Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж сайдинга своїми руками: виробляємо зовнішню обшивку балкона.

Стаття опублікована в підрозділі утеплення стін (Який є частиною розділу утеплення ). Стаття опублікована в підрозділі   утеплення стін   (Який є частиною розділу   утеплення   )

Монтаж сайдинга своїми руками дозволить вам зробити зовнішню обробку, не забувши при цьому про утеплення. Після завершення будівництва будинку, або скління балкона або лоджії завжди постає питання про обробку.

Найбільш надійним матеріалом для зовнішньої обробки зараз вважається вініловий або металевий сайдинг, який не тільки відмінно захищає стіну від атмосферних впливів, а й дозволяє монтувати під нього додаткові матеріали, що утеплюють, не допускаючи їх псування від вогкості.

Всі ці роботи домашній майстер з помічником може зробити самостійно, і перше, що йому знадобиться, щоб своїми руками зробити монтаж сайдинга - інструкція з докладним описом матеріалів і технології монтажу. Спробуємо викласти таку інструкцію в цій статті.

Будь-яка робота в будівництві починається з креслення, підбору інструментів і заготовки матеріалів.

Щоб кроїти і кріпити сайдинг , А також працювати з латами, знадобляться:

  1. рівень
  2. молоток
  3. дриль
  4. шуруповерт
  5. рулетка
  6. схил
  7. ручна дрібнозуба циркулярна пила або ножівка
  8. ніж для різання вінілового сайдинга або ножиці по металу для металевого

Також не завадять захисні окуляри. Для роботи на висоті знадобляться будівельні ліси, при невеликій висоті вистачить і драбини. Щоб працювати з утеплювачем, потрібні ще два інструменти:

  1. ніж для різання утеплювача (можна скористатися зубчастим хлібним ножем)
  2. будівельний степлер зі скобами для кріплення пароізоляційній мембрани

При монтажі сайдинга своїми руками знадобляться наступні матеріали:

  1. вініловий або металевий сайдинг
  2. внутрішні, зовнішні кути, стартові профілі, фінішні рейки і J-профілі для монтажу сайдингу
  3. утеплювач базальтовий (мінеральна вата) або скловолоконний в плитах
  4. дюбель-цвяхи з широкими капелюшками для кріплення утеплювача
  5. диффузионная гідро-вітрозахисна мембрана для ізоляції утеплювача
  6. дюбель-цвяхи і саморізи для кріплення обрешітки і панелей
  7. дерев'яні рейки або обрізна дошка для обрешітки

А ви знаєте, як самостійно провести   утеплення лоджії Піноплекс А ви знаєте, як самостійно провести утеплення лоджії Піноплекс ? Як забезпечити правильне розташування і порядок гідро-, паро-, і теплоізоліруюіх шарів? Прочитайте нашу статтю і у вас не залишиться питань по темі.

А про використання на балконі і лоджії теплоізоляційного матеріалу фольгований ізолон можна прочитати по цій адресі . Ознайомтеся з нашою оглядової статтею, в якій ми представили всі плюси і мінуси цього матеріалу матеріалу при використанні його на балконах і лоджіях.

Ознайомтеся з нашою оглядової статтею, в якій ми представили всі плюси і мінуси цього матеріалу матеріалу при використанні його на балконах і лоджіях

Різні виробники цього матеріалу випускають панелі самих різних розмірів і кольорів. Але основна частина продукції належить до найбільш ходовим розмірами. Більшість панелей мають довжину від 2,5 до 4 метрів, а ширину 0,2-0,3 метрів. Є й інші стандарти. За індивідуальним замовленням можуть виготовити панелі будь-якого розміру, якщо це технічно буде можливо. На практиці майстер розраховує кількість панелей і їх розмір, виходячи з розмірів стін або балкона. Купувати необхідно панелі трохи довше, ніж потрібно, щоб обрізки були мінімальними.

Кольори і фактуру поверхні панелей можна підібрати на власний розсуд, розфарбувавши будинок в різні кольори. Сайдинг може бути гладким і білим, але можна вибрати панелі під фактуру колоди, каменю або цегли. Вибір залежить виключно від смаку майстра. Важливо розрахувати кількість панелей різного кольору, щоб залишки були мінімальними.

Щоб знизити втрати тепла, робимо утеплення стін під сайдинг. Для цього стіна повинна бути досить рівною, інакше всі нерівності позначаться потім на зовнішньому вигляді. На стіну набиваємо обрешітку з урахуванням товщини плит утеплювача. Інакше кажучи, якщо товщина утеплювача 50 мм, то і рейки обрешітки повинні бути такої ж товщини. Дерев'яні рейки повинні бути виготовлені з добре просушеної і просоченої антисептиком деревини, щоб при подальшому висиханні вони не деформувалися і не викривлювали панелі сайдинга.

Як правило, на стіни панелі сайдинга встановлюють горизонтально, тому обрешітка буде вертикальної з кроком між рейками 30 см. Спочатку робиться розмітка стіни під рейки і висвердлюють отвори під дюбель-цвяхи, за допомогою яких і кріплять рейки до стіни.

Зверніть увагу: після монтажу обрешітки перевіряємо її рівнем. Рейки повинні утворювати площину, що не випинаючись з неї і не провалюючись. Це дуже важливо, оскільки всі недоліки позначаться на кінцевому результаті.

Тепер можна встановити утеплювач. Плити акуратно нарізають ножем і укладають між рейками. Кріплять утеплювач дюбель-цвяхами з широкими капелюшками, призначеними для таких матеріалів. Під плити утеплювача не підкладають ніяких матеріалів. Пар, що проникає через пори стіни з кімнати, повинен вільно проходити через шар утеплювача і не утворювати конденсат.

Для захисту від вологи зовні плити утеплювального матеріалу покривають зверху гідро-вітрозахисною мембраною, яку кріплять до рейок металевими дужками за допомогою будівельного степлера. Краплі вологи, які можуть потрапити під панелі або утворитися в результаті конденсації, стікають по цій мембрані вниз, не проникаючи в утеплювальний матеріал. Це запобігає його намокання і погіршення теплоізоляційних властивостей, а пар легко проникає через мікропори мембрани назовні і випаровується.

Щоб провести монтаж сайдингу своїми руками, знадобиться ще одна лати. Змонтувати її можна з більш тонких планок. Між мембраною і панелями потрібен зазор не менше 20 мм для вентиляції, тому і розміри рейок для обрешітки в перерізі можна вибрати 20 × 40 мм. Закріплюємо ці рейки з тим же кроком за допомогою шурупів на рейки першого ряду.

Від того, як дотримується технологія монтажу сайдингу, безумовно, залежить кінцевий результат роботи. Вона не така складна, як може здатися спочатку, і будь-який майстер її швидко освоює.

Перед початком монтажу весь сайдинг потрібно винести на вулицю (або на балкон, якщо він у вас ще не утеплений) і витримати його не менш двох годин, щоб він придбав розміри, відповідні зовнішній температурі. Це потрібно для запобігання деформації панелей.

Безпосередньо сам монтаж сайдингу своїми руками починають з установки водовідливів, стартових профілів, зовнішніх і внутрішніх кутів, а також J-профілів. Спочатку в нижній частині стіни закріплюють водовідливи (зливні планки), які виставляють строго горизонтально по рівню. Зливні планки більш жорсткі, ніж інші елементи, тому виставити їх за рівнем простіше.

На зливні планки кріпляться стартові рейки. За стартовою рейці буде встановлюватися перша панель, а на неї - всі наступні. Закріплення відбувається в два етапи: спочатку застібається верхній замок попередньої панелі в нижній замок наступної, потім верхня панель кріпиться саморізами до решетування.

Важливо: панелі кріплять саморезом посередині довгастого отвору. При цьому капелюшок повинна відставати від обрешітки приблизно на 1 мм. В результаті такого кріплення панель не бовтається, але і не притиснута капелюшком до рейки обрешітки, тому вільно рухається по саморізами при зміні температури. Якщо ж прикрутити її щільно, при зміні температури сайдинг буде здуватися.

Останній ряд панелей встановлюють після того, як буде встановлена ​​фінішна рейка. Останній ряд до фінішної рейки кріпити не слід.

Панелі сайдинга не повинні щільно упиратися у внутрішні і зовнішні кути. Вони повинні бути трохи коротше відстані між кутами. При великій довжині панелі і великих коливаннях температури протягом року зазор може досягати 10 мм. Якщо не залишити зазору, панелі неминуче роздуються.

Звис даху також потрібно обшити сайдингом. Для цього можна використовувати обрізки панелей, яких буде достатньо багато. Однак краще це зробити за допомогою софітів - спеціальних панелей з перфорацією. Це дозволяє зберегти природну вентиляцію простору під дахом.

В рамках однієї статті важко врахувати всі тонкощі технології, тому досвідчені майстри можуть доповнити статтю своїми коментарями.

Прочитайте наш матеріал, в якому детально описується історія створення, технологія і переваги   гідроізоляції «Аквастоп»   при використанні на балконах і лоджіях Прочитайте наш матеріал, в якому детально описується історія створення, технологія і переваги гідроізоляції «Аквастоп» при використанні на балконах і лоджіях. Після прочитання нашого огляду ви зможете самостійно зробити вибір гидроизолирующего грунту і самі зможете нанести його на поверхні балкона або лоджії.

А про розрахунок кількості листів металочерепиці, необхідної для покриття даху балкона можна прочитати тут .

Зверніть увагу, що про переваги пробкових шпалер при обклеювання ними стін балкона можна прочитати за цією адресою: http://nashbalkon.com/otdelka/otdelka-sten/probkovye-oboi-dlya-sten.html .

Нижче наводимо фотографії по темі статті «Інструкція з монтажу сайдингу своїми руками». Для відкриття галереї фотографій досить натиснути на мініатюру зображення.


Пропонуємо вам також ознайомитися з відеосюжетом по темі нашої статті. У відеоролику ви зможете побачити весь процес зовнішньої обробки балкона сайдингом.


обговорити статтю

Як забезпечити правильне розташування і порядок гідро-, паро-, і теплоізоліруюіх шарів?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама