Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розглянемо що краще: пазогребеневі або піноблок

  1. Характеристики пазогребневих плит
  2. різновиди гипсолита
  3. Характеристики для порівняння
  4. пазогребеневі силікатна
  5. Різновиди і властивості стінових виробів з пінобетону
  6. Порівняльні характеристики піноблоків
  7. У чому полягають недоліки

З піноблоків можна звести і зовнішні стіни, і перегородки

Шукати відповідь на питання: «Пазогребневі блоки або піноблоки - що краще?», Має сенс тільки після роз'яснення, що взагалі за матеріал мається на увазі під розхожим терміном «пазогребеневі». А це ніщо інше, як гіпсолітові блоки і плити, які, хоч і є конструктивним матеріалом, але для зведення несучих стін використовуватися не можуть.

Причиною тому присутність в складі блоків гіпсу - в'яжучого, яке не може конкурувати з цементом по міцності утвореного каменю. Тому і порівнювати їх гідності можна тільки виключно як матеріалу для зведення внутрішніх несучих огорож.

Характеристики пазогребневих плит

Думаємо, всім зрозуміло, що «гіпсоліт» означає вироби, литі з гіпсу. Звичайно, в їх складі є і інші мінеральні компоненти, які надають блокам певні властивості, але в'язким є саме гіпс. Виготовляють їх за ГОСТ 6428, що діє з 1983 року.

різновиди гипсолита

У ньому вироби, що застосовуються для зведення перегородок, представлені, як плити двох конструктивних варіантів:

  1. З пазами і гребенями (ПЛГ). Гребінь може бути прямокутний або трапецієподібний, проте на якість зведених конструкцій це ніяк не впливає.

На фото плита з пазами і гребенями - варіант з пустотами

  1. Тільки з пазами (ПЛП). При цьому порожнини, утворені при стикуванні двох блоків, заповнюються розчином.

З'єднання пазових блоків

Однак, тільки пазогребневі варіанти позиціонуються, як вироби вищої якості. Тобто, максимально допустимі відхилення по їх довжині складають не більше 2 мм, шириною 1 мм, а товщині 0,5 мм.

У виробах першої категорії, якими є пазові плити, ці цифри збільшуються в два, а то і в три рази. Природно, що у них і ціна буде нижче.

Чинний стандарт передбачає всього 4 типорозміру плит:

  • 600 * 300 мм
  • 667 * 500 мм
  • 800 * 400 мм
  • 900 * 300 мм

Це довжина і висота плит. За товщиною, є всього 2 варіанти: 80 або 100 мм.

Якщо врахувати, що цього стандарту вже більше 30років, а час на місці не стоїть, з'явилися й інші варіанти, в тому числі і пустотні. Та й розміри з'явилися інші. В цьому випадку, вироби виготовляють не з ГОСТ, а по ТУ, які розробляють самі виробники.

Характеристики для порівняння

Щоб зрозуміти що краще: пазогребеневі або піноблок, потрібно знати все про переваги і недоліки обох матеріалів.

До безперечних достоїнств гіпсолітових плит можна віднести:

  • Невелика вага;
  • Високий рівень теплоізоляції;
  • Відмінне поглинання звуку;

Ще більш високим рівнем даних характеристик, мають плити з пустотами. А ще, у складі гіпсолітових блоків можуть бути гідрофобні добавки, які дозволяють зводити з них перегородки у вологих приміщеннях. У цьому випадку, вони називаються вологостійкими, і мають дещо інші показники.

Невелика інструкція у вигляді таблиці покаже, в чому різниця:

ХарактеристикаЗвичайних блоківвологостійкі блоків

Марка по міцності М35 М50 Водопоглинання% В межах 25-33 Не більше 5 Щільність в кг / м3 1300 1100

Зверніть увагу! Коефіцієнт теплопровідності у виробів, формованих з гіпсу, становить 0,43 Вт / (м * град). Цей показник майже в два рази гірше, ніж у пінобетону, у якого він максимум 0,21 Вт / (м * град). Однак, при влаштуванні внутрішніх перегородок, це особливого значення не має.

  • Зате, за рахунок більш високої щільності, у гипсолита водопоглинання нижче, та й звукоізоляція набагато краще. Це важливо, тому що з гіпсолітових плит зводять не тільки перегородки в квартирі, але і міжквартирні стіни.
  • Однак той факт, що їх не можна застосовувати для несучих стін, не дозволяє цього матеріалу здобути повну перемогу над блоками з пінобетону. А ось коли справа стосується перегородок, то більш технологічний матеріал, ніж гіпсові пазогребневі плити, важко придумати.
  • Зібрати з них захисну конструкцію своїми руками можна дуже швидко, чому сприяє їх більший формат. Наявність гребенів, стикуються з пазами, дозволяє максимально точно орієнтувати елементи кладки по відношенню один до одного. Причому, жорсткі сполучення плит підвищують і міцність стіни в цілому.

Однак, з піноблоків неможливо звести криволинейную конструкцію, що виразно є їх мінусом. Кріплення до них сантехнічного обладнання, може викликати певні труднощі - але ця проблема для гіпсолітових плит і піноблоків є спільною.

пазогребеневі силікатна

Якщо гіпсолітові пазогребневі плити не можуть змагатися з піноблоками за несучою здатністю, то силікатні - можуть цілком. Їх, до речі, випускають не тільки у вигляді перегородкових плит, а й у вигляді блоків для зведення несучих стін. Як і силікатна цегла, їх виготовляють по ГОСТ 379 * 2015.

Як і силікатна цегла, їх виготовляють по ГОСТ 379 * 2015

Різновид силікатної стінового блоку з пазами і гребенями на ложці

Перегородкові плити відрізняються від стінових блоків тим, що їх товщина не перевищує 130 мм. Тим не менш, вони мають марку М 150, що в три рази перевищує аналогічний показник міцності гіпсолітових виробів.

У їх складі суміш піску, негашеного вапна і води, яка піддається пресуванню і витримується в автоклаві. Пресовані вироби завжди відрізняються високою щільністю, а, отже - і механічною міцністю. Правда, при цьому збільшується теплопровідність.

Характеристики силікатної блоку такі:

  • Щільність - близько 1900 кг / м3;
  • Водопоглинання 13%;
  • Коефіцієнт теплопровідності залежить від кількості пустот в блоках, але не більше 0,52 Вт / (м * град).

Силікатні стінові камені, і блоки з пазами без гребенів

Зверніть увагу! Якщо блоків не силікатні, а газосиликатні, показники теплопровідності у них набагато вище. Але ці вироби, які теж можуть бути пазогребневими, виробляють вже по ГОСТ 31360 * 2007, так як виготовляють їх з пористого бетону. Вони володіють практично такими ж характеристиками, як і піноблоки, так що і порівнювати тут нічого.

Силікатні пазогребневі блоки мають відмінну щільністю і точною геометрією, і це дозволяє не штукатурити викладену з них стіну або перегородку, а виробляти фінішну обробку прямо за базовим основи, лише з попередньої ґрунтуванням.

Що стосується монтажу піноблоків, то познайомитися з цим процесом ви можете, подивившись відео в цій статті.

Різновиди і властивості стінових виробів з пінобетону

Блоки з спіненого бетону, є на сьогоднішній день одним з найбільш затребуваних конструктивних матеріалів в приватному будівництві. Причиною тому і невисока вартість, і зручний формат, який можна підібрати для стіни будь-якої товщини, і ефективні характеристики, які полягають, в основному, в низькому рівні теплопровідності.

Якщо застосування гіпсолітових блоків обмежується зведенням перегородок і внутрішніх стін, то з піноблоків можна побудувати і дачу, і гараж, і альтанку, і будинок.

Читайте також:

Порівняльні характеристики піноблоків

Існує 10 типів стінових виробів, які визначають їх розміри. Різним може бути і варіант монтажу, яких всього два: на розчині, і на клею. Всі типорозміри представлені в таблиці знизу.

Як бачите, на клею можна монтувати не кожен вид блоків. Розмірних варіантів тут набагато більше, ніж у гіпсолітових плит. За формою вони так само можуть представляти гладкий камінь, мати пази і гребені, або одні пази.

Отже:

  • У піноблоків найнижчий з усіх будівельних коефіцієнт теплопровідності - 0,18 (ВТ * м * 0С), що є найбільш вагомим плюсом, коли мова йде про зведення зовнішніх стін.
  • Та й взагалі, все пористі бетони є не тільки конструкційними, але і теплоізоляційними матеріалами.
  • Відмінність одних від інших полягає в їх щільності, а відповідно, і міцності. Більш високу міцність конструкційні блоки набувають за рахунок додавання в масу бетону армирующего компонента - фіброволокна.

Про призначення блоку говорить його марка:

  • Вироби від D150 до D400 є чисто теплоізоляційними, тому їх міцність і морозостійкість не нормується взагалі.
  • Блоки марок від D500 до D900 - теплоизоляционно-конструкційні. Вони мають більш високу міцність, зберігаючи хороші ізоляційні властивості. Їх застосовують в основному для кладки внутрішніх стін, перегородок, парапетів на лоджіях.
  • Чисто конструкційними є марки від D1000 до D1200. Це дуже міцні блоки, які застосовуються для зведення несучих стін. Однак, чим вище щільність каменю, тим менше в ньому пір - а значить, вище теплопровідність.

Якщо у теплоізоляційних блоків вона в межах 0,1 (ВТ * м * 0С), то у високомарочних виробів, цей показник вже доходить до 0,4 (ВТ * м * 0С). Хоча це все одно менше, ніж у тих же силікатних блоків - і вже тим більше, менше ніж у будь-якого повнотілої цегли.

Зверніть увагу! Однак не вірте тому, що з піноблоків конструкційних марок можна так само викладати і фундаменти, як стверджують багато продавців. Будівельні норми забороняють використовувати пористі бетони для зведення фундаментів в принципі.

У чому полягають недоліки

Як не дивно, найбільший недолік піноблоків випливає з їхньої людської гідності. Це пори, які знижують теплопровідність, але, на жаль, роблять матеріал більш вологоємність. А через це, будівля дає велику усадку.

З цієї ж причини, стіни, зведені з піноблоків, не можна залишити без штукатурення (див. Штукатурка піноблоку: технологія проведення робіт ) Або інший обробки - у всякому разі, з боку фасаду. У приміщенні можна, якщо, наприклад, ви хочете оформити інтер'єр в античному стилі, або в стилі лофт.

А взагалі, сьогодні фактура бетону у великій моді, і під нього навіть спеціально оформляють оштукатурені або обшиті гіпсокартоном стіни. Маючи в розпорядженні кладку - не тільки з піноблоку, але і будь-якого іншого блоку, досить шліфувати поверхню, і покрити її для захисту від вологи і бруду гідрофобним складом.

Маючи в розпорядженні кладку - не тільки з піноблоку, але і будь-якого іншого блоку, досить шліфувати поверхню, і покрити її для захисту від вологи і бруду гідрофобним складом

Розпірний дюбель для пінобетону

До недоліків матеріалу можна так само віднести і труднощі, що виникають при необхідності повісити на стіну шафа або полку, закріпити стелаж. Але це загальний недолік і у піноблоків, і у гіпсолітових плит.

Вийти з положення, можна, використовуючи спеціальний кріплення: розпірні дюбелі, або хімічні анкера. Так що, вирішувати що краще: піноблок або пазогребеневі, потрібно виключно за їх технічними характеристиками.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама