Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вирощувати картоплю

Якщо коротко, то ми садимо насіння картоплі в «горбки», вибираючи сонячну частину нашого поля в кінці зими - початку весни (лютий-квітень в більшості регіонів) або влітку (липень-серпень в більшості регіонів). Через 3-4 місяці після посадки ми зазвичай збираємо картопля, який виріс під землею. Після збору врожаю ми добре і глибоко орють землю, щоб знищити залишилися рослини. Як правило, ми не повинні вирощувати картоплю в одному і тому ж місці більше двох років поспіль, тому що грунт буде виснажена, а небезпека поширення хвороб значно зросте.

Ми починаємо з покупки сім'яного картоплі. Краще купувати сертифікований насіннєву картоплю без хвороб у шановних продавців. Насіння картоплі насправді звичайна картопля, як і той, який ми їмо, але його вивели, щоб отримати необхідні властивості. Він також перевіряється або стерилізується від різних захворювань. В якості альтернативи, ми можемо вирощувати картоплю, який ми купили в магазині, але щоб вибрати правильно потрібен досвід, і ми повинні очікувати набагато менших результатів в кількості і кінцевої масі виробленого картоплі. Більшість садівників і фермерів розрізають насіннєву картоплю на більш дрібні шматочки (є плюси і мінуси при розрізанні картоплі). Не забудьте залишити принаймні одну нирку на кожному шматочку. Загалом, ми можемо розрізати великі бульби картоплі (діаметр> 45 мм), в той час як більш дрібні бульби садять цілком. Ми залишаємо шматочки насіннєвої картоплі в сухому місці на 2 дня. Тоді, як правило, ми зможемо побачити кірку на зрізах (поверхні) картоплі. Тепер вона готова до посадки.

Потрібно глибоко зорати землю і прибрати камені до того як сіяти насіннєву картоплю. Картоплю вирощують в «горбках». Спочатку ми викопаємо траншею глибиною 10-15 см. Довжина траншеї залежить від кількості картоплі. Наступна траншея повинна бути на відстані не менше 70 см від першої. Ми поміщаємо картопля (поштучно) всередину траншеї на відстані 25 см один від одного. Потім ми згладжуємо наше поле, покриваючи траншеї грунтом. У цей момент ми повинні зарити наш урожай, зробивши горбки. Якщо ми будемо вирощувати картоплю на плоскій поверхні, то не отримаємо хороший урожай. Крім того, згладжування землі між траншеями допоможе нам розрізнити, де саме розташовані наші ряди посіву. Багато фермерів також використовують відстань між канавками в якості каналу для поливу. Таким чином, ми повинні висаджувати їх за рахунок насипної грунту з кожного боку ряду близько 10 см у висоту уздовж підстави рослин.

Приблизно через два місяці після посадки ми побачимо здорові і добре розвинені рослини картоплі. Тоді нам, можливо, доведеться знову зарити наш урожай, щоб картопля не потрапив на поверхню і не піддався впливу сонячних променів. При впливі сонячного світла картопля, швидше за все, стане зеленим і стане непридатним для споживання людиною. У цей момент (через два місяці після посадки) ми також можемо подумати про добрива для грунту або листя, якщо це необхідно (це залежить від поля - кожне поле відрізняється і має різні потреби). Ми також повинні перевірити на наявність шкідників і хвороб, уважно спостерігаючи за формою і кольором листя. У картоплі є певні вимоги до води; однак клімат і евапотранспіраціі (сумарне випаровування) вашого поля визначатимуть частоту поливу. Якщо у вашому регіоні немає опадів, вам, можливо, доведеться поливати свої рослини від одного разу на тиждень до одного разу на місяць протягом періоду зростання.

Приблизно через 3-4 місяці після посадки в залежності від клімату і різноманітності насіння можна збирати картоплю. Картоплю можна збирати, коли листя починає відмирати. Багато фермерів чекають ще два тижні з цього моменту, а інші починають збирати урожай, як тільки листя стає жовтим. Ми ретельно розкопуємо грунт між рядами посівів, шукаючи картопля. Після того як викопаємо вся картопля, корисно залишити його на пару годин на поверхні поля під сонячним світлом (за умови відсутності дощу), щоб він міг природним чином висохнути.

Після того як викопаємо вся картопля, корисно залишити його на пару годин на поверхні поля під сонячним світлом (за умови відсутності дощу), щоб він міг природним чином висохнути

Ви можете доповнити цю статтю, залишивши коментар або фотографію своїх методів вирощування картоплі.

Інформація про рослину картопля

Як вирощувати картоплю

Вирощування картоплі як бізнес

Підготовка ґрунту і вимоги до грунту для вирощування картоплі

Посадка картоплі, кількість і відстані між рослинами

види добрив для картоплі

Вимоги до води для картоплі і зрошувальні системи

Шкідники і хвороби картоплі

прибирання картоплі терміни - середня врожайність картоплі з гектара

Питання і відповіді про картоплю

У вас є досвід у вирощуванні картоплі? Будь ласка, поділіться вашим досвідом, методами і практиками в коментарях нижче.

Весь контент, який ви додаєте, буде перевірений нашими агрономами. Після схвалення, він буде доданий на Wikifarmer.com і позитивно вплине на досвідчених фермерів і новачків по всьому світу.

Ця стаття також доступна на наступних мовах: Ця стаття також доступна на наступних мовах:   English   Español   Français   العربية   Português   Ελληνικα   हिन्दी   Tiếng Việt   Indonesia English Español Français العربية Português Ελληνικα हिन्दी Tiếng Việt Indonesia

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама