Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбавиться від мокриць в квартирі або городі

  1. хімічні засоби
  2. Дихлофос «Варан» універсальний
  3. «Гетто»
  4. Schabengel
  5. Народні засоби
  6. Рецепт № 2

Мокриці - невеликі ракоподібні з витягнутим тілом вкрай неприємного вигляду. Вони є сусідами з людиною і поширені як в заміських будинках, так і в міських квартирах, завдаючи незручності своїм швидким розмноженням і складністю знищення колоній. Мокриці завдають шкоди ще й тим, що можуть розносити різні гриби і лишаї, які становлять небезпеку для здоров'я людини.

Існує кілька методів боротьби з цією напастю. мокриці , Як випливає з назви, дуже люблять вогкість. Тому головна умова повного і довготривалого позбавлення від цих членистоногих - зробити приміщення сухим усіма можливими способами, від установки обігрівача до герметизації щілин. Також в приміщенні обов'язково повинна бути вентиляція, особливо якщо це ванна - улюблене місце проживання мокриць. Інакше колонії мокриць можуть знову повернутися на звичне місце локалізації.

хімічні засоби

«Тетрікс»

Виробництво Нідерланди. Виробляється в каністрах (5 л) або бутлях (1 л і 250 мл).

Застосування: рекомендована доза 10 мл на 1 л води. Розчин наносити на заражені поверхні (бажано за допомогою розпилювача). Працювати необхідно в захисних рукавичках і респіраторі. Перед використанням обов'язково прибрати з приміщення посуд, продукти, засоби особистої гігієни та домашніх тварин.

Мокриці знищуються протягом години, але входити в приміщення без респіратора можна не раніше ніж через 3 години.

Плюси: швидке дію - одне з найбільш ефективних засобів.

Мінуси: дуже токсична (3-тя група токсичності), висока ціна.

Дихлофос «Варан» універсальний

Виробництво Росія. Випускається у вигляді флаконів з аерозолем 180 мл.

Застосування: аерозоль розпорошити в місцях скупчення і можливого проживання мокриць Застосування: аерозоль розпорошити в місцях скупчення і можливого проживання мокриць. Струмінь розпорошувати з відстані 20 см від оброблюваних поверхонь. Приміщення обробляти від 3-5 до 12 секунд (в залежності від площі приміщення). Обробку обов'язково проводити при відкритих вікнах.

Плюси: низька вартість, простота у використанні.

Мінуси: нетривалий вплив, висока летючість (складність обробки важкодоступних місць).

«Гетто»

Виробництво Франція. Зроблено на основі хлорпирифос, інсектициду, який проникає не тільки через травну і дихальну системи, а й через шкірні покриви мокриць, що підвищує ефективність препарату. Випускається у вигляді аерозолю. Виробництво Франція

Застосування: ретельно розпорошити у всіх можливих місцях проживання членистоногих. Балон при використанні обов'язково струшувати кожні 2 хвилини для ефективного розпилювання мікрокапсул. Поширений також у вигляді концентрату. Пропорції для розведення: 100 мл на 1 л води. Рекомендується розпорошувати через пульверизатор.

Плюси: низька токсичність, не викликає алергічних реакцій (завдяки застосуванню в аерозолі нелетких мікрокапсул), відсутність неприємного запаху в оброблюваному приміщенні, тривала дія - препарат зберігає активність до декількох місяців.

Мінуси: ціна вище середньої (для максимального ефекту необхідна обробка всіх без винятку місць проживання, так як на відміну від інших аерозолів мікрокапсули не тримаються в повітрі.

Schabengel

Виробництво Німеччина, універсальний гель-приманка. Випускається в тубах по 30 г. Однієї туби зазвичай досить для обробки 3-4 кімнат середнього розміру.

Застосування: нанести гель в місцях проживання мокриць, приділяючи особливу увагу щілинах, плінтусів і порожнинах в меблів.

Плюси: швидкість нанесення; тривалість дії; нетоксичний.

Мінуси: локальна дія.

Головним шкідником лука і часнику є цибулевий нематода .

Найпоширенішим видом картопляної нематоди є золотиста. Детальний опис шкідника, а також про методи боротьби з ним читайте тут .

У вас в городі завелися багатоніжки-кивсяки і ви не знаєте, як від них позбутися? Всі засоби боротьби ви знайдете в статті по цій https://stopvreditel.ru/rastenij/borba/s-kivsjakami.html засланні.

Народні засоби

Рецепт № 1

Розчин червоного гострого перцю, кальцинованої соди і тютюну. Всі інгредієнти беруться в Розчин червоного гострого перцю, кальцинованої соди і тютюну рівних частках (на 1 л води рекомендовано по 3 г).

Застосування: обприскати всі доступні поверхні в місцях скупчення мокриць. Залишити на 8 год, після чого змити за допомогою хлорованої води.

Плюси: низька вартість, нетоксичний.

Мінуси: не дуже висока ефективність; необхідність змивання; можливо, буде потрібно повторна обробка

Рецепт № 2

Березові віники. Застосування: вологі березові віники розкласти в місцях скупчення мокриць, залишити на ніч. Мокриці забираються в гілки і листя. Вранці віники винести на вулицю, струсити комах над багаттям або спалити віники.

Процедуру необхідно повторювати протягом декількох днів поспіль.

Плюси: нетоксичний; просто в застосуванні; низька вартість.

Мінуси: необхідність повторних обробок; невисока ефективність.

Згідно відгуками споживачів, найбільш ефективними є хімічні засоби боротьби з мокрицями. Однак народні засоби теж дають хороші результати за умови ретельної обробки і точного проходження рекомендаціям. В крайньому випадку, якщо не вдається досягти очікуваних результатів, необхідно викликати службу дезінсекції, фахівці якої дають гарантію на обробку приміщень.

У вас в городі завелися багатоніжки-кивсяки і ви не знаєте, як від них позбутися?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама