Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як обробити укоси вхідних дверей - розбираємося з можливими варіантами

  1. Чим можна обробити укоси?
  2. Інструменти і будматеріали для обробки укосів
  3. Технологія обробки укосів в в Ходнев двері
  4. Обробка укосів оштукатурюванням
  5. Відео: обробка укосів двері за допомогою штукатурних сумішей
  6. Відео: обробка дверних укосів гіпсокартоном - стельова частина
  7. Особливості вінілових укосів

Навіть найшикарніша вхідні двері буде виглядати непрезентабельно, якщо укоси навколо неї будуть неакуратними. Вони покликані служити гарним обрамленням, доповнювати і виділяти собою основний елемент - вхідні двері . Щоб визначитися, як обробити укоси вхідних дверей, потрібно звернути увагу на її стиль, дизайн і колірну гамму. Укоси, що обрамляють вхід всередині квартири, повинні відповідати не тільки декоративним параметрам двері, але і оформлення приміщення передпокою. Навіть найшикарніша вхідні двері буде виглядати непрезентабельно, якщо укоси навколо неї будуть неакуратними

Як обробити укоси вхідних дверей

Крім чисто декоративної функції, ці елементи навколо двері повинні служити і додатковим ефективним утепленням, так як їх площину закриває стики між дверною коробкою і стіною.

Зміст статті

Чим можна обробити укоси?

Обробка укосів в в Ходнев двері можна зробити з різних матеріалів, а можна просто привести вже існуючі укоси в порядок.

1. Якщо двері надійна і міцна, але нічим не видатна по дизайну, можна просто вирівняти укоси штукатуркою, зміцнивши їх кути. Такі роботи зазвичай проводять як з боку під'їзду, так і в передпокої.

Укоси можуть бути акуратно оброблені штукатуркою

Оштукатурені укоси будуть виглядати досить акуратно - їх можна забарвити в колір, близький до відтінку самих дверей або в тон до шпалер в передпокої.

2. У разі коли стіни будинку досить товсті, і укоси виходять широкими, можна скористатися для обробки таким знайомим для всіх матеріалом, як гіпсокартон. Він зробить стіни тепліше і надійно закриє стики між коробкою двері і стіною, надавши укосів акуратний вигляд.

Він зробить стіни тепліше і надійно закриє стики між коробкою двері і стіною, надавши укосів акуратний вигляд

За допомогою гіпсокартону можна домогтися ідеальної рівності укосів

Гіпсокартон при бажанні можна обклеїти шпалерами або покрити фарбою. Перевага цього матеріалу в тому, що не потрібно болісно вирівнювати штукатурку за допомогою правила, а потім зачищати стіну.

3. Можна зробити укоси з натурального дерева, якщо воно підходить для обробки дверей. Дерево завжди користувалося популярністю і ніколи не виходило з моди, воно відмінно поєднується практично з будь-якими інтер'єрами, а його тонування легко можна змінити за допомогою сучасних або народних засобів.

Дерево завжди користувалося популярністю і ніколи не виходило з моди, воно відмінно поєднується практично з будь-якими інтер'єрами, а його тонування легко можна змінити за допомогою сучасних або народних засобів

Укоси з обробкою натуральним деревом

Дерево надійно прослужить довгі роки, нітрохи не змінюючи своїх природних декоративних властивостей. В крайньому випадку його можна пофарбувати під колір передпокої.

4. Альтернативою дереву може стати ламінована вагонка на основі ДВП.

Альтернативою дереву може стати ламінована вагонка на основі ДВП

Практичною заміною дереву може стати ламінована вагонка

Так як вагонка виробляється в різній колірній гаммі і імітує фактурні малюнки найрізноманітніших порід дерева, її можна підібрати під будь-яке оформлення передпокою. Однак, не рекомендується обробляти цим матеріалом укоси із зовнішнього боку дверей, так як довго він там не прослужить.

5. Ще одним варіантом обробки можуть стати готові панелі ПВХ. Їх виробляють різної ширини і в багатій гамі кольорів. Виробництвом і реалізацією таких деталей займаються профільні фірми, в яких працюють майстри, які займаються і установкою панелей.

Виробництвом і реалізацією таких деталей займаються профільні фірми, в яких працюють майстри, які займаються і установкою панелей

Одне з найбільш вдалих рішень - ретельно підігнані ПВХ-панелі

Цей варіант обробки виглядає респектабельно і естетично. Прослужать ПВХ-панелі довгий час, але встановлювати їх також краще з боку квартири, а з боку під'їзду використовувати для обробки перший або другий спосіб, описаний вище.

Якщо є впевненість в своїх силах, то готові деталі укосів можна встановити і самостійно.

Ще одним варіантом використання полімерів для обробки внутрішньої сторони дверей може стати пластикова вагонка. Її також нескладно підібрати під колір стін передпокою, так як в продажу представлений широкий асортимент цього матеріалу.

6. Обшивають укоси і ДСП-панелями - вони в основному використовуються при дуже товстих стінах. Однак, потрібно зазначити, що в даний час подібний спосіб обробки стає дуже популярним, так як з'явилася велика кількість інших матеріалів, здатних з легкістю замінити ці досить важкі в монтажі панелі.

Однак, потрібно зазначити, що в даний час подібний спосіб обробки стає дуже популярним, так як з'явилася велика кількість інших матеріалів, здатних з легкістю замінити ці досить важкі в монтажі панелі

Для обробки можна використовувати і ДСП, наприклад, від старої непотрібної меблів

Проте, якщо вдома знайшовся цей матеріал необхідних розмірів, то його цілком можна використовувати для оформлення укосів дверей з боку квартири.

Потрібно відзначити, що існують і інші матеріали, які можуть використовуватися для приведення в порядок площин навколо двері, але перераховані вище варіанти - найпопулярніші.

Інструменти і будматеріали для обробки укосів

Для обробки укосів знадобляться матеріали та інструменти, які допоможуть провести всі роботи акуратно.

1. Для штукатурних робіт знадобляться:

Інструменти для штукатурних робіт

  • грунтовка і фінішна шпаклівка для підготовки поверхні.
  • штукатурна суміш або традиційний цементний розчин.
  • перфорований металевий куточок для вирівнювання кутів.
  • сітка-серпянка, канцелярський ніж і саморізи будуть потрібні, якщо укоси будуть робитися з гіпсокартону.
  • наждачний папір крупно - і дрібнозернистий.
  • широкий і середній шпатель.
  • вкорочене правило для вирівнювання поверхні укосів.
  • ємність для замішування розчину, дриль зі спеціальною мікшується насадкою
  • схил і рівень.

2. Для монтажу панелей, виготовлених з різних матеріалів, необхідно підготувати:

  • готові панелі для установки на укоси або матеріал для них.
  • декоративні куточки і лиштви для закриття стиків панелей.
  • брус перерізом 15 × 30 або 20 × 30 мм, якщо буде встановлюватися вагонка.
  • дюбеля для кріплення панелей або бруса до стіни.
  • маленькі гвоздики і спеціальні тримачі для вагонки.
  • дриль з ударною функцією або перфоратор, якщо в будинку бетонні стіни.
  • саморізи для кріплення панелей.
  • вимірювальні інструменти.
  • ножівка або електролобзик, шуруповерт, ніж, молоток та ін.

Підготовчі в в се необхідне, можна переходити до підготовки поверхні і монтажу.

Технологія обробки укосів в в Ходнев двері

У кожного виду робіт по обробці укосів є свої особливості:

  • Монтаж багатьох представлених матеріалів проводиться за однаковою технологією.
  • Деякі з технологій обробки відрізняються своєю простотою, і при правильному підході до роботи цілком можуть бути виконані самостійно.
  • Інші можуть використовуватися для самостійного застосування тільки в тому випадку, якщо у власника житла є необхідні навички в роботі з будівельними сумішами та інструментами.

Всі заходи по монтажу укосів починаються після того, як встановлена ​​двері і закладені всі щілини між дверним косяком і стіною. Крім цього, з укосів видаляються всі відкололися частини старого покриття і зачищаються обсипаються області. Коли ці роботи будуть проведені, приступають до обробки обраним способом.

Обробка укосів оштукатурюванням

Якщо прийнято рішення вирівняти і обштукатурити укоси, процес йде в такій послідовності:

  • Насамперед очищену поверхню слід добре загрунтувати, бажано в два шари, але другий раз грунтовка наноситься тільки після висихання першого шару.
  • Далі з'ясовується рівність кутів укосів. Якщо визначаються відхилення від норми, то цей факт потрібно врахувати при установці зміцнюють куточків. Ними можна вирівняти кути, які мають невеликі відхилення від вертикалі.

Встановлено перфоровані профілі по кутах укосів

  • Потім необхідно по кутах укосів по схилу і рівню виставити перфоровані куточки. Їх найкраще садити на фінішну шпаклівку, що продається в готовому вигляді. Її за допомогою шпателя наносять на кути укосів - склад послужить для приклеювання куточка і дає можливість вирівняти його до ідеально вертикального або горизонтального положення. Надлишки розчину, які проступлять через отвори куточка, потрібно відразу ж зняти шпателем. Вивівши куточки до ідеалу, розчин під куточками залишають сохнути.
  • Якщо ж поверхня укосу нерівна, то перш ніж встановлювати на кути перфоровані куточки, від косяка двері можна задати напрямок за допомогою закріплення уздовж нього вузької смужки гіпсокартону шириною в 8 - 10 мм. Цей матеріал закріплюють на стіну за допомогою шпаклівки. Якщо про на на гіпсовій основі, то її застигання відбувається досить швидко.
  • Край гіпсокартонної смуги і встановлений зміцнює куточок стануть точками, які потрібно з'єднати розчином шпаклівки і вирівняти штукатуркою.
  • Далі, після висихання коригувальних стіну елементів, розводять шпаклівку в пропорціях, зазначених на упаковці, до пастоподібної консистенції.

Для зручності розрівнювання накинутого шару шпаклівки можна виготовити подібне міні-правило

  • За допомогою кельми накидають готовий склад на стіну, починаючи від статі. Накидавши необхідну кількість, приблизно на метр заввишки, шпаклівку вирівнюють правилом. Маячками в цьому випадку служить закріплений на розі перфорований і смуга гіпсокартону, закріплена вздовж дверної коробки.

Розрівнювання поверхні укосу стартовою шпаклівкою

  • Потім розчин накидається на наступну ділянку і теж вирівнюється, і так до верхньої частини прорізу.
  • Стельову частина отвору шпатлевать буде складніше. На нього шпаклівку наносять широким шпателем і рівняють коротким правилом. Потім шпаклівка наноситься на стіну на д д вірним прорізом, і нею закривається верхня частина металевого куточка.

Шпатлювання стін навколо дверного отвору

  • Оброблені шпаклівкою укоси залишають висихати. Час цього процесу залежить від товщини шару і складу шпаклівки.
  • Після висихання цього шару, потрібно перевірити якість поверхні, видалити можливі дрібні недоліки - сколоти або почистити вступають нерівності. Потім укоси потрібно вивести фінішної шпаклівкою до ідеальної рівності.
  • Далі, після висихання шпатлевочного шару, його покривають ґрунтовкою.

Отриману поверхню можна пофарбувати, обклеїти шпалерами або обробити штукатуркою.

Відео: обробка укосів двері за допомогою штукатурних сумішей

Оздоблення дверних укосів гіпсокартоном

З гіпсокартоном працювати простіше і приємніше, ніж з виведенням укосів за допомогою штукатурки. Проте, і в цьому випадку все-таки доведеться попрацювати з фінішною шпаклівкою, яка буде грати роль клейового складу для листів гіпсокартону, але все ж краще замість неї для цього використовувати спеціальний клей на гіпсовій основі, що випускається саме для роботи з ГВЛ.

Якщо місце обмежене, то гіпсокартон підходить якнайкраще для оформлення укосів. Проводять цей процес в такій послідовності:

  • Для початку проводиться вимір всіх поверхонь укосів окремо.
  • Отримані дані переносяться на листи ГВЛ, і по ним викроюються елементи, які будуть закріплюватися на стіни.

розкрій гіпсокартону

  • Монтаж готових деталей починають з стельової частини отвору. Для цього на гіпсокартонну заготовку наноситься клей декількома гірками, а потім цей еле нт кр Епко притискається до місця установки і фіксується в цьому положенні заздалегідь підготовленими підпорами.

Деталь укосу з нанесеними гірками клею

  • Потім вирізаними з ГВЛ деталями відбуваються стіни-укоси. На підготовлений елементом т т акже укладається невеликими гірками клей, і чи ст ін іжімается до стіни і виміряється за рівнем. Листи гіпсокартону можна зафіксувати до стіни забивними дюбелями, зробивши для них наскрізні, але не занадто широкі отвори за допомогою електродрилі або перфоратора.

Укоси з гіпсокартону, зафіксовані саморізами

  • На кути укосів таким же чином, як і при оштукатурюванні, за допомогою шпаклівки закріплюються металеві перфоровані куточки.
  • Потім всі стики промащуються шпаклівкою, розрівнюються, а після висихання - ретельно зачищаються.
  • Далі, вся поверхня укосу покривається ґрунтовкою.
  • Щоб добитися ідеальної поверхні, накладається тонкий (не більше 1 мм) шар фінішної шпаклівки. Він остаточно приховає всі нерівності, стики і отвори від дюбелів.
  • Після повного застигання шару шпаклівки і, при необхідності, шліфування тонкозернистой наждачкою, можна приступати до декоративного оформлення укосів. Вони можуть бути пофарбовані, обклеєні або покриті декоративною штукатуркою.

Кріплять гіпсокартон і інакше, в тому випадку, якщо потрібно вирівняти поверхню, закривши значну товщину від стіни.

Кріплять гіпсокартон і інакше, в тому випадку, якщо потрібно вирівняти поверхню, закривши значну товщину від стіни

Комбіноване кріплення гіпсокартонних деталей - на клей і на напрямні

  • Для цього на поверхню укосу закріплюють бруски потрібного перетину або металеві профілі, куточки або П-подібної форми, створивши таким чином обрешітку, яка допоможе вирівняти стіну, надавши їй необхідний напрям. Цей спосіб кріплення має перевагу в тому, що між закріплених на стіну напрямних можна додатково укласти утеплювальний матеріал.
  • Вся ця конструкція потім закривається гіпсокартоном, який прикручується до брусків саморізами. Далі процес йде таким же чином, як і в першому варіанті.

Відео: обробка дверних укосів гіпсокартоном - стельова частина

Відео: продовження ролика про обробку укосів гіпсокартоном

Обробка укосів панелями або вагонкою

Для обробки укосів матеріалами, які виробляються у вигляді жорстких панелей - ДВП, вагонка різних видів, МДФ і інші, використовується схожа технологія кріплення їх до стіни. Цей спосіб привабливий тим, що за допомогою панелей можна вирівняти кути, які мають великі відхилення від норми.

Роботи з монтажу таких матеріалів роблять у такий спосіб:

  • Загрунтовані поверхні укосів розмічається для закріплення на них брусків або металевого профілю, на який буде в подальшому фіксуватися оздоблювальний матеріал. Ці допоміжні елементи розташовують на відстані один від одного в 30 - 40 см, якщо їх встановлюють поперек схилу. В цьому випадку, якщо для обробки застосовується вагонка, вона буде кріпитися паралельно дверній коробці. Якщо потрібно щоб панелі розташовувалися впоперек поверхні, то -брус до до репітся уздовж косяка і ближче до кута укосу. Для широкої поверхні, застосовують не два, а три або навіть чотири бруска.

Приклад змонтованої обрешітки для дверних укосів

  • Можна провести обрешітку і так, як показано на зображенні - такий вариа нт ін іменяют для закріплення вагонки паралельно двері.
  • Після монтажу обрешітки рекомендовано між брусками прокласти утеплювальний матеріал - це може бути мінеральна вата, пінопласт або один з інших сучасних утеплювачів.
  • Далі, по латах виконується монтаж обраного облицювальний матеріал. Цілісні рівні панелі встановлюють встик один з одним, вагонка ж з'єднується кріпленням «паз-шип».

Установка вагонки по напрямних обрешітки

  • Пластикову і ламіновану вагонку фіксують до брусків з боку пазової частини замку за допомогою спеціальних металевих утримувачів, які своїм виступом одягаються на нижню полицю паза і кріпляться за напрямних дрібними гвоздиками або саморізами.

Кріпильні елементи для монтажу вагонки

  • Великі за площею панелі прикручуються до решетування саморізами, головки яких необхідно «втопити» на 1,5 - 2 мм в товщу матеріалу. Ці лунки пізніше закладаються за допомогою шпаклівки по дереву з додаванням в них барвника відповідного відтінку.
  • Закінчивши з монтажем панелей, зовнішній вигляд укосів необхідно облагородити куточками, підібраними за кольором облицювання. Куточки приклеюють на зовнішніх вертикальних і горизонтальних кутах і на стику дверної коробки і матеріалу обробки.

Особливості вінілових укосів

Найсучаснішим способом перетворити укоси є монтаж вінілових панелей. Їх можна придбати в спеціалізованих фірмах, які займаються і виготовленням, і установкою цього оздоблювального матеріалу. якщо отвір дверей має нестандартну форму укосів, то їх виготовляють на замовлення, після проміру параметрів. Поверхня укосів може імітувати багато натуральні матеріали, тому їх можна підібрати буквально під будь-який інтер'єр прихожей і колір вхідних дверей.

Поверхня укосів може імітувати багато натуральні матеріали, тому їх можна підібрати буквально під будь-який інтер'єр прихожей і колір вхідних дверей

Вінілові укоси зазвичай виготовляють на замовлення після проміру дверних прорізів

Найголовнішими перевагами готових панелей в їх монтажі є його швидкість і відсутність великої кількості сміття і бруду в процесі роботи. Не можна не сказати і про естетичні якостям цієї обробки - вона вирізається точно за розміром укосів і не має стиків і швів на площинах. Єдині з'єднання, від яких неможливо відмовитися - це стики горизонтальних і вертикальних площин. Матеріал виглядає дуже презентабельно і акуратно.

Для монтажу таких укосів використовується універсальний клей, який має властивості міцно з'єднувати між собою різні матеріали, такі, як деревину і бетон, цегла і ДСП, вініл і штукатурну поверхню - практично всі, використовувані в будівництві і обробці. Крім того, часто їх кріплять на монтажну поліуретанову піну.

Крім того, часто їх кріплять на монтажну поліуретанову піну

Фіксація ПВХ-укосів на монтажний пенополіуретановий клей

Такі клеї завдаючи на внутрішню поверхню оздоблювальних панелей, и смороду прітіскаються до укосів вокруг дверей. В даному випадку не потрібно свердлити отвори в облицювальній матеріалі і стінах, що можна також назвати безперечною перевагою подібної технології монтажних робіт.

Роблячи роботу поетапно і дотримуючись технології, цілком можна самостійно виконати роботу по обробці дверних укосів. Навіть не маючи можливості придбати матеріал для обробки, багато господарів квартир користуються тим, що є під рукою, наприклад, ДСП-панелі від від служила меблів. Але все ж таки найдоступнішим за ціною і легким в монтажі (крім готових вінілових панелей), вважається варіант з використанням гіпсокартону . Він відкриває широкі можливості фінішного декорування практично будь-якими існуючими способами.

Чим можна обробити укоси?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама