Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стінові панелі під камінь для внутрішньої обробки

  1. Особливості стінових панелей під камінь
  2. Види стінових панелей під камінь
  3. місця використання
  4. Монтаж панелей під камінь

Починаючи ремонт в будинку, кожен стикається з такою проблемою, як різноманіття матеріалів для обробки Починаючи ремонт в будинку, кожен стикається з такою проблемою, як різноманіття матеріалів для обробки. Шпалери, фарба, плити ПВХ, стінні панелі МДФ - кому, що до смаку. Стінові панелі під камінь останнім часом стають все більш і більш популярні при обробці приміщень.

Вони допомагають створити неповторну фактуру природного каменю. Сама панель може нагадувати мармур, малахіт, вапняк і інші матеріали, а поверхня може бути рельєфною або відшліфованою.

Фарби, які використовуються при виготовленні стінових плит, створюють різні ефекти і відтінки при облаштуванні житла.

Особливості стінових панелей під камінь

Панелі під камінь важать менше натурального каменю

Матеріал з МДФ під камінь раніше застосовувався виключно для обробки зовнішнього боку будівлі. В даний час вони набули широкого використання і для прикраси всередині приміщення.

Панелі для стін під камінь в порівнянні з природним каменем трохи важать, вони практичні, з ними легко управлятися при монтажі навіть новачкові. У ціновому питанні декоративні елементи також виграють: вони доступні і вигідні, тому набирають все більше популярності.

До особливостей панелей можна віднести те, що вони не вигоряють на сонці, не плавляться при високих атмосферних температурах, не втрачають фарб і не змиваються від дощу і снігу До особливостей панелей можна віднести те, що вони не вигоряють на сонці, не плавляться при високих атмосферних температурах, не втрачають фарб і не змиваються від дощу і снігу.

Крім того, плити під камінь для внутрішньої обробки повинні мати наступні властивості:

  • міцність і пружність;
  • термо- і вологостійкість;
  • екологічність;
  • легкість в обслуговуванні;
  • довгий термін служби.

Панелі поліпшать звуко-і теплоізоляцію в кімнаті

Використання стінових панелей дає можливість замаскувати дефекти і нерівності поверхні стіни. Вони створюють ефект натурального каменю, надаючи житлу незвичайний вид.

Під кам'яними покриттями можна заховати труби і дроти. Крім того, вони покращують звуко- і теплоізоляцію в кімнаті, що особливо актуально в багатоповерхових будинках.

Вибираючи стінові плити в магазині, необхідно звертати увагу на якість матеріалу. Не рекомендується гнатися за дешевизною. Товар низьку ціну має відповідну якість.

Найчастіше елементи декору кріпляться на клей

Якщо ви хочете, щоб декоративні елементи дійсно прикрашали ваш будинок, і було чим похвалитися перед друзями, не варто економити, краще вибирати якісну продукцію, що відповідає сертифікатам відповідності.

Для роботи крім самих панелей знадобляться кріплення (клей і цвяхи, а також герметик), фурнітура (кутові елементи, накладки), які надаються в комплекті, а також інструменти. З кутовими елементами різного призначення можна ознайомитися на схемі нижче:

Види стінових панелей під камінь

Деревні панелі імітують різні фактури

Декоративні панелі для внутрішньої обробки відрізняються в залежності від наповнювача, який додається в пластик. У його склад практично завжди включаються смола і кам'яний порошок.

Кожен лист робиться методом лиття. Нинішні технології дають можливість вдаватися до використання різноманітних оздоблювальних матеріалів для виготовлення штучного каменю.

Розрізняють такі види панелей: Розрізняють такі види панелей:

  • ПВХ або пластикові (прості в обслуговуванні, можна надати будь-яку фактуру і малюнок);
  • деревні (використовуються такі породи дерев, як сосна, дуб, ясен, на які переводять різноманітні фактури і малюнки);
  • МДФ (виробляють методом пресування стружки від дерева);
  • скловолокнисті (виробляють за допомогою штампа: з природного каменю роблять макет, на основі якого виготовляють панель);
  • алюмінієві (з елементами тривимірного ефекту за рахунок нанесення малюнка і покриття після цього металевої поверхні плівкою з ПВХ).

Залежно від розміру панелі для внутрішньої обробки стін виготовляють в листових варіантах (ширина - метр і більше, довжина - два метри і більше); плиткові (невеликого розміру квадратні елементи); рейкові (невеликі дощечки різного розміру). Детальніше про застосування штучного цегли дивіться в цьому відео:

Розрізняють панелі для обробки внутрішніх приміщень і фасадів. Для зовнішнього облицювання матеріал має додатковий шар утеплювача. Такі плити не рекомендується брати для внутрішніх приміщень. Рельєфні плити виглядають краще гладких. Їх зовнішній вигляд схожий з природним каменем, що створює ефект натурального оформлення.

місця використання

Кам'яні панелі добре підходять для обробки дверних прорізів

Стінові панелі під камінь прекрасно підходять для облицювання стін під штучний камінь. Їх можна використовувати для обробки всієї площини, а також окремих ділянок стіни. Підходять кам'яні плити для зонування, виділення арок, виступів, дверей.

Прекрасно декоративна обшивка під камінь підходить для кухонь. Фальшпанели використовують для обробки фартухів замість звичної плиткового облицювання.

Добре буде виглядати для кухні та оздоблення стін панелями під камінь обідньої місця Добре буде виглядати для кухні та оздоблення стін панелями під камінь обідньої місця. Дуже оригінально буде виглядати передпокій або коридор, оброблені під камінь.

Для оформлення окремих зон кам'яні плити будуть до місця в спальні. Незвично це буде виглядати, наприклад, для виділення ліжка. У вітальні кімнаті також буде доречно виділення за допомогою панелей деяких зон, наприклад, каміна або великого телевізора.

Місць, де можна знайти застосування стінових панелей, в будинку предостатньо. Головне, визначитися з задумкою і дизайном. Залишиться тільки втілити таке оформлення в життя.

Монтаж панелей під камінь

Перед установкою слід подумати, чи всю стіну обробляти декоративними панелями або тільки її частину. Залежно від цього потрібно провести розрахунок матеріалу, який буде потрібно для обробки.

Поверхня, на яку будуть встановлюватися декоративні елементи, повинна бути заздалегідь підготовлена ​​і вирівняна. Як варіант, можна проводити установку на каркас, зроблений за допомогою металевого профілю або дерев'яних брусків. Елементи каркаса повинні бути розташовані один від одного на відстані не більше, ніж на 40 см. Найчастіше цей метод використовується, якщо стіни нерівні, і є дефекти на поверхні.

Перед монтажем матеріалу дають відлежатися при кімнатній температурі

Перед наклеюванням матеріал необхідно витримати при кімнатній температурі приблизно 3 доби. Якщо установка проводиться безкаркасним методом, то площину потрібно спочатку прогрунтовать. Підійде в цьому випадку грунтовка глибокого проникнення.

Далі можна приступати до нанесення клею. Починати роботу рекомендується від кута, відступаючи 1-3 мм. За необхідності робиться підгонка малюнка. Після установки панелей в кути встановлюються декоративні елементи.

Якщо панель необхідно обрізати за розміром, використовується дрібна ножівка або лобзик Якщо панель необхідно обрізати за розміром, використовується дрібна ножівка або лобзик. При цьому для стін листи повинні бути повернені вгору виворітного стороною.

При монтажі декоративних панелей каркасних способом необхідно зробити так, щоб ділянки з торця щільно примикали до профілю. Не можна допускати, щоб обшивка вільно ходила і не була закріплена. При каркасному кріпленні рекомендується використовувати стінові елементи товщиною, що перевищує 5 мм. Детальніше про монтаж панелей під камінь дивіться в цьому відео:

Приклеюючи обшивку, слід обов'язково прочитати інструкцію, прикладену до матеріалу. Якщо раптом клей потрапив на лицьову сторону листа, необхідно зняти його, поки він остаточно не висох.

За допомогою декоративних панелей можна створювати дивовижні дизайнерські варіанти прикраси приміщення За допомогою декоративних панелей можна створювати дивовижні дизайнерські варіанти прикраси приміщення.

За рахунок сучасних технологій виробництва виготовляються різні матеріали, що мають разючу подібність з природним каменем.

Однак ціна на такий оздоблювальний матеріал набагато нижче, ніж на натуральний, що робить цей вид облицювання найбільш популярним і привабливим.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама