Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Інтер'єр лазні: дизайн кімнати відпочинку в сауні всередині, оформлення парилки і парної російської лазні

  1. Основні вимоги до оформлення приміщень лазні
  2. Освітлювальні прилади і в приміщеннях лазні
  3. Критерії для закупівлі оздоблювальних матеріалів
  4. Як обробляти парилку в лазні
  5. Устаткування банної печі
  6. Якими повинні бути полки в лазні
  7. Дверні прорізи в лазні
  8. Кімната відпочинку - максимальне розслаблення і комфорт
  9. Алгоритм монтажу вагонки

зміст:

При будівництві лазні важливо те, як власник обробить приміщення зсередини, оскільки якісний і оригінальний інтер'єр грає важливу роль у формуванні позитивного впливу на відвідувачів. У статті мова піде про те, як створити комфортний, оригінальний і безпечний інтер'єр лазні своїми руками.


Основні вимоги до оформлення приміщень лазні

Іноді люди вважають, що дизайн не є визначальною складовою при облаштуванні лазні. За фактом, необхідно володіти певним набором навичок і знань, щоб створити дійсно якісне оформлення і комфортну оснащення у всіх приміщеннях лазні. Необхідно врахувати різні нюанси, щоб кожне приміщення виконувало відповідні йому функції.

Створюючи дизайн лазні, важливо продумати нюанси розміщення основних оздоблювальних матеріалів, техніки і аксесуарів. Сама обробка - це класичне поєднання всього, що необхідно для прийому процедур і відпочинку по завершенню даного процесу. У кімнаті для відпочинку, наприклад, буде обшивка з деревини, підлога застелена шкурою ведмедя, а на столі буде стояти самовар, але в кутку обов'язково навісять телевізор або встановлять акустичну систему.

Тільки при збалансованому наборі елементів можна отримати справжню насолоду при відвідуванні лазні. Відпочити в кімнаті в якій дуже багато електронікою не вийде, оскільки в ній немає душі, а в лазні без доступу до благ цивілізації сучасній людині незабаром стане нудно.


Однак в стандартний набір банного інтер'єру входять наступні компоненти:

  1. Обшивка приміщень проводиться за допомогою вагонки, причому, зазвичай з однотонної деревини. Строкаті стіни виглядати не будуть, викликаючи деяке візуальне роздратування. Любителі фото, наприклад, підтвердять, що проста текстура деревини виглядає на порядок привабливіше в якості фону, ніж різні новомодні стилі, що виділяються своєю яскравістю і багатоколірністю.
  2. Стельове покриття також варто вибирати, орієнтуючись на м'які приємні для погляду відтінки. Тільки в цьому випадку розслабляючий ефект лазні буде повноцінним.
  3. При обробці важливо уникати появи гострих кутів і різних виступаючих елементів, щоб збільшити робочий простір в приміщенні і підвищити безпеку знаходження в ньому. Крім небезпечних ділянок в лазні є і інші чинники, які можуть мати негативний вплив на відвідувачів: надмірна температура і підвищена вологість повітря, а також слизькі підлоги.
  4. Створюючи дизайн всередині лазні, не прийнято використовувати великої кількості штучних матеріалів. Варто відмовитися від використання пластика, оскільки даний матеріал не тільки плавиться під впливом високих температур, а й виділяє токсичні речовини, небезпечні для людського організму (детальніше: " Як зробити облаштування лазні всередині - матеріали та етапи виконання робіт "). Також вищеописані негативні прояви призводять до утворення стійкого специфічного запаху.
  5. Класичний інтер'єр лазні передбачає наявність різних аксесуарів: трав'яні вінички, шапочки, різні ароматичні масла і настої. Розміщувати всі вказане необхідно таким чином, щоб можна було дістати без праці навіть під час прийому процедур. Це ж стосується банного приладдя: мочалка, шампунь, мило і т.д.

Освітлювальні прилади і в приміщеннях лазні

Не менш важливою складовою при обробці є якісна освітлювальна система, яка повинна відповідати ряду обов'язкових умов. Найкраще, виробляючи оформлення лазні, встановити світильники з м'яким жовтим світлом, який буде створювати легке освітлення без негативного дратівної дії на зоровий апарат. Зазвичай поверх ламп встановлюються спеціальні протитуманні плафони приглушених відтінків.

Технічні вимоги до ламп:

  • стійкість до впливу вологи і високих температур;
  • призначеного для використання в певних умовах мікроклімату;
  • потужність не більше 75 Ватт (для ламп розжарювання).

стійкість до впливу вологи і високих температур;   призначеного для використання в певних умовах мікроклімату;   потужність не більше 75 Ватт (для ламп розжарювання)

Власник не обмежений в тому, куди йому встановити світильники, але найкраще монтувати їх на стіни, оскільки під стелею накопичується максимальна кількість гарячого повітря.

Таким чином, найменший дефект на поверхні плафона, або невідповідність параметрів лампи, можуть привести до їх деформації і порушення правил пожежної безпеки.

Критерії для закупівлі оздоблювальних матеріалів

Деревина - це основний будівельний матеріал, який ідеально підходить для того, щоб створити дизайн парної в лазні.


Причина такої популярності обумовлюється позитивними якостями матеріалу:

  • екологічна чистота і повна безпека для організмів відвідувачів;
  • знижена теплопровідність;
  • акумуляція і рівномірний розподіл теплової енергії;
  • ефект «дихаючого» матеріалу, який звільняє будівельника від створення додаткової вентиляційної системи;
  • виділення речовин, благотворно впливають на людський організм;
  • пластичність і простота обробки;
  • естетичний зовнішній вигляд облицювання.

Однією з найпопулярніших порід деревини для обробки приміщень лазні є сосна. Недолік матеріалу полягає у високій смолистости, яка не впишеться в дизайн парилки, та ще й створить небезпеку для відвідувачів.


Розігріта смола, проступила на поверхні стін, може привести до утворення опіків при контакті з людським тілом. А ось кімната відпочинку в сауні або лазні буде виглядати дуже красиво, якщо зробити її обробку соснової деревиною. Читайте також: " Оздоблення парної в лазні своїми руками - від підлоги до стелі ".

Позитивні якості даного хвойного дерева:

  • приємний запах;
  • виділення речовин, благотворно впливають на людський організм;
  • низька вартість.

Приміщення з низьким рівнем вологості можна обшити липової деревиною, яка відрізняється дуже красивою текстурою, виділенням корисних речовин і чудовим ароматом.

Матеріали з модрини відрізняються підвищеною міцністю, довгим терміном експлуатації і тим, що деревина набирає свої оптимальні параметри саме в роботі: під навантаженням і постійними температурними перепадами. Але ціни на зазначені матеріали вище, ніж на сосну.

Як обробляти парилку в лазні

За стандартом парилка є визначальним приміщенням в лазні. Створити оригінальний інтер'єр парилки дуже важливо, оскільки в даному приміщенні відвідувачі лазні проводять більшу частину часу.

Все повинно бути не тільки красиво, але ще й зручно, щоб процедури приносили максимальне задоволення. В основному парної відсік обробляють вагонкою. Нюанси обробки будуть розглянуті у відповідному пункті статті.

Устаткування банної печі

При всій своїй важливості, парилка обладнується мінімальною кількістю функціональних елементів. Основою роботи всього приміщення є піч-кам'янка. Існує безліч різновидів таких печей, але найбільш популярною вважається найпростіша кладка з термічно обробленого цегли, стійкого до прямого впливу вогню і високих температур.


Стандартною вважається прямокутна конструкція, яка ідеально вписується в інтер'єр російської лазні і якісно прогріває парну з іншими приміщеннями. Сама по собі цегляна піч виглядає оригінально, але якщо доповнити її вставками з натуральних природних каменів або вогнетривкого скла, то можна отримати справжнє «диво архітектурної думки».

Розміщується грубка в найдальшому кутку від відвідувачів парилки, але доступ до неї при цьому повинен залишатися вільним.

Якими повинні бути полки в лазні

Розробляючи дизайн інтер'єру лазні, не можна забути і про полицях в парильні. Кращим варіантом є кутові сидіння, які значно збільшать вільне місце для відвідувачів. Знову ж варто нагадати, що в приміщенні повинні бути відсутніми будь-які гострі кути і виступаючі поверхні.

Якщо дошки для полиць стругати своїми силами, то потрібно подбати про ідеальний шліфуванні їх поверхні. При монтажі потрібно зробити все так, щоб дошки не скрипіли і не вешталися. Розміри полиць, в разі багатоярусного їх розташування, повинні зменшуватися зверху вниз. Читайте також: " Як зробити полиць в лазні правильно - інструкція ".

Читайте також:    Як зробити полиць в лазні правильно - інструкція

З огляду на, що верхні полиці в основному використовуються для проведення процедур із застосуванням віників, то відстань від них до стелі повинна бути грамотно підібрано, щоб руху ніщо не ускладнювало. За стандартом це значення становить 1,5 метра, а між полицями встановлюється зазор в 1 метр.

Дверні прорізи в лазні

Двері - це ще одна складова, яка визначає внутрішній дизайн лазні в сукупності з іншими елементами. Зазвичай при будівництві бань використовуються однорідні дерев'яні полотна, але на сучасному будівельному ринку можна придбати більш естетичні з вогнетривкого скла. Перевага скляного варіанту в тому, що прозора двері зручніше і безпечніше.


Якщо в парильні відбувається надзвичайна ситуація, то допомога може бути надана тими, хто знаходиться зовні або, навпаки, у відвідувача залишиться шанс на порятунок, якщо він розіб'є двері. Особливість вогнетривкого скла в тому, що осколки скла при цьому не будуть гострими. Знову ж таки, з міркувань безпеки, двері повинні відкриватися назовні, так і вільний простір в цьому випадку збільшитися.

Кімната відпочинку - максимальне розслаблення і комфорт

Особливу увагу варто звернути на дизайн лазні з кімнатою відпочинку, оскільки саме в цьому приміщенні відвідувачі проведуть не одну годину після прийому процедур. Саме в кімнаті відпочинку можна дати волю творчості і створити не однотипний інтер'єр. Стіни все також обшиваються вагонкою, а ось підлоги відмінно виглядають при облицюванні їх кахельною плиткою. Читайте також: " Оздоблення і оформлення кімнати відпочинку в лазні - інтер'єр в деталях ".

Кахель вважається оптимальним варіантом, оскільки:

  • обробка лазні буде доповнена оригінальним керамічним малюнком;
  • доглядати за плиткою дуже просто;
  • матеріал стійкий до механічного впливу, а також температурним і вологим перепадів.

В кімнату відпочинку потрібно встановити просторий стіл з кріслами або зручним диваном. Обов'язковою умовою є використання дерев'яних меблів, оскільки будь-який текстиль під впливом вологи деформується.


На стіні в кімнаті відпочинку повинна бути обладнана полку під ароматичні масла, елементи потрібні для чаювання, а також для різних предметів, які скрасять дозвілля відвідувачів. Вікна кімнати відпочинку закривають бавовняними або бамбуковими шторками, екологічно чистими і безпечними для людського організму.

З сучасного обладнання в лазні встановлюють акустичні системи, телевізійну і комп'ютерну техніку і т.д. Більш традиційним варіантом є камін, який буде виконувати відразу дві функції: обігрів і прикраса приміщення. Також всередині інтер'єру лазні великої площі не виключена установка більярдного столу, масажною лавки і т.д.

Алгоритм монтажу вагонки

Вище неодноразово згадувалося, що вагонка є основним матеріалом при обробці стін в лазні. Розглянемо алгоритм її монтажу більш докладно. Починається все з первинного вирівнювання чорновий стіни, обробки поверхонь спеціальними антисептичними засобами і прокладки комунікацій. Для подальших дій необхідно заздалегідь придбати крім вагонки: кріпильні елементи, утеплювач, підвіси з металу.

Виконується монтаж наступним чином:

  1. Матеріал 1-2 дня акліматизується в умовах приміщення, де буде проводитися монтаж.
  2. Монтується лати з бруска, попередньо нарізаного шматками в 0,5 і 1 метр.
  3. По стінах монтуються підвіси. Інтервал між сусідніми елементами в ряду має становити 30 сантиметрів, а між рядами - 40 сантиметрів.
  4. На заготовлені підвіси монтуються нарізані бруси. Після монтажу кожного ряду його горизонтальність перевіряється за допомогою будівельного рівня.
  5. У порожнечі каркаса закладається утеплювач і покривається пароізоляційним матеріалом.
  6. Потім нарізається вагонка з урахуванням вимірів, які були зроблені ще при закупівлі матеріалу.
  7. Починається укладання з одного з кутів приміщення. Закріплюються елементи за допомогою кляймер, що забиваються в паз дошки.
  8. Наступні планки акуратно вставляються шипом в пази попередніх планок і підбиваються прогумованим молотком.
  9. По завершенню укладання необхідно вагонку обробити за допомогою спеціального захисного складу на основі воску і масла.

Всі наведені вище рекомендації з облаштування інтер'єру лазні необхідно втілювати в життя вже після обробки стін вагонкою.

підсумок

У статті докладно описані нюанси обробки внутрішніх приміщень лазні. Якщо керуватися всіма радами, то в підсумку буде отримана якісна лазня (сауна), в якій процедури будуть приносити максимальну користь для здоров'я, а проведення часу перетворитися в незабутній час задоволення.


Також всі роботи можна довірити фахівцям, які візьмуть на себе відповідальність за всі етапи роботи - від закупівлі матеріалом (з урахуванням побажань замовника) до монтажу та введення лазні в експлуатацію.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама