Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як доглядати за кактусом в домашніх умовах

  1. Особливості вирощування кактусів сезонний Вирощування кактусів, яке б вони не мали назву, в домашніх...
  2. пересадка
  3. полив
  4. Боротьба з шкідниками та хворобами
  5. Відео "Як доглядати за кактусами в домашніх умовах?"

Особливості вирощування кактусів сезонний

Вирощування кактусів, яке б вони не мали назву, в домашніх умовах вимагає дотримання сезонності в догляді. Тільки якщо догляд проведено правильно, ваш флораріум буде красивим і квітучим.

Сезонний догляд за кактусами в умовах будинку передбачає проведення наступних дій:

  • навесні, а також протягом усього літа флораріум потрібно поливати і вносити в нього підгодівлю. Добрива (фосфорно-калійні) у флораріум в домашніх умовах вносяться раз в 7-10 днів. Для деяких видів сукулентів необхідна підгодівля золою. Старі рослини можна підгодовувати кожні 2-3 роки;
  • теневідние сорти в осінньо-зимові місяці необхідно залишати в теплі. При цьому вони цілком можуть перенести брак світла. Решта сукуленти, назва яких ми опустимо, тому що їх занадто багато, в такій ситуації будуть витягатися. З ними в питанні утримання в домашніх умовах потрібно бути більш акуратними. Наприклад, для них буде правильно створення умов «виживання».
  • кактуси, яке б вони не носили назву, в холодний період (з листопада по лютий) часу повинні переноситися в суху і прохолодну кімнату з температурним режимом 8-12 ° С. При цьому освітлення може бути слабким, так як холод уповільнює розвиток рослин, що входять в ваш флораріум.

Багато квітникарі, через відсутність спеціальних приміщень будинку, не прибираються флораріум з підвіконня. У такому випадку досить буде відгородити його від вікна перегородкою з фольги, оргскла або поліетилену.

Варто відзначити, що в холодний період року є свої особливості і у поливу рослин. Протягом зими полив таких кольорів можна взагалі припинити, залишивши тільки обприскування, яке проводиться один раз в тиждень. Взимку зростання кактусів сповільнюється. При цьому його стебло потовщується і в ньому закладаються квіткові бруньки. Щоб цей процес пройшов в зимовий період правильно і повністю дуже важливо, щоб рослини в домашніх умовах впадали в сплячку. Для цього приміщення, в якому варто флораріум, повинно мати температуру на рівні 5-8 ° С.

Особливості вирощування даного типу сукулентів полягають в тому, що лише правильно організований догляд, що повторюється протягом декількох циклів, призведе до настання періоду цвітіння. Для появи перших кольором, доглядати за кактусом правильно необхідно протягом 2-15 циклів. Терміни залежать від сорту рослини. Тому, якщо ви хочете, щоб ваш флораріум зацвів вдома, догляд за ним повинен бути чітко дотримано.

Як бачимо, догляд в домашніх умовах за суккулентами буде відрізнятися в залежності від сезону. Якщо за ними стежити правильно, то флораріум буде здоровим, сильним і красиво цвісти.

Відео "Про догляд за суккулентами"

Про те, як правильно доглядати за кактусами, розказано в відео.

пересадка

пересадка

Для багатьох початківців квітникарів в питанні «як виростити кактус в домашніх умовах» важливим моментом буде процес пересадки рослини. Особливості даного процесу, що проводиться вдома, полягають в тому, що пересадка повинна здійснюватися в березні-квітні один раз в два роки. Тому купувати це колючий квітка необхідно в цей же час, щоб відразу ж його пересадити в новий горщик для створення оптимальних умов утримання. Якщо не виходить купити квітку навесні, то ще одним підходящим часом для пересадки буде вересень.

Деякі квітникарі рекомендують будь-який сорт кактуса пересаджувати відразу ж після покупки. Це обумовлено тим, що вони в магазинах продаються в торф'яному субстраті, який не сильно підходить для вирощування рослин в домашніх умовах. Причому такі особливості характерні для багатьох квітів, куплених в спеціалізованому магазині.

Перед тим, як пересадити вдома колючий квітка в новий горщик, за рослиною потрібно доглядати певним чином. За пару днів до пересадки рослину перестають поливати. Це дозволить з меншими зусиллями витягти рослину з субстратом і перенести в нову ємність без пошкодження кореневої системи. Горщик має бути більше лад ємності.

Горщик має бути більше лад ємності

Пересадка проводиться наступним чином:

  • на дно горщика кладемо пару черепків, керамзиту або гравію;
  • зверху насипаємо трохи землі для сукулентів;
  • витягаємо рослина зі старого горщика і струшуємо з кореневої системи землю;
  • потім ставить кактус посередині нового горщика;
  • далі засипаємо його землею.

Після пересадки за колючим квіткою будинку потрібно доглядати певним чином. Поливати його дозволяється тільки через кілька днів. Також рослина потрібно берегти від протягів і холоду. Ось таким чином, пересадка кактусів в домашніх умовах і відбувається.

полив

полив

Щоб виростити вдома будь-який вид кактуса, в його водному режимі слід дотримуватися наступних правил:

  • вода, що застосовується для поливу, повинна бути м'якою. В іншому випадку на грунті з'явиться білий вапняний наліт. Пом'якшити воду можна просто прокип'ятивши її, а також злегка підкислити лимонною кислотою;
  • полив проводять вранці, а ввечері надлишки вологи потрібно прибрати з піддона;
  • в спекотні дні полив здійснюють кожен день, а в похмурі і нежаркі - один раз на тиждень;
  • рекомендується вносити воду в горшкові піддони флораріум.

Крім цього проводиться періодичне обприскування квітки водою з пульверизатора. Особливо важливо це робити вдома в ситуації, коли спекотна погода на вулиці змінилася затяжними дощами.

У будь-який сезон, будь то зима або літо, полив можна проводити тільки відстояною водою. Рекомендується, щоб вона була на кілька градусів вище, ніж температура в кімнаті. Для обприскування можна використовувати воду температури близько 35 ° С.

Пам'ятайте, що сукуленти краще переносять нестачу вологи, ніж її надлишок. А сильне перезволоження грунту може спровокувати появу у флораріуме патогенної мікрофлори, а також комах шкідників.

Боротьба з шкідниками та хворобами

Боротьба з шкідниками та хворобами

Якщо догляд вдома за суккулентами, включаючи кактуси, був неправильним, то великий ризик появи у вашому флораріуме хвороботворних мікроорганізмів і комах-шкідників. Найбільш часто до такої ситуації призводить сильне перезволоження субстрату.

Кактуси вдома часто вражаються різними видами гниллю. Для того, щоб вилікувати квітка від гнилі, його слід пересадити в новий горщик, попередньо добре вимивши всі корінці під струменем води. Перед посадкою їх потрібно добре просушити і видалити всі темні, гнилі, а також м'які корінці. При цьому кореневу систему рекомендують присипати антисептиком.

З комах-паразитів на цих рослинах зустрічаються такі види:

  • борошнистий червець;
  • щитова попелиця;
  • павутинний кліщ.

Кожен паразит має свої ознаки появи. Для боротьби з ними квітка потрібно обприскати інсектицидами. Крім цього можна використовувати народні засоби для боротьби з кожним окремим паразитом.

Дотримуючись перерахованих вище правил догляду за кактусами, ви зможете не тільки виростити практично будь-який сорт рослини, а й зробити свій флораріум красивіше і здоровіше.

Відео "Як доглядати за кактусами в домашніх умовах?"

Про методи догляду за кактусами будинку говориться в відео.

Відео "Як доглядати за кактусами в домашніх умовах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама