Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оптимальний розмір сходинок: правила розрахунку

  1. З чого почати?
  2. Навіщо потрібен точний розрахунок
  3. робимо розрахунки
  4. Типові і нетипові розміри сходів
  5. Увага на нюанси

Правильний розрахунок сходинок важливий і для зручності, і для зовнішнього вигляду всієї конструкції.

Красиві і надійні сходи в будинку завжди вважалися ознакою доброго смаку господаря. Вони можуть виконувати функції не тільки підйому на верхні поверхи, а й стати декоративним елементом в інтер'єрі. Тому дуже важливо їх правильно встановити і підібрати оптимальний розмір всіх елементів конструкції.

З чого почати?

Сходові конструкції класифікуються за розташуванням, за матеріалами, за формою ступенів і т.д. Для приватних будинків часто вибирають гвинтовий варіант конструкції з різних матеріалів. Вони не тільки красиво виглядають в будь-якому інтер'єрі, але і допомагають заощадити простір. У просторих кімнатах їх розміщують в центральній частині. Саму сходи оформляють цікавими деталями, роблять елегантні поручні або незвичайну форму сходинок. Якщо сходи розташовані на вулиці, то вона може бути з бетону або кованої з ажурними перилами. [Ot-gallery url = "// lestnitsygid.ru/gallery/originalnye-vintovye-lestnicy"] сходинку потрібно приділити особливу увагу. Саме від них залежить чи буде спуск і підйом комфортним. Потрібно правильно розрахувати їх розміри, кількість і форму. Їх можна виготовити з будь-яких матеріалів - дерево, метал або бетон. Головне, щоб вся конструкція в цілому була зручною і безпечною.

Головне, щоб вся конструкція в цілому була зручною і безпечною

Гвинтові сходи з зручними сходами.

Навіщо потрібен точний розрахунок

Якщо сходинки будуть виготовлені за неточними вимірами, то у такої конструкції незабаром можуть з'явитися дефекти, і вона потребує ремонту. Також знижується безпеку і стійкість. Тому дуже важливо зробити правильні заміри і розташувати конструкцію в найзручнішою частини приміщення. Потрібно також враховувати, що якщо сходи буде розташована в центрі кімнати, то добре будуть помітні всі огріхи і нерівності практично при будь-якому освітленні.

Порада! При вимірах краще дотримуватися золотого правила: «Сім разів відміряй, один раз відріж».

Особливо важливий точний розрахунок при проектуванні сходів з забіжними ступенями.

Особливо ретельно потрібно вирахувати такі параметри, як: • Ширина сходинок і сходового майданчика (якщо така є). • Довжина сходинок. • Глибина проступи. • Висота подступенка. • Довжина і висота всієї конструкції, виходячи з яких можна вирахувати кількість ступенів. Знаючи ці розміри, можна максимально точно розрахувати і сконструювати сходи в будинку або на вулиці. Вона буде міцною і надійною. Якщо орієнтуватися на оптимальні висоту, ширину і глибину сходинок, то вони будуть зручними для будь-якої людини.

Результатом неправильних розрахунків може стати щось подібне.

робимо розрахунки

У приватному будинку може бути як одна, так і декілька сходів. Для кожної з них потрібні свої розрахунки. Наприклад, для ганку це може бути конструкція з широкими масивними ступенями, а на другий поверх може вести акуратна пряма сходи. Для доступу на горище і для підвалу можна встановити компактний гвинтовий або розкладний варіант.

Для доступу на горище і для підвалу можна встановити компактний гвинтовий або розкладний варіант

Якщо підвал у вас житлової, то і сходи повинна бути відповідною.

Отже, спочатку визначимося з розмірами самої ступені. Довжина ступенів в приватному будинку відповідає ширині сходового маршу і становить від 90 до 120 см. Якщо конструкція буде розташовуватися в кутку кімнати, то рекомендована довжина становить 70-100 см. Якщо не дотримуватися цих розмірів, тоді ви ризикуєте перетворити сходи в громіздке незграбна споруда, яке буде займати багато місця.

Ширина маршу в залежності від інтенсивності використання драбини.

Глибина щабля (проступи). Вона залежить від середньої довжини ступні людини. Середній показник становить 25-30 см. При більшому розмірі, ступені будуть незручними. Занадто вузькі сходи небезпечні і по ним утомливо ходити.

Важливо! Якщо ви хочете, щоб проступь трохи нависала над подступенком, то робіть виступаючий край не більше 5 см. В іншому випадку виникає ризик зачепитися за виступ носком взуття.

В іншому випадку виникає ризик зачепитися за виступ носком взуття

Невелике нависання проступи використовується, скоріше, в дизайнерських цілях.

Висота подступенка. Для стандартних конструкцій висота подступенка становить приблизно 15 сантиметрів. Важливо не перестаратися і орієнтуватися на рамки від 12 до 22 см. Це найкомфортніша висота. У деяких випадках подступенок не встановлюється. Це полегшує саму конструкцію. У випадку з забіжними ступенями, де найвужча частина залишає за все 10 см, а найширша близько 40-ка см, відсутність подступенка робить підйом більш зручним. Такий вид ступенів встановлюють на гвинтовий і поворотної конструкції. Вважаємо розмір проступи і подступенка

Типові і нетипові розміри сходів

Сходи можуть мати типові і нетипові розміри. Для типової сходи характерні такі розміри:

  • Ширина прольоту варіюється в діапазоні від 70 до 90 см. Такого розміру достатньо для спуску або підйому однієї людини. Ширина від 90 см до 1,5 м зручна для частого користування, а також для переміщення по сходах великогабаритних предметів. Двоє людей вільно зможуть на ній розминутися.

    У величезних особняках головні сходи може бути ширше 2 метрів.

  • Глибину сходинки (проступи) можна визначити не тільки за наведеними вище стандартам, а й таким способом: встаньте на сходинку, якщо носок взуття буде виступати над краєм на 1 см, значить, ширина підібрана правильно. Якщо на 1,5 см і більше - такі сходи вважається небезпечною.

Типова сходи мають параметри, які підходять для більшості конструкцій. Вони хороші тоді, коли немає ніяких складнощів з їх установкою і розміщенням. Але як бути, якщо сходи і все її елементи не можна підігнати під загальноприйняті норми? Тоді можна встановити нестандартну сходи.

Тоді можна встановити нестандартну сходи

У даній конструкції автор врахував всі, що тільки можна: ступені різних розмірів, книжкові полиці і навіть дитячу гірку.

Нестандартної вважається сходи з параметрами, що мають відхилення в більшу або меншу сторону від звичайної. Конструкції з нестандартними сходинками або шириною можуть бути небезпечними, тому потрібно максимально наблизити їх до зручних. Нестандартні конструкції часто встановлюють в таких випадках:

  • Якщо приміщення дуже маленьке і не дозволяє встановити зручну сходи. Така конструкція може бути з вузькими сходами і з дуже крутим підйомом. Але тоді неодмінно потрібно встановити надійні перила. Це відноситься до гвинтової конструкції і до сходів "гусячий крок".
  • У підвалі або на горище. Тут може бути два варіанти - або дуже вузька або дуже широкі сходи. Саме в цих приміщеннях найчастіше зберігаються габаритні предмети, сезонна меблі та інше.
  • Якщо сходами користуються дуже рідко. В такому випадку її роблять вузької і малопомітною. У деяких випадках вона навіть може бути без перил. Але тоді потрібно прикріпити опорний поручень хоча б до сусідньої стіни.

[Ot-gallery url = "// lestnitsygid.ru/gallery/nestandartnye-lestnichnye-konstrukcii"] Категорично заборонено робити сходи з нестандартними розмірами в громадських місцях, школах, на фабриках і заводах, в лікарнях.

ru/gallery/nestandartnye-lestnichnye-konstrukcii] Категорично заборонено робити сходи з нестандартними розмірами в громадських місцях, школах, на фабриках і заводах, в лікарнях

Сходи в громадських місцях мають схожу конструкцію, так як виготовляються за єдиними стандартами.

Сходи в приватному будинку можуть бути будь-якої конструкції, складності, дизайну. Але вони в першу чергу повинні бути комфортними і задовольняти запити власників. В оформленні інтер'єру дизайнери пропонують оригінальні і нестандартні рішення, особливо для гвинтових сходів. Але, на жаль, дуже часто такий варіант стає в подальшому незручним і виснажливим. Тому варто орієнтуватися в першу чергу на зручність користування і безпеку.

Щоб зробити кручені конструкцію зручною, потрібно істотно збільшити її діаметр, що не прийнятне для приватного будинку.

Увага на нюанси

При визначенні параметрів сходинок, не варто забувати і про саму сходах. Кілька порад щодо розрахунків і облаштування сходів у приміщенні і на вулиці: Рада 1. Перш за все виберіть місце для конструкції. Особливу увагу приділіть другому поверху. Дуже важливо правильно вирахувати і зробити проріз між кроквами і перекриттями, щоб не пошкодити їх. Порада 2. Висота від підлоги до перекриття і ширина площі, де буде розміщена сходи, допоможуть визначитися з типом майбутньої конструкції. Порада 3. Обов'язково продумайте поручні або поручні. Особливо, якщо ви вибрали гвинтовий варіант, в яких повинна бути мінімальна опора для спуску або підйому по сходах.

Особливо, якщо ви вибрали гвинтовий варіант, в яких повинна бути мінімальна опора для спуску або підйому по сходах

Відмінним рішенням стануть готові гвинтові конструкції модульного типу, в яких всі основні моменти вже передбачені виробником.

Рада 4. Конструкція в обов'язковому порядку буде кріпитися до підлоги і стелі. Якщо з одного боку вона кріпиться до стіни, то не забувайте, що стіна повинна бути несучою. Якщо опори на стіну не передбачено, встановіть її на косоур або тятиви. Це додасть додаткову міцність всієї конструкції. Рада 5. Обов'язково продумайте освітлення для сходів. Особливо для верхньої і нижньої ступені. Сходи повинні бути безпечною як в денний, так і в нічний час.

Освітлення сходів необхідно не тільки для безпеки, але і в чисто декоративних цілях.

З чого почати?
З чого почати?
Але як бути, якщо сходи і все її елементи не можна підігнати під загальноприйняті норми?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама