Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від тарганів в гуртожитку

  1. заходи профілактики
  2. Методи боротьби з комахами
  3. Борна кислота - доступний метод для гуртожитку
  4. Куди звертатися, якщо позбутися від тарганів не вдалося

Кожен, хто коли-небудь стикався з проблемою поширення тарганів в будинку, знає, як важко буває з ними боротися. Адже ці комахи часто бувають стійкі в різних засобів для їх знищення і, крім того, швидко поширюються. Проблема боротьби з вусатими шкідниками ускладнюється в будинках спільного проживання. адже там труїти тарганів треба спільними силами, домовляючись і підтримуючи чистоту як на своїй території, так і в кімнатах, якими користуються всі. Кожен, хто коли-небудь стикався з проблемою поширення тарганів в будинку, знає, як важко буває з ними боротися

Таргани - часті гості гуртожитків

заходи профілактики

Боротися з такою «хворобою» вдома як таргани важко, простіше не допускати їх появи. Для цього потрібно відразу домовитися з сусідами про дотримання чистоти в загальній кухні гуртожитку. Саме на її площі вони найчастіше і зустрічаються, тому що люблять поласувати з нашого столу залишками їжі і мають там доступ до води. Тому, щоб уникнути їх розмноження , Потрібно повністю обмежити комахою доступ до цих життєво важливим продуктам.

Тому, щоб уникнути їх   розмноження   , Потрібно повністю обмежити комахою доступ до цих життєво важливим продуктам

Прибирайте продукти в недоступне місце

Не зайвим буде повісити в приміщенні правила користування, які закликають мешканців гуртожитку відповідально ставитися до дотримання чистоти на кухні. У ньому потрібно виділити основні моменти, що допомагають зайвий раз не привертати уваги комах:

  1. Відсутність доступу в воді. Небажані гості в особі тарганів точно не облюбують приміщення кухні, якщо в ній у них не буде доступу до води. Деякий час без їжі вони цілком протягнуть, а без води комахи точно не виживуть. Важливо насухо витирати раковину і все місця, де можуть накопичуватися крапельки вологи.
  2. Відсутність доступу до їжі. Природа наділила цих істот відмінною здатністю відчувати запахи на величезній відстані. Тому, якщо у вас немає бажання розділити свій обід з комахами, крупи, хліб та інші продукти важливо щільно закривати в ємностях або загортати в пакети.
  3. Дотримання чистоти. Завалявся за холодильником сухар дозволить маленьким вусатим шкідників влаштувати банкет і покликати на нього своїх друзів з сусідніх будинків. Важливо начисто прибирати в приміщеннях і ретельно підмітати підлогу кожен день, особливо на ніч.
  4. Провітрювання. Один з ворогів тарганів - низька температура: вона цілком може прогнати цілу колонію цих істот. А при температурі -5 ° C вони просто загинуть. У прохолодні дні можна залишати кімнату з відкритими вікнами на пару годин, щоб повністю відбити бажання у Цих не покликаних гостей оселиться у вас вдома.
  5. Прибирання. Так само добре буде позначити графік профілактичної обробки кухні і житлових кімнат у гуртожитку доступними засобами проти тарганів. Раз на місяць або два, можна проводити дезінсекцію приміщень спеціальними гелями, аерозолями і порошками.

Важливо розуміти, що методи боротьби повинні здійснюватися спільними зусиллями, так як таргани, покинувши одне приміщення, цілком можуть перечекати погані умови у сусіда, а потім знову повернутися.

Важливо розуміти, що методи боротьби повинні здійснюватися спільними зусиллями, так як таргани, покинувши одне приміщення, цілком можуть перечекати погані умови у сусіда, а потім знову повернутися

Таргани на шпалерах кімнати в гуртожитку

Методи боротьби з комахами

На даний момент існує величезна кількість методів боротьби з тарганами, як традиційних, так і промислових, якими можна вивести цих комах в гуртожитку.

Основними з них є:

  • аерозолі;
  • гелі;
  • порошки;
  • пастки;
  • крейда.

Їх можна використовувати спільно або окремо. Про те, які марки вважаються найефективнішими і як їх застосовувати ми розповідали в іншій статті. На кухні гуртожитку же найзручніше використовувати порошок борної кислоти через його безпеки і дешевизни.

На кухні гуртожитку же найзручніше використовувати порошок борної кислоти через його безпеки і дешевизни

Борна кислота

Борна кислота - доступний метод для гуртожитку

Перш за все варто оповістити всіх жителів про те, що на кухні буде проходити обробка. Робити треба це для того, що б одночасно з боротьбою з комахами на кухні, заходи проти них були прийняті і у всіх житлових приміщеннях. Інакше таргани просто на час перемістяться в більш приємну середу кімнат, а потім знову повернуться бенкетувати на кухню.

Борна кислота в малих кількостях абсолютно безпечна для людини і домашніх улюбленців. Купити її можна в будь-якій аптеці приблизно за 10 рублів пакетик, об'ємом в 10 гр. Для того щоб вона подіяла як отрута, шкідник повинен вжити її в їжу або занести лапками в рот. Тому її розсипають в чистому вигляді у всіх улюблених вусатими шкідниками місцях або готують з неї отруйні «ласощі» для них. Найпоширеніший рецепт пропонує скачувати з суміші порошку і яєчного жовтка невеликі кульки, які потім потрібно розкласти в приміщеннях.

Борна кислота продається в аптеках також у вигляді спиртового розчину, але для боротьби з тарганами він не підходить, тому як тільки відлякує їх своїм запахом.

Борна кислота продається в аптеках також у вигляді спиртового розчину, але для боротьби з тарганами він не підходить, тому як тільки відлякує їх своїм запахом

Куди звертатися, якщо позбутися від тарганів не вдалося

Буває таке, що половина людей в гуртожитку намагається потруїти комах, а інші залишаються до проблеми байдужими, не проводячи обробку своїх кімнат і тим самим надаючи їх шкідників як укриття. Таким чином, таргани лише перечікують несприятливий для них період, а потім заново розростаються в кількості.

Таким чином, таргани лише перечікують несприятливий для них період, а потім заново розростаються в кількості

Фахівець допоможе позбутися від тарганів швидко і професійно

Позбутися від них в такому випадку дуже складно, тому можна звернутися в спеціальну службу, яка займається цим на професійному рівні. Всього за якийсь час або два, фахівці опрацюють спеціальними складами кожен кут в будівлі і виженуть шкідників раз і назавжди.

Вартість такої послуги варіюється в межах 30 руб за кв. м. приміщення, але може вийти вигідніше, ніж трата нервів на вмовляння і боротьбу з безвідповідальними сусідами.

Бажаємо, щоб у Вас в оселі не залишилося цих вусатих комах, а приходили вони тільки уві сні, який був би приємним ознакою хорошого події у Вашому житті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама