Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будівництво та оздоблення каркасного будинку

  1. Переваги і недоліки будівництва
  2. Варіанти будівництва каркасного будинку
  3. фінські каркаснікі
  4. Каркасні будівлі з Канади
  5. Каркаснікі в Росії
  6. Зовнішнє оздоблення каркасного будинку
  7. Оздоблення декоративною штукатуркою
  8. Облицювання сайдингом, вагонкою або блок-хаусом
  9. Внутрішнє оздоблення каркасних будівель

Хочете недороге, але затишне житло? Немає часу чекати кілька років усадки дерев'яного будинку, а хочеться переїхати через кілька місяців? Будівництво малоповерхового каркасного будинку або будівлі в 2 поверху - то, що вам потрібно. Чому каркасніков? Давайте розберемося.

Переваги і недоліки будівництва

Перш, ніж розглядати особливості зведення каркасніков і обробку, варто розібрати позитивні і негативні сторони.

плюси:

  • будівництво за каркасною технологією вважається економічним варіантом;
  • маленький вага будинку значно скорочує витрати на фундамент;
  • швидка установка каркаса і панелей;
  • мінімальні витрати на опалення в зимовий період;
  • стійкість до деформації;
  • роботи по внутрішньому облицюванні проводяться відразу після спорудження будинку.

мінуси:

  • для збирання будови необхідна бригада кваліфікованих робітників і спеціальні інструменти;
  • додаткові витрати при створенні проекту на індивідуальних умовах;
  • каркас з бруса потребує обробки антисептичними складами.

Уважно розгляньте всі «за» і «проти», тільки після цього вирішуйте, чи підходить вам цей варіант.

Варіанти будівництва каркасного будинку

Існує кілька технологій каркасного будівництва, розберемо найпопулярніші з них, особливості кожної і їх відмінності.

фінські каркаснікі

Каркасні будівлі, як і інші будинки, власники будують кожен на своїй заміській ділянці. Це визначило нюанси будівельних матеріалів, а також основні кроки проведених робіт. «Фінські будиночки» - не новинка, але раніше дозволити собі таке житло могли не всі.

Зведення будівель виглядає незвично: автотранспорт доставляє будматеріали до ділянки і в лічені тижні на порожнім раніше території вже височить відмінний житловий будинок. У комплектацію каркасного будинку входять готові стінові елементи з вставленими вікнами і заздалегідь зробленої обшивкою (всередині і зовні), дверима і так далі.

Відмінні особливості:

  1. Зведення тільки за типовими проектами;
  2. Панелі декількох ступенів готовності: високою - припускають наявність вікон, дверей і т. П., Середньої - каркас і оздоблення, низькою - будматеріали підігнані за розміром відповідно до проектної документації.
  3. Швидкий монтаж на земельній ділянці з мінімальними зусиллями;
  4. В якості теплоізоляційного матеріалу використовується мінеральний утеплювач.

Фінська технологія є аналогом і скандинавського варіанту.

Каркасні будівлі з Канади

У Канаді і Сполучених Штатах подібне будівництво популярно. Причини: будівництво в короткий термін, відповідність будівель всім технічним вимогам і нормам, гарантія безпечної та тривалої експлуатації.

Нюанси канадської технології:

  1. Будівлі зводяться, так би мовити, «на живу». Як обшивка, так і каркас підганяються під розмір на ділянці, теплоізоляція надходить на територію забудови з виробництва в спеціальній упаковці.
  2. Крок обрешітки - близько 40 сантиметрів.
  3. Для обшивки використовують Грінборд. Він являє собою пресований плитний матеріал, в складі якого деревна стружка, цемент, рідке скло та інші компоненти.
  4. Теплоізоляційний матеріал - волокна целюлози, зібрані в мати, так званий екоутеплітель.

Технічні вимоги до матеріалу, з якого виготовлений основний каркас, в цих країнах значно нижче (в порівнянні з Фінляндією). Щадний клімат дозволяє менш ретельно стежити за якістю каркасних і щитових елементів.

Каркаснікі в Росії

Будівництво каркасних будинків на території Російської Федерації ближче до фінськими технологіями. Відмінних нюансів зведення будинків немає, хіба що збірка будівель відбувається безпосередньо на ділянці замовника. Звідси можна зробити висновок: зведення каркасніков в Росії - поєднання технологій Фінляндії і Канади.

Найпоширеніший метод - каркасно-щитової. Панелі мінімальному ступені готовності вдало поєднуються з будівництвом основи в прямому режимі. Каркас виготовляється переважно з бруса, а в зарубіжних країнах використовують і пиломатеріал, і металеві труби.

Каркас виготовляється переважно з бруса, а в зарубіжних країнах використовують і пиломатеріал, і металеві труби

Зовнішнє оздоблення каркасного будинку

Каркасні споруди потребують обробці як зовні, так і всередині . Фасадні стіни часто обшивають вагонкою або облицьовують сайдингом. Але є й інші способи захистити конструкцію від зовнішнього впливу і поліпшити зовнішній вигляд будинку.

Оздоблення декоративною штукатуркою

ОСБ - відмінний матеріал, що дозволяє використовувати різні види зовнішньої обробки каркасного будинку. Серед них і обробка поверхонь декоративними штукатурками і шпаклівками.

За допомогою сухих сумішей можна створити привабливий зовнішній вигляд. Є різні варіанти:

  • так званий «короїд» - структурна штукатурка, що складається з основи і наповнювача, при нанесенні шпателем або полутерком тверді частинки залишають сліди на поверхні - в результаті можна створити унікальні візерунки на фасаді;
  • камінцеві штукатурки, що складаються з сполучного агента (акрілатний склад) і мармурової або гранітної крихти;
  • пластичні акрилові склади, які наносять за допомогою звичайного шпателя, створюючи нерівну поверхню, рельєф можна зробити абсолютно унікальним і неповторним.

Є в цьому виді обробки і нюанси. ОСБ необхідно підготувати до нанесення штукатурки - прикріпити до стін армуючої сітки на саморізи або скоби, обробити поверхню грунтовкою.

Облицювання сайдингом, вагонкою або блок-хаусом

Ці види обробки передбачають спорудження обрешітки і подальшу обшивку. До плюсів способу можна віднести високу швидкість робіт, зручність і привабливий зовнішній вигляд покриття.

  1. Дерев'яна вагонка відмінно виглядає і створює зовнішній вигляд будинку в стилі «кантрі», крім того, деревина відмінно тримає тепло, не боїться зовнішніх впливів, а в разі обробки антисептиками - стійка до грибка і різних видів гнилі.
  2. Сайдинг - облицювальний матеріал, розроблений для швидкої обшивки будівель. Існує багато різновидів сайдинга, тому можна створити абсолютно оригінальний зовнішній вигляд будинку.
  3. Блок-хаус - дерев'яна вагонка з опуклою зовнішньою стороною, також цей матеріал називають імітацією бруса.

Облицювання каркасного будинку сайдингом або вагонкою - відмінний спосіб швидко і практично захистити будівлю.

Внутрішнє оздоблення каркасних будівель

Оздоблення каркасного будинку всередині - завдання творча. Велика кількість матеріалів, способів і можливостей дозволяють створити абсолютно оригінальний інтер'єр.

Для обробки каркасного будинку всередині використовують:

  • гіпсокартон (крім обшивки стін можливо також створення додаткових стін і перегородок, арок, ніш та інших декоративних або функціональних деталей);
  • дерев'яні панелі, МДФ, вагонку;
  • шпаклівки та штукатурки, в тому числі декоративні;
  • шпалери і драпірування.

Можна віддати перевагу якомусь одному матеріалу або створити інтер'єр за допомогою комбінації різних - все в ваших руках!

Можна віддати перевагу якомусь одному матеріалу або створити інтер'єр за допомогою комбінації різних - все в ваших руках

Немає часу чекати кілька років усадки дерев'яного будинку, а хочеться переїхати через кілька місяців?
Чому каркасніков?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама