Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вивести пирій НАЗАВЖДИ - способи і засоби

  1. Почнемо з агротехніки
  2. Закличемо рослини на допомогу в боротьбі з пирієм
  3. Іноді без хімії від пирію не позбутися
  4. Боротьба з пирієм «народними» засобами
  5. Боротьба з пирієм - відео
  6. ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ Майстри та майстрині, І ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ ДУЖЕ ДЕШЕВО. БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА. РЕКОМЕНДУЄМО...
  7. Нижче інші записи по темі "Як зробити своїми руками - домохазяїну!"
  8. Підпишіться на оновлення в наших групах.

Пирій повзучий - один з найбільш «невбиваних» бур'янів

Пирій повзучий - один з найбільш «невбиваних» бур'янів. Ще б пак - його коріння здатні проникати на глибину до 1,5 м. Спробуй докопатися до них! Його шкідливість проявляється у виснаженні і иссушении грунту. Пирій «випиває» в 2,5 рази більше води, ніж, наприклад, пшениця. Він є притулком для шкідників і хвороб, а крім того, його коріння виділяють токсини, здатні викликати загибель проростків насіння культурних рослин.

Ефективною боротьба з цим «супербур'яни» може стати тільки при комплексному підході - застосуванні агротехнічних, хімічних, фитоценотических і народних методів боротьби.

Почнемо з агротехніки

До основного агротехнічному прийому можна віднести так званий метод «удушення» і «виснаження», розроблений ще на початку XX століття російським агрономом і академіком В. Р. Вільямсом.

Суть його полягає в тому, що після збирання культурного рослини необхідно провести провокацію сходів бур'янів, в тому числі і пирію, для цього бажано пробороніть ділянку (можна просто порівнялися його граблями - заодно очистіть від рослинних залишків). Через два тижні необхідно провести глибоку обробку - зорати або перекопати на глибину орного шару (22-25 см).

Навесні ж необхідно провести боронування, яке дозволить «зарити» вологу і «вичешет» пирій, а також до посіву потрібно зробити 2-3 культивації - для підрізання шилець пирію і його вичісування. Пам'ятайте, що обов'язковим елементом агротехнічного способу боротьби є глибока заорювання (перекопування) ділянки, в іншому ж випадку це може привести до ще більшого розповсюдження бур'янів.

Якщо є можливість залишити частину своєї ділянки під паром, то це є хорошим способом боротьби не тільки з пирієм, а й з іншими бур'янами. Суть пара в тому, що ви залишаєте ділянку без посіву культури, але при цьому регулярно проводите його обробки - культивацію і розпушування.

Читайте також: Засоби від шкідників своїми руками - рецепти

Закличемо рослини на допомогу в боротьбі з пирієм

Гарною підмогою в боротьбі з пирієм і ефективним способом збагачення грунту органічною речовиною є застосування фітоценотичного способу боротьби з пирієм. Його сутність полягає в угнетающем впливі деяких культурних рослин на пирій. Кращі результати показують горох-вівсяна суміш і посіви редьки олійної - можлива загибель пирію до 100%.

Робиться це так: після збирання основної культури треба провести боронування, через два тижні - вскапиваніе, а потім посіяти редьку олійну, яку перед заморозками заорати. Можна також з осені посіяти озиму жито, яку заорати навесні, а після посіяти редьку олійну, яку теж заорати. Це дозволить звільнити ділянку від бур'янів і збагатити його органічною речовиною.

Зробити так на всій ділянці важко, але якщо щорічно відводити під ці цілі третину або чверть площі, то на іншому городі завдяки цьому врожайність підніметься і в сумі перевищить початковий рівень. Хорошим бонусом стане можливість зниження витрат на добрива і хімічні засоби захисту.

Іноді без хімії від пирію не позбутися

Наступним методом боротьби з пирієм повзучим є хімічний метод.

Його суть - в застосуванні гербіцидів, специфічних хімічних сполук, застосування яких дозволяє винищувати як надземну, так і підземну частину пирію повзучого.

Найчастіше для цих цілей застосовуються препарати, що містять гліфосат, - «Алазею», «Гліфос», «Гроза», «Раундап», «Торнадо», «Буран», «Гладіатор» і ін. Але ці гербіциди відносяться до препаратів суцільної дії , вони знищують будь-які рослини.

Якщо ж виникає необхідність придушення пирію в посівах культурних рослин, то тут застосовуються препарати з розділу грамініцидів - «Зеллек», «Фюзілад», «Тарга», «Центуріон», «Тітус», «Мілагро», «Гармонія», «Пантера» та ін. Тут слід пам'ятати, що кожен з цих препаратів найчастіше розроблений для ряду конкретних культур, тому слід обов'язково вивчити інструкцію, щоб випадково не знищити разом з пирієм ту культуру, яку так хотіли захистити.

Останнім часом набирає популярність система землеробства «чисте поле», суть якої полягає в створенні сортів рослин, яким прищеплюється ген стійкості до гербіцидів суцільної дії. Поле з посівами таких культур обробляють потужним общеістребітельним препаратом, який знищує все рослини, крім щепленого.

Застосовуючи гербіциди, знайте про те, що вони не в змозі знищити весь пирій, а зосереджуються лише на його надземної частини. У грунті все одно залишаються насіння і кореневища, які, почекавши якийсь час (3-4 роки), знову візьмуться за старе. Обробляючи сходи пирію препаратами, що містять гліфосат, потрібно дати йому вирости до висоти 10-15 см, температура при обробці повинна бути 12-15 градусів. Після цього необхідно дати препарату не менше двох тижнів на досягнення максимального ефекту, а лише потім провести глибоку оранку. Найкраще обробку проти пирію виробляти в осінній період.

Віддавши перевагу хімічним методом боротьби з пирієм, слід пам'ятати і усвідомлювати, що гербіцид - це однозначно отрута, який може негативно позначатися не тільки на переважній об'єкті, але і на інших культурах. При порушенні технології застосування можна наразити на небезпеку як рослини, так і власне здоров'я. Застосовуючи гербіциди, пам'ятайте, що обов'язковим є дотримання техніки безпеки при роботі з пестицидами.

Боротьба з пирієм «народними» засобами

Є і народні засоби боротьби з пирієм повзучим. Основне - вибірка кореневищ. Робиться це ретельно, сантиметр за сантиметром. Ще один спосіб полягає в знятті і закапуванні в нижні шари землі верхнього шару грунту, де багато кореневищ бур'яну.

Порада

Добре допомагає придушувати пирій повзучий застосування мульчі. Непогано зарекомендували себе високі грядки, які залишають для пирію лише «міжряддя», де він не здатний завдати істотної шкоди.

Застосовують проти пирію міцні содові розчини, якими поливають самотньо стоять рослини. Можна посипати рослини сіллю, що теж призводить до їх загибелі. Деякі рекомендують в буквальному сенсі спалювати пирій за допомогою паяльних ламп. Є рекомендації обприскувати бур'ян розчином лимонної кислоти: на 1 л гарячої води - 50 г «лимонки». Можна згадати розчин оцту, солі і мила. Готують цю суміш в такий спосіб: змішують оцет (3 л), 200 г солі і 20 г рідкого мила - і обприскують вегетуючі бур'яни в суху безвітряну погоду.

Читайте також: Як боротися з хрущами - хрущами в саду

Застосовуючи народні засоби, варто пам'ятати про те, що подібні заходи здатні нашкодити і культурним рослинам, так що будьте гранично обережні. І пам'ятайте, що в будь-якому випадку необхідно ставитися до народних засобів з такою ж обережністю, як і до пестицидів.

Найголовніше, пам'ятайте: важливо застосовувати всі засоби в комплексі, грамотно поєднуючи хімічні, агротехнічні та інші методи боротьби. Будьте послідовні й цілеспрямовані - і тоді навіть такий лиходій, як пирій, обов'язково відступить.

Боротьба з пирієм - відео

Як боротися з пирієм без хіміі.Мой вдалий спосіб.

© Автор: Дмитро Ілліч ДЬЯКОНОВ, Гомельська область, а / г Улуковье

ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ Майстри та майстрині, І ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ ДУЖЕ ДЕШЕВО. БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА. РЕКОМЕНДУЄМО - ПРОВЕРЕНО 100% Є ВІДГУКИ.

РЕКОМЕНДУЄМО - ПРОВЕРЕНО 100% Є ВІДГУКИ

Реклама

Нижче інші записи по темі "Як зробити своїми руками - домохазяїну!"

  • Людські ліки - застосування в городі і саду (Частина 2) Які людські ліки можна застосовувати ...
  • Використання людських ліків для рослин - овочів і квітів Як використовувати звичайні ліки в ...
  • Як боротися з мохом на ділянці - засоби і способи Як позбутися від моху на ...
  • Видаляємо іржу за допомогою підручних засобів Чим видалити ржавчінуІзбавіться від іржі ...
  • Конструкція зеленого даху (фото) Пристрій «зелених» дахів Дах, покрита грунтом ...
  • Засоби від шкідників своїми руками - рецепти Як приготувати відвари і настої ...
  • Як освоїти занедбаний, цілинний, зарослий ділянку і перемогти бур'яни ЧИ МОЖНА ПІДНЯТИ непідйомною ЦІЛИНУ? Якщо ...

    Підпишіться на оновлення в наших групах.

    Будемо друзями!

  • Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама