Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Абрикоси на Південному Уралі будуть вирощувати в промислових масштабах

На підприємстві «Сади Росії» найближчим часом планується відкрити великий лабораторний комплекс площею 2800 квадратних метрів виробничою потужністю до семи мільйонів саджанців на рік. Такий крок стане справжнім ривком в селекційній роботі на загальноукраїнському рівні. Про це було заявлено на нараді «Стан і перспективи розвитку плодоовочівництва і декоративного озеленення» за участю вчених з Башкирії, Свердловській, Самарській і Челябінської областей, організованому регіональним Мінсільгоспу.

Учасники заходу ознайомилися з роботою плодорозсадника «Садів Росії». Підприємство займає близько тисячі гектарів, тут вирощується ціла колекція звичних і дивовижних для Уралу рослин - тільки слив 60 сортів. Набирають силу близько 140 тисяч саджанців абрикосів.

Т. Гросул підкреслила також значимість інвестиційної діяльності підприємства у розвитку олійних культур, зокрема, сої .

Компанія готова порадувати садівників найостаннішими досягненнями світової і вітчизняної селекції, при цьому всі рослини здатні витримати наші суворі уральські зими. Для ефективної селекції рослин на початку минулого року на підприємстві запустили лабораторію мікроклонального розмноження - це унікальний і найдієвіший метод розмноження культур. У стерильних умовах, в пробірках, з однієї-двох нирок всього за рік можна виростити до 20-30 тисяч готових рослин, які збережуть всі кращі якості свого «батька» і до всього іншого на самих ранніх стадіях свого розвитку будуть оздоровлені, очищені від будь-яких хвороб. Наприклад, декоративний мигдаль дуже важко розмножується і насінням, і живцями. Однак, використовуючи даний метод, в лабораторії ця рослина успішно розмножують, і воно може впроваджуватися в широку практику озеленення. Сьогодні в лабораторії отримують посадковий матеріал не тільки мигдалю, але і двох сортів суниці, вишні, жимолості.

Підводячи підсумки наради, заступник міністра сільського господарства Челябінської області Тетяна Гросул відзначила внесок НУО «Сади Росії» в розвиток садівництва на Південному Уралі, в забезпечення садівників і організацій районованими саджанцями високої якості для отримання екологічно чистих врожаїв.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама