Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити лабіринт для хом'яка своїми руками

  1. Що знадобиться для того, щоб зробити лабіринт для хом'яка своїми руками:
  2. Лабіринт для хом'яка з Лего конструктора:

Якщо у вас в будинку живуть хом'яки, то ви, швидше за все, вже купили або тільки думаєте купити для них іграшки. Адже вони, як малі діти, люблять гратися і гратися. У порожній клітці ваші хом'ячки будуть нудьгувати, а значить і ви не отримаєте найбільше задоволення від спостереження за ними. Однак сума грошей, витрачених на іграшки для дрібних гризунів , Може вас неприємно здивувати.

Тому, якщо ви переживаєте, що ваші вихованці будуть нудьгувати і при цьому не хочете розщедрюватися, пропонуємо вам ідею - зробити лабіринт для хом'яка своїми руками!

На початку статті ви бачили картину кінцевого результату. Звичайно, він виглядає не дуже привабливі, але цей тунельний лабіринт складається з пластикових пляшок, а значить, обійдеться вам безкоштовно! А в наш час хочеться хоч на чомусь заощадити.

Зверніть увагу, такий же лабіринт-тунель можна зробити своїми руками і для щурів, тхорів, морських свинок та інших гризунів.

Однак цю іграшку не можна залишати в клітці хом'яків надовго. Пляшки зроблені з пластика, а ваші вихованці люблять все гризти. В результаті можуть з'явитися гострі краї в місцях, де попрацювали хом'ячки - це може поранити їх, а також з'їдений пластик може викликати у них розлад.

Лабіринт для хом'яка, зроблений своїми руками з пластикових пляшок, можна використовувати під час ігор з вашими вихованцями протягом невеликих проміжків часу.

Представлене керівництво допоможе вам крок за кроком зробити свій власний тунельний лабіринт у себе вдома. Причому форма лабіринту і його складність залежить тільки від вашого бажання і фантазії.

Увага! При роботі ви будете використовувати гострі інструменти, тому дотримуйтесь крайню обережність під час виготовлення лабіринту для хом'яка.

Що знадобиться для того, щоб зробити лабіринт для хом'яка своїми руками:

Необхідний час: приблизно 30 хвилин.

  1. Ретельно промийте всі пляшки - ви ж не хочете, щоб тунелі для ваших домашніх вихованців були смердючими і липкими!
  2. Видаліть етикетки і кришки з пляшок - вони просто не потрібні і до того ж заважають!
  3. Свій перший проект можете почати з 4-х пляшок, але кількість можна легко збільшити на будь-якому етапі - це тільки питання зберігання готового лабіринту - чим більше, тим складніше його куди-небудь прилаштувати. Тут є також місце для творчості, адже пластикові пляшки бувають різних кольорів і форм. Це допоможе вам створити лабіринт не схожий на інші.
  4. Обережно за допомогою канцелярського ножа видаліть верхню і нижню частину кожної пляшки. Бажано зробити це на досить твердій поверхні, інакше ви ризикуєте продірявити ножем що-небудь цінне. Також майте на увазі, що обрізані краї, швидше за все, будуть зубчасті й гострі. Це ми усунемо на наступному кроці.
  5. Візьміть ізоляційну стрічку. Ізоляційна стрічка ідеально підходить для цього проекту, так як вона добре облягає пластик, а також добре обклеює краю пляшок. Приховати нерівні краї дуже важливо - ви ж не хочете, щоб ваші вихованці порізали свої маленькі лапки! Зробіть короткі смужки липкої стрічки і приклейте їх половину на зворотну сторону обідка пляшки. Потім зробіть розрізи в стрічці приблизно на відстані 1 см один від одного, і загорніть на іншу сторону. Це дозволить вам отримати більш закруглені кути під час наклейки ізоляційної стрічки. Хоч цей процес і займає досить багато часу, проте, він дуже важливий. Після того як ви обклеїли краю всіх пляшок, переходите до наступного кроку.
  6. При підготовці «Т» з'єднань двох пляшок вам необхідно в одній з них вирізати круглий отвір. За допомогою канцелярського ножа зробіть надріз у вигляді «+» в місці майбутнього отвору. Зігніть краю пластика, намагаючись не смикати занадто сильно, так як пластик може порватися далі по надрізу і тоді пляшку доведеться замінити! Потім вставте в вийшло маленький отвір ножиці і виріжте з їх допомогою коло діаметром другої пляшки. Використовуючи 1 см смужки ізоляційної стрічки, обклейте краю отриманого отвору.
  7. Візьміть пляшку, яка буде приєднуватися до першої і стисніть її край, зробивши його плоским. Виріжте по діагональної лінії верхній і нижній кут, як показано на малюнку. Це зробить край зігнутим, що дозволить одній пляшці зручно «сидіти» на інший. Не хвилюйтеся, якщо ви занадто багато відрізали. Обклеюючи краю ізолентою, ви можете просто прикріпити надмірно відрізаний шматочок на своє місце.
  8. Утримуючи обидві трубки в місці з'єднання, переконайтеся, що трубка, зроблена на 7 кроці, щільно прилягає до трубки, зробленої на 6 кроці. Утримуючи їх в потрібному положенні, використовуйте один довгий шматок стрічки, щоб прикріпити пляшки між собою. Для цього приклейте ізоляційну стрічку на одну сторону прикріплюється пляшки і, обвівши навколо іншої пляшки, приклейте кінець стрічки з іншого боку. Потім залишилися щілини в місці з'єднання заклейте шматками ізоляційної стрічки. Більш детально цей процес можете подивитися на фото.
  9. Тепер ваші дві трубки повинні виглядати як на наступному малюнку. Повторіть всі кроки, починаючи з 6-го, для решти двох труб. Після завершення ви будете мати два набори двох труб.
  10. Останнє, що потрібно зробити, це з'єднати разом за допомогою ізоляційної стрічки ваші два набору двох труб.

Отже, як бачите, зробити лабіринт для хом'яка своїми руками не складно. Трохи вашого часу, кілька підручних засобів і вуаля - виріб готовий до роботи! Ваші хом'ячки будуть щасливі досліджувати нові тунельні лабіринти, а ви отримаєте масу позитивних емоцій спостерігаючи за ними. Наостанок, подивіться відео з кумедним хом'яком в головній ролі, який намагається знайти вихід з лего-лабіринту.

Лабіринт для хом'яка з Лего конструктора:

Оцініть статтю:

Поділитися посиланням на цю статтю з друзями:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама