Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити стелю з гіпсокартону з підсвічуванням своїми руками?

  1. Перші кроки
  2. Монтаж конструкції з направляючого профілю
  3. Етап № 1
  4. Етап № 2
  5. Етап № 3
  6. Яка підсвічування краще?
  7. Світлодіодна підсвітка
  8. Точкові або спрямовані світильники
  9. Класична люстра
  10. Неонове підсвічування
  11. дюралайт
  12. Так що ж вибрати?

Для будь-якої людини, ще тільки замисленого про ремонт у своїй квартирі або будинку, рано чи пізно постає питання обробки стелі. І, природно, питання це не простий. Адже стелі бувають різні. Можна елементарно наклеїти пенопластовую плитку, але здається, що це вже минуле століття. Прекрасно буде виглядати натяжна стеля, до того ж він приховає всі нерівності поверхні, але в його установці не обійтися без найму професіонала, але ж при ремонті на роботах хочеться заощадити.

І ось тоді приходить думка про виготовлення своїми руками такої конструкції, як підвісна стеля з гіпсокартону з підсвічуванням. Якщо ще і виконати його в кілька рівнів, це буде виглядати дуже красиво, додасть приміщенню аристократичний вид. До того ж вбудоване підсвічування додасть шарму, затишку в кімнаті. Але необхідно розібратися, чи можлива його установка своїми руками?

Перші кроки

Як зробити стелю з гіпсокартону з підсвічуванням? Складно, але при бажанні можливо. Монтаж такої конструкції - процес трудомісткий, непростий, але цілком посильний для того, хто має хоча б найменше уявлення про роботу з гіпсокартоном, а також розуміє, як робиться електромонтаж. Для початку потрібно вирішити, якого виду підсвічування буде використовуватися при електромонтажу, а також замалювати приблизну схему розташування освітлювальних приладів. Адже від цього буде залежати, як будуть монтуватися підвісні стелі.

Адже від цього буде залежати, як будуть монтуватися підвісні стелі

Варіант багаторівневої стелі з гіпсокартону з підсвічуванням

Освітлення можна виконати в двох варіантах:

  • У вигляді відкритої підсвічування - світильники будуть видні на стелі.
  • У вигляді прихованого освітлення - при цьому варіанті буде видно лише світло, в той час як самі джерела будуть приховані від очей.

Після того, як вирішиться це питання, можна продумати форму конструкції гіпсокартонної стелі з підсвічуванням (вона не завжди буває з прямими кутами) і кількість рівнів. Звичайно, найкращий варіант, якщо на руках буде ескіз майбутньої стелі з гіпсокартонних листів. І вже виходячи з цього, можна продумати, де і як буде розташовуватися стельова підсвічування.

Якщо був обраний варіант відкритої підсвічування, тоді підвісна конструкція може розташовуватися на рівні семи сантиметрів від стелі. При цьому ніяких особливих складнощів в роботі не буде, необхідно лише просвердлити отвори в гіпсокартону там, де будуть розташовані точкові світильники.

Трохи складніша справа з прихованим освітленням. Рівень підвісної стелі повинен знаходитися нижче десяти сантиметрів від основного для можливості монтажу короба, в який можна буде заховати світлові прилади.

Монтаж конструкції з направляючого профілю

Коли все роздуми на тему того, яким буде підвісна стеля з гіпсокартону з підсвічуванням, закінчені, можна приступати до реалізації планів. Монтаж стелі проходить в кілька етапів.

Етап № 1

Початок монтажу підвісної стелі

Першим етапом робіт є монтаж основи з профілю для початкового рівня, який буде верхнім. Для цього в десяти сантиметрах від стелі потрібно по всім чотирьом стінам провести направляючу лінію, по якій кріпиться направляючий профіль. Він буде стартовим.

Далі в початковий профіль необхідно вставити несе, який кріпиться на підвіси до стелі через кожні 40-45 см. Між несучими профілями встановлюються перемички, для того щоб каркас був більш жорстким. Між собою частини конструкції з'єднуються за допомогою спеціальних металевих з'єднувачів - крабів.

У підсумку вийде каркас, зображений на малюнку. Після на нього кріпиться гіпсокартон за допомогою шурупів (кріпити необхідно якомога щільніше, але не перетягуючи, інакше є небезпека, що шуруп пройде лист гіпсокартону наскрізь). Роботи по першому, основному рівню на цьому завершено.

Етап № 2

Наступним етапом монтажу стелі з гіпсокартону з підсвічуванням служить спорудження ніші, в яку в подальшому будуть заховані світлові прилади.

Наступним етапом монтажу стелі з гіпсокартону з підсвічуванням служить спорудження ніші, в яку в подальшому будуть заховані світлові прилади

Каркас стелі другого рівня

На початковому рівні відзначаємо кордону нового, після чого по розмічених лініях кріпиться профіль. Потрібно відзначити, що напрямні профілі, які монтують на стелю, спрямовані полками до низу, а ті, які йдуть по стіні - до протилежної сторони. Профіль стелі закріплений на направляючої стартового каркаса.

Далі з профілю потрібно нарізати відрізки (довжиною по висоті другого рівня каркаса), перемички (з розрахунку їх кріплення через 45-65 сантиметрів). Їх потрібно буде надрізати уздовж згину на 5-6 сантиметрів, відігнувши внутрішню частину, після чого закріпити, вставивши в направляючу тією стороною, яка не обрізана.

По довжині каркаса (нижній його частині) ріжемо частини профілю в кількості, що дорівнює вже зробленим попереднім заготівлях, до яких вони і кріпляться під прямим кутом. Другий же стороною вони фіксуються до направляючим профілем полками вгору, а відрізки, які виступають з каркаса, заглушуються профілем зсередини. В результаті виходить подвійна стеля з полицею для прихованого підсвічування. Після виконання всіх робіт виходить конструкція, яка зображена на фото.

Може здатися, що все викладене неймовірно складно, і без належного досвіду зробити стелю з гіпсокартону своїми руками практично неможливо, але це тільки на перший погляд. Потрібно тільки почати роботу з монтажу каркасу, а далі все піде просто і без зайвих складнощів. Не дарма кажуть: «Очі бояться, а руки роблять». Переконатися в простоті даної конструкції, так само як і в цьому твердженні, може кожен.

Етап № 3

Облицювання каркаса треба виконувати вузькими смугами гіпсокартону. Черговість їх кріплення така:

  • кріплення смуги до полиці вийшла ніші по периметру стелі;
  • обшивка вертикальної частини шляхом кріплення облицювання до профілю, розташованому на стелі;
  • облицювання горизонтальної частини;
  • кріплення смуги до торця каркаса для того, щоб вийшло поглиблення, в яке «сховаються» світлові прилади.

Ніша для світлових приладів

Виглядає це приблизно як на картинці; звичайно, зі своїми нюансами для кожного конкретного випадку. Тепер необхідно виконати оздоблювальні роботи, зашпаклювати шви на стиках листів гіпсокартону (ми не будемо детально на цьому зупинятися, оскільки така робота в радах і рекомендаціях не має потреби), після чого можна переходити до монтажу підсвічування стелі по периметру.

Яка підсвічування краще?

Взагалі стелі з гіпсокартону з підсвічуванням почали робити вже давно, але в наш час варіантів світлових приладів для неї стало незрівнянно більше. Освітлення по периметру (підсвічування) має дуже багато різновидів, але зупинитися потрібно лише на деяких, найбільш поширених її видах:

  • підсвічування підвісної стелі на основі світлодіодів;
  • точкові або спрямовані світильники;
  • класична люстра;
  • неонове підсвічування;
  • дюралайт.

Ось п'ять варіантів, на які варто звернути увагу. Особливу увагу можна звернути на стелю з гіпсокартону зі світлодіодним підсвічуванням при оформленні спальні.

Звичайно, існує ще й оптоволоконна підсвітка стелі з гіпсокартону, яка має дуже тривалий термін експлуатації, є пожаробезопасной і має можливість створення різних світлових ефектів, але зараз на ній не варто загострювати свою увагу не стільки через її дорожнечу, а більше через дуже складного її монтажу і коммутирования на підвісну стелю. Без необхідних знань і досвіду зробити підсвічування стелі оптоволокном вельми проблематично.

Світлодіодна підсвітка

Світлодіодна підсвітка

Стеля з діодним підсвічуванням виглядає дуже естетично саме на гіпсокартонних стелях в кілька рівнів з нішами вздовж бортів. Для освітлення користуються як світильниками, так і світлодіодною стрічкою. Функціонал практично необмежений.

Підвісна стеля зі світлодіодним підсвічуванням дозволяє використовувати різні кольори світлових елементів. Управління кольоровою гамою здійснюється за допомогою RGB-контроллера або світлорегулятора. Перевагами цього варіанту є те, що елементи підсвічування зовсім не нагріваються, а значить, і пожежна безпека на високому рівні.

Також світлодіодна стрічка, так само як і світильники, споживає мінімальну кількість енергії, будучи одним з найбільш енергозберігаючих видів освітлення. До того ж така підсвічування дуже проста в розміщенні в нішах гіпсокартонної стелі.

Звичайно, у будь-яких предметів і устаткування при наявності деяких переваг є і свої недоліки. І світлодіодне підсвічування - не виняток. Для її підключення доведеться переробити проводку, а після ще й встановити понижуючий трансформатор. Але це не головне. Основний недолік - це те, що висвітлює кімнату така підсвічування дуже посередньо. Можливо, в якості «інтимного» освітлення в спальні вона і буде до місця, але вітальню або передпокій розфарбувати яскравими кольорами вона не в силах.

Точкові або спрямовані світильники

Підвісна стеля з підсвічуванням у вигляді цих світлових приладів вельми поширений. Світильники вбудовуються точково, для чого розмічаються установчі місця і вже по розмітці висвердлюють «гнізда» необхідного розміру. Кількість і місце розташування визначається з урахуванням розмірів кімнати і природної освітленості.

Переваг у них перед іншими видами небагато. Вони прекрасно виглядають на стелі з гіпсокартону і їх легко встановити своїми руками. А ось з недоліків необхідно відзначити, що в цих світильниках використовується лампа розжарювання, в результаті чого збільшується споживання енергії і зростає нагрів. І, як і у випадку зі світлодіодним підсвічуванням, потрібна зміна електропроводки, а також рівень освітлення досить низький.

Класична люстра

Як зробити стелю з підсвічуванням у вигляді класичної люстри, напевно зрозуміло кожному, т. К. В цьому випадку складнощів практично немає. Необхідно лише вибрати кількість ламп, визначитися з кольором, формою, а потім, використовуючи стару проводку, живитися. Звичайно, бажано використання енергозберігаючих ламп. А щоб вийшли трохи різні відтінки, прийнятно використання теплих і холодних кольорів.

Переваги - монтаж такого елемента простий і швидкий. За освітленості кімнати - п'ять з п'яти. До недоліків можна віднести те, що візуально люстра (т. К. Це навісний світловий прилад) зменшує висоту стелі, а також не дуже вписується в сучасний інтер'єр.

Класична люстра на дворівневому стелі з ГКЛ

Неонове підсвічування

За допомогою неонових ламп можливе створення дуже оригінальною підсвічування з розпливаються межами, унікального дизайну з використанням різних колірних рішень. Стеля з підсвічуванням по периметру і нішах в стінах буде виглядати дуже естетично. Способи розташування схожі на світлодіодні стрічки, але в даному випадку можуть знадобитися знання і досвід виконання подібних робіт.

До переваг сміливо можна віднести величезний вибір колірних рішень і сучасний стиль виконання. А ось те, що необхідний досвід установки, і складність роботи - нехай не критичні, але все ж недоліки.

дюралайт

Дюралайт. Таким мотком його можна придбати

Цей вид освітлення має свою особливість. Справа в тому, що лампи розжарювання тут розташовані в трубках, і з'єднані вони послідовно на невеликому відрізку. З цієї причини при перегорання однієї з ламп потрібна заміна цілого відрізка. При монтажі підвісної стелі з підсвічуванням дюралайт потрібно бути до цього готовим. Зараз, звичайно, він більш сучасний, і замість старих ламп в ньому монтуються світлодіодні лінії. Природно, при експлуатації такого виду підсвічування знижується споживання електроенергії, виділення тепла. Освітлення стає яскравішим.

У даного виду гідність всього одне - це найдешевший варіант з усіх перерахованих. Але і недолік, хоча і один, все-таки великий. Про надійності і довговічності при установці дюралайта на основі ламп розжарювання можна забути.

Так що ж вибрати?

На це питання однозначної відповіді не існує. Тут потрібно враховувати безліч чинників, що можуть вплинути на вибір підсвічування. Це і фінансові можливості, і володіння знанням і досвідом, та й наявність часу на роботу виключати з цього списку не варто.

Вельми непоганий варіант з комбінованої підсвічуванням для гіпсокартонної стелі (використовується відразу кілька видів в одній кімнаті). Але і тут потрібно досвід і знання, не кажучи вже про великі витрати сил і часу, а тому це питання залишається для кожного з єдино вірним, але своїм особистим відповіддю. У будь-якому випадку - стеля з підсвічуванням своїми руками - це незамінний досвід у ремонтних роботах по дому.

Але необхідно розібратися, чи можлива його установка своїми руками?
Яка підсвічування краще?
Так що ж вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама