Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Японська чорна сосна Pinus thunbergiana для бонсай і як декоративну рослину

  1. Керівництво для вирощування бонсай.
  2. Зрошення і добрива.
  3. Пересадка чорної сосни.

Синонім: японська сосна Тунберга. Природним місцем існування є прибережні райони Японії (Кюсю, Сікоку і Хонсю), Південної Кореї і північно-східного Китаю, Цей вид дуже схожий на інший вид чорної сосни, який можна зустріти в Європі.
В Японії, японська чорна сосна, звана Куро-мацу (黒 松) є національним символом, оскільки вона має особливе значення для синтоїстській релігії і ототожнює собою ДОВГОВІЧНІСТЬ.
Японці називають товсту розтріскану кору стовбура сосни Камі-но-ко, тобто «панцир черепахи».
Деякі екземпляри бонсай японської чорної сосни знаходиться в колекції японського імператора. Багато з цих дерев передавалися з покоління в покоління. Їх вік сягає 500-700 років. Вони воістину володіють якоюсь магічною силою. Синонім: японська сосна Тунберга

Бонсай японська сосна

Це середньоросле вічнозелене дерево, яке часто зустрічається в японських садах. Середня висота дерева 25 метрів, але в парках і садах може досягати висоти 40 метрів. В молодості має конічну форму, а з роками крона набуває пірамідальну форму.
Кора на стовбурі луската, сильно потресканая. З віком набуває чорного кольору, товстішає і навіть перетворюється в пробкові нарости на місцях механічних пошкоджень.
Голки дуже довгі і товсті (від 7 до 12 см), темно-зеленого кольору, колючі на дотик, ростуть парами. Бутони голок мають гарний шовковий відтінок. Голки зосереджуються на кінчиках гілок.

Освітлення: любить яскраве освітлення.

Вологість і грунт: японська чорна сосна досить терпима до посухи, добре відгукується на піщані дренованих грунту.

Розмноження: дуже хороша схожість з насіння. Розмноження через живці і щеплення даються дуже важко.

Використання.
Чорна японська сосна добре переносить сильні прибережні вітри і солоні бризки з моря. Саме це дерево використовувалося для зміцнення піщаних дюн. Якщо у Вас є прибережну ділянку на березі моря - наше дерево допоможе не тільки зміцнити берег, а й надати певний колорит в домашньому пейзажі.

Керівництво для вирощування бонсай.

Всі сосни і японська чорна сосна в першу чергу, є класичним матеріалом для бонсай. Тут може експериментувати як професіонал, так і новачок. Особливу родзинку пропонованого Вам Дереву зраджують великі пробкові нарости кори. . Цікаво, що кора зростає товщі на стороні зверненої до світла. Тому, якщо Ви вирішили вирощувати бонсай - не забувайте періодично повертати саджанець.
Вчителі бонсай цінують японську чорну сосну за довголіття бути вічнозеленої. А стійкість до обрізку роблять її дуже підходящим матеріалом для початківців.

Зрошення і добрива.

У природних умовах сосни живуть на бідних піщаних грунтах. Але не слід забувати, що вони мають глибоке коріння, щоб добувати вологу. Тому, в разі вирощування бонсай не забувайте нехтувати поливом. Але при цьому потрібно стежити, щоб зайва вода пішла через дренаж. Уникайте також постійних затоплень, щоб коріння не страждали від надлишку води. Інакше, це призведе до загнивання кореневої системи.
Час від часу можна дозволити висохнути землі, але тільки як виняток.
Ви повинні використовувати лійку з отворами якомога тонше для води, щоб вона краще проникала в грунт. І зробити полив не поспішаючи.
Не потрібно обприскувати листя або підтримувати високу вологість штучно, оскільки є ризик отримати грибкові захворювання.
Удобрюйте регулярно якісними органічними добривами , Особливо в період активного росту, тобто навесні і восени. Під час зими і жаркого літа внесення добрив повинен бути знижений, тому що зростання рослини в цих умовах практично немає. Щоб зменшити розмір хвої - використовуйте більше фосфору і калію і менше азоту.

Пересадка чорної сосни.

Пересадку краще здійснювати кожні 3-5 років наприкінці літа початку осені, коли зростання припиняється і нирки ще не набрякли. Коли саджанці ще молоді - пересадку можна робити кожні 2-3 роки, для старих дерев, пересадка рекомендується через 10-15 років.

Проводка (формування крони)
Проводка може бути виконана практично в будь-який час року, крім весни, але бажано, відразу після того як Ви прищемили свічки і маєте чисті дорослі голки, оптимально в період спокою (восени-взимку). І тільки на здорових деревах.
Якщо Ви здійснили пересадку, потрібно почекати, принаймні, 3 місяці для проводки.

Пам'ятка
Не забувайте, що дерево втрачає хвою кожні 2-3 роки. І це не привід турбуватися.
Однак, іноді листя забарвлюється в жовтий або коричневий колір з наступних причин:

  • неправильний дренажу, в цьому випадку бонсай повинен бути пересаджений восени або ранньою весною (що раніше настане);
  • занадто жарко, особливо влітку. Переставте горщик на продувається, але сонячне місце;
    - нестача поживних речовин;
  • неправильна суміш підкладки з глиною або занадто багато сольових відкладень, тому він повинен бути пересаджений в найкоротші терміни, як і в разі поганого дренажу;
  • теж не приймайте за грибкові захворювання особливий грибок який живе в симбіозі (мікоризи) в коренях, має білий колір і неповторний особливий запах;
  • якщо вам потрібні термінові пересадки через крайню слабкість дерева, то краще посадити безпосередньо в грунті саду, по крайней мере на рік.

Для того, щоб з чого почати - потрібно почати.
Пропонуємо Вам насіння рослин з Каліфорнійського розплідник а. У комплект входить:

У комплект входить:

Комплект насіння сосни чорної (японської)

Комплект насіння сосни чорної (японської)

Компоненти комплекту і послідовність вирощування саджанця сосни чорної

Компоненти комплекту і послідовність вирощування саджанця сосни чорної

вирощування саджанця сосни остистой в міні теплиці

  • насіння рослини;
  • готова підготовлений грунт (знову таки з Каліфорнії);
  • МІНІ - тепличку, можлива подальша експлуатація (особливо стане в нагоді для тих, хто займається вирощуванням бонсай з насіння);
  • інструкція англійською (оригінал) і переклад на українську та російську мови.

Ціна за комплект: 150 гривень.

Доставка товару: Нова пошта, Інтайм, + ваша оплата пересилки. Жителі горогда Дніпропетровськ або його гості можуть придбати товар в магазині Садовод (Адреса і схема проїзду на сайті)

Контактні телефони: 096 - 30-60-198, 099 - 795-91-24.
Будуть питання - залишайте їх, будь ласка, в коментарях. Наші фахівці постараються знайти найкращі відповіді на всі ваші запитання.

No related posts.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама