Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Система утеплення фасадів в питаннях і відповідях (частина 1) - Оздоблювальні роботи - Вибір матеріалів - Прораб Дніпропетровщини

Що це таке - Система Утеплення фасадів Що це таке - Система Утеплення фасадів?

Система утеплення фасадів - це комплексна фасадна обробка, що включає в себе утеплення фасаду теплоізоляційними плитами, приклейка їх на підставу на спеціальну клейову суміш, додаткове механічне закріплення дюбелями, виконання базового армувальний шару і остаточного захисно-декоративного оздоблювального шару. За типом використовуваного утеплювача системи підрозділяються на систему утеплення на мінеральної базальтової вати і систему утеплення на пінополістиролі. За хімічною основі фінішної декоративної штукатурки системи утеплення діляться на мінеральні, акрилові, силікатні, силіконові, силікатно-силіконові. Різноманіття елементів системи і окремо взяті фізичні властивості кожного матеріалу, що входить до складу системи утворюють єдиний композитний матеріал з певними споживчими властивостями.


Які норми витрат матеріалів на 1 кв.м фасаду?

Норми витрати матеріалів даються кожною компанією-виробником індивідуально. Для того, щоб більш точно дізнатися комплектацію матеріалу на Ваш об'єкт, необхідно отримати проект фасадів Вашого будинку, теплотехнічний розрахунок і рекомендації інженера-конструктора. На підставі цих даних Технічний відділ компанії-виробника розрахує комплектацію і види застосовуваного матеріалу конкретно для Вашого об'єкту.

Яка вартість 1 кв.м системи утеплення фасаду?

Вартість матеріалів на 1 кв.м системи утеплення - величина індивідуальна, яку встановлює компанія, яка виробляє матеріал. Зазвичай це ціна орієнтовна, оскільки матеріал підбирається під конкретні умови монтажу фасаду і умови експлуатації будівлі. Щоб дізнатися точну вартість, необхідно представити проект фасаду Вашої будівлі і компанія-виробник зробить Вам Цінова пропозиція, в якому буде специфікація необхідного матеріалу і його вартість конкретно під Ваше замовлення.


Яку гарантію фірма дає на системи утеплення?

Необхідно уточнити, що гарантія, яка дається на матеріал і гарантія терміну служби системи утеплення - це різні речі. За європейським і російським нормам гарантований термін служби системи утеплення становить не менше 25 років. Компанія-виробник дає гарантію на матеріал для системи утеплення терміном на 1 рік. У деяких випадках ця гарантія може бути продовжена до 3-5 років.

Для продовження гарантії на матеріал необхідно виконувати монтаж системи утеплення за рекомендаціями компанії-виробника, професійної фасадної фірмою, якій довіряє і рекомендує компанія-виробник під безпосереднім технічним наглядом за всім процесом виконання робіт з боку компанії-виробника.


Що використовується в якості утеплювача для фасадів?

В системі утеплення на мінватним основі в якості утеплювача використовується фасадна негорюча (ГОСТ 30244-94) мінеральна базальтова вата на синтетичному сполучному (ГОСТ 9573-96) щільністю не менше 140 кг / куб.м. Також можна використовувати мінеральну базальтову вату зі змінною щільністю (не менше 120 кг / куб.м), де найбільш щільний шар розташовується зовні. Мінеральна вата повинна бути сертифікована і призначена для тонкошарових фасадних систем "мокрого" типу.

В системі утеплення на основі пінополістиролу як утеплювач використовується спінений полістирол марки ПСБ-С-25Ф з щільністю не менше 16-17 кг / куб.м. Для забезпечення пожежної безпеки виконуються "розтин" та обрамлення "з негорючої базальтової вати yg підставі вузлових рішень в" Альбомі технічних рішень ".
Теплоізоляційні плити кріпляться на фасад щільно прилягаючи один до одного вразбежку, "в рівень", утворюючи суцільний теплоізоляційний шар без термічних містків.


Яку саме минвату ви радите використовувати як утеплювач?

Як нанести утеплювача використовується фасадна негорюча мінеральна базальтова вата (ГОСТ 30244-94). Рекомендується використовувати тільки мінеральну вату, спеціально призначену для "мокрих" систем утеплення.


Чому у пінополістиролу саме марка ПСБ-С 25, чи можна використовувати інший пінополістирол?

Абревіатура ПСБ-С 25 має на увазі під собою спінений полістирол, самогаснущій (із застосуванням при виробництві антипирена) з маркою 25, що має на увазі під собою щільність від 15 до 25 кг / куб.м. Пінополістирол виробляється за вимогами ГОСТ 15588-86.
Дані параметри ГОСТу вже не відповідають вимогам геометрії при монтажі фасадів, наприклад вимоги даного ГОСТу вимагають, що "Плити повинні мати правильну геометричну форму. Відхилення від площинності межі плити не повинно бути більше 3 мм на 500 мм довжини межі."

Що таке допуск кривизни в 3 мм на півметра межі плити - це неможливість виконати рівні стіни. Допустиме самостійне горіння пінополістиролу - до 4 сек. Щоб поліпшити ці показники, виробники випускають пінополістирол поліпшеної якості по геометрії і показниками горючості (до 1 сек). Маркування такого пінополістиролу ПСБ-С 25Ф, що означає спеціальний, фасадний.

Використовувати пінополістирол без літери "С" не допускається з протипожежної безпеки; меншої щільності, ніж 16-17 кг / куб.м - по конструкційним властивостям і довговічності.
Можна використовувати пінополістирол більшої щільності, але в цьому випадку вартість такого зростає і потрібно коригувати товщину такого пінополістиролу за показниками його теплового.


Що краще в якості утелітеля - мінвата або пінополістирол?

Досі тривають суперечки, що все-таки краще використовувати як утеплювач - мінвату або пінополістирол? Однозначну відповідь дати неможливо, адже у цих матеріалів різні фізичні властивості і є тільки одне спільне - обидва матеріали є теплоізоляційними і мають практично однаковий коефіцієнт теплового опору.

Чим же ці два матеріали відрізняються?

1. Паропроникність. У пінополістиролу паропроникність - 0,05, у мінеральної вати 0,3. З цього випливає, що мінвата в 6 разів краще пропускає водяну пару. У той же час, коли ці утеплювачі працюють в системі утеплення, то загальна паропроникність обмежується тим шаром матеріалу, який має найменшу паропроникність і при порівнянні паропроникності утеплювачів вона в результаті не суттєво різниться. Застосування мінеральної вати в повністю полімерних системах дуже ризиковано, так як полімерний базовий і обробний шар має незначну паропроникність і в випадках великого влагопереноса волога накопичується в мінераловатної шарі і призводить до псування системи. Також при цьому мінеральна вата сама по собі намокає і теплоізоляційні властивості при цьому сильно знижуються. Пінополістирол в цьому випадку є сам парової мембраною і пропускає приблизно стільки вологи, скільки зможе пройти через базовий і обробний шари, при цьому волога в ньому не накопичується.

2. Горючість. У цьому однозначно мінеральна вата виграє. Пінополістирол (фасадний) є горючим матеріалом і підтримує самостійне горіння не більше 1-4 сек. в той час як мінвата є повністю негорючим матеріалом і витримує температуру до 1000 град. Цельсія.

3. Вартість. Пінополістирол приблизно в 3-4 рази дешевше, ніж мінеральна вата.

4. Зручність при монтажі. Пінополістирол більш пружний і стійкий до механічних впливів матеріал, тому його зручно різати, шліфувати. З пінополістиролу виготовляються декоративні елементи.


Сертіфіціруeтся чи продукція?

Так, компанії-виробники намагаються мати всі необхідні сертифікати, гігієнічні сертифікати і ТЕХНІЧНЕ СВІДОЦТВО на системи утеплення. Сертифікати відповідності продукції для систем утеплення на даний момент не потрібно, на що є відмовні листи і роз'яснювальні листи.


Деякі стверджують, що пінопласт руйнується після 8 років, який термін служби тоді у системи утеплення?

Це помилка дуже поширена. Під 8 роками мається на увазі те, що пінополістирол починає втрачати основні свої споживчі властивості, якщо він не захищений від різних впливів. В системах утеплення пінополістирол захищений від намокання і впливу атмосфери армувальний і декоративним шаром і зайва волога за допомогою влагопереноса виводиться з утеплювача. На даний момент в світі є об'єкти, які експлуатуються тривалий час і їх можна продемонструвати, наприклад в Німеччині вже 30 років, Польщі 15 років, Прибалтиці 10 років.

При цьому компанія BASF, яка розробила пінополістирол демонструє свої об'єкти, де пінополістирол має вік вже вище 40 років. Термін служби системи утеплення в європейських і російських нормах встановлений в 25 років.

Чи можна для утеплення використовувати екструдований пінополістирол?

Екструдований пінополістирол (XPS) повністю непаропроникних, тому його використання в системах утеплення обмежена. Рекомендується використовувати тільки на цокольній частині і утепленні цоколя нижче рівня землі. Екструдований пінополістирол допускається використовувати в системах утеплення, якщо в будинку є хороша примусова вентиляція, і зверніть увагу, що поверхні плит з екструдованого пінополістиролу повинні бути додатково зашліфовані наждачним папером. При цьому слід зауважити, що вартість такого пінополістиролу велика і його використання в системах утеплення в більшості випадків не сертифіковане.


Чи треба гарантувати стіни перед приклеюванням теплоізоляції?

Ґрунтувальні засоби глибокого проникнення призначені для поліпшення адгезії клейових розчинів до підстав, обмеження поглинання і зв'язування пилять і пофарбованих поверхонь. Якщо теплоізоляція клеїться на старі поверхні, то потрібно видалити недержал покриття, вимити стіни водою під тиском і заґрунтувати. Якщо стіни з газосилікату - гарантувати обов'язково. Якщо будівля нове, що будується, стіни з бетону, силікатної цегли або керамзитобетону, то гарантувати такі стіни не обов'язково. Сам пінополістирол або мінвата грунтом не обробляються.


Яку товщину утеплювача мені необхідно використовувати при обробці фасаду?

Товщина теплоізоляційного матеріалу вибирається залежно від вимог існуючих норм теплотехніки будівель ДБН 2.6-31-2006 Конструкції будинків і споруд. Теплова ізоляція будівель. Товщину утеплювача повинен підібрати інженер-конструктор і вказати таку в проекті. Системи утеплення зазвичай сертифіковані в межах товщини теплоізоляційних плит 50-200 мм. Наприклад, якщо проектом вказана товщина 100 мм, то її можна навіть збільшити для більш кращого теплового огороджувальних конструкцій, при цьому погодивши таке бажання з інженером-конструктором, так як при потовщенні конструкції можуть виникнути інші проблеми (наприклад, влагопереноса і архітектури будівлі) .


Як вирівнюються стіни будівлі при утепленні?

Геометрія стін будівлі повинні відповідати прийнятим в будівництві нормам ДБН (відхилення залізобетону по вертикалі для несучих стін - не більше 15 мм, по горизонталі - не більше 20 мм, на 2 м ділянці - не більше 5 мм; при кам'яній кладці - по вертикалі не більше 30 мм, по горизонталі на 10 м довжини - не більше 15 мм, на 2 м вертикальній ділянці - не більше 10 мм і т.п.). Якщо такі норми не витримуються, що відбувається досить часто, то теплоізоляційні плити вирівнюються "в рівень" за рахунок регулювання зазору між теплоізоляційними плитами і основи за допомогою клейової маси і при зазорах більше 25 мм додатковими подладкамі зі смужок теплоізоляції необхідної для вирівнювання товщини. При цьому необхідно дотримуватися спосіб нанесення клейового розчину, зазначеного в "Альбомі технічних рішень".


Чому клейову суміш після перемішування з водою треба витримати 5-10 хвилин?

При перемішуванні сухої суміші з водою необхідно витримати готується розчин до роботи з ним протягом 5-10 хвилин для того, щоб за цей час розчинилися всі хімічні добавки, що входять до складу суміші. Після витримування, так званого "дозрівання" суміші, розчин необхідно ще раз ретельно перемішати низькообертовим дрилем з насадкою-міксером, коректуючи консистенцію розчину. Таким способом все хімічні добавки будуть задіяні. Якщо не витримати і не примушують що готується суміш, то різко знижуються заявлені виробником властивості розчинів.


Яким грунтом необхідно гарантувати поверхні?

Бетонні поверхні необхідно ґрунтувати спеціальним складом для грунтування бетону, який покращує адгезію до гладкої поверхні бетону.
Все сипящіеся, пилоутворювальну, пофарбовані і сильно вбирають поверхні ґрунтовкою глибокого проникнення.

Під нанесення декоративних штукатурок підставу необхідно гарантувати грунтами для декоративних штукатурок, дотримуючись хімічний склад.


Для чого потрібно гарантувати основи, до яких приклеюється теплоізоляція?

Як доводять лабораторні дослідження, що проводяться компаніями-виробниками, адгезія клейового складу до бетону практично в 1,5 - 2,5 рази краще при використанні грунтовки глибокого проникнення.

У разі, якщо при різнорідних або сильно вбирають основ і без застосування грунту, який вирівнює поглинаючу здатність поверхні, вода, що знаходиться в клейовому розчині, швидко переходить в основу і гідратація клейового ратвора знижується. При цьому клейовий розчин не набирає заявлених виробником властивостей протягом відведеного часу, а це може призвести до відшарування або зсуву закріплених плит при подальшій роботі з монтажу системи утеплення.


Як кріпиться теплоізоляція на фасад будівлі?

Теплоізоляційні плити кріпляться на фасад хімічним методом приклеювання на спеціальний клейовий склад. Він наноситься на плити способом, показаним в "Альбомі технічних рішень" компанії-виробника, потім плита притискається до основи будівлі. Після просушування клейового складу теплоізоляційні плити додатково закріплюються механічним способом за допомогою спеціальних дюбелів.


Чому між швами теплоізоляційних плит не можна допускати зазорів?

Повітряні зазори, які можуть виходити при приклейці плит неприпустимі. Щоб щільно притискати плити один до одного необхідно використовувати теплоізоляційні плити правильної геометричної форми. Якщо плити мають відхилення, то межі перед установкою необхідно підігнати один до одного шліфуванням. Великі повітряні зазори є містком холоду, в них при армуванні затікає клейовий склад, який згодом конденсуються в собі вологу може зруйнувати армувальний шар. Якщо зазори вийшли, то їх необхідно заповнити монтажною піною на товщину теплоізоляції. Допускається наявність окремих зазорів розмір яких не перевищує 1 мм.


Чому витрата клейового розчину при приклеюванні вийшов більше, ніж вказано в буклетах і таблицях норм витрати матеріалів?

Геометрія стін будівлі повинні відповідати прийнятим в будівництві нормам СНиП 3.03.01-87 і 3.04.01-87 (відхилення залізобетону по вертикалі для несучих стін - не більше 15 мм, по горизонталі - не більше 20 мм, на 2 м ділянці - не більше 5 мм; при кам'яній кладці - по вертикалі не більше 30 мм, по горизонталі на 10 м довжини - не більше 15 мм, на 2 м вертикальній ділянці - не більше 10 мм і т.п.). Відповідно до даних СНіПами в таблицях витрати матеріалів компанії-виробники розраховують норми витрати для приклеювання теплоізоляції. В реальності кривизна стін може бути значно більше, в зв'язку з чим виходить збільшена витрата клейового розчину. Точний витрата клейового розчину можна прорахувати тільки після проміру всіх стін на конкретному об'єкті.


Для чого потрібні дюбелі?

Спеціальні фасадні дюбелі призначені для додаткового закріплення теплоізоляційних плит. Діаметр капелюшка дюбелів повинен бути не менше 60 мм, дюбелі повинні бути без термічних містків, зроблені повністю з пластика і, в разі використання металевого цвяха, він повинен бути захищений спеціальною пластиковою термоголовкою. Схема установки і витрата дюбелів показаний в "Альбомі технічних рішень" компанії-виробника.


Для чого потрібен стартовий алюмінієвий профіль?

Стартовий алюмінієвий профіль призначений для позначення площині всієї стіни, допомоги при установці стартового ряду теплоізоляції і для відсічення капілярного підйому води з поверхні грунту. При цьому перфорація профілю в горизонтальній частині при монтажі системи утеплення не повинна потрапляти в армувальний шар цоколя (а краще взагалі без перфорації горизонтальної частини - "полички" профілю). На профілі є спеціальний виступ - "капельник", який відводить стікає з фасаду основної стіни воду від попадання на цоколь.


Чому стартовий профіль кріпиться на деякій висоті над рівнем землі?

Стартовий Профіль рекомендується встановлюваті на вісоті НЕ менше 400-600 мм над рівнем землі. Така висота не дає абразиву, який вибивається дощем з землі, асфальту, вимощення і т.п., потрапляти на основну стіну будівлі, при цьому цоколь повинен бути німого втоплений за площину основної стіни (ближче до основи) і оброблений стійким до впливу абразиву і бризок матеріалом. Також така висота установки стартового профілю дозволяє ефективно відсікти капілярний підйом води і попадання вологи в армувальний шар основної стіни.


Для чого потрібен кутовий профіль?

Кутовий профіль служить для посилення зовнішніх кутів будівлі (і кутів дверних і віконних укосів) від механічних впливів, а також служить для кращого вирівнювання таких кутів. У разі, якщо кутовий профіль з сіткою, то це полегшує і прискорює армування стін і кутів за допомогою фасадної склосітки.


Для чого потрібен профіль-капельник?

Профіль-"капельник" можна задати на зовнішніх кутах горизонтальних площин. Виступаюча вниз за межі оздоблювального шару кромка крапельника відводить стікає від дощу воду і перешкоджає затікання її в існуючі отвори (наприклад, по площині верхнього укосу вікна).


Для чого потрібен деформаційний профіль?

Деформаційний профіль ставиться в місця, де на підставі проектом передбачити деформаційний шов. Деформаційний шов - це шов на стіні, зроблений для того, щоб при термодеформаціі внаслідок коливання температури, конструкція будівлі могла деформуватися, а такий шов, заповнений спеціальною еластичною мастикою, таку деформацію компенсував. У разі, якщо деформаційний профіль не буде встановлений на систему утеплення, там, де це передбачено проектом, то в даному місці термодеформація конструкції будівлі може систему утеплення розірвати.


Як забезпечується протипожежна безпека фасадної обробки?

Протипожежна безпека регламентується існуючими будівельними нормами. Так, система утеплення на мінеральній ваті вважається негорючої і використовується на всіх типах пожежної небезпеки будівель. У разі використання в якості утеплювача пінополістиролу, який є горючим матеріалом, його застосування також допускається практично на всіх типах будинків із додержанням визначених протипожежних заходів (крім будівель класів пожежної небезпеки Ф 1.1, Ф 4.1 - школи та позашкільні навчальні заклади). Технічне Свідоцтво Держбуду РФ, видане на системи утеплення, регламентує висоту, товщину і тип застосовуваних теплоізоляційних матеріалів і є офіційним документом при проектуванні, виробництві, контролі і здачі робіт.


Що таке протипожежні розтин і обрамлення?

Протипожежні розтин і обрамлення застосовуються в якості протипожежних заходів в пінополістиролові системах утеплення. Такими є смуги з негорючої базальтової фасадної мінвати, шириною не менше 150 мм, приклеюються на фасад відповідно до схем, зазначеними в "Альбомі технічних рішень" компанії-виробника. У разі загоряння будівлі, такі розтин перешкоджають вертикальному і горизонтальному поширенню вогню всередині системи утеплення по пінополістирольним утеплювачем.


джерело: http://uau.com.ua

Що це таке - Система Утеплення фасадів?
М фасаду?
М системи утеплення фасаду?
Яку гарантію фірма дає на системи утеплення?
Що використовується в якості утеплювача для фасадів?
Яку саме минвату ви радите використовувати як утеплювач?
Чому у пінополістиролу саме марка ПСБ-С 25, чи можна використовувати інший пінополістирол?
Що краще в якості утелітеля - мінвата або пінополістирол?
Досі тривають суперечки, що все-таки краще використовувати як утеплювач - мінвату або пінополістирол?
Чим же ці два матеріали відрізняються?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама