Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Руді таргани прусаки в квартирі: як позбутися і заходи боротьби

  1. Чи не рудий і не золотий
  2. Прусаки - безумовні порушники спокою
  3. шляхи позбавлення

Противний, вусатий, всюдисущий, паразит. ... Якими тільки епітетами не нагорода людина ця комаха! Навіть поет Чуковський присвятив цій «рудої бестії» ціле вірш! Йдеться про рудого таргані, вічному супутнику людини. Знайомство це настільки давнє, що вже ніхто не дивується, якщо одного разу на кухні, включивши світло, виявиться ворухливий вусами паразит, тікає відразу ж в щілину. Противний, вусатий, всюдисущий, паразит

Рудий тарган або прусак

Чи не рудий і не золотий

Найбільш часто квартиру окупують чорні і руді таргани. Саме вони інспектують сміттєві відра, залишки їжі на столі і в годівницях тварин. Навідуються в раковину випити водиці, шарудять під шпалерами і можуть спікірувати зі стелі прямо на голову, відчуваючи наші нерви. І все ж, запам'ятовуються чомусь саме руді особини. Це одні з представників підряду тараканових. Ареал проживання досить широкий. Через це з'явилися численні «прізвиська» (понад 20), якими наділили їх люди в різних країнах. Вітчизняна війна 1812 року принесла нам не тільки наполеонівське навала, але і прусаків - так називав радянський народ досі не баченого «звіра».

Для довідки. Рудий тарган один з представників фауни, який вніс великий внесок в науку. Саме його використовує вчений світ в численних дослідах, почасти, через витривалості і живучості. Так що, в якійсь мірі, він - двигун прогресу!

Прусак має голову з вусиками, невелике плоске і злегка овальне тільце з черевцем, крильця. Довжина його може доходити до 1,0 -1,5 см, тому він маленький, в порівнянні з більш великими чорними і тим більше мадагаскарських родичами. Органи рота - гризуть. Відтінки забарвлення покриву змінюються від темного жовтого до темно-коричневого. Літати не вміє, але використовувати крила для повільного планування може. Живучий.

Живучий

Самка прусака більша за самця - її тіло приготовлено для розмноження колонії

Швидко бігає на своїх численних кінцівках. Зустріти можна в темний час, якщо різко включити світло. Любить жити там, де є їжа і вода. Таким місцем в квартирі є кухня. Запаси знаходить, завдяки чутливим органам нюху - вусах. Якщо додати, що таргани неперебірливі в їжі, то декількох крихт, що залишилися на столі після вечері, цілком достатньо, щоб прогодувати ціле тарганів сімейство. І навіть при відсутності мешканців, а значить, і їжі, прусаки ласують клеєм, опалим листком домашнього рослини, засохлої краплею варення, пр. Головне, щоб було не холодно (+20 + 26 ° С), так вода капала з крана або сочилася з труби. При таких умовах тривалість життєвого циклу у рудого таргана становить рік. Якщо не вистачає їжі, води, дуже холодно або, навпаки, жарко час життя скорочується.

Самка прусака щільніша. Черевце трохи коротше, ніж у самця, а сама здається більшим його. Те, як розмножуються прусаки, називається «неповне перетворення». Після спарювання самець і самка живуть самі по собі. Самка відкладає кладку, в якій яйця рудих тарганів знаходяться в кількості 20-60 штук. Оотеку з зародками носить, поки вони потребують захисту. Після цього сумка скидається, а німфи починають вести самостійне життя. Підростаючи, личинка стає схожа на своїх «побратимів-окупантів», які тероризують мешканців квартири.

Прусаки - безумовні порушники спокою

Відштовхуючий вигляд рудого паразита мимоволі викликає у людини негатив. Часто йому приписують невластиві риси поведінки.

Увага! При всій нашій нелюбові до вусатого чудовиську, потрібно визнати, що воно не кусається. Пристрій щелеп не дозволяє прокусити шкірні покриви. Ну, хіба що, при сильному голоді може поласувати ороговевшими частинками шкіри, відкушуючи їх у людини, що знаходиться в стані спокою.

Але ось розносити на своїх вусиках і ніжках всяку «заразу», типу, дизентерії, діареї, сальмонельозу, псевдотуберкульозу та ін., Дуже навіть може. Крім того, таргани псують шпалери, книги, шкіряні речі. Залазять в прилади, контакти розеток і вимикачів, техніку, залишаючи там свої екскременти. Це призводить до короткого замикання і виходу техніки з ладу.

шляхи позбавлення

Руді таргани в квартирі можуть організувати нашестя до сусідів по майданчику і по дому, якщо не почати вчасно з ними боротися. Існує кілька шляхів позбавлення.

Існує кілька шляхів позбавлення

Пастки для тарганів - як комплексна міра в боротьбі з комахами

  • пастки . Найбільш безпечний і ефективний метод. Невеликі цільні коробочки з отворами для проникнення в них комах заповнені отруйної приманкою. Випробувавши її, тарган починає повільно вмирати, встигаючи при цьому занести інсектицид в колонію і інфікувати інших особин. Як різновид - пастки зі складними ходами і все тієї ж приманкою. Йдучи на запах, рудий тарган по мудрому ходу заповзає всередину, а ось вибратися назад не може. В якості приманки використовують клейкий скотч або спеціально речовина, потрапляючи на яке комаха вже не може від нього відірватися.
  • Принади. Як правило, їх виготовляють в домашніх умовах. Як токсичної речовини, що висушує організм тарган зсередини, використовують борну кислоту . Як добавку, посилює ефект, застосовують гіпс, яєчний жовток, пр. Рецептура приготування проста. До пакетику кислоти додається ароматний жовток, гіпс. Катаються невеликі кульки і розкладаються в місцях «доріжок» тарганів. Контактуючи з приманкою, комахи заносять її собі в стравохід. Кислота, навіть в незначній кількості, вражає нутрощі. Для повного ефекту потрібно прибрати воду або закрити доступ до неї.
  • Інсектициди (гелі, спреї, дуст, крейда аквафумігатори). Хімічна боротьба з пруссаками це ціла наука, якою займаються вчені мужі багатьох країн. Інсектицидні препарати діють, практично, миттєво. Деякі з них вражають навіть кладки яєць. У переліку засобів, що діють ефективно, що допомагають швидко позбутися від прусаків, можна назвати: Дохлокс, Форс-Сайт гель, Раптор-гель , Chemo Sept, Комбат, Екстразоль М, ДЕТ. Однак неодноразова і часта обробка викликає звикання у тарганів до препаратів. Тому повторну обробку проводять після виведення личинок з яєць через 5 7 днів, але вже іншим отрутою.
  • відлякувачі (Ультразвукові, електромагнітні, рослини, рідини, настоянки, речовини). У цій серії все те, що проганяє або не допускає проникнення комах. Електронні прилади створюють ультразвукові або електромагнітні хвилі, яких не відчуває людина і тварини, але вони впливають на прусаків. Комахи не гинуть, просто залишають цю територію, як непридатну для проживання. Як відлякують коштів підійдуть рослини (пижмо, полин, ромашка, евкаліпт, м'ята, лаванда). Їх букетики або стебла розкладаються, підвішуються на кухні, біля шаф. Вусатий «квартирант» не переносить різких запахів. Можна застосувати відвари і настоянки цих рослин. Обробляти кімнату гасом, додавати в воду для миття підлог укус і нашатирний спирт , Залишати фарбу в закритому приміщенні - це неповний арсенал методів боротьби.

Отруйні приманки своїми руками

Але всі зусилля будуть витрачені даремно без проведення підготовчих робіт, недотримання заходів профілактики. Обов'язково усуваються шляху проникнення комах в квартиру: проводиться ремонт або косметичні роботи по ліквідації щілин в підлозі. На вентиляційні решітки, вікна навішуються сіткові рамки. Проводиться ревізія водопровідної арматури для усунення протікання. Переклеюють шпалери.

В якості профілактики щодня прибираються приміщення вологим способом з додаванням в розчин хлорки, оцту, пр. Продукти пакуються в контейнери. Посуд миється. Стіл і раковина витирається насухо. Якщо після проведення усіх заходів власними силами впоратися із завданням не вдасться, потрібно звертатися в санепідзакладах до професійних дезінсектор. Вони назавжди позбавлять вас від неприємного «сусідства».

Подивіться статті на схожі теми

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама