Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Коли восени садити тюльпани: вибір місця і грунту

  1. Детально про посадку тюльпанів
  2. оптимальні терміни
  3. вибираємо місце
  4. готуємо грунт
  5. висаджуємо цибулини
  6. Особливості посадки у важких умовах

Привіт шановні читачі блогу Привіт шановні читачі блогу. Одними з перших навесні зацвітають і прикрашають сади, вулиці, ділянки тюльпани. Вони приваблюють погляди не тільки квітками різноманітного забарвлення, але і красивими темно-зеленим листям. Їх цибулини висаджують навесні і восени. Правда, будь-який досвідчений квітникар скаже, що найкращий час - осінь. Навесні саджають новачки, я ж розповім вам, коли восени садити тюльпани, щоб вони радували достатком фарб.

Детально про посадку тюльпанів

Перед посадкою відберіть найбільші, без слідів пошкоджень або хвороб цибулини. Хворі не тільки будуть погано цвісти, але можуть заразити інші рослини. Відкалібровані цибулини помістіть на ніч в холодильник. На другий день покладіть на 30 хвилин в слабо-рожевий розчин марганцівки або обробіть протигрибковим препаратом.

Щоб мати здорові і великі цибулини зі своїх грядок, кілька разів підгодовуйте рослини:

  • після того, як з'являться перші паростки;
  • перед цвітінням;
  • після його закінчення.

До осені сформуються великі цибулини, придатні для пересадки. Довго на одному місці тюльпани вирощувати не варто, через 5 років поміняйте ділянку.

Про те, як правильно пересадити тюльпани , Ви можете подивитися відео в кінці статті і переконатися, що нічого складного немає.

Про те,   як правильно пересадити тюльпани   , Ви можете подивитися відео в кінці статті і переконатися, що нічого складного немає

оптимальні терміни

Осіннє час для висаджування тюльпанів вибирають тому, що навесні вони зацвітають значно раніше висаджених навесні. Вся справа в фізіологічних особливостях рослин: їм необхідний період спокою і охолодження. Дикорослі тюльпани пробуджуються відразу після того, як розтане сніг. Саме такі умови створюються при осінній пересадки.

Найбільш вдалий час, коли термометр на глибині 15 см показує температуру ґрунту + 10 °. Така температура спостерігається з кінця вересня, в жовтні. Погодні умови можуть внести свої корективи. Дуже важливо висадити в правильні терміни.

Пізніше пересаджування не дасть цибулин можливості добре вкоренитися. Навесні такі рослини виглядають слабкими, у них маленькі квіти. Якщо посадити раніше терміну, тюльпани можуть дати паростки з осені і перемёрзнуть при перших морозах. До того ж, грядка теплою осінню встигає зарости бур'янами, навесні вони будуть сильно заважати розвитку квітів.

вибираємо місце

Важливо правильно вибрати місце, щоб квіти радували своєю красою і великою кількістю. Ділянка вибирайте добре освітлений, який не продувається сильними вітрами. Навіть маленька тінь від сусіднього дерева, забору або іншого предмета зашкодить рослині: воно виросте слабким, листя будуть тонкими, цибулини маленькими.

готуємо грунт

Тюльпани є невибагливими квітами, можуть рости навіть на необроблених грунтах, якщо грунт в таких місцях відповідає вимогам рослин. Кращий тип ґрунту - супіщані грунти. Пухкий родючий шар повинен становити не менше 35 см.

Щоб виростити квіти, які принесуть вам задоволення, необхідно підготувати грунт. Щільну, погано структуровану розбавляють, підсипаючи при перекопуванні річковий пісок. Земля з надлишком вологи погано підходить тюльпанів, але все ж можна її поліпшити, щоб цибулини не загнивали. Додають в грунт пісок, гумус, створюючи природний дренаж.

Щоб підвищити родючість, удобрюють по 200 грамів золи і компосту на квадратний метр. Ні в якому разі не використовуйте як добриво гній. Цибулини можуть заразитися грибковими інфекціями.

висаджуємо цибулини

Підготуйте грядки метрової ширини, через кожні 30 см проведіть на них борозни. Полийте землю гарячою водою з марганцівкою, щоб вбити в грунті інфекції хвороботворні мікроорганізми. Тепер можна висаджувати квіти.

Глибина, на яку цибулини слід закрити, становить приблизно 15 см (втричі більше розміру посадкового матеріалу). Висаджуйте дрібні цибулини по сторонам від великої. З них виростуть квіти різної висоти: великі будуть знаходитися в центрі, не заважати нижчим на всі боки. Відстань між цибулинами залишайте 10 см, трохи менше можна залишити між дрібними. Як правильно висадити цибулини, подивіться на фото.

Коли все цибулини виявляться в землі, вирівняйте поверхню грядки граблями, щоб не залишилося ямок, в яких може застоюватися дощова або тала вода. Якщо наступних 10 днів після висадки тримається тепла погода без дощів, добре полийте грядки. Це необхідно, щоб встигла утворитися міцна коренева система і тюльпани вдало перезимували.

Особливості посадки у важких умовах

Тюльпан - квітка теплого клімату, його батьківщина - західне Середземномор'я і центральна Азія. Як декоративна рослина він тепер відомий всьому світу, культивується далеко від місць свого природного ареалу, і клімат часто не найсприятливіший для нього. Уральські і сибірські умови, здавалося б, мало підходять тюльпанів. Але якщо знати, як правильно посадити з урахуванням умов, які відрізняються від регіонів з помірним кліматом, то вони порадують вас своїм цвітінням.

Терміни посадки і глибина загортання цибулин в ґрунт на Уралі і в Сибіру не відрізняються від середньої смуги. Хіба що в легку грунт насіннєвий матеріал закладіть сантиметрів на три глибше, щоб не дістали морози. Поливати посаджені цибулини немає необхідності, але мульчування товстим шаром потрібно. Навесні мульчу обов'язково прибирають і грядки перекопують, щоб збагатити грунт киснем.

Під шаром мульчі утворюється ідеальне місце для зимівлі мишей. Цибулини тюльпанів припадуть їм до смаку. Обов'язково розкладіть під мульчею приманки, оновлюйте їх, щоб гризуни не знищили рослини.

Навесні при зворотних морозах в Сибіру і на Уралі тюльпани припиняють зростання, але не гинуть. Як тільки дозволить погода, вони знову починають рости.

Привабливість тюльпанів, правильний розвиток, здоров'я залежать від того, як і в який час висадити їх восени. Відповідальне ставлення до посадки дозволить виростити прекрасні квіти і здоровий насіннєвий матеріал.

До побачення, вдячний, що ви приділили кілька хвилин на читання статті. Поділіться, будь ласка, посиланням з друзями, для яких може виявитися цікавим цей матеріал.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама