Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Картопля Пікассо: опис сорту, фото

  1. Сорт Пікассо - особливості вирощування
  2. Вихід на картоплею сорту Пікассо

Картопля Пікассо досить популярний серед дачників. Найчастіше його вибирають для висаджування на городах через пізнє терміну дозрівання. Відмінною особливістю бульб Пікассо можна назвати невеликі очі, які мають характерний рожевий відтінок. Сам кущ картоплі цього сорту не надто високий, приблизно близько тридцяти сантиметрів. Бульби мають кілька жовтуватий відтінок, а сама м'якоть ніжно-рожевий колір. Картопля Пікассо, опис сорту якого представлено в цій статті, неодмінно порадує вас своїм нескладним доглядом і соковитою м'якоттю. Картопля Пікассо досить популярний серед дачників

Картопля Пікассо, опис сорту

Сорт Пікассо - особливості вирощування

З одного куща Пікассо можна зняти максимальну, в порівнянні з іншими сортами картоплі, кількість бульб. Часто вдається зняти з одного куща до двадцяти бульб, досить великого розміру. Що стосується смакових характеристик сорту, то вони, як правило, вище всяких похвал. І, що важливо, не змінюються і не втрачають своїх властивостей навіть при тривалому зберіганні.

Можна виділити такі особливості картоплі Пікассо, характерні саме для цього сорту:

  • Досить високий ступінь врожайності (з одного гектара, засадженого картоплею Пікассо, при гарному догляді, можна отримати близько шестисот тонн якісної картоплі).
  • Цей сорт досить вимогливий до своєчасної підгодівлі мінеральними добривами.
  • Прекрасно переносить навіть дуже жарку погоду під час визрівання.
  • Добре росте, навіть при відсутності регулярного поливу.
  • Добре протидіє раку і нематоди.

Добре протидіє раку і нематоди

Картопля Пікассо зріє досить тривалий час, починаючи від ста тридцяти днів, а іноді і більше. Залежно від кліматичних особливостей регіону, в якому вирощується картопля цього сорту, урожай можна збирати у вересні або навіть в жовтні місяці. Досвідчені городники, ще восени починають готувати грунт до майбутнього по весні, висаджування картоплі. Для цього в грунт вноситься необхідну кількість добрив, багатих на вміст мінеральних речовин. У той час, коли картопля вже висаджено і починається активний період його зростання і розвитку, обов'язково вноситься підгодівля у вигляді органічних добрив.

У той час, коли картопля вже висаджено і починається активний період його зростання і розвитку, обов'язково вноситься підгодівля у вигляді органічних добрив

ВАЖЛИВО! У грунт висаджуються вже пророщені бульби, причому важливо дотримуватися між ними відстань в двадцять - тридцять сантиметрів. Такий підхід дозволяє спростити догляд за кущами картоплі, до того ж так на нього краще потрапляє сонячне світло, а, значить, не відбудеться зайвого позеленіння бульб. Для отримання хорошого врожаю потрібно висаджувати картоплю тільки досить великого розміру, занадто великі бульби (від ста тридцяти грамів), потрібно розрізати навпіл.

Для отримання хорошого врожаю потрібно висаджувати картоплю тільки досить великого розміру, занадто великі бульби (від ста тридцяти грамів), потрібно розрізати навпіл

Вихід на картоплею сорту Пікассо

Догляд за Пікассо полягає в дотриманні наступних процедур:

  • Своєчасного поливу (не частіше одного разу на сім днів).
  • Розпушування грунту, особливо важливо проводити після поливу. Тим самим, досягається збагачення киснем кореневої системи коренеплоду.
  • Мульчування. Розпушений землю можна злегка прикрити мульчею, для попередження її висихання і розтріскування під сонячними променями.
  • Внесення добрив. Всі види підгодівлі потрібно припинити приблизно за місяць до збору врожаю.

Всі види підгодівлі потрібно припинити приблизно за місяць до збору врожаю

Одним з головних достоїнств картоплі Пікассо, можна назвати відмінні показники його зберігання. Досить просушити викопаний картопля і покласти його на зберігання в прохолодне, сухе, темне місце і він прекрасно збережеться до весни. Надлишок же світла призведе до того, що картопля може позеленіти.

Надлишок же світла призведе до того, що картопля може позеленіти

Картопля Пікассо, опис сорту якого допоможе вам виростити його на своєму дачній ділянці , - це відмінний сорт коренеплодів, який відрізняється досить пізнім дозріванням, простоті у догляді і відмінним смаком. Необхідно просто вчасно вносити добрива при вирощуванні картоплі, рихлити землю і зрідка її поливати. Найкраще буде рости картопля Пікассо в місцевостях, яким властивий теплий помірний клімат.

Найкраще буде рости картопля Пікассо в місцевостях, яким властивий теплий помірний клімат

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама