Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від щурів в сараї - небезпека щурів, виведення, пастки

  1. Чим небезпечні пацюки
  2. Чого очікувати від такого сусідства?
  3. Що буде, якщо нічого не робити?
  4. Комплексні заходи в боротьбі з щурами
  5. Як позбутися від щурів за допомогою отрути
  6. Народні способи позбавлення від щурів
  7. Як позбутися від щурів в свинарнику
  8. Як позбутися від щурів на дачі
  9. Як позбутися від щурів і мишей в приватному будинку
  10. Як ефективно застосовувати пастки для пацюків
  11. Як зробити щуроловки самому з підручних матеріалів
  12. Відео - Робимо пастку для щурів своїми руками
  13. Чи ефективні ультразвукові відлякувачі?

Щури є небезпечними гризунами і рознощиками великої кількості захворювань. Вони небезпечні не тільки для людей, а й для домашніх тварин. Крім того, вони дуже хитрі. Спіймати їх дуже проблематично. Але, якщо щури завелися в сараї, позбавлятися від них необхідно, інакше вони можуть завдати серйозної шкоди і худобі, і кормовим запасам. Як позбутися від щурів в сараї? Щури є небезпечними гризунами і рознощиками великої кількості захворювань

Щури харчуються будь-якою їжею

Зміст статті

Чим небезпечні пацюки

Кожен рік щура завдають непоправної шкоди сільському і тваринницького господарства. Збитки обчислюються мільйонами. З'їдені зернові запаси, інфікування великої та дрібної рогатої худоби, домашньої птиці і цей список можна продовжувати довго.

Найнебезпечніше - вони є переносниками чуми, енцефаліту. Причому заразитися від гризуна не представляє ніякої труднощі. Інфікування відбувається через укуси, слину, яка залишається на кормі домашніх тварин, паразитів, що мешкають на їх шерсті. Дані захворювання вражають серце і призводять до летального результату.

Також вони є переносниками глистів , Гепатиту, туляремії, лямбліозу та ін. Цікавим є той факт, що саме домашня тварина може не захворіти, але стати носієм захворювання, яке в свою чергу передається людині.

Тому, виявивши у себе в сараї цих непрошених гостей, потрібно, як можна швидше починати з ними боротьбу.

Щури завдають шкоди сільському господарству

Чого очікувати від такого сусідства?

Сарай є найбільш улюбленим місцем проживання гризунів. Зустріти їх там можна набагато частіше, ніж в будинку або квартирі. Це й не дивно: оптимальна температура повітря, постійна наявність джерела їжі і пиття.

Але таке сусідство дуже небезпечно:

  • знищення сільськогосподарських запасів (зерна, плодово-овочевих припасів);
  • інфікування домашньої худоби, птиці;
  • якщо в сараї є електричні дроти, то щури цілком можуть стати джерелом перебоїв в роботі електрики, або привести до його замикання, і відповідно до виникнення пожеж (в сільській місцевості такі випадки не рідкість);
  • вони можуть тягати молодих особин або щойно вилупилися курчат, каченят;
  • лякають худобу (як відомо, щурів бояться навіть дорослі особини великої рогатої худоби).

Гризуни небайдужі до проведення

Що буде, якщо нічого не робити?

Якщо вчасно не почати боротьбу зі шкідниками, вони можуть завдати серйозної шкоди домашньому господарству і худобі. Найголовніше - почати боротьбу своєчасно, як тільки ви помітили щурів у себе в сараї. Гризуни досягають віку дорослої особини за 4-5 тижнів. Відповідно нове потомство буде з'являтися кожні 1 1,5 місяця. Однак сильний холод або спека можуть знизити їх статеву активність.

Виводок може становити від 2 до 20 особин. Боротися з такою кількістю гризунів набагато складніше.

Комплексні заходи в боротьбі з щурами

У боротьбі з гризунами всі засоби хороші. Вирішувати проблему потрібно комплексно: починаючи від народних засобів, відомих не одне століття до сучасних наукових винаходів. Перелічимо основні методи, спрямовані на боротьбу з пацюками:

Методи для боротьби з пацюками Ефективність зазначених заходів Кішки - щуролови Здавна в сарай з домашньою худобою селили кішку. Але, варто пам'ятати, що для цього підходять не всі кішки, а лише спеціальні породи. Переловити все потомство кішка навряд чи зможе, але для профілактики і для зменшення активності гризунів цілком підійде Народні методи (різні види трав, зола, спеціальні суміші, які розкладають в кутах, де немає доступу домашнім тваринам) Народні засоби зарекомендували себе як ефективні, в боротьбі з цією напастю, але варто пам'ятати, що пацюки не тільки хитрі, але і мають здатність до мутації і звикання. Т.е.многіе народні засоби на них просто не діють. Тому ефективність даного методу можна віднести до середньої. Засоби хімічної промисловості (різні отрути, суміші) Ефективність цього засобу висока. Оскільки хімічна промисловість постійно випускає нові склади, до яких у гризунів ще не сформувалося звикання. Але є один мінус - отрута діє не відразу, а через деякий час, від 10 до 30 годин. Тобто трупи гризунів буде важко знайти, а запах, який вони поширюють сильний і неприємний. Спеціальний клей Принцип дії заснований на тому, що відчувши приманку, розташовану на поверхні клею, гризун просто прилипає до неї, не маючи можливо самостійно отлепілі і втекти. Ефективність можна розцінити як високу. Крисоловки Ефективність цього механічного засобу низька. Заманити щура в пастку навіть за допомогою їжі вельми проблематично. Ультразвукові відлякувачі Розробку сучасного ринку можна віднести до досить ефективним методам. Пристрій випромінює ультразвукові хвилі, які сприймаються лише гризунами. Але врахуйте, що в результаті цієї боротьби щури не загинуть, а всього лише покинуть вашу територію. Фахівці СЕЗ вашого регіону або служби, які проводять санітарну обробку приміщень Цей спосіб витратний, але досить надійний. Особливо, якщо ваш сарай розташовується на великій території.

Як позбутися від щурів за допомогою отрути

На сучасному ринку представлена ​​величезна кількість отрути для щурів. Асортимент величезний, починаючи від ціни і виробника.

  1. Фосфіди цинку, алюмінію. Отруйні і ефективні суміші. На їх основі випущені препарати: «Магнікум», «Алфос». Дані отрути дуже токсичні. Можуть викликати отруєння як домашніх тварин, так і людини.
  2. Отрута на основі флокумафен, бродіфакум. До них відносяться: «Лускунчик», «варат», «Смерть щурам». Відносяться до одних з найдешевших. Упаковку можна придбати за 80-120 рублів.
  3. «Крисид» склад якого протилежний всім перерахованим. Складається з α-нафтілтіомочевіни. Ефективність вище в кілька разів вище перелічених препаратів.
  4. Миш'як і стрихнін. Практично неможливо знайти в продажу на сьогоднішній день. Через високу токсичність введений під заборону в багатьох країнах світу.

Отрута для щурів

Форми випуску щурячої отрути:

  • у вигляді пластичної маси, що нагадує пластилін. Випускається в різній колірній гаммі. За своєю структурою нагадує м'ясо, тому непогано приваблює гризунів;
  • пелети, тверді гранули, що містять отруту. Нагадують котячий і собачий корм. Щури його охоче гризуть. Але варто тримати подалі від кішок і собак;
  • зерна, просочені отрутою. Зручні тим, що їх можна помістити в вузькі щілини і важкодоступні місця;
  • рідкі отрути. Привернуть щурів, якщо поруч немає постійного джерела пиття;
  • сухий порошок. Незручний і важкий у використанні. Розчин потрібно робити самим, дотримуючись правильне дозування. Готувати потрібно в рукавичках і марлевій пов'язці, щоб пари розчиняється порошку не потрапили на слизову і шкіру;
  • гель. Наноситься на певну поверхню і приваблює гризунів своїм запахом. Але від слідів гелю важко позбутися.

Види отрути для щурів

Народні способи позбавлення від щурів

До найпоширеніших народних засобів варто, напевно, віднести гіпс, замішаний в молоці. Спосіб цей відомий ще нашим предкам, які використовували його вельми успішно. Спосіб його приготування дуже простий: гіпс розмішують в молоці, до однорідної консистенції. Блюдечко з розчином ставиться в місця можливого проживання гризунів.

  1. Деревна тирса з хлібом і рослинним маслом. Змішайте зазначені інгредієнти в рівній пропорції. Така суміш діє згубно на шлунок щура.
  2. У щілини і кути можна залити бензин, скипидар, машинне масло. Їх запах діє на щурів відлякують. Але будьте обережні, переконайтеся, що поблизу немає джерел вогню.
  3. Бите скло або скловата поміщається в щілини і норки, де живуть гризуни.
  4. Суміш соди, борошна і цукру в пропорції 1: 1: 2. Дія згубно для шлунка щура.
  5. щуряча норка

  6. Звичайна деревна зола. Викликає дискомфорт і заважає дрібним гризунам. Тому просто розсипте золу на підлозі в сараї. Очистити золу з лапок гризунам проблематично, тому вони постараються покинути нещасливу територію.
  7. Чернокорень. Інша назва цієї трави - крисогон. Гризуни не виносять запах цієї рослини, проте людина його зовсім не відчуває. Для винищення пацюків підійдуть як свіжі, так і сухі рослини, які слід розкласти в норки або з місцями можливого перебування. Можна посадити поруч із сараєм кілька кущів чернокорня, що надійно захистить від щурів.
  8. Полин. Ефект від полину не настільки сильний, як від чернокорня, але в якості профілактики вона цілком підійде.
  9. Ще одна рослина, запаху якого бояться щури - це бузина. Досвідчені садівники кажуть, що якщо посадити поруч з будівництвом або сараєм червону бузину, то гризуни там точно не з'являться.

Зола ускладнює життя гризунам

Як позбутися від щурів в свинарнику

Часто ці шкідники вибирають собі в якості місця проживання свинарники і курники. Прогнати їх звідти досить складно. Адже від багатьох методів доводиться відмовлятися, тому що вони можуть згубно, а іноді смертельно позначитися на самих домашніх тварин.

Якщо для боротьби використовуються кошти хімічної промисловості, наприклад, різні види отрути, то треба строго стежити за тим, щоб дрібні частинки не були в корм тваринам. Адже в отруті використовуються сильнодіючі речовини, здатні вбити і дорослі особини свиней, залежно від дозування.

Якщо ви вирішите скористатися радикальними заходами, запросити співробітника СЕЗ або обробити приміщення за допомогою домовик шашки, то для свинарника або курника цей метод навряд чи підійде, тому що тварин на час обробки потрібно буде кудись переміщати.

Якщо ви вирішите скористатися радикальними заходами, запросити співробітника СЕЗ або обробити приміщення за допомогою домовик шашки, то для свинарника або курника цей метод навряд чи підійде, тому що  тварин на час обробки потрібно буде кудись переміщати

Обробка приміщень від щурів

Відмінно підійдуть народні методи, наприклад, посипання підлоги золою або розвішування полину, бузини, чернокорня. Але розкладати їх на підлозі все ж не варто, щоб уникнути попадання в їжу худобі.

Найбільш ефективними будуть крисоловкі і використання спеціального клею. Розкладати їх потрібно в місцях, куди немає доступу домашньої худоби.

Добре зарекомендували себе ультразвукові відлякувачі, чиї звукові хвилі здатні сприймати лише щури і миші. Але є одна незручність - багато пристроїв працюють від електричної мережі. Тому постійно повинен бути джерело електроенергії.

Серед великої кількості методів ви можете вибрати той, який підійде саме вам.

Серед великої кількості методів ви можете вибрати той, який підійде саме вам

Клейова пастка для щурів

Як позбутися від щурів на дачі

Особливо сильно хвилює це питання дачників восени, коли вони залишають свої володіння. З настанням холодів, в пошуках тепла і їжі, щури переміщаються в дачні будинки. Якщо вчасно не вжити виконати заходи профілактики, то навесні дачники можуть виявити вельми плачевну картину.

Протягом літнього часу сміливо можна використовувати крисоловкі, клей, отруту. А ось в холодну пору від цього краще відмовитися. Оскільки розкладаються трупи гризунів виділяють сильний смердючий запах.

На зиму можна розкласти на підлозі дачного будинку пижмо, бузину, чернокорень, полин. Насипати золи. Грудки землі просочити скипидаром, бензином і розкидати на вулиці по периметру будівлі. Не можна просочувати ганчірки або дошки, тому що вони пожежонебезпечні.

Не можна просочувати ганчірки або дошки, тому що  вони пожежонебезпечні

Мишоловка

Як позбутися від щурів і мишей в приватному будинку

  1. Якщо ви є господарями приватного будинку, то наявність кішки, якщо ні у кого з домочадців немає алергії повинно стати обов'язковим пунктом. Для цієї ролі годяться: щуролови, бобтейли, бенгали, абіссінци.
  2. На присадибній ділянці вздовж житла висадіть кущі м'яти, бузини. Але варто пам'ятати, що бузина отруйна і для людини, за рахунок синильної кислоти, що міститься в коренях рослини.
  3. Але, якщо не дивлячись на вжиті заходи профілактики, гризуни все ж з'явилися в вашому домі, то тут потрібно діяти негайно і пам'ятати від тому, що гризуни є рознощиками небезпечних захворювань. Тому, як тільки виявилися сліди мишей чи пацюків в посуді або господарських припаси, посуд потрібно продезінфікувати спеціальними засобами. А крупи і припаси без жалю викинути, не можна давати їх і домашнім тваринам, тому що слина гризунів може бути інфікована.
  4. У норки розкладіть отруту, поставте крисоловкі, клей, щоб у дітей не було доступу до них.
  5. І, звичайно, важливим фактором є чистота. Варто стежити, щоб залишки їжі не були розкидані на підлозі, все крупу прибрані в верхні полиці шаф.

кішка щуролов

Якщо віддаєте перевагу більш гуманні методи боротьби, то скористайтеся перевіреними, але не менш ефективними методами:

  1. Метод з банкою. Банку ставиться під нахилом за допомогою опори, наприклад, маленької дощечки. Всередину кладуть приманка. Коли гризун заходить за приманкою, банку просто накриває його зверху, після чого вам залишається лише перевернути її і викинути пацюка або миша.
  2. Метод з відром. Для цього знадобиться глибоке відро, не менше 10-12 літрів. змащуються рослинним маслом, щоб гризун не зміг вибратися. Робиться невеличкі сходи з дерев'яної лінійки і тулиться до відра. Відро обмотують газетою, в центрі робиться отвір, навколо якого розкладається приманка. Щур, відчувши їжу, підіймається сходами і догоджає в пастку.

Але є ризик, що відпущені на волю гризуни захочуть повернутися в улюблене місце.

Але є ризик, що відпущені на волю гризуни захочуть повернутися в улюблене місце

Пастка з банки і монети

Як ефективно застосовувати пастки для пацюків

Пастки можуть покупними і саморобними. Ефективність одних і інших безпосередньо залежить від матеріалу, з якого вони виготовлені. Металеві каркаси найбільш міцні і надійні. Їх дія спрямована на фізичний вплив на гризуна.

Ефективність будь-якої пастки залежить від того, як приманка закріплена до пастці. В якості приманки слід застосовувати невеликі шматки м'яса, риби, ковбаси. Сир може не підійти. По-перше, запах сиру не дуже приваблює щурів, по-друге, сир м'який, і щур запросто зможе відкусити маленький шматочок і не потрапити в пастку.

Пластикові каркаси менш міцні і надійні. Якщо дрібну миша вони утримати в стані, то велика щур запросто вибереться з них.

Якщо дрібну миша вони утримати в стані, то велика щур запросто вибереться з них

Пастка з відра

Як зробити щуроловки самому з підручних матеріалів

Крисоловка з пластикової пляшки

Крок 1. Навколо сараю необхідно вирити невеликі канавки, приблизно 10-12 канавок.

Крок 2. У ямки слід вкопати пластикові пляшки догори дном, а денце зрізати. Т.ч. вийде невеликий циліндр, потрапити в який щур зможе досить легко, а ось вибратися за рахунок гладких стінок не зможе.

Крок 3. Для більшої ефективності на дно пляшки можна покласти приманку.

Для більшої ефективності на дно пляшки можна покласти приманку

Пастка з пляшки

Відео - Робимо пастку для щурів своїми руками

Крисоловка з відра або квіткового горщика

Крок 1. Відро перевертають догори дном і встановлюють на якусь неміцну опору, наприклад на ребро 5-рублевої монети.

Крок 2. Всередину кладуть приманку. Щур, відчувши запах їжі, зайде всередину, горщик, відро просто накриє зверху.

Крім крисоловок, народних засобів, велику популярність зараз завойовують ультразвукові відлякувачі.

Крім крисоловок, народних засобів, велику популярність зараз завойовують ультразвукові відлякувачі

Приманка для щурів

Чи ефективні ультразвукові відлякувачі?

Сучасний ринок пропонує великий асортимент відлякувачів гризунів. Серед усього різноманіття потрібно вибрати той, який задовольнить ваші вимоги.

Розрізняються ультразвукові пристрої за ціною, розміром, потужності, радіусу дії, частоті. Розглянемо найпопулярніші моделі.

Пристрій Потужність Частота Країна виробник Ціна Торнадо 400 Діє в радіусі 400 м. 2-7 кГц Росія 2500 - 3000 руб. Weitech WK - 0600 Діє в радіусі 350 м. 2-6 кГц Бельгія 6500 - 7000 руб. ЕкоСнайпер LS - 927 М Діє в радіусі 540 м. 25-65 кГц Росія 2000 - 2500 руб. Пристрій Потужність Частота Країна виробник Ціна Торнадо 400 Діє в радіусі 400 м

Ультразвуковий відлякувач гризунів

Порівняємо кожен прилад:

Прилад Переваги Недоліки Торнадо 400 Безшумна робота, можливість застосування в житлових приміщеннях. Випромінює частота безпечна для людини і домашніх тварин. Відсутність харчування від акумулятора Weitech WK - 0600 Міцний корпус з металу, 9 різних режимів, призначений для боротьби не тільки з гризунами, а й комахами (наприклад, мурахами й тарганами). Відомий ефект вже через 72 години роботи. Трохи завищена ціна ЕкоСнайпер LS - 927 М Низька вартість, можливість використання в житлових приміщеннях. Відсутність автономного живлення, невисока ефективність
Якщо гризуни атакували ваш сарай, з ними можна і потрібно боротися. Головне - вибрати той спосіб, який буде для вас ідеальний, або підійти комплексно до вирішення даного завдання.

Що буде, якщо нічого не робити?
Як позбутися від щурів в сараї?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама