Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кращі сорти яблунь

  1. Літні сорти яблунь
  2. білий налив
  3. Мантет
  4. Грушівка московська
  5. цукеркове
  6. Папировка
  7. Квінті
  8. Мельба
  9. китайка золота
  10. Осінні сорти яблунь
  11. осіннє смугасте
  12. пам'ять Ісаєва
  13. Боровинка
  14. Балтика
  15. коричне нове
  16. Краса Свердловська
  17. аніс червоний
  18. Бессемянка мічурінська
  19. Зимові сорти яблунь
  20. Антонівка
  21. Витязь
  22. зірочка
  23. Куйбишевське
  24. березневе
  25. Кримське
  26. Уелс
  27. Скеля

У розпал літа кожен стіл прикрашають яблука - великі чи дрібні, червоного, жовтого або зеленого кольору. Про користь цього чудо-фрукта чули всі - як і про те, що магазинні імпортні види яблук не йдуть ні в яке порівняння з домашніми.

І ось ми замислюємося - а не посадити у себе у дворі яблуню. Чотири-п'ять років, і можна насолоджуватися корисними соковитими плодами, в екологічності і смаку яких власник повністю впевнений. Адже соковиті яблучка без ГМО і добавок позитивно впливають на системи організму - від травної до кровоносної.

Сьогодні пропонуємо вам опис сортів яблунь, що б ви могли зробити вибір фруктового рослини, яке в майбутньому порадує вас красивим і смачним урожаєм.

Літні сорти яблунь

Літні яблука дозрівають в липні або серпні, зберігаються недовго (20-30 днів), так що за цей час їх необхідно вжити в їжу, законсервувати або зварити варення. Нижче розглянуті кілька сортів, які успішно ростуть в Росії. Кожен з них - зі своїми особливостями.

білий налив

білий налив

З усіх сортів яблук, які ростуть в середній смузі, " білий налив "Виділяється своєю благородною ніжним кольором і насиченим смаком. Він називається так саме через приємного світлого відтінку яблук. Яблуня такого сорту має середню висотою (в межах п'яти метрів), крона має витончену пірамідальну форму.

Цей сорт зелених яблук відноситься до зимостійким, проте зазнає атак шкідників. Вимагає регулярної обробки. Смак плодів - кисло-солодкий. На жаль, вони дуже чутливі до ударів - після падіння починають стрімко псуватися. "Білому наливу" не можна давати перестигати, інакше м'якоть втратить свій смак і придбає неприємну борошнисту структуру.

Мантет

Мантет

Хороша різновид для вирощування на невеликій ділянці, тому що має акуратну крону середніх розмірів. Дерево не потребує частої обрізки. Дає дуже приємні на смак солодкі плоди, придатні для використання в кулінарії.

З недоліків відзначають кілька незручний збір врожаю, пов'язаний з вертикально розташованими гілками. Також починаючи з 10 року життя, яблуня починає плодоносити нерегулярно. Зате урожай дозріває рано, в середині літа, і дозволяє насолоджуватися ним аж до осінніх холодів.

Грушівка московська

Грушівка московська

Цей сорт червоних яблук - один з найбільш морозостійких, успішно витримує температуру до -50 ° C, і тому дуже популярний в Сибіру і на Уралі. Плодоношення починається зазвичай через п'ять років після висадки саджанця, але не масово. Яблука внизу дозрівають не одночасно з фруктами нагорі, що ускладнює збір врожаю.

Плоди великі, в середньому по 100 г, шкірка червона, а смак у цих яблук надзвичайно кислий. Містять багато вітаміну C, тому рекомендується, є їх в свіжому вигляді. Якщо ж планується заготовити " Московську Грушівку "Про запас, то не шкодуйте цукру - перебити кислинку.

цукеркове

цукеркове

Гібрид "Коробівка" і "Білого наливу". Представники цього сорту яблук відрізняються яскравим червоним кольором і відмінним смаком без кислинки. Яблуні виростають досить високі, демонструючи прискорене зростання і розвиток. Рослина невибаглива, не вимагає особливого догляду і витримує сильні морози. Примітно, що за допомогою правильної обрізки вийде зробити з дерева кущ і одночасно збільшити врожайність.

Тверді рожеві яблука залучають бездоганно рівною поверхнею, причому вона залишається такою дуже довго: " цукерковий "Сорт - один з кращих сортів яблук для тривалого зберігання без псування.

Папировка

Папировка

"Папировка" так схожа на "Білий налив", що ці сорти легко переплутати. Це зрозуміло, адже з точки зору селекції - вони родичі. Однак відмінності все ж простежуються. Ці жовтувато-зелені яблука родом з Прибалтики. Плодоношення починається через п'ять років після того, як саджанець прижився.

Морози така яблуня переносить відносно легко, не піддається і шкідників. А ось з хвороб їй шкодить в першу чергу парша, яка безжально руйнує як плоди, так і листя.

"Папировка" дає урожай на 7-10 днів раніше, ніж "Білий налив". Плоди мають освіжаючий смак і багаті вітаміном C, що робить їх незамінним компонентом здорового харчування. Цей старовинний сорт яблук немов створений для обробки і консервування, а ось в свіжому вигляді зберігається зовсім недовго.

Квінті

Квінті

Один з популярних сортів яблук прийшов до нас з безкрайніх канадських просторів, де температура повітря в холодну пору року така ж низька, як і в північних регіонах Росії. Рослина відноситься до категорії ранніх сортів яблук і радує врожаєм вже в середині липня.

"Квінті" - невеликі міцні кисло-солодкі яблучка. Сама яблуня стійка до спеки, навіть посухи (але не до морозу), а також до борошнистої роси. Довге зберігання плодів неприпустимо, максимум два тижні. Найпоширеніша проблема - парша.

Мельба

Мельба

Яблуні цього сорту плодоносять щороку, починаючи з п'ятого-шостого року; збирати фрукти можна в середині або наприкінці серпня. Важлива особливість таких яблук: їх стійкість до ударів, що дозволяє комфортно транспортувати їх. Середній плід має вагу від 100 до 120 грамів, круглу форму і рівну поверхню, а забарвлення - здебільшого яскраво-рожеву або червону.

" Мельба "Зберігається лічені тижні, її рекомендується вжити або законсервувати протягом 1 місяця після збору. Догляд за яблунею обов'язково включає в себе обробку від парші, а ось морози вона витримує досить стійко.

китайка золота

китайка золота

Молоді дерева цього різновиду мають метлообразную форму крони, з віком вона перетворюється в плакучу. Перші зрілі яблучка можна збирати в кінці липня, причому зволікати з цим не варто - вони швидко обсипаються.

Плоди дрібних розмірів, в середньому 80 грамів штука, але зате мають соковиту жовтувату м'якоть з чарівним ароматом і насиченим кисло-солодким смаком. Сорт підходить як для заготовок про запас, так і для поїдання в свіжому вигляді.

Осінні сорти яблунь

Яблука осінніх сортів дозрівають у вересні і прекрасно показують себе в консервації на зиму.

осіннє смугасте

осіннє смугасте

Визнаний лідер за популярністю майже у всіх російських широтах. Соковиті солодкі плоди з легкою кислинкою зачаровують своєю нестандартною забарвленням: вона ніжно-рожева з червоними вертикальними смужками. Смачна частково червона м'якоть без перебільшення тане в роті.

Плодоношення яблуні починається приблизно на сьомий рік після посадки. Плоди дозрівають в середині вересня і довго не опадають, тримаються на дереві. Допускається тривале зберігання зібраних яблук, аж до середини грудня. Такий яблуневий сорт має стійкість до посухи.

пам'ять Ісаєва

пам'ять Ісаєва

Цей диво-сорт був виведений цілою командою досвідчених селекціонерів (схрещувалися гібрид під кодовою назвою SR 0523 і сорт "Антонівка краснобочка"). Результат вийшов дуже вдалим. Соковиті червоні плоди дозрівають пізньої осені і мають солодкий смак.

Дерево росте дуже швидко, але не високо, зупиняється на середньому рівні (3.5 метра). При ретельному догляді і догляді вага одного плоду доходить до 280 грамів, але навіть пущене "на самоплив" рослина дає фрукти вагою 150-200 грамів. Вид яблук практично ідеальний, лише в деяких примірниках спостерігається асиметричність.

Цьому сорту дарма всі чотири види парші, а також він відмінно відчуває себе в холодний період, не боїться середніх морозів. Що стосується смаку плодів, його називають "десертним". Кислинка в них практично не відчувається. Мають тонким, приємним ароматом.

Боровинка

Боровинка

Невибагливі і зимостійкі осінні яблука. Урожай збирають вже на початку вересня, а зберігаються свіжі плоди аж до початку листопада. З найбільш популярних сортів яблук "Боровинка" виділяється швидкістю початку плодоношення - вже на четвертий рік після посадки.

Деревина дерева досить тендітна, хоча і переносить сильні морози. Плоди трохи солодкі, але в цілому не відрізняються відмінними смаковими особливостями; мають жовто-червоний колір шкірки.

Балтика

Балтика

Опис сортів осінніх яблук було б неповним без цього різновиду, що дає "прозорі" червоно-жовті яблука. Плоди великі, вагою до 120 грамів, красивою круглої форми. М'якоть "Балтики" - щільна, світла і солодкувата на смак. Починаючи з п'ятого року після посадки яблуня плодоносить щорічно.

Дерево володіє метельчатой, не дуже густий, кроною. Воно стійке до бичу більшості садових дерев - парші, а також непогано почуває себе в морози. Одна яблуня дає за сезон до 2 центнерів великих яблук, починаючи з вересня.

коричне нове

коричне нове

Висока яблуня зі значною густою кроною округлої форми. Стійка до парші та мінусових температур. Починає приносити плоди приблизно з 6 року, іноді раніше або пізніше, але врожаї нерегулярні. Знімати яблука можна в вересні, а зберігати - до січня.

Форма яблук трохи плеската, забарвлення - червоно-жовта, розмита. М'якоть дуже ніжна, кремового відтінку і з масою освіжаючого соку. Мабуть, головна перевага цього сорту солодких яблук - вони вкрай повільно втрачають товарний вигляд.

Краса Свердловська

Краса Свердловська

Цей пізній сорт червоних солодких яблук має виражену освіжаючою кислинкою. Яблучка круглі і досить великі - від 120 до 160 грамів. "Красу Свердловська" збирають під кінець вересня, а термін зберігання просто вражає - плоди спокійно долежать до березня і навіть квітня.

Сама яблуня не велика і не маленька, середньої висоти і густоти крони. Може почати приносити плоди вже на четвертий рік після висадки, за сезон приносить приблизно 70-100 кг фруктів при правильному догляді.

аніс червоний

аніс червоний

Стійкий до морозу і спеці сорт, який, проте, програє в боротьбі з небезпечною деревної хворобою - чорним раком. Приносити плоди починає пізно, на шостому, а часто навіть на сьомому році після висадки саджанця. Збирати плоди можна на початку вересня. За сезон з дерева виходить 2-3 центнери врожаю.

"Аніс червоний" - яблука дуже дрібні, кожен плід важить всього лише 50-80 грамів. Але на одному дереві їх зароджується дуже багато, що і робить цей сорт вираженим лідером по врожайності в нашому списку. Яблука зеленого кольору з рум'янцем вишневого відтінку, форма округла, але має слабо виражену ребристість. До недоліків можна віднести те, що дерево приносить плоди не щороку.

Бессемянка мічурінська

Бессемянка мічурінська

Являє собою високу і красиве дерево з великою розлогою кроною, стійке до парші і до холодної пори року. Починати збирати урожай можна приблизно через 5-7 років з моменту посадки, на початку осені. Кожне дерево при належному догляді дасть приблизно 130-кілограмовий урожай. Яблука в цьому врожаї будуть вагою 120-140 грамів.

Округлі жовто-зелені яблука покриті червоними "штрихами", а всередині знаходиться хрустка м'якоть з кисло-солодким смаком. "Бессемянка Мичуринская" давно полюбилася садівникам завдяки прекрасному якості фруктів, але є у неї і помітний недолік: плоди зріють дуже нерівномірно, тому частина може впасти тоді, коли інша частина ще навіть не дозріла.

Зимові сорти яблунь

Зимові яблука дуже повільно наливаються, але коли вони дозріли, то в них маса вітамінів і ароматичних речовин. Доведено, що їх користь істотно перевищує користь ранніх сортів яблук. В умовах холодного російського клімату вирощування зимових сортів - поширене заняття. Розглянемо вісім поширених різновидів.

Антонівка

Антонівка

Фрукти цього сорту дуже кислі, навіть з присмаком гіркуватості, так що не дивно, якщо вже при прочитанні назви в роті утворюється відповідний присмак і починається мимовільне слиновиділення. Але у великій кількості кислоти простежуються свої плюси - яблука застосовуються для мочіння та інших кулінарних шедеврів. Доповнює картину легкий винний аромат.

Антонівка є один з найдавніших російський сортів. Яблуні виростають високими, трохи рідше середніми, це залежить від клімату і догляду. Крона розлога, а гілки міцні і товсті. Майте на увазі, що дерево набагато швидше почне плодоносить на низькому підщепі.

Витязь

Витязь

Висока і велика яблуня, що має схилену крону. Дає плоди у вересні-жовтні, а зберігатися вони можуть практично до наступного літа. Яблуко акуратною округлої форми, вагою близько 150 грамів і червонувато-зеленого забарвлення. Що стосується м'якоті, вона на смак кисло-солодка, містить багато соку.

"Витязь" радує садівників високою якістю плодів, довгий час зберігає бездоганний товарний вигляд і відмінний смак. Також дерево невибаглива, гідно переносить мороз і протистоїть парші.

зірочка

зірочка

Росла і розлога яблуня, починаюча давати плоди в середньому на шостий рік після посадки. З пізніх сортів яблук вона дає найдрібніші фрукти - максимум 100 грамів вагою. Рослина витримує середній рівень морозів; плоди після зняття зберігаються до березня.

Червоні зимові яблука з зеленуватим відтінком мають солодкий смак з кислинкою і приємну по консистенції мелкозернистую м'якоть. До речі, щоб плоди стали більшими, потрібно виробляти регулярну обрізку. В іншому випадку через кілька років вони стають уже обмілів.

Куйбишевське

Куйбишевське

Популярний сорт яблук жовтого кольору. Дерево сильноросле, з густою кроною у формі конуса. Добре переносить зиму, але, на жаль, часто хворіє парші, тому вимагає ретельної обробки. Починає давати плоди зазвичай на п'ятий рік і дивує рясними врожаями.

"Куйбишевський" яблучка середнього розміру (приблизно 120 грамів) і акуратною кулястої форми. На жовтому тлі простежується червоний рум'янець; м'якоть ж дуже ніжна і соковита, світлого кремового відтінку, має слабо вираженою зернистістю.

березневе

березневе

Цей сорт яблук, відповідно назві, легко зберігається аж до самої весни, збагачуючи раціон вітамінами в холодну пору року. Сильноросла яблуня з величною пірамідальною кроною дає плоди починаючи з п'ятого чи шостого року життя. Одне дерево дає щорічно по 100-120 кілограмів добірних яблук.

Фрукти "Березневого" сорти відрізняються великими розмірами, вага кожного плоду доходить до 150 грамів. Під жовтою шкіркою ховається зеленувато-біла м'якоть, в цілому солодка, але з відчутною кислинкою. Головними перевагами сорти вважається щорічного плодоношення і крона, яку зручно обрізати і формувати.

Кримське

Кримське

Сорт з високою врожайністю, що починається на четвертий-п'ятий рік. Виділяється своєю стійкістю до захворювань грибкового характеру. Дерево середнього зросту, а плоди утворюються дуже великі, аж до 220 грамів. Основне забарвлення - ніжно-зелений, з сонячної сторони червонуватий.

Соковиті "Кримські" яблука довго залишаються в отличном состоянии при зберіганні в холодильнику. Їх біла хрустка м'якоть багата смачним соком. Яблука зазвичай ростуть в кроні дуже рівномірно, тому весь урожай встигає однаковим чином.

Уелс

Уелс

Ще один відмінний сорт. Яблуня цього виду прикрасить будь-який сад: у неї середнє зростання і акуратна крона, що нагадує піраміду. Збирати врожай можна починаючи з четвертого року з моменту висадки, у вересні, а зберігається урожай аж до лютого, майже не псуючись.

Дерева радують хорошою врожайністю, однак пам'ятайте, що вони вимагають регулярного обрізки гілок. Інакше через кілька років плоди стануть катастрофічно дрібними. Зате ці яблука привабливо виглядають, довгий час зберігаються і без проблем транспортуються в тарі, що робить їх відповідним продуктом для вирощування з метою продажу.

Скеля

Скеля

З гектара таких дерев, посаджених з середньою щільністю, можна за сезон зібрати 800 кілограмів фруктів. В середньому вага кожного яблука дорівнює 120 грамам, збирати урожай можна починаючи з другої половини вересня. Плоди мають привабливий забарвленням яскравого, майже лимонного, кольору, а з сонячної сторони утворюється червоний рум'янець.

Кожен з перерахованих сортів володіє неповторними перевагами. Уважно вивчивши інформацію про зацікавили різновидах, ви легко створите сад своєї мрії, який буде радувати соковитими смачними плодами круглий рік.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама