Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Газові котли Bosch (Бош): підлогові і настінні моделі, відгуки, ціна

  1. Види і опис
  2. підлогові агрегати
  3. настінні різновиди
  4. Одноконтурна і двоконтурна техніка Бош
  5. Правила установки газового обладнання
  6. Де і за скільки можна купити
  7. Відгуки: плюси і мінуси

В процесі проектування опалювальної системи важливо все правильно розпланувати і передбачити можливі нюанси. Одним з основних факторів є підбір обладнання, здатного забезпечити максимум комфорту, економно витрачати паливо і не спантеличувати власника несправностями. Газовий котел Bosch - відмінний помічник у вирішенні даного завдання.

Газовий котел Bosch - відмінний помічник у вирішенні даного завдання

Німецька компанія «Bosch» понад 70 років спеціалізується на виробництві газової опалювальної техніки. Асортимент складається з модельного ряду:

  • підлогового і настінного типу;
  • з відкритою камерою згоряння або закритою;
  • одним або двома контурами;
  • різноманітними габаритами.

Це дозволяє підібрати систему не тільки виходячи з наявності необхідних функцій, технічних характеристик, а й з огляду на можливості площі приміщення, де буде відбуватися установка.

Газові настінні котли bosch

Середній показник ККД опалювальної системи не опускається нижче 93%. Техніку виготовляють як в Німеччині, так і в Росії, що робить її ще більш доступною для користувачів з обмеженим бюджетом.

Види і опис

Перш ніж купити газовий котел, рекомендується ретельно вивчити його види, типи та друга важливі нюанси. Газова установка від компанії Бош підрозділяється на два види використання:

  • для габаритних виробничих приміщень;
  • приватних будинків і квартир в багатоквартирних будинках.

Обов'язково вивчайте інструкцію до того, як почати експлуатацію. Більше 90% поломок німецької техніки Бош пов'язані саме з помилками користувачів.

ВІДЕО: Gaz 6000 - основні параметри

підлогові агрегати

Підлоговий вид опалювальної системи економно витрачає паливо. Техніка оснащена стандартною автоматикою, здатної стежити за рівнем подачі газу і силою тяги. У разі перебоїв спрацьовує екстрене відключення. Дуже добре підходить для місцевості, де регулярно виникають проблеми з подачею електроенергії.

Газовий котел bosch

Підлоговий агрегат найчастіше використовується для обігріву великих за габаритами приміщень, площею від 130 до 500 м2, оскільки моделі мають потужність від 30 кВт.

З недоліків обладнання слід виділити:

  • великі габарити агрегату;
  • необхідність побудови окремої або суміжної кімнати для встановлення обладнання;
  • складності з висновком, налаштуванням гарячого водопостачання.

настінні різновиди

У комплектацію котлів настінного типу входить насос, аварійна група, розширювальний бак. Пристрій має невеликі розміри і легко монтується на поверхні стіни. Деякі моделі передбачають примусове відведення продуктів згоряння. Для цього додатково встановлюється невеликий патрубок, який виводиться через суміжну стіну на вулицю.

Двоконтурний газовий котел Bosch Gaz 6000 W WBN 6000-24 C

Монтувати настінний газовий котел Бош доцільно в приміщеннях розмірами від 80 до 350 м2. Однак для отримання максимального обігріву в будинку площею 200-350 м2, необхідно провести додаткове утеплення стін, що значно збільшує витрати.

Газові настінні котли Bosch відомі завдяки автоматизованій системі роботи. Пристрій самостійно підтримує певну температуру в будинку. Наприклад, в денний час доби температура буде стабільно триматися на рівні + 18 ° С, а ввечері, в заданий час, переключиться на + 23 ° С.

Додатково до котла можна підключити тепла підлога з можливістю настройки або установки певних параметрів за допомогою вбудованої панелі управління на опалювальному агрегаті.

Одноконтурна і двоконтурна техніка Бош

Одноконтурні котли мають потужність від 12 до 24 кВт і позначення Gaz WBN 6000-24 H, де буква «Н» вказує на можливість підключення бойлера непрямого нагріву. Спочатку одноконтурні агрегати розраховані тільки на опалення.

Двоконтурний котел Бош виготовляється з потужністю 12, 18, 30 кВт, 35. Вони позначаються символом «С». Це означає, що установка оснащена двома водяними контурами і розрахована не тільки на обігрів приміщення, а й на водопостачання по проточній системі.

Обидва контури взаємопов'язані між собою - коли включається нагрів води, відключається опалення. Але втрати потужності незначні, так що різкого охолодження очікувати не доводиться.

Крім усього, техніка поділяється ще за типом нагріву:

  • конвекційні агрегати здатні обігрівати будинок за рахунок енергії згоряння палива. Завдяки легкій конструкції, пристрій має маленькі розміри, невелика вага. Це дозволяє встановити його навіть в самому малогабаритному приміщенні. Відрізняється мінімальною витратою палива і високою енергоефективністю;
  • конденсаційні газові котли мають більш ускладнений принцип роботи. Крім енергії від згорання газу, йому ще необхідна теплота парового конденсату. Конденсаційне обладнання здатне опалювати приміщення розміром до 400 кв.м. Крім усього, кілька агрегатів можна зв'язати по каскадної схемою, що істотно збільшить коефіцієнт корисної дії і зменшить витрати на паливо.

Крім усього, кілька агрегатів можна зв'язати по каскадної схемою, що істотно збільшить коефіцієнт корисної дії і зменшить витрати на паливо

Газовий котел Bosch Gaz 4000 ZSA 24-2 K з відкритою камерою згоряння

Якщо складно визначитися, якої потужності купити газовий агрегат, орієнтуйтеся на приблизний показник - 1 кВт розраховується на опалення 30 кв.м. Враховуйте, що даний орієнтир дійсний тільки за умови утепленого будинку з встановленими пластиковими вікнами, ущільненої вхідними дверима. У разі відсутності будь-якого фактора, можете сміливо додавати 15% до отриманого результату.

Виходячи з наданої інформації, можна зробити висновок, який саме необхідний агрегат для задоволення потреб власника - газовий двоконтурний настінний або габаритний навісний двоконтурний.

Правила установки газового обладнання

Кімната або місце, призначене для установки обладнання повинно повністю відповідати основним вимогам протипожежної безпеки, недотримання яких може призвести до поломки обладнання або стати причиною пожежі.

  1. Заборонено монтувати агрегат біля вікна. При випаданні опадів вода може потрапити на пристрій і посприяти його поломки.
  2. В процесі монтажу необхідно слідувати інструкції, що додається.
  3. Техніку потрібно встановлювати на рівній поверхні підлоги або стіни за допомогою міцних кріпильних елементів.
  4. Після монтування котла необхідно провести проводку до стабілізатора або заземлення.
  5. Підключається установка до розетки з максимальним струмом в 6А.
  6. Налаштування агрегату повинен проводити фахівець.

Де і за скільки можна купити

Купити газовий котел можна у регіональних дилерів, компаній-посередників або замовити через інтернет-магазин, де надається асортимент опалювальної техніки Bosch.

Gas 4000 ZSA 24-2 К (настінний, двоконтурний, з закритою камерою згоряння)

Ціна на газове обладнання повністю залежить від його виду, габаритів площі приміщення, де буде відбуватися монтаж і кількості вбудованих функцій. Вартість на техніку може варіюватися від 20 000 до 160 000 рублей.

Відгуки: плюси і мінуси

Споживачі виділяють такі переваги:

  • якісна збірка;
  • великий асортимент;
  • широкий модельний ряд бюджетної техніки;
  • установка не вимагає великих зусиль;
  • екологічність;
  • безшумна робота.

З мінусів слід зазначити:

  • потреба в регулярному чищенні;
  • виникають складнощі при налаштуванні;
  • оригінальні запчастини можна замовити тільки у сертифікованого дилера.

В цілому, газову техніку Boch можна віднести до категорії безпроблемною з мінімальною кількістю заводського браку. Велика частина звернень в сервісні центри пов'язана саме з порушенням правил експлуатації.

Інструкція по експлуатації газових котлів Бош

ВІДЕО: Відео-інструкція по настройка котла Bosch GAZ 6000w

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама