Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дитячі майданчики для дачі

  1. Вибір місця і його підготовка під дитячий майданчик
  2. Готові дитячі майданчики для дачі
  3. Характеристики матеріалів, що застосовуються у виготовленні конструкцій для дитячих майданчиків
  4. Як вибрати ігрові снаряди для дитячого майданчика на дачі
  5. На закінчення

У цій статті: як вибрати місце для ігрового майданчика; види і вартість готових ігрових снарядів; характеристики матеріалів, які використовуються при створенні ігрових майданчиків; як вибрати конструкції для ігрового майданчика; в які кольори повинні бути пофарбовані ігрові снаряди і чому; періодичність перевірки міцності конструкцій на ігровому майданчику.

У цій статті: як вибрати місце для ігрового майданчика;  види і вартість готових ігрових снарядів;  характеристики матеріалів, які використовуються при створенні ігрових майданчиків;  як вибрати конструкції для ігрового майданчика;  в які кольори повинні бути пофарбовані ігрові снаряди і чому;  періодичність перевірки міцності конструкцій на ігровому майданчику

Якщо для дорослих дача не завжди служить місце для відпочинку, особливо для завзятих садівників, то для дітей виїзд на дачу пов'язаний лише з відпочинком - чисте повітря і природна природи, не спотвореної міської атмосферою, ідеальні для дитини будь-якого віку. Однак просто дачний ландшафт більшості сучасних дітей абсолютно не цікавий, їх потрібно зайняти і в цьому питанні абсолютно незамінною буде дитячий майданчик. Зрозуміло, дитяче простір на дачних сотках має відповідати віку дитини і ні в якому разі не нанести улюбленому чаду шкоди.

Вибір місця і його підготовка під дитячий майданчик

Вік дитини. Якщо йому не більше 7-ми років, то досить буде майданчики в 9 м2, для більш старших (7-12 років) буде потрібно вже 15 м2. Створюючи майданчик для п'ятирічної дитини, необхідно врахувати його дорослішання і необхідність розширення площі ігрової зони, тому зручним буде не позичати розташовані поруч з дитячим майданчиком ділянки під дачні споруди або плодові культури - як варіант, висадіть на них газон.

Місцезнаходження дитячого майданчика на дачній ділянці. Вона повинна бути досить віддалена від будь-яких господарських будівель, в той же час - перебувати неподалік від дачі для того, щоб дорослі могли спостерігати за грою дітей. Майданчик не повинна бути повністю затінений кронами дерев і не повинна постійно перебувати під сонячними променями. Оптимальним буде, якщо одна її третина буде під сонцем, а велика частина затінена навісом або тентом. Пісочницю - неодмінний і вкрай популярний елемент дитячого майданчика для дітей дошкільного віку - слід розташувати поблизу невеликих дерев або чагарників з тим, щоб їх крона затіняла пісочницю після полудня і знизила загрозу перегріву дітвори, що грає в піску. Необхідно передбачити вітрові бар'єри на шляху пануючих в даній місцевості вітрів - їх роль можуть виконувати чагарники або паркан метрової висоти.

Необхідно передбачити вітрові бар'єри на шляху пануючих в даній місцевості вітрів - їх роль можуть виконувати чагарники або паркан метрової висоти

Вимоги до розташування ділянки та умови безпеки дітей. Низинні ділянки рельєфу, так само як і багаті ухилами не підходять - ділянку під дитячий майданчик повинен бути рівним, не схильним до накопичення дощової вологи. Якщо на території дачі є басейн або ставок, то дитячий майданчик повинна бути розташована якомога далі від водойми. Якщо ж невелика площа дачної ділянки не дозволяє цього, то відгородите басейн від дитячого майданчика натягнутою сіткою, гратчастим парканом або живою огорожею - потрібно повністю виключити можливість падіння дитини у водойму. Всі електроприлади, розташовані в периметрі ігрового ділянки, повинні перебувати поза доступу дітей - в ідеалі на час дитячих ігор їх потрібно знеструмити.

Покриття дитячого майданчика. Головна вимога до покриття - воно повинно пом'якшити падіння дитини. Найпростіше влаштувати піщане покриття, захистивши периметр майданчика окоренной і обробленими протигнильними складами колодами, що перешкоджають винос піску за межі ігрового майданчика. Однак пісок все одно буде виводитися дітьми в процесі ігор за межі ігрової зони. Крім того, піщане покриття ускладнить катання на велосипеді, колеса якого будуть пов'язати. Тому краще відмовитися від піщаного покриття на користь газону, плит з каучуку або поліуретану.

Газон, без сумніву, ідеальний для ігрового майданчика на дачі, тим не менш, він зажадає серйозного догляду, як-то полив, стрижка, боротьба з бур'янами та періодичний пересівши деяких його ділянок, що оголюються через активні дитячих ігор. Детальну інформацію про створення та догляді за газоном можна подивитися тут , А оптимальні склади травосмеси газону для дитячого майданчика на дачі такі (склад суміші насіння на квадратний метр площі ділянки): 5-10 г тонконога лугового, 23-30 г костриці червоної, 5-10 г конюшини повзучого; 10-15 г тонконога лугового, 10-15 г костриці червоної, 15-20 г овсяніци овечої, не більше 5 г конюшини повзучого.

Синтетичні плити з поліуретану або каучуку, на тлі досить трудомісткого обслуговування газонного покриття, виглядають більш привабливо. Середня вартість м2 таких плит становить близько 800 рублів, який утворює їх матеріал пружний і міцний, його просто очистити від будь-яких забруднень спрямованої струменем води. Перед укладанням таких плит необхідно підготувати майданчик - вибрати родючий грунт на 300 мм по всій її площі, заповнити котлован 100 мм шаром дрібного гравію, потім 200 мм піщаним шаром. Кожен з цих шарів потрібно ретельно вирівняти і утрамбувати, потім настелити поверх геотекстиль і тільки після цього - синтетичну плиту.

Якщо розглядати різні види покриттів для дитячого майданчика з позиції найкращого функціональності, то правильним буде побудова комбінованого покриття: ігрові зони біля басейну і гірки засипаються піском; для активних ігор кращими покриттями будуть газон і синтетична плита; під велосипедні маршрути найбільш оптимально залізобетонне покриття, як відлите, так і утворене з / б плитами (підстава під них готується аналогічно основи під синтетичну плиту).

Готові дитячі майданчики для дачі

На нашому ринку конструкції для обладнання дитячих майданчиків представлені в самому широкому розмаїтті форм, колірної гамі, присутня продукція як вітчизняних, так і зарубіжних виробників. Першими ігровими конструкціями для дітей у віці 2-4 років будуть невелика гірка і ігровий будиночок, виконані з пластмаси або, у другому випадку, з болоньи на металевому каркасі - вартість гірки від 2 500 руб., Ігрового будиночка від 5 000 і вище. При виборі гірки для малюків зверніть окрему увагу на достатню шорсткість ступенів для підйому на неї.

Готові пісочниці виконуються як з пластика, так і з дерева, вони мають найрізноманітнішу форму і дизайн при збереженні основного функціонального призначення - ємності для піску з плоским дном. Особливо зручні будуть варіанти пісочниць, що мають знімну кришку, що дозволяє захистити піщаний наповнювач від дощової вологи, летючого сміття і використання його в якості туалету для тварин - весь часовий період, коли дитина не грає в такий пісочниці, кришка повинна бути щільно закрита. Крім того, ряд моделей дитячих пісочниць повністю герметичні, що дозволяє використовувати їх в якості невеликого дитячого басейну. Розцінки на готові пісочниці починаються від 1 500 руб.

Гойдалки - цей вкрай популярний ігровий снаряд незмінно входить в стандартний набір облаштування будь-якої дитячої площадки, поряд з пісочницею і гіркою.

Для самих маленьких виробники гойдалок пропонують особливу конструкцію сидінь, що дозволяють розташувати дитини напівлежачи. Гойдалки виконуються з пластика, металу і дерева, часто зустрічаються конструкції, в яких ці матеріали комбінуються. При підборі гойдалок для дітей дошкільного віку зверніть увагу на сидіння - воно повинно мати спинку, що не дозволить катається дитині впасти навзнак з них. Гойдалки для маленьких дітей коштують від 1 500 руб. і можуть бути розміщені в кімнаті, для дітей старшого віку потрібні більш міцні і великі конструкції, ціна яких починається від 6 000 руб.

Окремим напрямком обладнання для дитячих майданчиків виступають ігрові комплекси, орієнтовані або на певну вікову групу дітей, або допускають переобладнання і додаткове оснащення відповідно до потреб дитини в міру його дорослішання, однак максимально розраховані такі комплекси лише на молодший шкільний вік. Як правило, в ігровий комплекс входять пісочниця, гірка і гойдалки, різні драбинки і стінки з отворами для лазіння по ним, вінчає таку конструкцію ігровий будиночок. Ігрові комплекси займають значну площу ділянки - від 10 до 150 м2 - і мати досить складну архітектуру, що складається з безліч різноманітних сходів, гірок, гойдалок і турніків. Імпортні конструкції і снаряди виконані найчастіше з пластика, російські - з дерева, металу і пластика, а також з їх комбінацій. Вартість невеликих ігрових комплексів починається від 9 000 руб., Великі і складні комплекси, що займають значну площу, можуть коштувати і 150 000-200 000 руб.

, Великі і складні комплекси, що займають значну площу, можуть коштувати і 150 000-200 000 руб

Крім описаних снарядів для ігрових майданчиків для дачі і будинки, існує велика різноманітність інших конструкцій, призначених для фізичного розвитку дітей: батути надувні; різні пружинні гойдалки; механічні та електричні каруселі; міні-майданчики під баскетбол, гольф та інші ігри.

Характеристики матеріалів, що застосовуються у виготовленні конструкцій для дитячих майданчиків

Пластик. З цього матеріалу можна створювати конструкції практично будь-якої форми, пофарбовані в будь-яку колірну гамму, причому фарба ніколи не злізе. Пластикові снаряди мають малу вагу, дешеві, не схильні до іржавіння, ними можна користуватися в будь-який час року - вони не промерзають. Мінуси - пластик вицвітає з часом, термін його служби нижче, ніж у інших, описаних нижче матеріалів.

Метал. Висока міцність, можливість монтажу та демонтажу кріпильних елементів, пластичність при збереженні міцності. Недоліки: промерзає в холодний сезон, тобто використовувати снаряди з металоконструкцій в цій час не можна; схильний до іржі при пошкодженні захисного шару фарби (виняток - кольорові метали).

Дерево. Просто обробити, утворені їм конструкції мають привабливий «природний» вигляд, допускає користуванням снарядом в холодну пору року. Негативні характеристики: менший, у порівнянні з металом і пластиком, термін служби; вимагає повторного фарбування кожні 2 роки; неякісна шліфовка призведе до скалку.

Комбінації описаних вище матеріалів дозволяють поліпшити характеристики міцності один одного, одночасно підвищуючи терміни служби створених з них спортивних снарядів. Найбільш частими комбінаційними поєднаннями є «метал + пластик» і «метал + дерево».

Як вибрати ігрові снаряди для дитячого майданчика на дачі

Будь-ігровий снаряд або комплекс, пропонований вам продавцями, повинен в обов'язковому порядку відповідати наступним технічним умовами - ГОСТ Р 52169-2003; ГОСТ Р 52168-2003; ГОСТ Р 52167-2003; ГОСТ Р 52300-2004; ГОСТ Р 52299-2004; ГОСТ Р 52301-2004. Крім того, кожен снаряд зобов'язаний мати гігієнічний сертифікат і сертифікат пожежної безпеки - вимагайте їх надання від продавців.

Не здумайте придбати «кота в мішку» - переконайтеся особисто в міцності конструкції даного снаряда в його зібраному вигляді, проведіть рукою по його поверхонь і місцях стиків, переконайтеся в їх гладкості та ідеальності ліній сполучення. Похитайте двома руками конструкцію і якщо вона хитається, то відмовтеся від придбання - ігноруйте доводи продавців на кшталт «це лише виставковий зразок, його кріплення не затягнуті повністю», тому що вони помилкові. Перед покупкою ігрових снарядів, що мають в складі своєї конструкції дерев'яні елементи, візьміть з собою пляшечку з водою - злегка змочіть дерев'яну поверхню і спробуйте втерти її в деревину. Якщо вода вбирається, то дана конструкції не була піддана нанесення захисної плівки, лише тільки просочення антисептичними складами, які без зовнішнього захисного шару представляють собою нехай слабкий, але отрута.

При виборі гірки крім іншого зверніть увагу на висоту спуску, який вона має - чим висота спуску (не всієї гірки або ігрового комплексу!) Більше, тим вона буде цікавіше дітям. До речі, для дітей до 5 років скат гірки обов'язково повинен мати бортики. Окрему увагу приділіть наявності у гірки ската - нижньої частини гірки, злегка закругленого вгору і піднятого над рівнем землі на 200-350 мм. У відсутності ската дитина при спуску з гірки буде врізатися в землю з наслідками для організму різного ступеня тяжкості (як мінімум - синцями та подряпинами).

Мінімальна дистанція від нижньої частини сидіння гойдалок до землі - 350 мм. Дистанція від гойдалок до будь-якої сусідньої будівлі або ігрового снаряда повинна бути не менше 2 000 мм.

Загальні вимоги до будь-яких ігрових снарядів:

  • висота не повинна перевищувати 3 000 мм;
  • наявність виступаючих елементів на рівні ніг і голови дитини неприпустимо;
  • майданчики, підняті на висоту від рівня землі в 600 мм і вище повинні мати міцне огородження висотою не менше 700 мм;
  • сходи, що ведуть на ігрові снаряди або ігрові комплекси, повинні бути оснащені плоскими сходинками і міцними перилами;
  • будь-які отвори (отвори) в стінках ігрових конструкцій повинні мати набагато більший або менший діаметр, ніж дитяча голова. При цьому вони повинні бути розташовані лише в тих місцях, куди гарантовано не дістануть ноги дитини;
  • гірки, гойдалки і стінки для лазіння не повинні мати отвори діаметром від 8 до 25 мм, при проникненні в які дитячі пальці застрягнуть;
  • ділянки сполучення елементів гірки в місцях з'єднання її спусковий секції з помостом і зі скатом не повинні мати ніяких щілин, полотно спуску також має бути єдиним цілим;
  • елементи конструкції ігрових снарядів не повинні утворювати «V» -образні сполучення, в яких можуть застрягти голова і кінцівки дитини.

На закінчення

Яскраве забарвлення елементів дитячих майданчиків - жовтий, червоний і блакитний - звертає на себе увагу дітей, стимулюючи при цьому, на думку психологів, дитячу уяву.

Ці кольори, за умови їх насиченості, полегшують дітям завдання з орієнтування на майданчику, дозволяючи їх зору швидко помітити перешкоди і запам'ятати їх розташування. З цієї причини фарбувати елементи дитячого майданчика, як-то гойдалки, гірки і пісочниці в зелений колір безглуздо, адже на дачній ділянці і так досить зелені, а значить, конструкції ігрових снарядів будуть зливатися з нею, стає невидимим.

В процесі вибору оптимального ігрового снаряда для дитячого майданчика на дачі будьте уважними і прискіпливими - мова йде про безпеку вашої дитини. Не менш важливо стежити за технічним станом ігрових конструкцій в процесі експлуатації - періодично, але не рідше одного разу на три місяці уважно обстежте ігрові снаряди на міцність, вивчіть стан кожного елемента кріплення, переконавшись в його міцності і відсутності зносу.

Абдюжанов Рустам, рмнт.ру

06.06.12

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама