Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити манго в домашніх умовах?

  1. Як вибрати плід, щоб виростити деревце?
  2. Як посадити манго з кісточки в домашніх умовах?
  3. Догляд за рослиною
  4. перший урожай
  1. Як вибрати плід, щоб виростити деревце?
  2. Як посадити манго з кісточки в домашніх умовах?
  3. Догляд за рослиною
  4. перший урожай
  5. Незвичайний екзотичний фрукт манго можна побачити на прилавках магазинів. Він приваблює покупців красивою зеленувато-червоним забарвленням, приємним запахом в області плодоніжки. Манго містить багато корисних речовин - це каротин, вітаміни, мікроелементи. З нього можна готувати джем, варення, додавати в салати. Сік рослини застосовується для лікування дерматитів, може позбавити від печії, є кровоспинну і сечогінним засобом.

    Манго - вічнозелене дерево, має висоту близько 23 метрів. Досить довгі зелене листя у зрілого рослини, і жовтуваті - у молодого. Фрукт манго дозріває на шостий рік, його розміри різні, все залежить від сорту. Плоди м'які ароматні і дуже смачні, всередині плоду розташовується кісточка овальної форми.
    У багатьох любителів екзотичних рослин напевно з'являється бажання виростити манго в домашніх умовах. Якщо дотримуватися правила і рекомендації, то це цілком можливо. Перед тим, як садити манго з кісточки в домашніх умовах, потрібно пам'ятати, що манго теплолюбна і світлолюбна рослина.

    Перед тим, як садити манго з кісточки в домашніх умовах, потрібно пам'ятати, що манго теплолюбна і світлолюбна рослина

    Як вибрати плід, щоб виростити деревце?

    Перед тим, як посадити манго з кісточки в домашніх умовах, необхідно ретельно підібрати фрукт. Манго є одним з найбільш розводяться фруктових культур в світі. Завдяки його екзотичного виду він допоможе прикрасити кімнату і надати їй оригінальний вигляд.

    При покупці плода потрібно звертати увагу на його якість, він повинен бути стиглим і м'яким. Ідеальний колір - червоний або жовтий. Після цього слід очистити кісточку від м'якоті. Якщо є побоювання, що манго НЕ проросте, можна видалити ще і шкірку.

    Його вирощують двома способами: за допомогою щеплення, а можна посадити кісточку цієї рослини. Її витягують з дозрілого плоду, який розрізають уздовж і акуратно виймають кісточку.

    Дивіться у відео нижче, як виростити манго в домашніх умовах.

    Як посадити манго з кісточки в домашніх умовах?

    Пророщувати насіннячко можна не тільки в грунті, а й у воді, вона повинна бути кімнатної температури. Кісточка поміщається в неї приблизно на 2 тижні (до появи паростка). При цьому потрібно міняти воду кожні два дні.

    Для посадки кісточку потрібно розкрити за допомогою ножа, опустити в слабкий розчин марганцівки і посадити в землю, визначивши, де повинен з'явитися корінь, а щоб не помилитися, краще покласти насіннячко горизонтально, найголовніше добре полити землю і накрити целофановим пакетом або баночкою для збереження вологості повітря.

    Потрібно чекати появи сходів, приблизно через місяць, потім пакетик можна прибрати.
    Якщо у вас не виходить розколоти кісточку, можна насіннячко і не витягувати. Потрібно її замочити в склянці з водою, регулярно змінюючи воду, приблизно два тижні. А потім посадити в землю, знову накривши банкою. Пересадити манго в домашніх умовах можна, коли паросток досягне 20 см в довжину. Найголовніше стежити, щоб земля не пересихала.

    Догляд за рослиною

    Щоб сформувалася гарна і гілляста крона, потрібно буде видалити верхівку, для розвитку бічних гілок. Пересаджувати, а точніше, робити перевалку в більш великий горщик, необхідно через кожні півроку.

    Догляд за манго в домашніх умовах досить простий. Грунт рекомендується вибирати на основі торфу з домішкою піску. Необхідно використовувати хороший дренаж. Для збільшення циркуляції повітря рекомендується додавати мармурову крихту. Оптимальна глибина посадки - 2 см. Зростання молодих дерев відбувається досить швидко. Пересадку потрібно проводити після того, як коріння обплетуть земляний кому в горщику. Зазвичай цю процедуру проводять раз на рік, але все залежить від індивідуальних характеристик рослини. Манго любить рясний полив, особливо в період стрімкого зростання. Між поливами грунт повинен висихати, але пересушувати її не можна.

    Читайте, як самостійно виростити обліпиху , або як виростити на балконі полуницю з насіння.

    Для стимулювання росту дерева використовують різні методи підгодівлі і догляду:

    • У воду можна додавати добрива, які сприяють швидшому розвитку рослини. Взимку через підвищену сухість повітря листя потрібно обприскувати.
    • Рекомендується спорудити саморобну теплицю з пластикової пляшки, поліетилену або скляної банки. Температура всередині неї повинна бути близько 25 градусів, також обов'язково провітрювати паросток час від часу. Коли він підросте, теплицю можна прибрати.
    • Під час росту і розвитку не забувайте вносити підживлення. Вдома краще вирощувати карликові рослини. Вони будуть чудовою прикрасою вашої квартири і балкона в літню пору.

    Приблизно через 5 або 6 років манго зацвіте квітами червоного або жовтого кольору, при правильному догляді можуть вирости плоди. Потрібно стежити, щоб вони не з'явилися, поки рослина ще маленька, не набрало сил. У перший рік плодоношення залишаємо тільки кілька плодів.

    Цей вид фруктових дерев потребує великої кількості розсіяного світла. Найкращим варіантом буде винести сіянець на вулицю (якщо є така можливість). Іноді з однієї кісточки можуть зійти відразу кілька паростків. Це є звичайним явищем і не свідчить про патологію рослини.

    Це є звичайним явищем і не свідчить про патологію рослини

    перший урожай

    Деревце, вирощене в домашніх умовах, не є аналогом манго, яке зазвичай представляється людям. Вирощене у домашніх умовах манго плодоносить тільки через 6 років після посадки, і урожай зазвичай буває досить скромним. Справа в тому, що більшість сучасних сортів є гібридами різних видів і через це не можуть дати повноцінне потомство. Також дерева, що використовуються в харчовій промисловості, щеплені до різних хвороб і шкідників, на відміну від домашніх примірників.

    діліться в коментарі своїми секретами вирощування манго, і дивіться відео нижче, в якому розповідається про те, як правильно вирощувати і доглядати за цією рослиною.

Як вибрати плід, щоб виростити деревце?
Як посадити манго з кісточки в домашніх умовах?
Як посадити манго з кісточки в домашніх умовах?
Як вибрати плід, щоб виростити деревце?
Як посадити манго з кісточки в домашніх умовах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама