Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Азалія з держака

  1. Фотоурок по вирощуванню азалії з держака
  2. Приступаємо до розмноження азалії
  3. Додаткова інформація:
  4. Азалія - ​​розмноження
  5. Розмноження азалії живцями
  6. Розмноження азалії діленням куща
  7. Розмноження азалії щепленням
  8. Азалія з держака
  9. Розмноження азалії живцями в домашніх умовах.
  10. Розмноження азалії живцями.



є квіти , Які будуть непогано цвісти в невибагливих середовищах - хоч в теплі хоч на дворі. знаючи до якої групи віднесли квітка, вірно визначити необхідний клімат. Головні методи вирощування складаються з контролю вмісту вологи повітря, кількості введення води в землю і забезпечення правильної температури. Світло є одним з головних умов. Всі домашні квітучі розподілені на групи. Якісь можна вирощувати виключно в саду. Інші види можна тримати тільки в домашніх умовах поза вулиці.

Фотоурок по вирощуванню азалії з держака

Стаття розповідає про особливості розмноження азалій, описана технологія вкорінення живців і їх підрощування. Краса не повинна нудитися в самоті і справжній фанат не встоїть перед спокусою виростити ще одну рослину. В принципі, це цілком можливо, головне правильно взятися за справу і витримати технологію.

Азалія заслужено вважається одним з найбільш красивих кімнатних рослин . Особливо яскравими є квіти, що вражають пишністю і грацією. Завдяки їм, азалія заслужила славу одного з найбільш красивих домашніх рослин . Квіточки можуть бути простими, махровими або гофрованими.

Особливо декоративно виглядають два рослини різних відтінків, скомпанован в одному горщику. А білувато-рожева азалія з чіткими кантами залишається улюбленицею садівників, вона просто незрівнянна.

Особливості розмноження азалій багато в чому пов'язані з доглядом за рослиною .

Зрозуміло, якщо примхлива красуня прожила у вас вдома більше року, ви вже вибрали для неї правильне місце розташування. Важливо пам'ятати, що вона не любить частої зміни місця. Приміщення повинно бути прохолодним і освітленим, т. Е. Сонячні східні вікна будуть оптимальні. Якщо ж світло прямий і яскравий, без притінення не обійтися. При цьому в кімнаті повинно бути волого, азалія не виносить сухого повітря.

Полив потрібен регулярний. Використовується виключно відстояна вода, так як квітка не виносить хлору. З цієї причини полив водою з під крана може привести до загибелі навіть шикарного примірника. Не варто забувати злегка обприскувати саму рослину і підтримувати вологість приміщення.

.

Приступаємо до розмноження азалії

Якщо азалія вже повністю акліматизувалося у вас вдома, можна приступати до її розмноження. Результативність в такому випадку буде значно вище. Укорінюють зелені паростки, що знаходяться в стадії активного росту. Як правило, активна вегетація у азалій починається після цвітіння . Найчастіше, вона припадає на березень-червень.

Прищипують 7-9 сантиметрові пагони. Нижній зріз краще зробити над самою ниркою. Важливо його виконати гострим ножем і навскоси. Безпосередньо перед посадкою, держак занурюють в Корневін або розчин гетеротауксіна, це стимулює зростання. Інакше виростити власне рослина досить складно. І тільки після цього держак поглиблюють в живильний субстрат.

.

Можна взяти грунтосуміш для азалій або ж пісок, хороших результатів можна досягти і на перліті. Заглиблюється держак приблизно на 2 см. Відстань між екземплярами витримується 4х4 см. Тепер можна взяти прозорий пакет і закріпити його на горщику. Таким чином, рослина поміщається в міні-теплицю. Після чого залишається лише терпляче чекати і регулярно обприскувати. Для вкорінення важлива температура повітря, вона повинна триматися приблизно на рівні 25 ° С .В такому випадку буде досить 2 місяців для отримання невеликих самостійних рослин з розвиненою кореневою системою.

Укоріненню сприяє підігрів дна коробки. Щодня живці провітрюють, піднімаючи плівку приблизно на годину. Пересадка вже повноцінного рослини в окремий горщик відбувається приблизно через 2 місяці. При цьому верхівки прищипують. А найперші квіти видаляють, це забезпечує молодий азалії життєздатність.

Середня тривалість вирощування повноцінного рослини з держака - 2-3 роки.

Додаткова інформація:

Кімнатні рослини

Азалія - ​​розмноження

Рясне цвітіння чудовою азалії заворожує кожного. Хочеться не тільки вирощувати вдома цей прекрасна квітка , А й розмножувати його. Давайте розглянемо, як розмножити азалію в домашніх умовах. Прекрасна азалія, улюблена багатьма квітникарями, розмножується декількома способами: насінням, живцюванням, діленням куща, щепленням. Однак розмноження квітки азалії насінням дуже складно і трудомістким, тому використовується цей спосіб тільки досвідченими квітникарями-професіоналами для виведення нових сортів рослин.

Розмноження азалії живцями

Процес розмноження азалії в домашніх умовах досить складний і вимагає від квітникаря великого терпіння і старання. Найчастіше використовується метод розмноження азалії неодревесневшіе живцями. Для цього треба взяти держак від дорослої рослини 5-6 см завдовжки. На ньому має бути 5-6 листочків. Якщо ви візьмете повністю здерев'янілих держак, то він буде погано вкорінюватися або ж взагалі не приживеться. Заздалегідь приготуйте субстрат з хвойної землі або торфу.

За шість годин перед посадкою заготовлений держак нижнім зрізом поміщається в розчин Корневином або гетероауксину. А безпосередньо перед самою посадкою слід опустити держак в розчин марганцевокислого калію. В одну ємність краще садити по 3-4 держака. Полуодревесневшіе живці висаджуються приблизно на 2 см в глибину, а зверху ставиться банку. Інший варіант - вкрити все поліетиленовою плівкою. Укорінення живця азалії має відбуватися в темряві, тому банку треба накрити будь темною тканиною.

Температуру в приміщенні, де міститься держак азалії, треба підтримувати в межах 20-25 ° С, вологість теж повинна бути достатньою - до 80%. Держак треба регулярно обприскувати і поливати теплою водою, і тоді приблизно протягом двох місяців він пустить коріння.

Як тільки почнеться зростання живця, банку треба знімати спочатку на годину-дві, поступово збільшуючи цей час, і тим самим привчаючи азалію тим самим до звичайного кімнатного клімату.

Виростити молоду азалію з держака можна протягом 2-3 років.

Розмноження азалії діленням куща

Якщо у вас кущ азалії вже старий і на ньому багато пагонів, то можна розмножити квітка методом поділу куща . Навесні, до початку росту, кущ треба вийняти з грунту і гострим ножем або лезом розділити його біля основи, залишаючи в кожній частині хоча б по одному побіжу. Цю процедуру треба проводити дуже акуратно, тому що коріння у квітки дуже тонкі і легкоранимі.

Розмноження азалії щепленням

Дуже часто буває так, що держак азалії ніяк не хоче вкорінюватися. Так відбувається з багатьма сортами квітки. В цьому випадку розмноження кімнатної азалії можна провести за допомогою щеплення. Кращий час для розмноження азалії щепленням - початок літа.

Спочатку виберіть рослина, до якого ви будете прищеплювати потрібний сорт азалії. Ця рослина називається підщепою, причому сорт повинен добре вкорінюватися, а вік його може бути від 3 до 5 років. Візьміть з цього підщепи держак завдовжки приблизно 15 см з добре розвиненими країнами. А для щепи - це сорт азалії , Яку треба прищепити - візьміть держак молодого рослини, обов'язково з вічком.

На обох живцях зробіть однакові косі зрізи, вставте їх і щільно обмотайте місце з'єднання шматочком поліетиленовою плівкою. Потім щепу з підщепою треба накрити скляною банкою або ж висадити в теплицю. Регулярно провітрюйте, обприскуйте і поливайте рослину, так як азалія любить вологу.

Кімнатна азалія - ​​дуже вимоглива рослина, тому для її розмноження потрібно точно дотримуватися всіх необхідних заходів. Якщо ви опануєте премудростями і тонкощами догляду. вирощування, заботs після цвітіння і розмноження азалії, то зможете милуватися новими прекрасними рослинами.

Азалія з держака

Про те, як без особливих зусиль розсадити кущик азалії на кілька частин ми вже писали на сторінках нашого сайту. Сьогодні поговоримо про те, як виростити азалію з держака. Забігаючи вперед, зауважу, що мені це вдалося не відразу. Азалія - ​​досить примхлива рослина і вимагає при укоріненні живців багато турботи і уваги. Але, не дивлячись на всі труднощі вирощування азалії з живців, мені все таки це вдалося.

Почну з того, що розповім про невдалий досвід, щоб ви, дорогі квітникарі, не повторювали моїх помилок. Купила в квітковому магазині неповторної краси азалію. Такий незвичайної забарвлення не бачила ні в інтернеті, ні в журналах з квітникарства, ні у кого-небудь своїх знайомих. Квіти у азалії були по краях яскраво-фіолетові, посередині білі, а в центрі жовтенькі плямочка.

Не знаю, може це якийсь гібрид азалій, але виглядав він просто приголомшливо. Природно, що подруги, що приходять в гості бажали дістати заповітний держак.

Я не скупилася і зрізала їм живці, але незабаром вони дзвонили і говорили, що рослина скинуло листя і загинуло. Вирішила сама виростити азалію з держака. Просто зрізала задерев'янілих гілочку і встромила в землю. Ну і стала чекати, щодня обприскуючи і поливаючи. Результат був плачевний, в точної копії повторив досвід моїх подруг. Рослина в перший же день скинуло все листя, а через чотири дні повністю висохла гілочка. Про жодні коренях і мови не ведеться. Їх не було взагалі.

Моє тверде бажання виростити азалію з держака не згасало, тим більше, що з усіма цими експериментами моя азалька помітно порідшав. Вдруге до розмноженню азалії я підійшла з усією серйозністю. Зрізала навскіс недавно задерев'янілих держак і нижнє листя видалила, щоб вийшла зелена тільки верхівка. Вмочив стовбур в «Корневином» і посадила в спеціальний грунт для азалій.

Замість миски я взяла пластикову пляшку розрізала її навпіл і вирізала середину, щоб верх міг сподіватися на низ. Ретельно обприскати землю і самі листочки у азалії теплою, кип'яченою, відстояною водою. Закрила всю «тепличку» і поставила на вікно ближче до батареї.

Зізнаюся, дуже боялася, що мій перший сумний досвід повториться, і азалія скине листя, але на подив ні на перший, ні на другий день листя у азалькі залишилися на місці. Землю бризкала через день, а самі листя кожен день, а раз на тиждень бризкала листя азалії добривами для азалій.

Всередині пластикової «теплички» азалії було тепло і волого, може бути тому їй там було комфортно. Через два тижні з'явився маленький світло-зелений листочок на верхівці держака. Радості моїй не було меж! Азалька, моя улюблена красуня пішла в зростання, але пересаджувати в більший горщик її я не поспішала і знімати верхню частину пляшки теж.

Близько місяця мої «дітки» сиділи в «теплиці», а після я стала поступово відкручувати і знімати кришку пляшки, потім і верхню її частину теж. Через два місяці азалія вже повністю була без укриття і стояла на вікні нарівні з дорослими екземплярами. Зараз через півроку я підшукую симпатичний горщик, щоб пересадити моїх вирощених з держака азалій на постійне місце.

Розмноження азалії живцями в домашніх умовах.

Марина / Дата: 2013-04-02

Розмноження азалії живцями.

Сьогодні на блозі myhome-flowers.ru поговоримо про розмноження азалії живцями. Як відомо самий простої і доступний метод розмноження кімнатних рослин - це живцювання (так само як вкорінюємо китайську троянду . олеандр, цитрусові), і розмноження азалії живцями в тому числі. Хоча вважається, що азалія дуже примхлива в цьому плані (10-20% приживлюваності), але в загальному це як у кого піде. Буває, що встромлений просто в землю держак, і він росте, а деякі плекають, створюють усілякі умови, а він ні як. Тому висаджувати краще відразу по кілька черешків азалії в кілька ємностей.

Але все ж розмноження азалії живцями справа варта, і всім відомо, що рослина вирощена в домашніх умовах, буде пристосовано до умов життя вашого приміщення, рости і цвісти без каверзних інцидентів. Але щоб виростити красиве здорове, сильне рослина потрібно спочатку використовувати якісний посадковий матеріал. Це означає, що живці беруться тільки у сильного, здорового примірника, без будь-яких пошкоджень, захворювань і комах-шкідників.

І так, звичайно при розмноженні азалії живцями, беруться верхівкові живці, з двома або чотирма листочками, зріз під нижнім вузлом робимо косою, відступаючи приблизно 1-1,5 см від самого вузла. Верхні листочки укорочуємо на половину, і видаляємо зав'язь бутонів.

Потім живці потрібно опустити в розчин стимулятора росту (Корневін, гетероауксин) і залишити в ньому на 10-12 годину. Далі висаджуємо в субстрат, краще взяти готовий в магазині «Для азалій» висаджуємо в маленький 100мл пластиковий стакан або такого ж розміру горщик. Обов'язково має бути дренажний отвір і дренаж для стёка зайвої води при поливі.

Висаджені живці поміщаємо в імпровізовану теплички, це може бути прозора обрізана пластикова пляшка, або скляна банка. Поливати черешки потрібно рідко, а головне стежити щоб грунт був злегка вологою.

Вкорінюються живці при температурі 20-24 градусів за 4-8 тижнів. Коли держак наростить справжній листок, тоді поступово відкриваємо банку і привчаємо до розвитку без теплички. Найбільш вдалий час для розмноження азалії живцями навесні квітень-червень. і при формуванні крони влітку в серпні.

Ось це мабуть найнеобхідніше при розмноженні азалії живцями.

Якщо Вам сподобалася стаття? Скажіть "Спасибі". Для цього просто натисніть на кнопки соціальних мереж, і поділіться інформацією з вашими друзями .

джерела:
,,,





Коментарів поки немає!
Якщо Вам сподобалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама