Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити моркву велику і солодку

  1. Підготовка ґрунту для посіву моркви:
  2. Коли посадити морква
  3. Як садити моркву ранньою весною
  4. Посів моркви в червні
  5. Подзимний посів моркви
  6. Догляд за морквою

Щоб виростити солодку і велику моркву, важливо правильно підготувати грядку, посадити її в потрібний час і забезпечити їй необхідний догляд Щоб виростити солодку і велику моркву, важливо правильно підготувати грядку, посадити її в потрібний час і забезпечити їй необхідний догляд. Все про вирощуванні гарного врожаю моркви: яка грунт потрібна для моркви, три терміни посіву насіння, проріджування, підгодівлі і захист від шкідників.

Підготовка ґрунту для посіву моркви:

Те, наскільки красива і велика морква у вас виросте, багато в чому залежить від місця, де ви її посадите. Грядка повинна розташовуватися на рівному, добре освітленому місці з легкої, піщаної або суглинистой грунтом з нейтральною або слабокислою реакцією. На важкої, глинистої і кислому ґрунті не вдасться виростити хороший урожай моркви - коренеплоди будуть дрібні і потворні. Ця ж і причина того, що морква виростає не солодка, з бахромою коренів на коренеплоді. Грядку можна удобрювати свіжим гноєм - він приверне шкідників і тоді коренеплоди будуть все в червоточини. Після чого краще посадити моркву? Кращі попередники - це огірки, капуста, томати і цибулю.

Коли посадити морква

Морква можна садити в три строки: навесні, на початку літа або восени, під зиму. Морква відрізняється холодостійкістю, так що насіння будуть проростати вже при температурі в три-чотири градуси, а її сходи можуть витримувати температуру до -4 гр, що дозволяє садити моркву вже ранньою весною. Посаджена ранньою весною або під зиму морква не підходить для зимового зберігання, зате дозволить вам виростити солодку моркву і їсти її вже влітку. Зате посаджена в червні морквина чудово збережеться до весни. Про те, в які терміни садити ранюю морква, а в які - середню і пізню читайте в статті Вибираємо кращі сорти моркви для Підмосков'я

Як садити моркву ранньою весною

Грядку краще підготувати з осені. Грунт потрібно перекопати, що не розбиваючи земляні грудки, і посипати зверху мінеральними добривами, компостом і деревною золою. Коли навесні грядка очиститься від снігу, треба разравнять грунт граблями і зробіть поперечні борозенки на відстані 18-20 см одна від одної. Морква висівається уздовж по всій борозенці.

Так як при низькій температурі насіння моркви сходять майже місяць, їх потрібно підготувати для посадки, щоб прискорити проростання. Для початку їх потрібно замочити у воді на кілька діб, щоб змити з їх оболонки масла, які будуть перешкоджати попаданню води в зародок. Не забувайте міняти воду. Після насіння потрібно просушити і можна приступати до висівання (норма висіву 0,5-0,8 г / кв. М.).

)

Посів моркви в червні

Посаджена рано навесні морква погано зберігається взимку, тому для зимового зберігання моркву можна висадити в червні. Підготовка насіння не потрібно, так при температурі 20 градусів, сходи з'являться набагато швидше, вже через тиждень. Дуже зручно сіяти в цей час морква на стрічці, так як потім її не доведеться проріджувати.

Подзимний посів моркви

Під зиму морква сіють в листопаді по вже замерзлому ґрунті. Грядку готують заздалегідь, намічають борозенки. І після заморозків розподіляють насіння по борозенками, присипаючи сумішшю піску і торфу.

Догляд за морквою

Щоб виростити велику моркву, її необхідно регулярно поливати, розпушувати, при необхідності прорідити і обов'язково підгодувати.

  • Коли з'являться перші справжні листочки, морква потрібно прорідити, акуратно видаливши слабкі і густорастущей рослини.

Між маленькими морквинами повинні бути не менше 2 см. Якщо цього не зробити, то у коренеплодів буде необхідної площі для зростання, і вони будуть тонкі і криві. Ще через 20 днів процедуру необхідно повторити, на цей раз роблячи відстань в 4-5 см між рослинами. Це необхідно, щоб морква була великою і рівною.

  • В цей же час потрібно підгодувати морква розведеним пташиним послідом (1:20), гноївкою, зеленим добривом з трави або перегноєм. Корисно буде також добриво з кави , Яке також допоможе відлякати від посадок шкідників. У подальших підгодівлі рослина не потребує.
  • Щоб морква виросла солодкої, без гіркоти, грядки з нею треба рихлити і підгортати так, щоб верхівки коренеплодів були прикриті землею. Так як на світлі в коренеплодах утворюється соланін, який при зберіганні надає гіркоту.
  • Дуже важливий регулярний полив посадок - в липні-серпні, на кв. м. грядки треба виливати не менш, ніж піввідра води, так, щоб добре змочити грунт в глибині. Не допускайте утворення ґрунтової кірки після поливу, обов'язково прорихліте землю, інакше морква виросте «з бородою».
  • Найнебезпечніший шкідник, загрозливий рослині - морквяна муха. Найкращий метод боротьби з нею це чергування грядок моркви і цибулі. Ще один варіант - накинутий на грядку білий спанбонд. Читати докладніше про те, як захистити морква від морквяної мухи і морквяної листоблошки і про боротьбу з гнилями моркви.

Ще один секрет солодкої моркви - в правильній прибиранню. Треба відразу обрізати бадилля, після того, як ви висмикнули її з грядки. Бадилля випаровує воду з величезною швидкістю і коренеплоди стають в'ялими, що не смачними і погано зберігаються.

При зберіганні морква може проростати. Щоб уникнути цього, обріжте стебло, захопивши 2-3 мм від коренеплоду. Місце зрізу можна припудрити деревною золою - це сприяє тому, щоб морква не загнивала. Читати докладніше про зберігання моркви.

(Visited 1 times, 85 visits today)

Ще більше цікавих статей на сайті:

Після чого краще посадити моркву?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама