Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гриби, які я знав і любив. Частина 4.

Знову я порився в коморі, знову знайшов запаси грибів
Знову я порився в коморі, знову знайшов запаси грибів. І знову розповідь про маловідомі і "смачних" видах. Як і раніше, я дам лише посилання на микологические опису розглянутих видів, а основний акцент зроблю на способі їх приготування і смакових якостях.

Перший вид, з якого мені хочеться почати, це синяк.

Синяк, або гіропор синіючий.
Цей цілком світло-бежевий гриб з швидко синіючої при пошкодженні м'якоттю зрідка зустрічається на Карельському перешийку в соснових лісах з піщаним ґрунтом. Це один з найсмачніших трубчастих грибів. Його смак нагадує білі гриби з приємною ноткою лісового горіха і печериці. А ще при готуванні м'якоть синяка зберігає приємну консистенцію: вона не стає слизової і виходить чуть-чуть "з Хрящиком". Гриб годиться для будь-яких типів обробки. Але особливо гарні тушковані синці. Гасять їх рівно так само, як білі гриби. І ще суп із сушених гіропор виходить просто чарівний. Дуже рекомендую. Соус з гіропор зі сметаною відмінно підходить до стейкам з яловичини. Cіняк - червонокнижний гриб; зустрічається досить рідко. Але іноді він плодоносить рясно. На фото - група гіропор. І так. Забув сказати. Знайти синці можна з серпня по жовтень.
Синяк, або гіропор синіючий

Наступний гість нашої програми.

Синичка. (Вона-ж на фото на початку поста.)
Синичка - позднеосенний і навіть зимовий гриб. З'являється в змішаних лісах з жовтня аж до грудня. Якщо грудня видався теплим, звичайно. Гриб майже ніхто не збирає, тому його можна знайти навіть в дуже хоженого лісі. Часто плодоносить масово. Характерна особливість гриба - блакитно-синій колір пластинок. Найкраще, що можна зробити з синичкою, - загасити. Попереднє відварювання не потрібно. Найкраще загасити синички з оливковою олією під кришкою 15-20 хвилин. Виходить дуже непогане страву.
З цим грибом пов'язана одна весела історія. Одного разу я сказав одній своїй особливо жалісливий знайомої з біологічного факультету, що непогано пообідав синицями. "Як !?" - вигукнула вона. "Ти їв цих милих пташок !? Як ти міг!? Ти не жартуєш? "Я запропонував їй спробувати. Вона обурилася. І тоді мені довелося пояснити їй, що синички - це ще й гриби.
Синичка

Наступний вид.
Лісовий печериця.
Печериця, тільки з лісу. Має бурі лусочки на капелюшку. Його м'якоть швидко червоніє на повітрі. Гриб позднеосенний - пік плодоношення припадає на жовтень. Дуже любить смерекові ліси. З лісовим шампіньйоном слід звертатися так само, як і з магазинним. Гасити з картоплею, наприклад. Дуже непогано виходить. Але. Лісовий печериця смачніше. Його смак більш насичений. Загалом, добірний їстівний гриб. Але збирається він рідко, чому просунуті грибники дуже раді.
Наступний вид

Далі ще один пізній вид.
Панеллюс пізній. (Гливи зимова.)
Гриб дійсно пізній. Пік плодоношення припадає на кінець жовтня - листопад. Якщо сніг не випав в листопаді, то гриб можна знайти і в кінці місяця. А часом і на початку грудня. Зростає на пнях і сухість. Цей гриб дуже хороший для гасіння. Готують панеллюс так. Плодові тіла нарізають і відварюють протягом 5 хвилин. Потім воду зливають, а гриби тушкують на олії з цибулею 15 хвилин. Виходить дуже смачне, ситне і ароматне блюдо. Гриби приємною м'ясистої консистенції. За своїм смаком панеллюс нагадує магазинну гливи, але смачніше і ніжніше її. Тушковані панеллюси просто чарівні зі смаженою картоплею.
Далі ще один пізній вид

Колір панеллюса варіює. Він може бути і таким.
Колір панеллюса варіює

А іноді і таким.
А іноді і таким
Характерна особливість гриба - маленька ексцентрична ніжка з бурими лусочками.

Ще один позднеосенний вид.
Гриб-парасолька червоніє.
Нагадує зменшену копію парасольці строкатого . М'якоть гриба швидко червоніє, а потім чорніє на повітрі. Селиться в ялинових і змішаних лісах. Дуже звичайний і рясно плодоносить. Але майже не збирається. Цей парасольку ідеально підходить для смаження. Смажать без попереднього відварювання. За смаком нагадує магазинні печериці. Ще один позднеосенний вид

І на останок. Про лікарські гриби. Ви, напевно, чули про лікарські трутовики вроди губки і рейши. До їх компанії сміливо можна додати ще один вид.

Березова губка.
Згідно з працею Hanson ( Hanson, The Chemistry of Fungi, RSC Publishing, 2008 , P. 115), що містяться в плодових тілах цього гриба поліпореновие кислоти A, B і C виявляють протизапальну активність і можуть проявляти протипухлинну активність. Крім того, березова губка - це палочка-виручалочка для тих, хто не набрав грибів в лісі. Росте вона дуже часто (причому протягом усього року) і майже ніколи не збирається. М'якоть березової губки щільна і гірка. Але зате її відвар володіє приголомшливим грибним ароматом і смаком. Відвар не гіркий. Можна заварювати як свіжі, так і сушені плодові тіла. Заварюють гриб так. Нарізану скибочками березову губку поміщають в воду, наполягають ніч, а потім варять у цій-же воді 15 хвилин. Цей відвар використовують для приготування супів, макаронів. Його також можна пити. Вельми смачно.
Березова губка
Скибочки сушеної губки.

У процесі приготування відвару. Наполягаємо гриби.

А потім їх відварити, а на відварі зробити грибний суп з білих. Такі справи.

Ну, вистачить на сьогодні.

Ти не жартуєш?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама