Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити лабіринт для хом'яка своїми руками: будуємо тунелі, труби і смуги перешкод

  1. Лабіринт з картону
  2. Лабіринт для хом'яків з конструктора
  3. Як зробити тунель для хом'яка своїми руками
  4. Тунелі для хом'яків з пластикових пляшок
  5. Тунель для хом'яка з коробок і рулонів туалетного паперу
  6. Споруди з труб
  7. Як поводяться хом'яки в лабіринті з труб і тунелів
  8. Клітини з тунелями для хом'яків
  9. Готова клітина для хом'яків з тунелями

Оригінальна конструкція для хом'яків - лабіринт служить додатковим розвагою маленьким гризунам. Незважаючи на пропозиції великих зоосетей, цікаво самим розібратися, як зробити лабіринт для хом'яка своїми руками. Нічого складного в цьому немає.

Лабіринт з картону

Найпростіший і нехитрий лабіринт. Його можна зробити разом з дітьми, які охоче приймуть в цьому участь. Для роботи будуть потрібні: велика коробка, картон, нетоксичний клей або скотч і ножиці. Сама коробка буде підставою - приміщенням. Виріжте з картону смужки довільної довжини і наклейте їх в коробці так, щоб вони утворили «стінки». Ці стінки звірок змушений буде обходити, щоб дістатися до ласощі. Шматочки ласощів треба розкласти в декількох місцях, щоб звірку цікаво було шукати «вкусняшки».

Можна удосконалити лабіринт, додавши в нього другий поверх. Це можна зробити, якщо коробка досить висока. Не варто робити занадто високий ярус, щоб малюк, падаючи, не зашкодив лапи.

Залишайте сходи на другий поверх, це допоможе гризуна добиратися до верхньої частини лабіринту.

Такі сходи можна приклеїти до двох виступам «одноповерхового» споруди.

Якщо з'єднати саморобну конструкцію з кліткою гризуна, то для звірка не буде додаткового стресу. Він зможе сам вийти з клітки в лабіринт. В іншому випадку його треба витягати і садити в незнайому «страшну» обстановку.

Якщо ваша клітка з'єднана з такою картонній конструкцією, за твариною треба спостерігати. Гризун дуже швидко розбереться, що стінки вразливі і зробить в ній діру. Якщо деталі з'єднані скотчем, необхідно спостерігати за звіром, щоб він не пробував стрічку «на зуб».
У лабіринт для джунгаріков можна вклеїти ходи з роликів від туалетного паперу або паперових рушників.

Картонна конструкція вимагає частої реставрації і не досить міцна. Такий лабіринт можна зробити з фанери або пластику, які послужать довше.

Лабіринт для хом'яків з конструктора

Якщо у вас вдома є конструктор Лего, не важко буде зробити майданчик для разваг з нього. Тут дитина не просто допоможе, але і зробить більшу частину роботи. На відміну від коробок, Лего не вимагає додаткового прикраси, та й з'їсти його буде непросто. За допомогою конструктора можна спорудити справжню смугу перешкод для хом'яків, зробити арки і вежі.

Як зробити тунель для хом'яка своїми руками

Тунелі можна купити в зоомагазині або зробити самостійно. З чого тільки не роблять ці конструкції:

  • пластикові бутилки;
  • ролики від туалетного паперу;
  • коробки;
  • труби від сантехніки.

Вибір залежить від розмірів тварини, матеріалів, наявних під рукою і польоту фантазії.

Тунелі для хом'яків з пластикових пляшок

До гідності таких конструкцій можна віднести їх безпеку і доступність. Харчові пластикові пляшки 1,5 і 2 л відмінно підійдуть для саморобних тунелів. Вибір обсягу залежить від розміру хом'яка: для джунгарского досить 1,5 л, сирійцеві потрібно 2 л пляшка.

Для роботи потрібен канцелярський ніж, ножиці і ізолента. Конструкція складається з однакових вузлів, розташованих в довільному порядку. Кожен вузол складається з двох пляшок, одна з яких «пронизує» іншу під прямим кутом. Візьміть дві пляшки:

  1. Виріжте в одній з них два отвори трохи нижче горлечка. Одне повинно бути невеликим, в нього увійде горлечко другої пляшки, а інше - більше, там буде кріпитися широка частина.
  2. У другій пляшці зробіть отвір, через яке хом'як буде потрапляти в неї з першої.
  3. «Просуньте» другу пляшку через першу так, щоб наскрізь пройшло тільки шийку.
  4. Одягніть на горлечко кришку і затягніть.
  5. Вийшов вузол з двох з'єднаних пляшок.
  6. Другий вузол зробіть з другої і ще однієї - третьої пляшки. Два отвори для кріплення третьої пляшки зробіть, трохи відступивши від дна другої пляшки. А далі, також як і перший вузол.
  7. Нижні частини 2 і 3 пляшки з'єднувати з будь-якою кількістю вузлів в довільному напрямку.
  8. В середині першої пляшки зробіть вхід для хом'яків, приєднайте до неї бутель, зрізану наполовину.
  9. Зрізані краю «обліпили» ізолентою, щоб тварини поранилися.
  10. В середині отриманої воронки прорежьте два отвори для проходу звірків в обидві сторони.

Зробити тунелі для звірків можна і з кольорових пляшок, особливо якщо тварини лякливі. Залишати тварин в цих конструкціях одних не можна. Вони можуть розхитати або прогризти стінки або задихнутися в щільно закритих пляшках.

Тунель для хом'яка з коробок і рулонів туалетного паперу

Така конструкція підійде для маленьких хом'яків, великий сірійський поки не пролізе через ролик туалетного паперу, або це йому буде дуже незручно. Тому орієнтуємося на джунгаріков та інших малюків. Такі тунелі можна робити двома способами: тільки з роликів або роликів і коробок. У першому випадку в роликах треба вирізати дірки і вставити один в інший, як показано на зображенні. Ці вузли потім потрібно з'єднати між собою в довільному порядку.

У другому випадку вклейте ролики в невеликі коробки нетоксичним клеєм. Для цього спочатку потрібно вирізати в стінці коробки отвір по ширині рулону, вставити туди ролик і закріпити клеєм.

Оскільки ці ходи з картону, стежте за тим, щоб хом'ячки НЕ проїли собі в них виходи «на волю».

Споруди з труб

Пластикові труби для хом'яків - справжня знахідка. Вони нетоксичні і мають готову різьблення для з'єднання. Розміри можна підібрати довільно, а вигини у них самі мудрі. Відмінно підійдуть для звірків сірі, прозорі і білі гофровані труби. З усього цього можна створити незвичайний тунель. Не забудьте зробити отвори для дихання звірків в саморобному лабіринті.

Як поводяться хом'яки в лабіринті з труб і тунелів

Гризунам труби нагадують нори. У природі житла звірків схожі на багатоходові лабіринти, тому і до штучних тунелях вони відносяться доброзичливо. Це нерідко створює проблеми господарям нового вихованця. Якщо в клітці є окрема «нора» у вигляді пластикової трубки, звір постарається влаштувати собі в ньому будинок, ігноруючи решту приміщення. Буває й гірше, тварина там же розміщує свій туалет. Пам'ятайте, для хом'яків лабіринти дуже приваблива частина приміщення. Якщо в будинку з'явився новий звір, не ставте йому відразу тунель. Нехай звикне до вас і сім'ї, обживеться небагато. Але є випадки, коли тварина, як і раніше живе в трубі, як в будиночку. Не турбуйтеся, залиште його там, але регулярно проводите прибирання «будиночка».

Клітини з тунелями для хом'яків

В сучасних клітина виробники намагаються додати тунелі для зручності тварин. Ці доповнення неявно збільшують простір клітини, дають хом'якам більше штучних доріжок для бігу.

У продажу є самі тунелі, з яких можна побудувати зручну конструкцію. Тунелями можна з'єднати 2 сусідні клітини, а можна використовувати як перехід на другий поверх.

Чи є у продажу готова клітка для хом'яка з лабіринтом? Можливо, є. Але що таке лабіринт в клітці? Це конструкція з безлічі тунелів. Швидше за все, доведеться робити її на замовлення, що досить дорого. Вихід є, купуйте окремі тунелі і кріпите їх до клітки. Інший варіант - клітина для хом'яка з трубами. Труби можна прикріпити до прутів клітки і вивести за її межі.

Готова клітина для хом'яків з тунелями

придбати клітку , Оснащену тунелями можна практично в будь-якому великому зоомагазині. Ціна на звичайну клітину починається від 1,5 - 2,0 тис. Рублів. Тунелі додають вартості клітини від 500 до 2,5 тис.рублей. Так клітина FerplastLauraDecor коштує від 3900 руб. до 4500, в залежності від магазину.

При цьому окрему трубу можна купити недорого. В середньому одна ланка тунелю коштує трохи більше 200 рублів, а іноді і дешевше. Так Ферпласт Труба-вигин можна купити за 184 рубля.

Тунелі і лабіринти дуже важливі для маленьких тваринок, які в природі проходять великі відстані в пошуках їжі. У неволі їжею гризуни забезпечені, але пересуватися їм потрібно досить багато. одного колеса недостатньо. Лабіринти, обладнані перешкодами, драбинками і містками , І тунелі, що імітують нори і ходи допоможуть тваринам зберегти здоров'я.

Лабіринт для хом'яка своїми руками

3.8 (75.53%) 94 votes
Чи є у продажу готова клітка для хом'яка з лабіринтом?
Але що таке лабіринт в клітці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама