Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Історія появи натяжних стель

Про конкретну дату появи першого натяжної стелі історія замовчує Про конкретну дату появи першого натяжної стелі історія замовчує. Є, правда, припущення, що в старі античні часи якийсь багатий грек кинув амфору з вином в стелю. Зробив він це в пориві гніву. Зафарбовувати сліди вина на стелі не стали, а просто задрапували тканиною весь зал і стелю, в тому числі. Хто порадив цей хід, сказати важко, але зате ми знаємо, що в ці старі часи вже з'явилися перші натяжні стелі.

У стародавньому Римі майстри навчилися драпіровці стелі матерією, що гармонує за кольором зі стінами. Тканина з часом загрязнялась, втрачала форму, колір вигоряв. Тоді її відразу ж міняли на іншу, і стелю оновлювався.

У Вірменії застосовували просочену розчином крейди тканину, натягнуту на каркас. Волога тканина, натягнута на каркас, після висихання давала гладку поверхню внаслідок усадки. Замість крейди вірменські майстри стали використовувати водоемульсійну фарбу.

Завдяки новим технологіям були створені полімерні плівки з пластика, і це стало новим етапом у виробництві підвісних стель. Цей прогресивний метод використовується провідними виробниками підвісних стель. Використання міцного, еластичного, безпечного пластика підходить для оформлення численних елементів інтер'єру.

Властивості пластику можна змінювати, додаючи різні наповнювачі.

Натяжні стелі пережили перший пік популярності в 60-х роках минулого століття. Вони користувалися величезним успіхом у Швеції, Західній Європі, потім почали «хід» по всьому світу. Було б неправильним не згадати про Францію. Саме французькі виробники зробили виробництво плівки для натяжних стель більш досконалим.

Сучасні натяжні стелі з'явилися саме у Франції. Під час оформлення вітрини за допомогою профілю з алюмінію, майстри вирішили натягнути між ними плівку з поліхлорвінілу. Це нововведення було прийнято конструкторами, які стали розробляти плівку різної фактури і кольору, а також, різні елементи кріплень.

Чим привабливі натяжні стелі? Вони візуально збільшують обсяг приміщення, в них можна вбудовувати різні світильники. Правильно підібрані натяжні стелі додадуть вашому будинку унікальність і чарівність.

Чим привабливі натяжні стелі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама