Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Натуральний камінь для внутрішнього облицювання стін. Як вибрати декоративний камінь для внутрішньої обробки будинку

  1. Види облицювальних каменів для внутрішньої обробки в інтер'єрі
  2. Що вибрати для внутрішньої обробки
  3. Натуральний камінь або декоративний
  4. Скільки коштує камінь для внутрішньої обробки, де купити
  5. Види штучних каменів
  6. Найбільш популярні різновиди натурального каменю для внутрішньої обробки

Якщо ви вирішили змінити інтер'єр своєї кімнати, то варто звернути увагу на обробку стін облицювальним каменем. Довгий час оформлення таким матеріалом було дуже дорогим. Причому недешево обходився як сам матеріал, так і роботи з його укладанні.

Сьогодні з появою нових технологій з'явилися вдалі імітації натурального каменю , Використовувані для внутрішнього оздоблення . Такий штучний облицювальний камінь, який ще називають декоративним, за зовнішнім виглядом нічим не відрізняється від натурального матеріалу.

Види облицювальних каменів для внутрішньої обробки в інтер'єрі

  1. сьогодні використовується для внутрішньої обробки в інтер'єрі дуже рідко. А причина цього криється в його дорожнечу, а також у великому вазі матеріалу. Адже далеко не кожна стіна зможе витримати такий тягар. Тому, якщо і застосовують натуральний камінь для прикраси інтер'єрів, то тільки на обмеженій поверхні стіни. Наприклад, так можна оформити колони, камін або подіум в зимовому саду.
  2. Штучний або декоративний облицювальний камінь - відмінна альтернатива натурального матеріалу для внутрішньої обробки. Найдешевшим матеріалом вважається штучний камінь на бетонній основі. У його склад входить цемент, різні барвники і наповнювачі у вигляді перліту, пемзи керамзиту. Вага такого матеріалу значно менше, ніж у натурального каменю, та й коштує він дешевше. Монтаж декоративного каменю простий, а укладати його можна на будь-які поверхні стін. До того ж при необхідності можна легко відновити пошкоджену облицювання зі штучного каменю.
  3. Внутрішнє оздоблення стін під цеглу найбільш затребувана. Таке оформлення підкреслює дворянський стиль, створює атмосферу затишку і тепла. Однак всі складові цементного декоративного цегли повинні бути якісними, що убезпечить матеріал від знебарвлення в процесі експлуатації. Такий облицювальний камінь відрізняє довговічність, пожежна безпека і екологічна чистота.
  4. Керамограніт. Багато дизайнерів використовують цю популярну нині різновид штучного каменю для внутрішньої обробки. До складу цього матеріалу входить польовий шпат, кварцовий пісок, кілька сортів глини, фарбувальні пігменти у вигляді окислів металів і мінеральні добавки. Завдяки цьому матеріал має підвищену міцність і однорідністю структури.
  5. Акриловий облицювальний камінь - практичне рішення для внутрішнього оформлення стін в кімнаті. Він не деформується і не боїться вологи, має невелику вагу і легкий у догляді. акриловий камінь не підтримує горіння і безпечний для людини.
  6. Агломерат - ще один вид штучного каменю. Він представлений двома основними видами. Декоративна крихта-агломерат дуже точно копіює структуру природного каменю . За допомогою цього матеріалу можна створювати величні мармуровобілі мозаїчні покриття в традиціях Стародавнього Риму, Греції і Візантії. Агломерати стійкі до стирання, мають невелику вагу і низьку гігроскопічність.

Лицьова декоративний камінь з успіхом імітує будь-який природний матеріал: граніт, мармур, цінні гірські породи і навіть цегла. Вишукано і розкішно виглядає інтер'єр, в якому присутня облицювання під мармур або граніт. Таке блискуче оформлення відмінно підкреслить тонкий смак і статус господаря будинку або квартири. Особливий шарм додасть дизайну інтер'єру кімнати копія темно-зеленого малахіту. Стиль відмінно підкреслить блідо-рожева імітація мармуру на стінах кімнати.

У себе в будинку. Зазвичай це дійство триватиме дуже довго, і коли воно закінчується, то впору починати ремонт по-новому, але це що стосується ремонту косметичного. Зазвичай такий ремонт люди роблять своїми силами, саме тому він і затягується на невизначений термін.

Але іноді приходить час ремонту капітального і ось тоді вам краще всього довіритися професіоналам, так, це коштує грошей, так, доводиться сильно витратитися, але без будівельників тут не обійтися. Отже, коли готові всі підготовчі роботи і квартира готова перетворитися, вам потрібно не помилитися з вибором матеріалу, яким ви будете робити внутрішню обробку своєї квартири. А вибір тут великий.

Що вибрати для внутрішньої обробки

Зараз на ринку будматеріалів існує величезна кількість різних оздоблювальних матеріалів. Можна зробити обробку квартири за допомогою пластикових панелей . Такі панелі не дорого коштують, мають хороший зовнішній вигляд , Екологічно чисті і можуть прослужити вам довгий час, причому, якщо ви випадково пошкодити пластикову панель, то її легко можна замінити. Малюнок на таких панелях може бути теж самий різний, наприклад, панелі під камінь для внутрішньої обробки. Такі панелі імітують кам'яну кладку у вашій квартирі. Дуже оригінально виглядає, тим більше, що малюнок під камінь зараз в моді.



Якщо ви не хочете зв'язуватися з пластиком, можна зробити внутрішню обробку квартири за допомогою кахельної плитки. Такий матеріал коштує трохи дорожче, але виглядає і служить набагато довше пластикових панелей. Тільки ось з установкою кахельної плитки у вас можуть бути проблеми. На відміну від пластикових панелей, викласти стіни в квартирі плиткою досить складно, така робота вимагає певних навичок. Кахельну плитку теж можна підібрати під камінь, плитка під камінь для внутрішньої обробки зараз дуже популярна серед людей, які зібралися чи вже роблять ремонт у своїй квартирі.

Загалом, ми хочемо сказати, що тема каменю зараз дуже актуальна в будівельному світі. Пам'ятайте, як у свій час було дуже модно квартиру обшивати деревом, дерево було всюди, на кухні, в коридорах, деякі навіть примудрялися деревом обшивати ванну кімнату. Якщо грошей на дерево не було, то купували шпалери під дерево і робили вигляд, що все в квартирі обшито цим матеріалом. Ті часи минули і зараз в моді камінь. Так може не варто займатися підробкою і зробити внутрішню обробку квартири каменем?


Так може не варто займатися підробкою і зробити внутрішню обробку квартири каменем

І ось тут у вас виникне питання, який камінь вам вибрати, а він буває різний, буває натуральний камінь для внутрішньої обробки, буває штучний камінь для внутрішньої обробки, а буває. Який з них вибрати, на це питання ми сьогодні вам і спробуємо дати відповідь.

Натуральний камінь або декоративний

Для тих, хто з каменем ніколи справи не мав, буде дуже важливо вирішити для себе, який матеріал вибрати для внутрішнього оздоблення квартири, давайте розглянемо всі плюси і мінуси натурального і декоративного каменю для внутрішньої обробки. Отже, яким зазвичай натуральним каменем обробляють квартири? Ну в першу чергу внутрішню обробку квартири роблять мармуром, виглядає, це дуже красиво і дорого. Причому дорого не тільки виглядає, насправді внутрішня обробка мармуром буде коштувати вам дуже дорого, і це один з головних мінусів натурального каменю.


Крім цього, займатися укладанням натурального каменю дуже складно. Адже плитка з натурального каменю зазвичай має різний колір , Тому займатися такою облицюванням може тільки професіонал високого рівня, щоб кольори плитки збігалися. Загалом, можна зробити висновок, що внутрішня обробка натуральним каменем принесе вам не тільки мороку з її укладанням, але ще і змусить вас витратити багато грошей на сам матеріал. Звичайно, коли ремонт буде закінчено, виглядати все це буде дуже добре і багато, але поки ви ремонт цей зробите, він вимордує вам дуже багато нервів.

Альтернативою натуральному каменю, може стати декоративний камінь для внутрішньої обробки. Такий камінь робиться штучно, але зовні абсолютно нічим не відрізняється від натурального каменю. А от чи варто такий камінь набагато дешевше, має безліч кольорів і відтінків, так що ви без зусиль зможете підібрати цей камінь під дизайн і колірну гамму вашої квартири. Крім цього, такий камінь має безліч форм, а ось укладати його дуже зручно. Адже форму дикого каменю він має тільки із зовнішнього боку, а ось з внутрішньої, камінь має форму звичайної цеглини. Тому укласти його без особливих зусиль може будь-яка людина, що має хоч якісь навички муляра, або навіть зовсім без них.


Тому укласти його без особливих зусиль може будь-яка людина, що має хоч якісь навички муляра, або навіть зовсім без них


Отже, підводимо підсумок. Нам здається, що все очевидно, адже штучний камінь нічим не відрізняється за своїми властивостями від натурального, а от чи варто він набагато дешевше, та й в обробці такий камінь набагато простіше. Висновок очевидний, якщо ви не хочете собі створювати зайвих проблем, то вам потрібно для внутрішньої обробки купувати декоративний або, як його ще називають, штучний камінь. Ми з вами багато разів згадали вартість або ціну декоративного каменю для внутрішньої обробки і натурального каменю, давайте ж їх можна порівняти.

Скільки коштує камінь для внутрішньої обробки, де купити

Отже, якщо ваш вибір матеріалу для внутрішньої обробки упав на декоративний камінь, то вам потрібно знати, де його купити. А купити його не важко, такий матеріал можна придбати в будь-якому великому будівельному магазині будь-якого міста. Якщо знаєте, зараз навіть з'явилися цілі супермаркети будівельних матеріалів , Ну ось в таких магазинах і знаходиться найбільший вибір штучного каменю для внутрішньої обробки, тому, якщо хочете його купити, то ласкаво просимо туди.


Якщо ж ви не змогли знайти те, що шукаєте, в магазині, то замовити можна у виробника, будь-якої форми розміру і кольору, який ви тільки захочете. З місцем, де шукати матеріал, розібралися, тепер давайте поглянемо на ціни каменю і порівняємо. Отже, при покупці декоративного каменю для внутрішньої обробки пам'ятайте, що він продається або в квадратних метрах, або в штуках, зазвичай в упаковці або 0,6 квадратних метра, або близько 40 штук декоративних плиток . Вартість такої упаковки близько 150-200 рублів. Натуральний камінь продається приблизно в таких же упаковках, але вартість однієї такої упаковки може бути від 1000 рублів і дорожче. Загалом, різниця очевидна.

Види штучних каменів

В даний момент існує три види штучних каменів для внутрішньої обробки. Існують штучні камені на бетонній основі, керамічний граніт і агломерати. Який з видів вибрати? Давайте спробуємо розібратися. На бетонній основі - це штучний камінь для внутрішньої обробки, він має підвищену міцність, так як в якості фарбованих елементів використовуються різні окису металів. Ще до складу такого каменю входить пісок, кілька сортів глини і цемент.


Як ви розумієте, такий матеріал не дуже добре вписується в рубрику «екологічно чистий матеріал». Агломерати привертають увагу тих людей, які люблять в своєму інтер'єрі розкіш і їх можна зрозуміти, чому вони так люблять цей матеріал. завдяки застосуванню сучасних технологій , Що застосовуються при виробництві цього матеріалу, вдається досягати повного збігу з натуральним каменем. У виробництві цього облицювального матеріалу використовується, натуральна мармурова крихта і смола, які дозволяють створити малюнок і структуру, ідентичну натуральному каменю.

А завдяки зовнішньому покриттю плитці надається не тільки блиск, але і тепло. Так, на відміну від свого натурального побратима, цей штучний мармур теплий на дотик, тому на таких підвіконнях дуже зручно і затишно сидіти. Такий матеріал має цілий ряд переваг: він міцний, доступний за ціною, за ним практично не потрібно доглядати, матеріал стійкий до стирання, крім цього, в процесі експлуатації у агломерату не виникає жовтизна, як у натурального мармуру. Пов'язано це з тим, що фарбувальні частинки в штучному мармурі розподілені більш рівномірно.


Пов'язано це з тим, що фарбувальні частинки в штучному мармурі розподілені більш рівномірно


Загалом, наливний мармур - відмінний варіант декоративного каменю для внутрішньої обробки стін в квартирі. Такий матеріал створить у вас в квартирі атмосферу багатства і достатку, а ще підкреслить гарний смак господаря оселі. Дуже часто нарівні з наливним мармуром використовують плитку під цеглу, така плитка створює ілюзію справжньої необробленої цегляної стіни . Таку плитку дуже люблять власники кафе і барів. Адже плитка під цеглу робить створює в закладі ілюзію захищеності і надійності.

В результаті клієнти знаходяться в закладі з великим задоволенням. Така плитка, встановлена ​​вдома, теж створює ілюзію затишку і надійності. декоративна цегла на даний момент є найпопулярнішим видом декорування житлових приміщень. Тому, якщо ви виберете для себе цей варіант внутрішньої обробки приміщення, то будете в тренді.


Тому, якщо ви виберете для себе цей варіант внутрішньої обробки приміщення, то будете в тренді

Якщо ви вирішили зробити внутрішню обробку стін декоративним каменем у себе в квартирі, то повинні пам'ятати кілька правил такої обробки. Ясна річ, що таку багату обробку не прийнято приховувати від сторонніх очей (а навіщо ви її взагалі тоді робили), тому такий ось ремонт потрібно обов'язково зуміти вигідно піднести своїм друзям і знайомим, які прийдуть до вас в гості. Адже дуже хочеться, щоб все просто ахнули від того ремонту, який ви собі зробили. Тому пам'ятайте, що в першу чергу стіна, оброблена каменем, декоративним або натуральним (не має значення) повинна бути добре освітлена, тому подумайте, які світильники можна повісити на цю стіну, щоб вони підійшли до інтер'єру.

Їли у вас оброблена тільки частина стіни, то висвітлюватися повинна саме ця частина. Навіщо це потрібно? Все просто, тільки при хорошому освітленні видно структуру каменю, видно його рельєф, гру світла, переливи. Правильно освітлена стіна з кам'яної обробкою може призвести просто вражаючий ефект. Найкраще зробити так, щоб світло падало на стіну зверху, тоді рельєф каменю буде більш помітний. Друге правило, яке слід пам'ятати людині, оброблений у себе в квартирі стіни каменем, що кам'яна обробка дуже добре поєднується з зеленню. Якщо обробили стіну каменем, то обов'язково пустите по цій стіні ліану або поставте біля неї підставку з пишними квітами. Дуже добре обробка каменем буде виглядати в оранжереї, ну якщо така у вас вдома, звичайно, є.


Якщо каменем ви облицювали стіни передпокою, то подбайте про те, щоб освітлення стіни було встановлено з двох сторін. Дуже вигідно буде виглядати стіна, яка підсвічена зверху і знизу. Якщо ви плануєте встановити в стіні камін або його імітацію, то обов'язково облицюйте його таким же каменем. А що робити, якщо ви зробили, а ось забезпечити нормальне освітлення ви не можете, бувають такі випадки. Тоді ми можемо вам порадити для облицювання вибирати тільки камінь, виконаний у світлих тонах.

Не використовуйте в такому випадку камінь суцільно, для того, щоб камінь виглядав без підсвічування, можна облицювати їм тільки частину стіни, наприклад, арку над входом в кімнату, кут або просто невелику ділянку стіни. Дуже добре буде виглядати світлий фрагмент стіни на тлі декоративного фонтанчика, вони стали зараз модною фішкою в оформленні квартир і будинків. Ось за ним і облицюйте невелику ділянку стіни світлим каменем.


Ось за ним і облицюйте невелику ділянку стіни світлим каменем


Отже, підіб'ємо підсумок. Оздоблення приміщення каменем - дуже хороша річ. Якщо ви вирішите зробити у себе вдома капітальний ремонт, то як оздоблювальний матеріал обов'язково виберіть камінь, причому не важливо, буде він натуральним або декоративним. Такий ремонт буде гідно оцінений вашими друзями, а вам про проблеми з косметичним або капітальним ремонтом доведеться забути на довгі роки. Всі ці пластикові панелі, кахельні плитки , Шпалери і пофарбовані стіни - відмінний варіант для ремонту. Але з часом він буде виглядати не так яскраво.

Відпадуть і потруться, на них з'являться темні плями навколо вимикачів, пластикові панелі обов'язково хтось продірявили або подряпає і вам доведеться їх міняти. А ось камінь він і є камінь, він вічний. Подивіться на середньовічні замки, викладені з каменю і коштують тисячі років. Так зробіть зі своєї квартири ось такий середньовічний замок і тоді приказка - «мій дім, моя фортеця» оживе прямо у вас вдома, і ваш будинок перетвориться в цю саму фортецю у всіх сенсах.


Так зробіть зі своєї квартири ось такий середньовічний замок і тоді приказка - «мій дім, моя фортеця» оживе прямо у вас вдома, і ваш будинок перетвориться в цю саму фортецю у всіх сенсах


Оздоблення внутрішніх приміщень натуральним каменем є одним з найоригінальніших і цікавих варіантів декорування інтер'єру. Цей матеріал давно завоював заслужене визнання завдяки тривалому терміну служби і вельми ефектному зовнішньому вигляду. До основних переваг такої обробки відносяться:

  • міцність і довговічність, висока зносостійкість;
  • універсальність застосування матеріалу, його практичність;
  • привабливий зовнішній вигляд, неповторність малюнка;
  • хороша теплопровідність;
  • екологічність.

Природні мотиви, які привносить в інтер'єр камінь, відмінно впишуться в сучасне житло, однак важливо правильно підібрати різновид матеріалу, визначитися з його кольором, структурою, функціональними характеристиками.

Найбільш популярні різновиди натурального каменю для внутрішньої обробки

Мармур - найцінніший і дуже гарний матеріал. Таке облицювання стін виглядає дуже благородно і дорого, підкреслюючи високий статус господаря будинку та його вишуканий смак.

Граніт і кварцит завдяки своїй щільній структурі і міцності ідеально підходять для обробки. Покриті ними поверхні потребують мінімального догляду.

Травертин має кращі показники теплопровідності і володіє прекрасними фізичними властивостями для облицювання стін.

Вапняк також застосовується досить широко - при високій міцності і довговічності ціна на нього доступна.

Сланець дуже люблять сучасні дизайнери за його винятковий зовнішній вигляд, завдяки якому легко відтворити стилі мінімалізм, хай-тек і їм подібні при оформленні кімнат.

Так може не варто займатися підробкою і зробити внутрішню обробку квартири каменем?
Отже, яким зазвичай натуральним каменем обробляють квартири?
Який з видів вибрати?
Навіщо це потрібно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама