Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Настільна гра Таксі купити можна тут

  1. Гра на розвиток логіки для самих маленьких У 6-7 років пора розвивати інтелект. Власне, пора раніше,...
  2. Як зібрати місто?
  3. А що потім?
  4. Навіщо потрібні всі ці карти зі стрілками?
  5. Тобто гра про складання маршрутів, так?
  6. Для кого ця гра?
  7. Що в коробці?
  8. Додаткові правила Таксі
  9. 1. Таксист-робот
  10. 2. Викрасти за 30 секунд
  11. 3. Хитрий маршрут
  12. 4. В об'їзд
  13. 5. Погоня
  14. 6. Хто швидше
  15. 7. Стек
  16. 8. Налагодження

Гра на розвиток логіки для самих маленьких

У 6-7 років пора розвивати інтелект. Власне, пора раніше, але складні логічні побудови - як раз в цьому віці. Гра «Таксі» зроблена спеціально для цього, і вона більше навчальна, ніж розважальна. Хоча, звичайно, дітей радує дуже сильно. Завдання гри - програмувати машинку таксі, а точніше - складати їй правильний маршрут.

Як грати?

Спочатку потрібно зібрати місто з плиток. У місті будуть різні важливі місця - магазин іграшок, вокзал, аеропорт, парк атракціонів і так далі. Від одного місця до іншого часто їздять пасажири, і ось їх-то потрібно буде возити.

Як зібрати місто?

В цілому - все одно як, кожен раз місто буде новим. У правилах є малюнок збірки для першої гри, але ми радимо довіряти цей важливий процес самій дитині. Збирати місто весело. Головне - стежити, щоб дороги стикувалися, і від одного місця можна було доїхати до іншого.

А що потім?

Тепер найцікавіше. Треба тягнути картку з маршрутом. На ній є місце, звідки ви виїжджаєте, і місце куди треба привезти пасажира. Ось, наприклад, так:

Навіщо потрібні всі ці карти зі стрілками?

З них збирається майбутній маршрут. Наприклад, ось так:

Машинку ми просто ставимо на початкову точку, але не рухаємо, поки весь маршрут НЕ буде зібраний. Зібрали - тепер пробуємо проїхати, ось так, наприклад:

Якщо в кінці маршруту машинка таксі виявилася де треба - здорово. Якщо немає - ну, не пощастило, потрібно краще водити. Пасажир покаже вам дорогу, але переможного очка не буде.

Тобто гра про складання маршрутів, так?

Так, це трохи схоже на управління роботом. Ви думаєте, що потрібно зробити, розбиваєте завдання на кроки і картками задаєте ці дії. А потім перевіряєте, як спрацьовує «програма». Дуже багато корисних навичок відразу - і орієнтація, і логіка, і вміння думати за іншого (в нашому випадку - за водія).

Для кого ця гра?

  • Для сімей, в яких батьки реально дбають про розвиток і правильному освіту дитини.
  • На дитячі свята.
  • Для тата-програміста: тут у нього буде все виходити з першого разу.
  • І в подарунок хорошим друзям з дитиною.

І в подарунок хорошим друзям з дитиною

Що в коробці?

  • 21 плитка для складання карти міста. Кожну гру ця карта виходить різна. Плитки двосторонні, на різних сторонах - різні варіанти дороги. Але якщо на плитці, наприклад, аеропорт - то він на обох її сторонах.
  • 4 маленьких дерев'яних машинки таксі.
  • 50 карток руху зі стрілками щоб програмувати маршрут.
  • 20 карток із завданнями-маршрутами.
  • Правила (Які ви вже знаєте).

Правила   (Які ви вже знаєте)

Це тригодинне заняття для дитини, щоб він навчився алгорітімізіровать в 5-6 років. Приносили цю гру на групу подовженого дня для майбутніх програмістів. Гра кльово вчить думати, але коробка здоровенна. Якщо є гроші і можливість, краще взяти коробку. У ній хороші компоненти, їх приємно тримати в руках, і дітям зазвичай подобається, коли в коробці. Якщо немає можливості, варто хоча б роздрукувати, ми відкривали файли в публічне надбання.

Непогана дитяча іграшка на алгоритмику. Виставляти доріжки. Якщо дитина зовсім маленький, йому буде просто по приколу будувати своє місто і ганяти по ньому на крутій тачці. Але і за правилами нескладна. Класна карткова об'яснялка.

Грав не з дітьми, а з дорослими, а вона все-таки дитяча. Ми після гри писали виробництва, що гра не відповідає цензу на коробці, треба ставити старше. Нам здалося складна, на вік 12+. Це було років три тому.

Коробка і компоненти

Підготовка до партії

фішки гравців

Фрагмент ігрового поля

карти завдань

зеленооке таксі

карти напрямків

Правила Таксі

Додаткові правила Таксі

Використовуйте ці правила, якщо дитина вже будує всі маршрути без помилок.

1. Таксист-робот

Один гравець пише «команди» для таксиста-робота, а другий грає роль цього робота і виконує їх. Тобто дитина не сам рухає свою машинку, а дивиться, як це робить по його командам інша дитина. Головне, щоб при помилку в програмі вони не ображалися один на одного. Ну і щоб роботаксіст НЕ шахраював, допомагаючи помиляється програмісту. На перших порах ми рекомендуємо не грати на окуляри, а просто збирати маршрути «до переможного», виправляючи помилки, якщо це потрібно.

2. Викрасти за 30 секунд

Візьміть 30-секундні пісочний годинник з будь-якої іншої гри або поставте таймер на телефоні. Маршрут потрібно зібрати за обмежений час. Якщо у вас є тільки годинник з великим інтервалом, давайте відразу кілька карток дитині.

3. Хитрий маршрут

Папа збирає дуже хитрий маршрут від одного краю міста до іншого так, щоб їхати було максимально складно і ставить годинник. Дитина пробує проїхати за обмежений час, потім дитина збирає не менше заплутаний маршрут для тата. Папа весь час повинен думати про те, що приблизно такими маршрутами в його місті колись Рауса електронна пошта.

4. В об'їзд

Це гра для жителів великих міст. Дитина тягне картку маршруту, тато швидко оцінює, чи є кілька різних варіантів проїзду і блокує двома машинами дорогу на найкоротшому з можливих. Завдання дитини - за обмежений час вибудувати маршрут в об'їзд пробки.

5. Погоня

Після кожного маршруту тато викладає 7 випадкових карток руху для своєї машини в відкриту, завдання дитини - наздогнати його своєю. Можна «перехоплювати» машину по дорозі, а можна «ловити» її в кінцевій точці. Якщо ще й поставити годинник на 1 хвилину, то не кожен дорослий зможе вирішити цю задачу.

Машинки рухаються одночасно: спочатку перша карта руху машини дитини і перша - машини тата, потім друга дитини і друга тата і так далі. Коли у тата закінчуються картки, машина зупиняється.

6. Хто швидше

Для двох гравців відразу розкривається картка маршруту. Завдання - побудувати свій швидше. Якщо хтось встиг швидше, але неправильно, виграє більш точний, але менш спритний гравець.

7. Стек

Складайте карти руху в стопку, і починайте віддавати команди таксисту зверху цієї стопки. Тобто, наприклад, ось цей маршрут:

Зазвичай виглядає як прямо-прямо-наліво-прямо, а буде виглядати навпаки: сама нижня карта: прямо, трохи вище - наліво, на ній знову прямо і прямо. Тобто якщо потім розкладати стопку - те ж саме, просто процес конструювання йде задом наперед.

8. Налагодження

Дуже простий режим - тато становить складний маршрут з помилкою, завдання дитини - за хвилину знайти помилку і виправити маршрут.

Як зібрати місто?
А що потім?
Навіщо потрібні всі ці карти зі стрілками?
Тобто гра про складання маршрутів, так?
Для кого ця гра?
Що в коробці?
Як грати?
Як зібрати місто?
А що потім?
Тобто гра про складання маршрутів, так?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама