Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Телеканал Росія 24 використовував фейковий фото в сюжеті про Донецьку

Телеканал Росія 24 в випуску новин від 8 липня повідомив про те, що українські військові нібито вчинили авіаційний наліт на Донецьк в районі шахти Петровська, яка знаходиться в Петровському районі міста. «Під вогнем виявилася вугільна шахта і розташований поруч завод», - говорить диктор в кадрі. Телеканал Росія 24 в   випуску новин   від 8 липня повідомив про те, що українські військові нібито вчинили авіаційний наліт на Донецьк в районі шахти Петровська, яка знаходиться в Петровському районі міста

Скріншот сайту vesti.ru

Як випливає з сюжету, частина будівлі зруйнована - про це нібито свідчить фото, на якому пожежники гасять залишки обгорілого споруди.

Скріншот сайту vesti.ru

Однак це фото було зроблено не 8 липня, а два місяці тому - 27 травня, причому в іншому місці. На ньому зображений згорілий льодовий палац «Арена Дружба» в Донецьку. «У ніч з 26 на 27 травня озброєні люди увірвалися в Арену" Дружба ", зв'язали охорону, винесли оргтехніку, плазмові екрани, засоби зв'язку, сейф, який знаходився в фан-магазині, викрали службовий автомобіль. Окремо була знищена серверна, в якій зберігалася інформація камер відео спостереження. Наостанок вони підпалили споруду. Арені «Дружба» завдано значного матеріального збитку », - повідомляли тоді в прес-службі хокейного клубу« Донбас ».

Скріншот сайту ostro.org

Крім фотографії, на сайті vesti.ru є ще одне нібито підтвердження нальоту і бомбардування: «Як заявили в керівництві невизнаної Донецької народної республіки, близько 13 години 30 хвилин за київським часом літак-штурмовик Су-25 українських збройних сил скинув дві бомби на Петровський район Донецька. «Одна з бомб впала на шахту номер 4-21, друга - на територію розташованого поруч з нею заводу. На місце подій виїхала група розвідників ополчення для уточнення характеру пошкоджень », - повідомив« Інтерфаксу »заступник міністра вугільної промисловості ДНР Костянтин Кузьмін».

Слово «Інтерфакс» пролінковано посиланням на сайт російського інформагентства. Однак на сайті «Інтерфаксу» такої інформації немає. Більш того, там не вдалося знайти взагалі жодної згадки про Костянтина Кузьміну.

Свідчення очевидців, яких показує в сюжеті канал «Росія 24», також не проливають світло на описані події. «Був літак на низькій висоті. І справив ракетами, швидше за все, або чим ще по території шахти. Тут все затремтіло, все люди в паніці. Все по погребах ... », - каже чоловік у кадрі.

У сюжеті також є пряме включення кореспондента з місця подій. Він стоїть на тлі житлового будинку і розповідає про істотні руйнування недалеко від нього. Однак в кадрі жодного руйнування не видно. Замість цього в кадрі знову з'являється фото згорілого льодового палацу «Арена Дружба».

Складно сказати, що саме завадило журналістові показати місце обстрілу, про який він розповідає, на відео. Але тільки в цьому випадку у нього були б незаперечні докази обстрілу і руйнувань будівель.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама