Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

як посадити буряк щоб потім не проріджувати (фото + відео)

  1. Чому буряк проріджують
  2. Інші способи уникнути проріджування

Валя З Валя З.
Як посадити буряк щоб потім не проріджувати?

Буряк - той коренеплід, урожай якого можна отримати не один раз протягом сезону. Це поряд з смаковими добавками і вітамінно-мінеральними властивостями є істотним плюсом городнього рослини. серед недоліків буряка - необхідність регулярно і ретельно проріджувати грядки. Втім, сьогодні городники придумали способи, що дозволяють обійтися без цієї процедури. Як правильно посадити і виростити культуру без проріджування - допоможуть розібратися фото і відео інструкції.

Чому буряк проріджують

При будь-якому способі насіннєвий посадки буряка проріджування не уникнути. Вся справа в будові насіння коренеплоду. По суті це мішечок, в якому знаходиться кілька мікросемян. Якщо умови сприятливі, то сіянці проклюнутся з усіх відразу. Ця особливість - запорука відмінної схожості буряка.

Бувають випадки, коли господарям не з руки чи ні часу займатися проріджуванням рослини. В такому випадку можна заздалегідь подбати про сорт буряка і придбати одноростковою різновид. Її насіннєвий мішечок містить 1-2 насінини. При цьому, як правило, сходить лише одне з них.

насіння буряка

Серед сучасних одноростковою видів популярні:

  1. А я. Ранній сорт, адаптований до умов Уралу, Сибіру і Далекого Сходу. Здатний добре рости і в кліматі середньої смуги. Урожайність - близько 8 кг / 1 кв. м. Дозріває до середини червня. Округлі плескаті коренеплоди з насиченою смачною м'якоттю.
  2. Валента. Дуже смачні цукристі округлі коренеплоди. Гібрид ранньостиглий, добре переносить низькі температури і не схильний до стрілкування.
  3. Хавский. Великі плоди (до 0,5 кг) з хорошими смаковими якостями. Довго зберігається. Сорт ранньостиглий, не схильний до стрілкування.
  4. Одноростковою. Пізній сорт з округлими солодкуватими і соковитими плодами. Урожайність - близько 10 кг / 1 кв. м. Має хорошу збереженням при зимовому зберіганні.

Інші способи уникнути проріджування

Щоб не смикати і розсаджувати рослини на грядці, можете виконати майже ту ж процедуру заздалегідь, виростивши розсаду буряка. Так ви отримаєте урожай на 15-20 днів раніше, ніж зазвичай. Використовуйте будь-які насіння:

  • підготуйте родючий грунт і наповніть нею контейнер;
  • ущільните грунт;
  • за пару днів до посадки помістіть їх в теплу воду, поки не набухнуть;
  • трохи просушіть посівний матеріал;
  • поглибте насіння на 1-1,3 см і насипте зверху тонкий шар грунту;
  • розрівняйте і ще раз ущільните грунт;

сходи буряка

  • полийте посів так, щоб насіння не вимило на поверхню;
  • накрийте плівкою до сходів;
  • оптимальний температурний діапазон на цьому етапі - до + 18 ... + 20 ° C, після появи сіянців - на 2-3 градуси нижче.

Увага! Буряк не любить кислих грунтів. Внесіть в грунт перед посівом склянка деревної золи.

Пікірувати сходи можна при появі пари справжніх листочків. У новому горщику паросткам потрібно створити парникові умови, інакше вони ризикують витягнутися. Висадка у відкритий грунт можлива після встановлення постійного тепла +10 ° C або вище. На ділянці вибирайте для кісткової буряка саме освітлене сонцем місце.

Городники пропонують ще один варіант посадки без проріджування. При рядовому посіві розміщуйте насіння не ближче, ніж в 8 см один від одного. Коренеплід в цьому випадку буде сходити з гіршими результатами і нерівномірно. Тому можна посіяти по сусідству додатковий ряд про запас.

Порада. Як тільки насіння проростуть - видаліть зайві сіянці.

Ці та інші способи посадки буряка без проріджування працюють тільки при правильному догляді за рослиною і хороших умовах для його розвитку.

Посів буряка: відео

Як посадити буряк щоб потім не проріджувати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама