Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Газосилікатні блоки: плюси і мінуси, відгуки, технічні характеристики, ціни

  1. Відгуки про матеріал
  2. Плюси і мінуси блоків
  3. Резюме: особливості роботи з газосиликатом

Газосилікатні блоки все ширше використовуються в будівництві, як і інші види пористих матеріалів. Все завдяки особливостям їх пористої структури. З одного боку, численні повітряні бульбашки зменшують теплопровідність кладки, з іншого - жорсткі оболонки газосиликата забезпечують камінню високу міцність.

З одного боку, численні повітряні бульбашки зменшують теплопровідність кладки, з іншого - жорсткі оболонки газосиликата забезпечують камінню високу міцність

Зміст:

  1. Технічні параметри газосиликата
  2. Огляд відгуків і думок
  3. Переваги та недоліки будматеріалу
  4. Особливості застосування блоків
  5. Ціна продукції різних марок

Характеристики

Газосилікатні блоки помітно відрізняються від пенобетонов за своїм складом, хоча на виході виходить подібний по характеристикам продукт. Однак для приготування розчину тут використовується куди більше різних компонентів:

  • Портландцемент марки не нижче ПЦ400 з високим вмістом силікатів кальцію, що відповідає за гідратацію.
  • Чистий кварцовий пісок.
  • Негашене вапно.
  • Алюмінієва пудра - піноутворювач.
  • Сульфонол як поверхнево-активної речовини (пластифікатор).

Зазвичай пористі бетони після введення воздухововлекающих добавок просто залишають для застигання. Однак щоб вапно і пісок також вступили в реакцію і разом з ПЦ утворили міцніший силікатна камінь, сформовані блоки необхідно помістити в автоклав. Тут під дією високих температур (+ 150-200 ° С) і тиску в 1,2 МПа відбувається твердіння готових виробів. Без цього неможливо домогтися необхідних показників міцності, а в кладці камені, які не пройшли через автоклав, будуть давати занадто велику усадку.

Технічні характеристики блоків безпосередньо пов'язані з їх структурою, а її в свою чергу теж «диктує» склад. Наприклад, збільшення вмісту портландцементу в сировинної суміші зміцнює газосиликат, але зменшує загальний обсяг повітряних пір, через що він стає важче і краще проводить тепло. Такий взаємозв'язок щільності і характеристик змусила розділити пористі матеріали на три основні групи:

1. Конструкційні - сюди увійшли найміцніші і важкі блоки з газосилікату марки D700 і вище. Їх міцність на стиск досягає 75-100 кгс / см2 - такий матеріал можна використовувати для зведення несучих стін висотою до 3 поверхів. Однак його теплопровідність залишає бажати кращого (0,19-0,22 Вт / м · ° С).

2. Конструкційно-теплоізоляційні - група блоків щільністю 500-600 кг / м3 виявилася «золотою серединою». Показники міцності у них трохи нижче - 35-50 кгс / см2, а й теплопровідність відносно невелика - 0,12-0,15 Вт / м · ° С. Їх можна використовувати для зведення коробки будинку в 1-2 поверху.

3. Теплоізоляційні - найлегші газосилікати не важчі марки D400 годяться тільки для внутрішніх самонесучих перегородок або створення теплого контуру, який не зазнає серйозних навантажень. Показники міцності для них не нормуються, оскільки ця характеристика особливої ​​ролі не грає. Зате ізоляційні властивості у них найкращі - 0,08-0,1 Вт / м · ° С.

Розміри і вага газосилікатних блоків теж варто розглядати в зв'язці з марками щільності. Втім, тут діють прості закони математики, так що отримати необхідний параметр не складе труднощів. Стандартні габарити виробів, які можна купити практично повсюдно:

  • 600х200х300 мм або 0,036 м3;
  • 600х100х300 - 0,018 м3;
  • 600х400х250 - 0,06 м3.

Тепер потрібно просто перемножити обсяг каменю на необхідну щільність, щоб дізнатися його масу.

На інші характеристики питома вага блоків практично ніякого впливу не робить, тому вони будуть приблизно однаковими для всіх марок:

  • Морозостійкість - 15-35 циклів (наведені деякими виробниками значення на рівні F75-100, за відгуками фахівців, поки не підтверджуються).
  • Паропроникність - 0,14-0,23 мг / м · год · Па, що дозволяє назвати газосиликат дійсно «дихаючим» матеріалом.
  • Група горючості - НГ.
  • Усадка після висихання блоків - до 0,3 мм / м.

Усадка після висихання блоків - до 0,3 мм / м

Відгуки про матеріал

«Починаючи будівництво на дачі, шукав спосіб заощадити і гроші, і час, щоб не вплутатися в довгобуд «Починаючи будівництво на дачі, шукав спосіб заощадити і гроші, і час, щоб не вплутатися в довгобуд. Саме тому після вивчення всіх варіантів вирішив купити газосиликатні блоки. Десь вичитав, ніби 300 мм стіни досить для МО - зрадів, що всього в один шар швидко наложу тепленький будинок. Але в першу ж зиму на опалення довелося витратити божевільну суму. Так що вже по весні додавав ще 50 мм базальтової вати по фасаду і закривав все це сайдингом ».

Ігор, Москва.

«У мене куми будувалися з газосилікату «У мене куми будувалися з газосилікату. Вирішили заощадити і взяли для кладки звичайний розчин, а не клей. Після цього довго засмучувалися, що і фасад виглядає неакуратно через жирних сірих швів, і тепло в будинку якось не дуже відчувається. Тобто виробники все-таки не дарма рекомендують використовувати клей. І нехай він дорожче, витрата у нього виходить невеликий. Я собі гараж побудував з D500 - потренуватися. Відмінна річ, всім раджу ».

Олександр, Уфа.

«Мені теж заманливо було поставити баньку і гараж з газосилікату - все ж швидше і простіше, ніж з лісу, а ще й безпечніше в разі загоряння «Мені теж заманливо було поставити баньку і гараж з газосилікату - все ж швидше і простіше, ніж з лісу, а ще й безпечніше в разі загоряння. Але для таких дрібних будівель фундамент виявився абсолютно нерентабельним. Якщо під інші матеріали його можна просто залити «під сапку», то тут це закінчиться растрескиванием стін після першої ж зими. Бачив вже таке у одного із знайомих ».

Борис, Челябінськ.

«Я собі побудував дачу з газобетону, причому більшу частину робіт виконував сам «Я собі побудував дачу з газобетону, причому більшу частину робіт виконував сам. Пристосувавшись, за годину укладав по 3-4 квадрата стіни. Дуже зручно, що газосиликатні блоки можна порізати на добірні елементи. У мене грунт на ділянці взимку трохи спучується, тому фундамент в будь-якому випадку потрібен був надійний, стрічковий, та й підвальчик хотілося закласти. Звичайно, довелося робити гарну гідроізоляцію - газосилікат тягне воду, як губка. Зате ніяких тріщин немає, і в будинку дійсно тепло, особливо після обробки по фасаду перлітової штукатуркою ».

Євген, Самара.

«Мені працювати з газосиликатом безумовно сподобалося «Мені працювати з газосиликатом безумовно сподобалося. Бригадою в 4 людини будинок на 100 квадратів ми поставили всього за пару тижнів. Великий плюс - використання клею. Це значно скоротило час кладки, тому що не довелося замішувати розчин. Приємно здивували і зручні виїмки-ручки з боків у блоків. Загалом, для мене суцільні переваги. З мінусів назвав би тільки проблему з внутрішньою обробкою - без сітки штукатурка на гладкій поверхні не дуже добре тримається ».

Дмитро, Новосибірськ.

«Ми з дружиною дуже задоволені, що побудували будинок з газосилікату «Ми з дружиною дуже задоволені, що побудували будинок з газосилікату. Але в своїй думці я утвердився остаточно: утеплювати потрібно будь-який матеріал, яким би чудовим він не був. До цього ми були готові, так що відразу розрахували і товщину стіни, і термоізоляцію. Вийшло дешевше, ніж із цегли все з тим же утепленням, та ще й фундамент вдалося зробити не таким потужним. Загалом, ми змогли заощадити немаленьку суму ».

Сергій, Омськ.

Додати відгук

Плюси і мінуси блоків

Позитивні відгуки будівельників про газосилікатних блоках в першу чергу згадують їх невелику вагу. Це дозволяє прискорити роботи зі зведення кладки, так як у виробників є можливість збільшити розміри штучних матеріалів. А ще легкі камені не дають особливого навантаження на фундамент. Крім того, до переваг газоблоків слід додати:

  • Низький показник теплопровідності.
  • Хороші звукоізоляційні властивості.
  • Вогнестійкість.

Ціна на газосиликат лише відносно невелика, і тут вже доведеться витратитися на спеціальні клеї для створення максимально ефективної тонкошарова кладки. Та й серед пористих бетонів є варіанти подешевше, адже їх виробництво менш енергозатратне, ніж у випадку з автоклавного виробами. Так що вартість блоків, скоріше, можна віднести до мінусів.

Ну і, звичайно, відгуки власників будинків з газосилікату одноголосно відзначають високу гігроскопічність пористого матеріалу. Вона змушує негайно приступати до обробки, та ще й вживати заходів щодо зменшення всмоктуючої здатності блоків. Проблема посилюється тим, що набрав води газосиликат не тільки втрачає в теплоізоляційних властивостях, але і швидше руйнується.

Проблема посилюється тим, що набрав води газосиликат не тільки втрачає в теплоізоляційних властивостях, але і швидше руйнується

Резюме: особливості роботи з газосиликатом

Відгуки мешканців підкреслюють, що в будинку з газоблоків дійсно комфортно: тут тепло, а стіни добре пропускають повітря. До того ж вони досить прості в обробці, тобто легко штробятся і свердлити. Правда, виникає інша проблема - намертво зафіксувати в такому підставі будь-якої кріплення досить складно. При точковому навантаженні газосиликат може розкришитися, і металовироби вискочать зі стіни. Тут вже або прошивати кладку наскрізь (при її немаленьких розмірах), або використовувати недешеві хіманкера.

Що ж стосується зниження навантаження на фундамент - тут теж не все так просто. З одного боку, вага коробки будинку дійсно зменшується, дозволяючи зробити підставу менш масивним. З іншого - відсутність будь-якої міцності на вигин у газосилікату змусить витратитися на формування жорсткої опори по всьому периметру, яка буде вирівнювати непередбачувані навантаження. Без неї найменші зрушення грунту викличуть перекіс стін і розтріскування кладки. Так що бажана економія швидше обернеться додатковими витратами на пристрій потужної стрічки або навіть монолітної плити.

Так що бажана економія швидше обернеться додатковими витратами на пристрій потужної стрічки або навіть монолітної плити

Відверто негативні відгуки на газосиликат практично не зустрічаються. Найчастіше в них мова йде про проблеми, які самі ж будівельники не змогли попередити через відсутність досвіду. Багато хто до цих пір вважають, що якщо придбати пористий матеріал, то стін розміром в 30-35 см буде достатньо для збереження тепла.

Насправді ж це справедливо тільки для південних регіонів, де м'які зими, і різниця температур в будинку і на вулиці не дуже велика. У центральних, а тим більше в північних округах морози суворіше і тримаються довше. І газосиликатні блоки самі по собі вже є слабкішими. Тут розумніше не гнатися за товщиною кладки, а знайти оптимальний баланс між шаром пористого матеріалу і традиційної теплоізоляції. До речі, для пористих бетонів кращим «компаньйоном» є мінеральна вата, що володіє високою паропроникністю.

вартість

Види Виробник Щільність Розмір, мм Ціна, руб / м3 стінові Bonolit D 400 600х300х200 3080 Drauber D 500 600х250х200 2870 силабо D 600 600х400х200 3280 Паз-гребінь Ytong D 400 600х375х250 5200 МКСІ D 500 614х250х250 3060 EuroBlock D 600 600х300х300 2300 Перегородкові ЕЗСМ D 400 625х250х150 3160 АероСтоун D 500 625х250х100 3065 Thermocube D 600 600х250х150 2400

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама