Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Робимо опилкобетон своїми руками, пропорції на 1м3

  1. Опілкобетон є легким матеріалом і має низьку щільність. Він володіє такими перевагами: екологічно...
  2. З чого складається опилкобетон?
  3. Які пропорції беруть для приготування різних марок матеріалу
  4. Приготування блоків з опілкобетона
  5. Спорудження стіни з опілкобетона
  6. Такий спосіб називається знімною опалубкою, її недолік полягає в складності і трудомісткості установки...
  7. характеристика стружкобетону

Опілкобетон є легким матеріалом і має низьку щільність. Він володіє такими перевагами:
  • екологічно чистий матеріал;
  • матеріал стійкий до спалахів, тобто безпечний;
  • є досить міцним, його також застосовують для багатоповерхових будівель;
  • він здатний витримувати різну температуру, не вбирає вологу і зберігає тепло;
  • також вироби з опілкобетона дуже економічні, в порівнянні з іншими матеріалами мають невисоку вартість.

Де застосовують опилкобетон?

Блоки з опілкобетона використовують для побудови дач, будинків і котеджів, також з нього зводять господарські та технічні приміщення. Також його застосовують для утеплення підвалів та інших будівель. Для спорудження будинку можна взяти такий проект, який був призначений для іншого матеріалу, при цьому можна буде заощадити на витратах.

Читайте також: п люси і мінуси будинків з опілкобетона .

Цей матеріал є легким, тому під нього не потрібно робити ускладнений фундамент, будова площею 250 метрів квадратних важить приблизно 50 тонн. Опілкобетон відрізняється хорошою звукоізоляцією, збирається дуже просто і має високу міцність.

З чого складається опилкобетон?

Основним складовим матеріалом служать тирса з дерева, в якості в'яжучих засобів додаються вапно, пісок і вода.

Завдяки таким компонентам, опилкобетон є екологічно чистим, вапно перешкоджає руйнуванню основного матеріалу і появі цвілі і грибків.

Якщо піску йде менше, по відношенню до тирсі, то щільність опілкобетона буде нижче. При цьому теплові функції матеріалу збільшуються, а міцність зменшується.

Збільшується міцність за допомогою більшого додавання в'яжучих засобів, тобто вапна і піску, також краще виконується морозостійка і водонепроникна функція, це захищає арматуру, яку використовують під час укладання, від пошкодження корозією.

Опілкобетон має свої марки, наприклад, 5-ю і 10-ю використовують для утеплення будівель і різних реконструкцій, так як вони є теплоізоляційними, а 15-ю і 20-ю застосовують для будівництва зовнішніх та внутрішніх стін тому, що відрізняються своєю міцністю.

Які пропорції беруть для приготування різних марок матеріалу

ознайомтеся з складом і пропорціями опілкобетона, обсяг відрами

Щоб виготовити один куб опілкобетона, необхідні наступні матеріали:

  • для приготування 5-й марки беруть 50 кілограм цементу, стільки ж піску, 200 вапна і стільки ж тирси, щільність виходить 500 кг / м3
  • для 10-ї марки використовують 100 кілограм цементу, 200 піску, 150 вапна і 200 тирси, щільність виходить 650 кг / м3
  • марку 15-ю виготовляють з 150 кілограм цементу, 350 піску, 100 вапна і 200 тирси, одержувана щільність 800 кг / м3
  • марку 20-ю готують з такою самою кількістю тирси, 200 кілограм цементу, 500 піску і 50 вапна, при цьому щільність дорівнюватиме 950 кг / м3.

Цемент застосовують високої марки, бажано взяти 400-соту, пісок повинен бути чистим, а вапно можна замінити глиною.

Приготування блоків з опілкобетона

Спочатку необхідно приготувати всі необхідні інструменти, щоб в подальшому не відволікатися, заготовити всі складові матеріали. Для цього застосовують бетономішалку, так як руками важко розмішувати розчин. Необхідно звільнити місце для просушування блоків, посипати його тирсою або піском.

Тирса просіваються, за допомогою сита, його осередки повинні відповідати розмірам 10 на 10 міліметрів, попередньо обробляють основний матеріал хлористим кальцієм і висушують їх.

Сито можна зробити самому, для цього потрібно взяти рівні дошки, підігнати їх під потрібний розмір і збити, таким чином: торцеві прикріплюються до бічних обрізки, як з'єднання використовують саморізи. Потім в короб поміщають сітку, якщо її немає, то беруть лист з металу і роблять осередку, потрібного розміру, за допомогою свердління.

У бетономішалку кидають все додаткові складові в сухому вигляді, розмішують, потім кладуть тирсу і після декількох прокручування поступово доливається вода.

Якщо всі матеріали повністю сухі, то води потрібно до 15% від кількості замісу, при невеликій вологості використовують до 10% рідини.

Суміш вважається повністю приготовленої тоді, коли при її стисненні в руці, з'являється кому зі слідами пальців і не виступає вода.

Після того, як суміш приготовлена ​​і перевірена її розташовують в спеціальні форми, робити це потрібно швидко, щоб розчин не затвердів. При укладанні необхідна хороша утрамбовка, це дозволить прибрати порожнечу, яка заповнюється повітрям.

Форми для блоків можна придбати або зробити самому, збити дошки 20 * 20 * 40 (довжина, ширина, висота), потім внутрішню сторону завішують поліетиленом або оббивається сталлю, це робиться для того, щоб матеріал не прилипав і легко витягувався, а також дерево не витягує вологість з розчину. Встановлюють їх на рівне місце, яке попередньо покривають тирсою, і поміщають опилкобетон, очікують до чотирьох днів і прибирають ящики.

Якщо планується виливати великі блоки, то необхідно зробити такі форми, які згодом будуть легко розбиратися, для звичайного розміру, їх можна збити у вигляді осередків.

Перевірити готовність блоків для витягування можна за допомогою звичайного цвяха, гострим кінцем проводять за матеріалом, якщо вийшла слабка подряпина, то можна його витягати для подальшого просушування.

Після цього блоки просушують до трьох днів, повністю висихають і набирають міцність вони через 90 днів.

Щоб висихання відбувалося рівномірно, необхідно укласти опилкобетон там, де дме вітер, якщо ставити блоки один на одного, в висоту, то потрібно робити між ними невелика відстань. У разі дощу, матеріал накривають, не даючи йому намокнути.

Щоб сушка відбувалася швидше в блоках можна зробити отвори, вертикально, для цього на них прикріплюють пробку у вигляді конуса.

Спорудження стіни з опілкобетона

1.Сверху фундамент застеляють руберойдом, щоб забезпечити гідроізоляцію, потім викладають блоки, з'єднують їх між собою розчином з цементу і піску. Для того щоб збільшити міцність шви, розташовані горизонтально, необхідно армувати сіткою або рейками з металу, також потрібно посилити кути будови.

Двері і вікна повинні розташовуватися далі, ніж 1,5 метра від самого кута, перемички роблять з дерева, але спочатку застосовують антисептик. У тих місцях, де будуть знаходитися вікна і двері, в стіни поміщають пробки з дерева.

2. Якщо зробити споруду потрібно швидше, то можна не користуватися блоками, а відразу зводити стіни. Для цього збивають щити, метрової висоти, потім з них виставити опалубку і з внутрішньої сторони намочити водою. Потім робиться опилкобетон і укладається всередину, (товщина шару 150 мм), після цього матеріал утрамбовується за допомогою спеціального інструменту, він може бути як механічним, так і ручним. Потім матеріалу дають висохнути, і щити переставляють вище, таким чином, опилкобетон викладають шарами.

Такий спосіб називається знімною опалубкою, її недолік полягає в складності і трудомісткості установки щитів, особливо по кутах.

Можна використовувати опалубку незнімного виду, це робиться легше і швидше. Для такої роботи встановлюють опілкобетонниє блоки, які мають наскрізні отвори і товщину до 10 сантиметрів, скріплюють їх між собою розчином з цементу і піску.

Потім в наскрізні отвори укладають арматуру і заповнюють опілкобетонних, це робиться шарами (по 15 сантиметрів), після утрамбовки, можна насипати наступну порцію суміші, бажано не потрапляти трамбувальним інструментом по самим блокам незнімної опалубки, щоб уникнути пошкодження. Блоки робляться за сім діб до початку основної роботи.

Після того як стіни будуть побудовані, необхідно почекати від тридцяти днів і більше, щоб матеріал дав усадку, а потім приступати до зовнішньої обробки.

Для обробки застосовують штукатурку, яку кладуть зверху на спеціальну сітку, можна використовувати інші матеріали, для листових видів роблять обрешітку.

характеристика стружкобетону

  • Тирса збільшують міцність матеріалу при вигині і розтягуванні.
  • Підвищити щільність і міцність цього матеріалу дозволяє більше додавання в'яжучих інгредієнтів, можна взяти цемент 500-ой марки, при цьому робляться будови з декількома поверхами.
  • Основні витрати значно знижуються по відношенню до інших матеріалів.
  • Якщо стіну необхідно поправити або вирівняти, то блоки, які застигли, не потрібно сколювати або рубати, досить відпиляти непотрібне місце ножівкою.
  • Завдяки тому, що в опилкобетон входить цемент, на нього відмінно лягають покриття, для декору і захисту. При застосуванні клейової суміші відбувається хороше зчеплення матеріалів облицювання з блоками.
  • Опілкобетон не потребує утеплення, так як за рахунок основного компонента сам є теплоізоляційним, за цими властивостями він перевершує інші будівельні матеріали.

Що потрібно пам'ятати?

Після повного приготування, блоки з опілкобетона здатні всихати, тому їх форма стане менше задуманої, щоб досягти точних розмірів, потрібно зробити форму до 10% більше. Для отворів в блоках, в форми вертикально поміщають шматки толі, загорнуті в трубочку так, щоб вони проходили наскрізь до нижньої межі. Не можна прибирати форми відразу після приміщення в них розчину, потрібно повністю переконатися, що матеріал підсох і готовий до подальшого просушуванню. Розміщувати форми потрібно тільки в рівних місцях, щоб блоки вийшли акуратними, без западин і виїмок, тоді не доведеться їх підганяти.

З чого складається опилкобетон?
Де застосовують опилкобетон?
З чого складається опилкобетон?
Що потрібно пам'ятати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама