих культур, але вони мають істотним мінусом - токсичністю. Тому, незважаючи на рекламу, яка переконує в нешкідливості цих коштів, багато дачники воліють боротися зі шкідниками без допомоги хімії. У зв'язку з цим ознайомлення зі способами, ніж захистити капусту від шкідників народними засобами, є найбільш значимою заходом для збереження врожаю качанів. Обробка капусти: чим обробити капусту від шкідників

Обробка капусти народними способами

Способи вирощування капусти без хімікатів

Найдієвішою мірою є профілактика, спрямована на попередження появи капустяних шкідників. Назвемо основні заходи:

  • збір і утилізація рослинних залишків після зрізки качанів;
  • осіння перекопка грунту ;
  • якщо дозволяє погода, капустяну розсаду висаджують якомога раніше, щоб вона вкоренилася до масової появи шкідників;

Корисна порада! Щоб на грядки не сідали метелики-білявки і не залишали на них кладок яєць, з яких потім з'являються гусениці, грядки з розсадою захищають покривним матеріалом. Цей спосіб оберігає грядки і від навали хрестоцвіті блішки.

Більшість шкідників мешкають на початку літа на бур'янах, родинних капусті:

  • талабан польовий;
  • пастушої сумці;

Щоб не допустити їх переселення на капусту, бур'яни регулярно видаляють.

Щоб не допустити їх переселення на капусту, бур'яни регулярно видаляють

Обробка капусти від шкідників

Щоб відлякати шкідників, поруч з капустяним грядками висаджують кріп, томати, шавлія, бораго, часник, м'яту, полин та інші рослини. Ці рослини містять ефірні масла, запах яких відлякують тлю (кріп, помідори), капустяну совку (шавлія), капустяних мух (часник), огіркову траву, дуже не люблять слимаки. Запах пижма і полину не переносять гусениці.

Капуста в дірках ніж обробити народні засоби

Поразка капусти попелиць

Ознакою ураження попелиць є білуваті і бурі точкові вкраплення на листках, скручування і фарбування листя в синювато-рожевий відтінок. Через ураження шкідниками капустяні вилки відстають у рості. Тлю неважко розглянути: ці повзучі комахи досягають в довжину 2 мм., Сіро-зеленого кольору з білястим восковим нальотом.

Попелиця на капусті

Методи боротьби зі шкідниками:

  1. Господарське мило.
  2. Якщо кількість вирощуваних качанів на ділянці невелика, можна обробити їх вручну господарським милом (на 10 літрів води 300-400 грамів мила). Через тиждень обробку слід повторити.
  3. Настій з бадилля помідорів і цибулиння.
  4. Склад: -0,5 кг. лушпиння цибулі; -1,5-2 кг. зеленої помідорової бадилля; -рідке мило. Сухі цибульні лусочки заливають двома літрами окропу, залишають на 2-е суток, потім заливають 2 літрами води і трохи рідкого мила. Бадилля заливають окропом (5 л.), Залишають на 4 години, потім знову нагрівають протягом 3-х годин, отриману суспензію доливають рівною кількістю води. Отримані настої зливають в одну ємність і використовують для обприскування.
  5. З тютюнового пилу, сухої гірчиці і мила.
  6. Вам буде потрібно: по 1 склянці тютюнового пилу і золи; -по 1 ст.л. гірчиці і мила. Компоненти перемішують з відром води, настоюють 24 години. Дана суміш дешева і проста у використанні, до того ж не представляє шкоди для людей.
  7. Тютюновий відвар.
  8. Беруть 0,5 кг. листя городнього тютюну, води в кількості 2-х літрів і нагрівають пару годин. Отриманий узвар змішують з 50 грамами мила і 10 л. води.
  9. Часниковий відвар.

Використання цибулиння в боротьбі з попелиць на капусті

Ефективний проти більшості пожирачів качанів. Готується з 700-800 м часнику, 10 л. води. Все це кип'ятиться близько 2-х годин. Для поливу засіб розбавляють рівною кількістю води.

гусениці

Якщо у вас невелика кількість капусти, гусениць можна зібрати вручну. Відлякує цих ненажерливих шкідників і обсипання листя содою. Полив качанів солодкою водою приманює ос, які є природними ворогами гусениць.

Чим обприскати капусту від гусениць народними засобами

  1. Зольна настоянка з Дегтярний милом: на 1 склянку золи береться 1 ч. Л. дігтярне мила, 5 літрів води, настоюють 24 години.
  2. Настоянка томатної гички і лушпиння від цибулі (використовується також і для боротьби з попелиць).

Використання дігтярне мила в боротьбі з гусеницею на капусті

Чим побризкати капусту від шкідників народними засобами

Хрестоцвіті блішки-одна з найнебезпечніших ворогів капусти, вона здатна об'їсти капустяні листочки до самих прожилок, особливо у молодих рослин. Листя дорослих рослин для неї малопривабливі через жорсткості, тому головним завданням є захист розсади.

Корисна порада! Одним з дієвих методів, ніж обробити капусту від мошок, є поливання рослин водою з розведеним в ній рідким засобом від бліх.

Хороші результати дає обробка меленою паприкою, деревною золою, або зольно-тютюнової сумішшю (1: 1). Розпилюють тільки по зволоженим листям, щоб розпилюється речовина закріпилося на листової пластини.

Розпилюють тільки по зволоженим листям, щоб розпилюється речовина закріпилося на листової пластини

Блішки на капусті

Дієвими прийомами, ніж обробити капусту від блішки народні засоби, є застосування настоїв: -з курячого посліду з водою (1 до 20) і настояний 3 тижні; -з суміші подрібнених часникових часточок, помідорової бадилля (по 1 склянці), 1 ст. л. рідкого мила, 10 л. води; -розчин 9% оцту, з розрахунку 250 мл. оцту на 1 відро води.

Боротьба з шкідниками на капусті

Слимаки, равлики і жуки

Люблять поласувати свіженької капусткой і листоїди-жучки, що досягають до 5 мм. в довжину, насиченого темно-зеленого кольору з металевим відливом. Шкідники вигризають великі отвори в листової пластини, або обгризає її краю. Для боротьби з ним вилки обробляють гашеним вапном, золою, тютюновим пилом або їх сумішшю. Великої шкоди врожаю завдають слимаки і равлики, незважаючи на свою неквапливість, вони відрізняються відмінним апетитом.

Способи боротьби:

  • посипати грунт під посадками порошком гірчиці, подрібненої яєчною шкаралупою;
  • щоб слимаки виповзли з землі і качанів, проводять полив розчином нашатирного спирту (мл. на 5 л. води).

Після виповзання шкідників процедуру повторюють.

Відео: як захистити капусту від шкідників народними засобами

Мінусом використання народних способів знищення шкідників є нетривалість ефекту, обробки слід неодноразово повторювати. Але кінцевий результат того вартий, ви отримаєте екологічно чисту капусту, яку можна без побоювання вживати в їжу навіть дітям.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама