Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити кавун на дачі

  1. розсада кавунів
  2. Висаджувати розсаду кавунів в баштан
  3. Догляд за кавунами
  4. сорти кавунів
  5. Нюанси вирощування кавунів

З даної статті ви дізнаєтеся, як виростити кавуни на дачі у відкритому грунті в садівництві 1-ї зони (найхолоднішою).

як виростити кавуни на дачі

Багато хто не вірить що на дачі можна виростити великі і солодкі кавуни, хтось розповідає, що у нього, мовляв, ростуть кавуни в теплиці, але вони не смачні: доводиться цукром посипати, щоб вони в рот полізли. А я вважаю, що ніяких особливих рецептів у вирощуванні кавунів немає. Хто не знає - навчу!

розсада кавунів

Розсаду кавунів можна вирощувати після 20 квітня в великих стаканчиках: в маленьких коріння стане тісно, ​​вони закрутяться в спіраль на початку розвитку і залишаться такими чахлими до осені, не розправляться. І нічого доброго з такої розсади кавунів вийде.

Землю готуємо так: відро землі з лісу, третина відра перегною, пісок на око і близько склянки золи. Але якщо переборщимо з азотом, згодом розлучиться тля.

Як тільки мої насіння зійшли, розміщую стаканчики в теплицю, трохи підсипали землі. Гарний розвиток розсади буває в ті роки, коли погода стоїть тепла і сира. 25-35 днів живе кавун в стаканчику, значить висаджувати розсаду в грунт треба 10-14 червня.

Висаджувати розсаду кавунів в баштан

Поки розсада в стаканчиках, готую грядки Поки розсада в стаканчиках, готую грядки. Жирної грунт не роблю: кавуни відразу втрачають в смаку. В землю додаю пісок (бо у мене суглинок) і золу.

Ставлю кілочки через 90 см (70 см - грядка, 20 см - проміжок) і натягую мотузку. Совковою лопатою роблю доріжку. Грядка виходить висотою 10-15 см.

Потім ріжу рукава прозорої плівки. Подвійний рукав має ширину півтора метра, роблю стрічки, які ляжуть на мої грядки по 70 см і трохи закриють з боків. Доріжки закладаю органікою (тирса, лушпиння, сіно, солома). Її потрібно стільки, щоб плівка на грядці не піднімалася, а придавлює. Земля повинна осісти. Якщо сильна посуха, перед тим, як закрити грядку плівкою, поливаю.

Органіка на доріжці зберігає вологу, дає добриво, не дозволяє рости бур'янам.

Під плівкою починається парниковий ефект: швидко гріється земля, з'являється конденсат, а бур'яни від спеки тут же згоряють.

Настав час висадки. Розставляю стаканчики: в грядці - 1 ряд, між рослинами по 80-90 см. На другий грядці по відношенню до першої розсада висаджується в шаховому порядку. Починаю робити прорізи по 12-15 см і трохи хрестиком. Потім акуратно через проріз землю з стаканчика виймаю, поливаю ямку і висаджую арбузик так, щоб не пошкодити коріння. Зверху обов'язково присипають сухою землею, щоб не утворилося кірки. Спеціально не заглиблювати!

Догляд за кавунами

Арбузов не поливаю Арбузов не поливаю. Іноді можна зволожити доріжки. Якщо цю ягоду поливати - програємо в солодощі, та й кірка буде товста. І сам кавун може взагалі підгнити і прірву.

Про що потрібно піклуватися, так це про запилення. Саджу на будь-який вільний місце ділянки 2 рази за літо сидерати-медоноси. Наприклад, суміш фацелії. Кавуни розростаються, починають цвісти. Цвітуть - а город «чи не гуде»? Непорядок! Перші квіточки ще можна спробувати самим опиліть, але потім баштан так заростає, що ні за яким цвітіння не встежиш. Як тільки відбулося запилення пчелками - плід росте прямо на очах. Вчені стверджують, що для відмінного смаку майбутнього кавуна в квітка має залетіти 50 бджіл.

сорти кавунів

Мені завжди цікаво пробувати нові сорти. У минулому році висаджувала кавуни по кольоровим принципом: були в мене сріблясті, жовті, білі, дуже темні, смугасті. Були жовті всередині. Але Арбузов не вгадаєш: в різні роки один і той же сорт може дати зовсім різну картину дозрівання і різні плоди.

Так було у мене з сортом «Подарунок Сонця». Один рік - прекрасний урожай, на інший - пізно зав'язалися, тому що майже немає сонця, і кавуни до не встигли.

Хороші сорти кавунів «Щедрість», «Рахат-Лукум», «Землянин». Щороку саджу «Подарунок Сибіру», і він не підводить, видаючи кавуни до 7,5 кг.

Сорт «Вогник» має маленькі плоди, але завжди дуже стиглі.

Сорт «Лимончик», незважаючи на назву, нудотний своїх червоних всередині побратимів Сорт «Лимончик», незважаючи на назву, нудотний своїх червоних всередині побратимів. М'якоть взагалі буває різних кольорів і відтінків. Саджаючи той чи інший сорт, треба знати, до якого відтінку внутрішність кавуна повинна дійти, щоб плід вважався дозрілим.

Помітила особливість: чим більше насіння, тим смачніше кавун. Але насіння з кавуна я не беру: може статися перезапилення з кабачками і гарбузами.

Нюанси вирощування кавунів

Ласувати кавунами починаємо з кінця серпня. Але поступово наступають холоди, а хочеться ще доростити маленькі арбузики. На поставлені дуги наккідиваю на ніч агріл. До речі, його ж можна використовувати холодною весною, поки кавуни розростаються. Але це «задоволення» - до першого квіточки. Почалося цвітіння - ніяких укриттів заради головного: запилення.

Наш читач, Людмила Благушка!

Цвітуть - а город «чи не гуде»?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама