Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чому часник жовтіє на грядці навесні: причини і методи боротьби

  1. причини пожовтіння Дуже часто часник жовтіє, якщо посаджені восени зубці підмерзли ще взимку. Таке...
  2. Відео «Як боротися з пожовтінням часнику»

причини пожовтіння

Дуже часто часник жовтіє, якщо посаджені восени зубці підмерзли ще взимку. Таке може статися, якщо посадковий матеріал був недостатньо заглиблений в ґрунт, або йому не вистачило захисного покриття.

Кінчики часниковий листя може пожовтіти, якщо в грунті підвищена кислотність: як відомо, культура любить нейтральний грунт.

Кінчики часниковий листя може пожовтіти, якщо в грунті підвищена кислотність: як відомо, культура любить нейтральний грунт

Недостатня кількість азотистих добрив в місці посадки. Широко відомий той факт, що навесні азот швидко вимивається з грунту, тому культуру, посаджену на зиму, потрібно додатково підживити.

Листя часнику можуть втратити властивий їм зелене забарвлення ще й через низький вміст в грунті магнію або калію.

Відсутність регулярного поливу. Навесні, особливо в травні, коли рослини активно розвиваються, досить кілька разів не полити грядку вчасно, і жовте листя вам забезпечені.

Поразка хвороботворними мікроорганізмами. Цей сумнозвісний список складається відразу з декількох захворювань: це може бути і чорна цвіль, і фузаріоз, а також біла або бактеріальна гниль. Всі перераховані недуги призводять до того, що часникові листя жовтіє.

Ураження рослин шкідниками. Для молодого листя особливу небезпеку становить стеблевая нематода.

Для молодого листя особливу небезпеку становить стеблевая нематода

Отже, з можливими проблемами, які підстерігають вас в нелегкій справі вирощування часнику на своєму городі, ми розібралися, давайте тепер з'ясуємо, як з ними боротися.

що робити

Давайте почнемо спочатку, і з'ясуємо, що ж робити в кожному конкретному випадку з перерахованих вище.

Якщо ваш часник підмерз під час зимівлі, навесні змінити ситуацію навряд чи вдасться. Наступного разу приділяйте більше уваги підготовці посівів до зими: дотримуйтесь терміни посадки і досить заглубляйте зубки.

Коли молоді рослини страждають від надмірно кислого грунту, робити потрібно наступне: на кожну сотку грунту внесіть близько 50 кг вапна і ретельно перекопайте ділянку. Це знизить кислотність до потрібного рівня, і наша культура буде відмінно себе почувати. Правда, робити це потрібно восени, перед посадкою, але ні в якому разі не навесні.

Якщо ваш часник жовтіє через нестачу азоту в грунті, його потрібно підгодувати азотистими добривами в період активного росту, а саме - ранньою весною. Для цієї мети згодиться звичайний перегній або навіть сечовина.

Іноді пожовтіння відбувається через низький вміст в грунті магнію і калію. Тоді грядку потрібно полити розчином сірчанокислого калію (20 грамів на відро води) і магнію (200 грам на ті ж 10 літрів води).

Коли часникові посадки страждають від нестачі вологи, не забувайте їх регулярно поливати. Особливо важливо робити це в травні - червні, на які припадає період найбільш інтенсивного розвитку рослин.

Тепер розглянемо найнеприємніші моменти - хвороби. Щоб запобігти розвитку недуг у молодого часнику, перед посадкою потрібно робити наступне: кожен раз, коли ви плануєте висаджувати нову партію, обов'язково замочуйте зубці в розчині марганцю. Якщо таких маніпуляцій не проводилося, то можна полити грядки слабким розчином звичайної кухонної солі, розвівши дві столові ложки в 10 літрах води.

Якщо таких маніпуляцій не проводилося, то можна полити грядки слабким розчином звичайної кухонної солі, розвівши дві столові ложки в 10 літрах води

Якщо ви помітили сліди ураження шкідниками, робити рішучі кроки щодо захисту грядок потрібно негайно. Ми пропонуємо простий спосіб - просто посійте в міжряддях календулу, коріандр або чорнобривці. Зазначені культури мають сильний пряний аромат, який дуже не до душі комахою.

Але краще все ж не допускати виникнення шкідників, а для цього варто в точності дотримуватися правил агротехніки, характерних для вирощування часнику: проводите регулярне розпушування грунту в місці посадки, вчасно видаляйте бур'яни і не використовуйте свіжий гній як добриво для озимих сортів.

Ще один важливий момент - правила чергування культур. Краще не висаджуйте культуру на ділянці, де його безпосереднім попередником був, наприклад, картопля.

Як би там не було, найголовніше - правильно і вчасно визначити причину пожовтіння. І тоді, озброївшись отриманими з нашої статті знаннями, ви з легкістю подолаєте всі труднощі, які можуть виникнути в процесі посадки і вирощування часнику.

Відео «Як боротися з пожовтінням часнику»

Це відео допоможе розібратися з причинами пожовтіння часнику. Ви дізнаєтеся, як правильно доглядати за культурою, щоб запобігти цьому явищу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама