Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Внутрішнє оздоблення лазні

  1. Внутрішнє оздоблення лазні з бруса
  2. Внутрішнє оздоблення цегляної лазні
  3. Дизайн внутрішнього оздоблення лазні

Мало хто відмовиться від власне баньки, де можна з користю і задоволенням провести час з сім'єю і друзями. Дуже популярна сьогодні самостійна будівля і обробка лазні, а також виготовлення меблів для неї. Для цього потрібно докласти певних зусиль і вкласти кошти, а також запастися певними знаннями.

Внутрішнє оздоблення лазні з бруса

Лазні з бруса користуються великою популярністю завдяки затишному інтер'єру і екстер'єру, природність матеріалів і максимальної користі для організму. В даному випадку для організації правильного пара потрібно подбати про якісну теплоізоляції парній. Незважаючи на меншу теплопровідність бруса в порівнянні з цеглою, все ж утеплити її потрібно дуже добре.

Утеплення лазні стане першим етапом її обробки, після чого піде фінішний етап - чистове облицювання внутрішніх стін. Починати утеплювати баню з клеєного бруса можна відразу після установки. Якщо ж це зруб, то не раніше, ніж через півроку, щоб споруда дало остаточну усадку і більше не загрожувало деформацією.

Внутрішнє оздоблення лазні, а зокрема - її утеплення, може проводитися із застосуванням натуральних і синтетичних матеріалів. Натуральні матеріали проходять додаткову обробку просоченнями для захисту їх від шкідників і грибка, однак це небезпечно для здоров'я.

Якщо ви віддаєте перевагу натуральним матеріалам, то краще вибирати необроблені льноджутовая повсть або льноватін - вони довше протистоять гниттю і не шкодять здоров'ю в процесі експлуатації лазні.

Що стосується синтетичних матеріалів, краще всього себе зарекомендували пінополістирол і мінеральна вата. Вони безпечні і мають низьку теплопровідність, тому відмінно підходять для утеплення брусових лазень.

Кращий матеріал для чистової (фінішної) внутрішньої обробки лазні - це дерев'яна вагонка. Переважно вибирати дошки липи та інших листяних дерев, оскільки хвойні породи при нагріванні виділяють багато смол і обпалюють тіло.

Внутрішнє оздоблення цегляної лазні

Цегляна лазня має свої переваги і недоліки перед дерев'яною. Серед позитивних моментів - велика пожежна безпека, надійність і довговічність. А недолік - повільне нагрівання і швидке охолодження.

Щоб позбутися від такої високої теплопровідності, потрібно подбати про якісну теплоізоляції лазні, особливо це стосується парилки. Утеплення цегляної лазні має розпочатися з теплоізоляції підлоги і установки дерев'яних підлог, бажано з електропідігрівом.

Потім потрібно гідроізолювати і утеплити стіни, пароізоліровать за допомогою фольги або фольма-тканини, після чого можна приступати до внутрішньої обшивки. І вже в самому кінці утеплити стелю.

Серед поширених видів внутрішньої обробки лазні - дошка листяних порід дерева. Найбільш високу стійкість до вологи характеризуються вільха, липа і осика. Якісна дерев'яна вагонка має гладку поверхню зі спеціальними пазами, які гарантують щільне стикування. Зверху вагонку ні в якому разі не можна обробляти лаками і антисептиками.

Дизайн внутрішнього оздоблення лазні

У лазні, як в місці відпочинку, все повинно бути максимально затишним, спокійним, заспокійливим, без яскравих акцентів і зайвих аксесуарів. Заздалегідь продумайте колірну гамму, а якщо хочете внести деякі сучасні елементи (хромовані змішувачі або керамічну плитку), то постарайтеся вписати їх найбільш гармонійно і природно.

важливо продумати освітлення - воно повинно бути теплих відтінків, щоб підкреслювати інтимність і спокій атмосфери. Можна приглушити світло за допомогою абажура або фільтра. Обов'язково вся електрофурнітура повинна бути вологостійкою, а всі елементи проводки надійно захищені від вологи.

Меблі для лазні бажано робити округлої, без гострих кутів і випирають деталей. Звичайно, вся вона теж повинна бути дерев'яною - з деревини вільхи, липи, осики і т.д.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама