Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розміри матраца в дитяче ліжечко новонародженого

  1. Матрац в дитяче ліжечко для новонародженого: розміри і особливості
  2. Матрац для ліжка дитини 3-12 років
  3. Матраци для дітей підліткового віку
  4. Дитячі матраци за індивідуальним замовленням

Сон - то час, коли організм дитини комплексно відновлюється після всіх отриманих психофізичних навантажень за день Сон - то час, коли організм дитини комплексно відновлюється після всіх отриманих психофізичних навантажень за день. Від його якості безпосередньо залежить, наскільки дитина буде активним, як швидко будуть виникати його розумові процеси, як він буде реагувати на фізичне навантаження і т. Д.

Головний критерій при виборі матраца для дитячого ліжечка - його параметри: довжина, ширина і товщина. Заводи по виготовленню матраців заздалегідь передбачають різні вікові і фізичні параметри дітей, для яких вони призначені, тому існує така класифікація:

  • матраци для ліжок, в яких сплять новонароджені діти, віком 1-3 роки;
  • матраци для дитячих ліжок, для представників самих маленьких віку - 3-12 років;
  • матраци для ліжок, призначених для підлітків (від 12 років).

Виготовлювачами передбачені стандартні розміри матраців для кожної з представлених категорій.

Проте в деяких випадках, в силу фізіологічних особливостей дитини або за іншими критеріями, відповідно до запиту покупця робляться матраци, які мають габарити і параметри, які не відповідають стандартам.

Читайте також: Як поліпшити апетит у дитини

Матрац в дитяче ліжечко для новонародженого: розміри і особливості

Для самих маленьких дітей, які в силу свого віку проводять в ліжку більшу половину часу, поверхня матраца необхідно зробити досить щільної, щоб, роблячи перші перевороти, наміри і кроки, дитина твердо стояв на поверхні, не впав і не отримав пошкодження Для самих маленьких дітей, які в силу свого віку проводять в ліжку більшу половину часу, поверхня матраца необхідно зробити досить щільної, щоб, роблячи перші перевороти, наміри і кроки, дитина твердо стояв на поверхні, не впав і не отримав пошкодження. У той же час, як і сама ліжко, матрац для цієї категорії дітей повинен бути невеликим за розміром, але дає при цьому малюкові деяку свободу пересування.

Тому для забезпечення оптимальної жорсткості, висота матраца для новонародженого, як правило, не перевищує значення в 10 см. У ширину матрац досягає до 60 см, а довжина перевищує її в два рази і становить 120 см.

120 × 10 × 60 - це класичні параметри дитячих матраців для тільки що з'явилися на світло немовлят, такі розміри дозволяють дитині не тільки повністю вміститися в межах ліжка, але і відчувати себе комфортно, не будучи стиснутим з жодною зі сторін. Замовити індивідуальний матрац для новонародженого буде доречно в таких випадках:

  • дитині дуже жорстко постійно лежати на такому матраці, відповідно, потрібна велика, в порівнянні зі стандартною, висота;
  • надмірна дитяча активність не дозволяє матрацу зберігати своє положення в ліжку - в такому випадку необхідно збільшити не тільки товщину, а й подбати про більш довгому і широкому варіанті.

Матрац для ліжка дитини 3-12 років

У зазначений віковий проміжок діти ростуть приблизно на однакову кількість сантиметрів за кожен рік, тому матрац підбирається з урахуванням того, щоб до моменту, коли дитина його переросте, матрац був засобом забезпечення максимального комфорту під час перебування в ліжку.

Зрозуміло, розмірів матраца для грудних дітей вже навряд чи буде достатньо, адже вже до 3-4 років зростання дитини в середньому наближається до 100 сантиметрам, і з витягнутими руками і ногами він буде їм просто малий. Тому стандартний розмір матраців для активно зростаючих хлопців - 190 × 25 × 80 см. Може спершу здатися, що таких параметрів буде більш ніж достатньо для зовсім ще маленьких дітей дошкільного віку та початкових класів школи. Однак, як і у випадку з одягом, завжди краще купити на виріст, ніж потім докуповувати другий, більш практичний варіант, коли малюк раптово почне рости не по днях, а по годинах. Для збереження правильності постави і мінімалізації ризику травмування для самих маленьких дітей підбираються спеціальні моделі матраців з ортопедичним призначенням.

Матраци для дітей підліткового віку

Діти швидко ростуть, а разом з ними ростуть їхні потреби, їх розміри одягу, взуття та головних уборів Діти швидко ростуть, а разом з ними ростуть їхні потреби, їх розміри одягу, взуття та головних уборів. Дитячі кімнати стають тісні, і, звичайно ж, на старій ліжка з маленьким матрацом вже буває важкувато вміститися, коли хочеться витягнутися в повний зріст. Здавалося б, довжини в 190 см повинно вистачати з надлишком, адже навіть в зрілому віці не кожна людина досягає такого зростання.

Читайте також: Користь і шкода хвойного екстракту для ванної для немовлят

Проте, коли дитина навіть відносно невеликого зростання в 160-170 см повністю витягне руки і ноги на ліжку, дитячого ліжечка і площі покриття старого матраца дійсно стане недостатньо. Та й потім середній ріст дітей за останні роки значно збільшився, цей показник продовжує зростати і до сих пір: підлітки в 13-14 років, які вже вище власних батьків - нині далеко не рідкість.

Звичайно, підліток може аж до настання свого дорослого життя «досипати» на дитячому матрацик, але якщо це викликає дискомфорт - терпіти ні до чого. Адже і для цієї вікової групи передбачені матраци спеціальних розмірів: 210 × 30 × 120 см. Це максимальні величини для підліткових матраців, такі слід замовляти, коли дитина вже досить виріс і фізично зміцнів і продовжує ставати більше. Коли зростання йде уповільненими темпами і не перевищує середнього показника для віку дитини, підійдуть і менші довжини матраців - 195-200 см.

Дитячі матраци за індивідуальним замовленням

Що стосується тих випадків, коли стандартні величини матраца все-таки не підходять для комфортного проведення часу дитини на ліжку - можна завжди виправити ситуацію і зробити індивідуальне замовлення. Перед цим слід виміряти зріст і ширину плечей і розставлених рук дитини, щоб визначитися з оптимальними значеннями довжини і ширини. Визначити висоту допоможе думка дитини про те, наскільки м'яко і зручно лежати на такому матраці, швидко чи втомлюється спина, затікають чи кінцівки і т. Д.

Варто пам'ятати, що більшість дітей під час сну не зберігають одне і те ж постійне положення тіла, постійно перевертаючись - це до питання про збалансованому співвідношенні довжини і ширини матраца.

Читайте також: Як лікується висип на попі у дитини

Вдалий вибір дитячого матраца - запорука хорошого сну і відпочинку для дитини.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама