Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як заварювати шипшина правильно

  1. Чай для уповільнення старіння шкіри
  2. Настій із шипшини в термосі (для поліпшення функцій шлунково-кишкового тракту)
  3. Відвар з шипшини - рецепт здоров'я і краси
кулінарія напої шипшина чай

Давайте поговоримо про продукт, у якого дуже багато назв. Його називають «дика троянда», «лікар лісу», «апельсин Півночі», і все це - шипшина!

Але насправді, можна ще один епітет підібрати - це «ягода краси» або «плід вічної молодості», адже доведено, що шипшина уповільнює процес старіння, а також здатний підтримувати наше здоров'я і довголіття. Але для цього потрібно вміти його правильно заварювати. Як саме - ви зараз дізнаєтесь.

Чай для уповільнення старіння шкіри

Якщо ви хочете зробити чай з шипшини, який буде містити максимальну кількість вітаміну С і сповільнювати старіння, потрібно заварювати його так: беремо 2 столові ложки подрібнених ягід шипшини. Ми їх подрібнили для того, щоб екстрагування (витяг корисних речовин з шипшини і перетворення їх в потрібний нам розчин) сталося якомога швидше. Ці 2 ст. л. ми поміщаємо в каструльку на водяній бані, потім ми туди додаємо 2 склянки гарячої води. Гарячої, але не окропу (температура приблизно 60 градусів, не більше). При цій температурі вітамін С руйнується мінімально і зберігає всі свої корисні властивості і якості. І далі млоїмо під кришечкою на водяній бані протягом 15 хвилин. Після цього ми проціджуємо наш чай, і відвар можна вживати.

Такий чай рекомендується пити круглий рік. Існує дослідження, яке говорить про те, що багато жителів Росії відчувають брак вітаміну С цілий рік, не тільки взимку.

Настій із шипшини в термосі (для поліпшення функцій шлунково-кишкового тракту)

4 столові ложки ягід і 1 літр гарячої води. Цілі ягідки шипшини будуть віддавати всі свої корисні властивості повільно, тому заварюємо його не менше 7 годин (краще зробити це на ніч).

Для приготування настою нам знадобиться термос: насипаємо в нього ягоди, заливаємо водою (окропом, який постояв хвилин 5 і трохи охолов). Через 7-8 годин настій можна пити по 1 склянці перед їдою. Ягоди можна заварити ще один раз.

Варто зазначити, що в такому напої майже не залишається вітаміну С, так як даний вітамін швидко руйнується в окропі. Але настій із шипшини, приготований таким чином, благотворно впливає на наш шлунково-кишковий тракт, тому що багато протизапальні та спазмолітичні речовини, які є в шипшині, вони як раз при цій температурі прекрасно екстрагуються і дуже позитивно впливають на нашу травну систему.

Відвар з шипшини - рецепт здоров'я і краси

Багато корисних властивостей шипшина віддасть при приготуванні відвару. Доводимо літр води до кипіння і знову даємо їй охолонути хвилин п'ять, щоб вітаміни не руйнувалися. Потім насипаємо в воду шипшина і цілу годину млоїмо його на повільному вогні. Через годину закриваємо кришкою і чекаємо, поки відвар охолоне. Потім проціджуємо і п'ємо.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама