Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як прочистити унітаз від засмічення: перевірені методи боротьби з каналізацією від експертів

  1. Визначаємо складність неполадок
  2. Ознаки критичного засмічення
  3. причини засмічення
  4. Класифікація засобів для прочищення
  5. Хімія в допомогу
  6. Механічні способи очищення

Зміст статті

Від автора: вітаємо вас, шановні читачі! З такою проблемою, як засмічення унітазу, на жаль, стикаються багато мешканців багатоквартирних будинків. Самостійно вирішити проблему цієї несправності буває досить непросто.

Якщо вас цікавить, як прочистити унітаз від засмічення в ванній кімнаті , То в першу чергу важливо розібратися в пристрої цього елемента сантехніки. Другий крок: це знайомство із засобами, здатними стати ефективними помічниками при прочищення каналізаційних труб. Справа не складне, але вимагає певних навичок.

Визначаємо складність неполадок

Що може зробити домашній майстер для вирішення такого делікатного питання, як засмічення унітазу? Звичайно, перша думка - це викликати сантехніка. Однак професійні майстри не завжди можуть бути доступними, і чекати приходу фахівця, який обслуговує ваш будинок, часто доводиться дуже довго. У разі несерйозного засмічення можна самостійно діагностувати причину несправності системи і спробувати усунути її.

Як визначити ступінь несправності домашньої каналізації? Ось основні підказки, які вказують на те, що проблема серйозна, але ви зможете ліквідувати його своїми силами:

  • вода не опускається вниз по каналізаційній трубі при зливі;
  • при спуску води ви чуєте булькання, клекіт;
  • стоки піднімаються назовні з отвори ванній і / або умивальника;
  • відчувається неприємний запах.

вода не опускається вниз по каналізаційній трубі при зливі;   при спуску води ви чуєте булькання, клекіт;   стоки піднімаються назовні з отвори ванній і / або умивальника;   відчувається неприємний запах

Ознаки критичного засмічення

В даному випадку, звичайно, краще перестрахуватися. Пам'ятайте, що усунути причину засмічення труб важливо оперативно, так як некоректна робота каналізації може негативно вплинути на санітарний стан квартири, а також спричинити за собою затоплення сусідів знизу.

Коли не варто проявляти зайву самовпевненість і прочищати унітаз вручну? У разі якщо:

  • стічні води б'ють через край чаші унітазу;
  • є загроза затоплення ванній кімнати або всієї квартири;
  • зірвало вентиль на загальній трубі, і ви не можете самі перекрити воду в стояку.

Нехай вас не бентежить, що за вікном глуха ніч, аварія сталася у вихідний або святковий день, або ви не є власником житла. Негайно викликайте аварійну службу, а до її приїзду постарайтеся перекрити воду в загальному стояку і попередити інших мешканців будинку про несправності каналізації.

причини засмічення

Припустимо, що ваша ситуація не критична, і ви можете самостійно ліквідувати наслідки засмічення унітазу. Для цього важливо уявляти собі схему будови унітазу і каналізації, а також важливо мати мінімальний набір інструментів.

Зверніть увагу, що засмічення зазвичай виникають в трьох місцях:

  • стики;
  • переходи;
  • згини труб.

Робимо простий висновок: рівний і гладкий ділянку щодо нової труби не схильний до утворення нальоту, який згодом здатний перерости в забите місце. А ось в старих трубах, покритих зсередини багаторічними відкладеннями, можна зустріти жахливі засмічення. Однак така ситуація загрожує повною заміною стояка каналізації.

Давайте розглянемо чинники, які з більшою ймовірністю можуть викликати несправність каналізації.

В першу чергу, це наповнювач для котячого туалету, який виробляють з нерозчинних хімічних матеріалів. Ви не повірите, але це на перший погляд невинне речовина просто цементує труби зсередини, і без спецзасобів з таким відкладенням на стінках впоратися неможливо.

Крім того, для каналізації вкрай небезпечні такі предмети і речовини:

  • газети;
  • ганчірки;
  • губки;
  • великі харчові відходи;
  • цупкий папір;
  • жир;
  • волосся;
  • гігієнічні прокладки, тампони, вата;
  • поліетиленові пакети;
  • будь-які предмети, які випадково потрапили в унітаз.

Якщо ви хочете зменшити ймовірність засмічення каналізації, рекомендуємо встановити в туалетній кімнаті спеціальне відро для сміття для відходів.

Класифікація засобів для прочищення

Ми з вами трохи розібралися з тим, що може викликати несправність домашньої сантехніки, тепер переходимо до основного завдання: як позбутися від засмічення? Для цього професіонали використовують цілий арсенал засобів, багато з них цілком доступні для домашнього майстра.

Методи усунення засмічення унітазу можна розділити на кілька основних груп:

  • хімічні засоби;
  • механічні засоби, які не вимагають дослідження труб;
  • глибокі механічні засоби (зокрема, використання сантехнічного троса);
  • технічні засоби. Припускають демонтаж і розбір гофри або ділянки труби, заміну трубопроводу (повну або часткову). Ці маніпуляції проводять професійні сантехніки, а значить, без виклику аварійної служби не обійтися.

Як ви вже здогадалися, основна мета використання всіх перерахованих вище засобів - це позбавлення від засмічення і максимальна очищення труб.

Хімія в допомогу

Пройдемося по найбільш популярним і в той же час ефективних засобів, які зазвичай рекомендують сантехніки в якості «швидкої допомоги» при засмітті каналізації.

Гаряча вода з додаванням соди

Цей метод варто використовувати в тому випадку, якщо ви цілком упевнені в якості вашої сантехніки. Візьміть півпачки соди і відро гарячої води (не окропу). Влийте в унітаз практично весь розчин і трохи почекайте. Через кілька хвилин можна попрацювати вантузом або просто спустити воду, як зазвичай.

Заливати воду потрібно досить швидко, від вас вимагається створити сильний напір. Відро з водою потрібно тримати так, щоб струмінь вливалася під прямим кутом. Іноді для цього використовують сильний напір душової лійки.

Сода ефективно справляється з жировими відкладеннями і будь-який органікою. Відзначимо, що цей простий спосіб непогано справляється і з засміттям, спровокованим наповнювачем для котячого туалету.

«Fairy»

Якщо у вас під рукою не виявилося соди, але ви впевнені, що засмічення унітазу швидше жирової, а не спровокований потраплянням в нього стороннього предмета, то можна влити половину флакона популярного засобу для миття посуду. Правда, жирові засмічення зазвичай трапляються на кухні, але гірше від використання «Fairy» точно не буде.

«Кріт» та інші кислотні засоби

З приводу «Крота» та інших засобів на основі кислоти у нас виникає чимало сумнівів. Справа в тому, що кислота дуже погано справляється з органічними засмічення, зате може сильно зашкодити сучасну каналізаційну систему, що складається в основному з пластикових труб.

Найбільш ефективно «Кріт» і подібні засоби справляються з засмічення каналізації в приватних будинках, де труби часто чавунні.

Що не варто використовувати

Не всі рекомендації фахівців з інтернету варто сприймати всерйоз: однозначно, Coca-Cola і Pepsi-Cola не допоможуть вам справитися з забитим унітазом. Їм під силу лише очистити чашу від нальоту.

Це відноситься і до хлорвмісних миючих засобів. Якщо в каналізації вже утворилася «пробка», то хлорка, навіть концентрована, її не розчиниться. «Білизна» хороша як засіб профілактики несправності каналізації, а не «швидка допомога» при засмітті.

Механічні способи очищення

Припустимо, що гаряча вода з содою, «Кріт» або його аналоги не дали бажаного результату. Тоді саме час переходити до «важкої артилерії». Механічні засоби прочищення каналізації більш технологічні і відрізняються високою ефективністю.

вантуз

Гумовий вантуз з присоскою діаметром 10 см і дерев'яною ручкою - це необхідний інструмент, який повинен бути присутнім в арсеналі кожного домашнього майстра.

Як він працює? Основне завдання вантуза - це створення гідравлічного напруги в трубі, яке допомагає проштовхувати вперед затор по трубі і руйнує практично будь-які забруднення. Як правильно використовувати даний прилад? Перш за все, постарайтеся максимально осушити чашу унітазу і видалити звідти воду. Візьміть інструмент за ручку, призначте присосок до сливу і зробіть 5-10 різких, сильних штовхальних рухів. Зазвичай вистачає кількох таких підходів. Вся процедура займає близько 10 хвилин, а результат відразу ж помітний!

Пам'ятайте, що вантуз потрібно утримувати в чистоті. Після його використання обробіть гумову частину інструменту дезинфікуючим засобом і добре просушіть.

Пластикова пляшка

Звичайна пластикова пляшка об'ємом 1,5-2 літри також може стати ефективним аналогом вантуза. У пластикової тари зрізаємо дно і щільно загвинчуємо горлечко пробкою. Далі діємо за принципом очищення засмічення вантузом. Ваше завдання - створити гідравлічну хвилю. Само собою, така конструкція - одноразова, і після використання має сенс її викинути.

Плівка і двосторонній скотч

Не менш оригінальний спосіб запропонували народні умільці, у яких під руками не виявилося ні вантуза, ні пластикової пляшки. Завдання та ж: створення гідравлічного напруги в трубі безпосередньо під унітазом. Для цього вам буде потрібно щільна пакувальна плівка і двосторонній скотч. Як це працює, ви дізнаєтеся з цього цікавого відеоролика.

сантехнічний трос

Ви напевно чули про такий інструмент, як сантехнічний трос. Він може мати різну конфігурацію, але принцип роботи цього механізму один і той же. По суті - це пружну металевий порожнистий кабель з рукояткою.

В кінці троса може бути закріплена металева щіточка, загострена насадка або спіраль з товстого дроту. Навіщо вони потрібні? Щоб ефективно пробити засмічення або підчепити предмет, який його спровокував, і витягти його з труби.

Кабель потрібно обережно ввести в унітаз і обертальними рухами за годинниковою стрілкою поступово почати розкручувати. Рухаючись вперед, сантехнічний трос буде руйнувати «пробку» або проштовхувати засмічення до загального стояка.

Розглянемо варіанти, при яких сантехнічний трос, будучи введеним в гідрозатвор, наштовхується на перешкоди:

  • якщо сантехнічний трос впирається в зворотну сторону тарельчатой ​​чаші, то для того щоб прибрати засмічення, потрібно продовжувати просувати його вперед штовхають рухами. Вам потрібно домогтися того, щоб трос прослизнув по внутрішній стороні цієї ділянки унітазу;
  • припустимо, що на шляху троса виникла стінка стояка (вертикальна). У таких випадках вам знадобиться «помічник» довжиною понад 1,5 метрів;
  • уявімо собі, що ваш унітаз укомплектований прямим випуском. В такому випадку трос буде рухатися по горизонтальній трубі каналізації аж до внутрішньої поверхні стояка. Припустимо, що наконечник троса зіткнувся з засміттям - як діяти в ситуації, що склалася? Ваше завдання виштовхнути «пробку» в загальний стояк рухами вперед-назад.

Чи можна уникнути утворення засмічень? Звичайно, від вас вимагається своєчасно проводити профілактику і не допускати змиву сміття в туалетну чашу. Для підтримки чистоти можна час від часу використовувати вищевказані хімічні способи промивання труб - і воду з содою, і «Білизну», і навіть «Кріт».

Підводячи підсумки, відзначимо, що засмічення унітазу і каналізації зазвичай відбуваються після тривалої експлуатації системи або грубих помилок при монтажі каналізаційних труб. На жаль, але виправлення помилок лягає на плечі самих квартиронаймачів.

Шановні читачі, настійно рекомендуємо вам сміливо звертатися за допомогою до професійних сантехнікам, які відповідають за обслуговування вашого будинку, якщо зазначені нами способи усунення засмічення не спрацювали! Найчастіше усунення причин несправності каналізації може зажадати від майстра значного часу, спеціальних навичок, досвіду і інструментів.

Не варто покладатися виключно на свої сили, так як некомпетентність в даній сфері може спровокувати серйозні наслідки, аж до затоплення сусідів. Сподіваємося, що стаття допомогла вам озброїтися цінними порадами. До нових зустрічей на сторінках нашого сайту!

Як визначити ступінь несправності домашньої каналізації?
Коли не варто проявляти зайву самовпевненість і прочищати унітаз вручну?
Як він працює?
Як правильно використовувати даний прилад?
Навіщо вони потрібні?
Припустимо, що наконечник троса зіткнувся з засміттям - як діяти в ситуації, що склалася?
Чи можна уникнути утворення засмічень?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама