Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зовнішня обробка будинку зі штучного каменю

  1. Використання штучного каменю
  2. Облицювання внутрішніх стін декоративним каменем
  3. Зовнішня обробка будівлі штучним каменем
  4. Як вибрати декоративний камінь для фасаду?
  5. підготовка поверхні
  6. монтаж
  7. кладка каменю
  8. Виконуємо шви кладок

Штучний камінь - матеріал, що отримується в результаті змішування піску, цементу, води, пластифікатора і різних барвників. Він стоїть куди дешевше натурального аналога, хоча зовні від нього практично не відрізняється.

Все більше популярна, внутрішня і зовнішня обробка будинку зі штучного каменю - економний спосіб прикрасити свій будинок і оживити інтер'єр. Якщо ви теж замислюєтеся про ремонт приміщення або облицювання фасаду, пропонуємо вам ознайомитися зі способами застосування декоративного каменю, його плюсами і мінусами, а також технологією монтажу.

Використання штучного каменю

Штучний камінь - матеріал, що отримується в результаті змішування піску, цементу, води, пластифікатора і різних барвників

Оздоблення фасаду

Сфера застосування штучного каменю і панелей з нього обширна. Він успішно використовується як обробний матеріал для стін, підлог, камінів і фасаду будівлі, будучи альтернативою облицювання будинку природним каменем.

Така популярність пояснюється не тільки дешевизною. Завдяки зручній формі і рівною тильній стороні окремі фрагменти стикуються і кріпляться до поверхонь набагато простіше натурального каменю. Ще одна перевага - міцність і стійкість до вологи, декоративний матеріал практично не уражається цвіллю і грибками. Крім того, він легко чиститься і невибагливий в догляді.

Широка палітра кольорів і здатність імітувати різні матеріали (цегла, мармур, граніт та інше) дозволяє використовувати декоративний камінь в будь-якому приміщенні. Він доречно виглядає на кухні в якості обробки зони навколо мийки, вдало поєднується з інтер'єром прихожей або вітальні, витриманих в стилі вінтаж та ампір. Популярні стільниці зі штучного каменю, вони стійкі до подряпин, за ними просто доглядати, а виглядають вони просто відмінно! Також він підходить для оформлення ванних кімнат, а вогнестійкість робить матеріал придатним і для облицювання камінів.

Декоративний камінь в інтер'єрі

Цікаво виглядають в такому оформленні та дверні прорізи. Обрамлення з колотого каменю у вигляді арки, прямокутника або фантазійного візерунка з нерівними краями візуально розширює приміщення, а інтер'єр робить цікавим, оригінальним.

Облицювання внутрішніх стін декоративним каменем

Така обробка частіше застосовується в поєднанні зі штукатуркою або гіпсокартоном, але панелі з дерева, в тому числі і облицювання будинку дошкою, при правильному підборі кольору і фактури також вдало гармоніюють з декоративним каменем.

Зазвичай камінь використовується для виділення в приміщенні функціональних зон. Наприклад, з його допомогою акцентують увагу на вхідному отворі, зоні з телевізором або каміном. Матеріал для цього підбирають контрастних кольорів, на 2-3 тони темніше (або світліше) основного оформлення кімнати.

оформлення передпокою

Якщо ж планується викласти стіни каменем повністю, слід подбати про додаткову підсвічуванні, щоб приміщення не виглядало занадто похмурим. При незадовільному результаті виправити становище можна, додавши дзеркал і домашніх рослин. Але все ж для вузьких, довгих кімнат цей варіант обробки не рекомендується, через візуального звуження простору.

При використанні декоративного каменю для облицювання стін в передпокої, є сенс розташовувати його навколо вхідних дверей і біля місця для зберігання взуття. Будучи легким у догляді (з нього швидко можна очистити будь-який бруд), матеріал спростить прибирання приміщення і запобіжить появу незмивних плям бруду, що нерідко трапляється зі стінами, обклеєними шпалерами.

Зовнішня обробка будівлі штучним каменем

Не тільки всередині приміщення використовується штучний камінь. Популярний цей матеріал і для облицювання фасадів і стін будівлі зовні. Вибираючи зовнішні оздоблювальні матеріали для будинку, варто звернути увагу на штучний камінь. Перше його перевага, що робить матеріал придатним для зовнішнього облицювання, - здатність утримувати тепло, за рахунок чого він не тільки прикрасить будинок, але і утеплити його.

Другий плюс - звукоізоляційні властивості. Така обшивка зменшить проникнення сторонніх шумів з вулиці в будинок і дозволить заощадити на додатковій звукоізоляції.

Наступним перевагою є мала вага декоративного каменю (в 1,5-2 рази менше, ніж у натурального). Виконавши облицювання цим матеріалом, ви не увійдіть або стіни, а значить, зміцнення фундаменту не буде потрібно. Значить, що вибрати таку облицювання можна і по завершенні основного будівництва, тоді як вирішувати питання з обробкою натуральним матеріалом слід на етапі планування будинку.

Значить, що вибрати таку облицювання можна і по завершенні основного будівництва, тоді як вирішувати питання з обробкою натуральним матеріалом слід на етапі планування будинку

Штучний камінь захистить цоколь будівлі

Цінується штучний камінь і за стійкість до впливу вологи. Він не потребує спеціальної просочення, як блок-хаус (фасадна дошка для зовнішньої обробки будинку). Однак є і мінус - крихкість. Матеріал легко розколоти, випадково впустивши або занадто сильно вдаривши по ньому, втім, цей недолік важливий тільки під час транспортування і монтажу. Саме тому важливо звертати увагу при покупці на цілісність штучного каменю.

Як вибрати декоративний камінь для фасаду?

Для фасаду та цоколя будівлі застосовують такі різновиди матеріалу:

  • Литний камінь. Його виробляють з використанням поліефірних смол, піску, крихти натурального каменю і барвників. Він має різні кольори і фактуру, не вигоряє під впливом ультрафіолету і стійкий до перепадів температур. Вибирається в основному для обробки будинку зовні.
  • Вироби на основі бетону. До їх складу входить цемент, фарбувальний пігмент, пластифікатори і армуючі добавки. Колір утворюється за рахунок додавання фарбника, але може досягатися і фарбуванням поверхні. Матеріал міцний і вологостійкий, може використовуватися у ванних кімнатах і кухнях.
  • Керамограніт. Він виготовляється з глини, піску і дрібної кам'яної крихти методом пресування і подальшого випалення. Зовні камінь нагадує скло або кераміку. Такі вироби не вступають у взаємодію з хімічними речовинами і переносять навіть вплив кислот. Облицювання зовнішніх стін керамогранітом гарантує міцність і довговічність покриття.

камінь декоративний

Крім матеріалів виготовлення камінь може відрізнятися за формою - плитка, імітація цегли, колоті фрагменти. Цей параметр підбирають індивідуально, залежно від декоративного ефекту, якого потрібно досягти.

Щоб матеріал гармонійно виглядав на фасаді і не розчарував якістю, скористайтеся при покупці наступними правилами:

  • Вибирайте вироби з колірними переходами, вони виглядають природніше і правдоподібно імітують натуральний камінь.
  • Для обробки цоколя купуйте матеріал не мазких відтінків - сірих або коричневих.
  • Віддавайте перевагу вітчизняним виробникам або тим, в країнах яких клімат схожий з вашим.
  • Звертайте увагу на поверхню виробу. Відколи й занадто пориста структура - ознака неякісної продукції.

Для того щоб передбачити деяку кількість матеріалу, що може постраждати при транспортуванні і під час роботи, придбайте розрахункова кількість каменю плюс 10-15% від загального обсягу. У тому випадку, якщо залишиться зайвий матеріал, економний господар знайде йому застосування на ділянці.

підготовка поверхні

Наступний етап після вибору матеріалу - підготовка поверхні до обробки. Якщо стіни бетонні, то їх вирівнюють штукатуркою і обробляють шліфувальною машинкою. Далі, поверхня знепилюють, покривають ґрунтовкою глибокого проникнення і чекають її висихання. Дерев'яний фасад спочатку оглядають, видаляють заважають цвяхи і замінюють слабкі і гнилі дошки, якщо такі є. Потім поверхню армують, штукатурять і гарантують.

Потім поверхню армують, штукатурять і гарантують

Нерівну поверхню потрібно попередньо обштукатурити

Зверніть увагу! Для зовнішніх стін із значними нерівностями обробка каменем не рекомендується, в цій ситуації альтернативою може стати облицювання фасаду будинку панелями під дерево або пластиковим сайдингом .

монтаж

Інструменти для роботи

Підготувавши поверхню, подбайте про необхідних інструментах. Для укладання матеріалу вам знадобляться:

  • дриль з міксерної насадкою;
  • ємність для замішування клейового розчину;
  • рулетка і рівень;
  • мотузка для контролю горизонтальності рядів;
  • кельма, кельму і шпатель;
  • інструмент для розшивки швів;
  • шприц-пістолет для нанесення расшивочной суміші;
  • жорстка щітка;
  • гумова киянка.

Перераховані інструменти спростять процес монтажу і дозволять виконати роботи якісно. Також важливо врахувати погодні умови. Виробляти облицювання штучним каменем в холодну погоду не рекомендується. Якщо температура буде нижче + 5 ° С розчин буде погано схоплюватися, але надмірна спека теж ускладнює роботу.

Порада! У літній період для забезпечення надійного з'єднання, бажано змочувати стіни і матеріал водою перед нанесенням суміші, що клеїть.

Хоча плитка для зовнішньої обробки будинку вже має зручну форму і добре лягає на підготовлену поверхню, зібрати візерунок без помилок буде простіше, якщо перед монтажем потренуватися викладати його на землі. Особливо важливо це для складних багатобарвних візерунків або облицювання з різного матеріалу.

кладка каменю

Укладання каменю починають з кута будівлі, монтуючи спочатку нижній ряд. Щоб кладка вийшла рівною, для кожного ряду по всій протяжності стіни роблять контрольні мітки, звіряючись з рівнем.

Клейовий розчин наносять тонким шаром, рівномірно розподіляючи його за допомогою гребінчастого шпателя. Щоб склад не висох завчасно, покривати їм одночасно ділянки понад 1 м² годі було.

Монтаж декоративного каменю

Кожен фрагмент облицювання притискають до поверхні до появи з боків крапель розчину і постукують по ньому гумовою киянкою. При цьому стежте, щоб виступив клей не забруднив лицьову сторону каменю: прибрати його буде непросто.

Також зовнішня обробка будинку плиткою передбачає контроль розміру швів. Зазвичай їх роблять товщиною 8-10 мм. Регулювати розмір простору між рядами допомагають шаблони відповідного розміру, які можна заздалегідь виготовити з фанери самостійно або придбати готові.

Виконуємо шви кладок

Через 2-3 дні після закінчення укладання каменю виконують рустованого швів. Для цього їх заповнюють расшивочной сумішшю за допомогою шприца-пістолета. Іноді до складу суміші додають фарбувальні пігменти, щоб надати швах певний колір.

Іноді до складу суміші додають фарбувальні пігменти, щоб надати швах певний колір

Обробка швів

Отримані складом промащують все вертикальні і горизонтальні простору між плиткою. Зачекавши 30 хвилин, шви проходять спеціальною лопаткою - розшивкою. Завершальний етап - очищення поверхні жорсткою щіткою від надлишків розчину, її виробляють після того, як Затирочний склад повністю висохне і стане розсипчастим.

Підводячи підсумки, можна сказати, що штучний камінь для зовнішньої обробки будинку нічим не поступається натуральному, а різноманітністю відтінків і ціновою доступністю навіть перевершує його. До того ж, укладання матеріалу проста і, слідуючи технології, ви без проблем виконаєте її самостійно. Бажаємо вдалого ремонту!

Як вибрати декоративний камінь для фасаду?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама