Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

У Тамбові жителі Райдужного перешкоджають будівництву тротуарів поблизу своїх будинків

Будівництво нових доріг в мікрорайоні Райдужний завершиться до 1 жовтня

Будівництво нових доріг в мікрорайоні Райдужний завершиться до 1 жовтня. Ще місяць підрядник бере на те, щоб закінчити роботи по освітленню, встановлення дорожніх знаків та прибирання сміття. Про це сьогодні розповіли журналістам на виїзній нараді, присвяченій дорожньому будівництву на півночі Тамбова. Захід пройшов за участю представників міста, області, громадських і підрядників.

За три місяці дорожники повинні прокласти 17,5 км асфальту на 32 вулицях. Також в планах значиться будівництво 34 км тротуарів.

«На даний момент в Райдужному ведуться в основному підготовчі роботи - виїмка грунту, підготовка так званого дорожнього корита. Через дев'ятиденних дощів ми кілька вибилися з графіка, тому підряднику було поставлено завдання - протягом 10 -15 днів надолужити це просідання. Досягнуто домовленості, що в разі необхідності будуть залучатися додаткові потужності. Однак уже зараз все бригади переведені на роботу без вихідних », - розповів глава МБУ« Дирекція міських доріг »Юрій Зарапін.

Про те, яка технологія використовується при будівництві доріг, розповіли на прикладі проїзду Цілинний. Спочатку дорожники знімають метровий родючий шар, потім укладають і утрамбовують пісок, далі йде два шари щебеню по 13 і 15 см, а після два п'ятисантиметрових шару асфальту. Підрядник дає на верхній шар чотири роки гарантії, на нижній - сім років.

Масштабні роботи мають бути і на вулиці Волошкової поблизу школи Сколково. Тут дорогу розширять до трьох смуг і побудують зливову каналізацію. Крім того, Волошкову зімкнуть з Вільною, а кільцеву розв'язку і зовсім приберуть, встановивши на перехресті світлофори.

Крім того, Волошкову зімкнуть з Вільною, а кільцеву розв'язку і зовсім приберуть, встановивши на перехресті світлофори

«Хочу відразу внести ясність для тих, хто живе на Волошкової. Розширення дороги буде здійснюватися в сторону споруджуваного храму, з боку будинків по зеленій зоні ми маємо намір побудувати ливневку », - прокоментував« Новому Тамбова »Юрій Зарапін.

Він зазначив, що на сьогоднішній день тема будівництва тротуарів залишається однією з найгостріших. Якщо одні жителі чекають цього, то інші, навпаки, не хочуть, щоб уздовж їх забору пролягали пішохідні доріжки.

Якщо одні жителі чекають цього, то інші, навпаки, не хочуть, щоб уздовж їх забору пролягали пішохідні доріжки

Будівництво тротуарів

«Справа в тому, що люди сприймають цю територію як свою, незважаючи на те, що це муніципальна земля. Але колись вони її упорядкували, висадили там дерева, хтось розбив грядки, і тепер, безумовно, вони не хочуть, щоб там були тротуари. Є ті, хто намагається перешкоджати цьому », - пояснює Зарапін.

У свою чергу координатор федерального проекту «Безпечні дороги» в Тамбовської області, депутат обласної Думи Олександр Оріон зазначив, що будівництво тротуарів - це «не примха, а вимога безпеки».

«Мешканців можна зрозуміти, але наявність тротуарів по обидва боки споруджуваних доріг на муніципальній землі - це необхідний захід. Закликаю всіх городян поставитися з розумінням. Підрядник налаштований на діалог, він готовий допомагати переносити озеленення або благоустрій », - сказав Олександр Оріон.

Підрядник налаштований на діалог, він готовий допомагати переносити озеленення або благоустрій », - сказав Олександр Оріон

Мама трьох дітей Галина Султанова, що живе на вулиці Верстовського, поскаржилася керівнику «Дирекції міських доріг», що на їхній вулиці немає ні тротуарів, ні вуличного освітлення. При цьому там живе багато дітей шкільного віку, які під час навчального року змушені йти зі школи додому прямо по проїжджій частині.

«Ліхтарі стоять, але не включені. Діти йдуть по краю дороги, автомобілісти їх не бачать, тьма - хоч око виколи. У нас вже було кілька ДТП за участю дітей. Школярів збивають, дорослих - теж. Страшно дуже. Але в план будівництва на цей рік нашу вулицю з будівництва тротуарів чомусь не включили, як нам бути? », - поцікавилася стривожена жінка.

», - поцікавилася стривожена жінка

Будівництво доріг в Райдужному

Зарапін пояснив, що тротуарів на Верстовського в плані, дійсно, немає. Але лише тому що програма, з якою ведеться фінансування передбачала будівництво доріг і тротуарів на вулицях, взагалі не мають твердого покриття. Верстовського ж була заасфальтована двома роками раніше. Втім, глава дирекції заспокоїв тамбовчанку, зазначивши, що тротуари на її вулиці все ж з'являться.

«Дуже розраховуємо, що це вдасться реалізувати вже в цьому році», - сказав Зарапін.

Замначальника управління автомобільних доріг Олексій Власов розповів, що в цьому році на Дорожній фонд Тамбовської області виділений безпрецедентний обсяг - понад 1 млрд. 300 млн. Рублів. Він зазначив, що подібного фінансування в дорожню галузь Тамбова не було ніколи.

Якщо ви помітили помилку чи опечатку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Але в план будівництва на цей рік нашу вулицю з будівництва тротуарів чомусь не включили, як нам бути?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама